-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Primul caz confirmat de CORONAVIRUS e un năsăudean! Acesta a respectat regulile și s-a autoizolat

Un năsăudean de 32 de ani este primul caz confirmat de CORONAVIRUS din județ. Informația a fost confirmată de viceprimarul orașului Năsăud și ulterior de către Instituția Prefectului.

Bistrița-Năsăud are începând din această dimineață primul caz confirmat de CORONAVIRUS. Este un năsăudean de 32 de ani din Năsăud, care a lucrat sezonier în Milano. Informația a fost confirmată de către Instituția Prefectului.

Potrivit viceprimarului orașului Năsăud, Dorin Vlașin, bărbatul nu este căsătorit și nu are copii, iar când s-a întors în țară s-a autoizolat într-un apartament din Năsăud și nu ar fi avut contact cu nimeni, nici măcar cu părinții, respectând astfel regulile impuse de autorități.

„După cum le-a declarat medicilor, pacientul a stat în izolare acasă și în data de 14.03.2020 a prezentat febră înaltă, disfagie, tuse seacă și cefalee. În data de 15.03.2020 a solicitat ambulanța, cu care a fost adus la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, fiind tratat încă de la început ca un caz suspect de infectare cu Covid-19, astfel că echipajul de pe ambulanță a purtat echipament suplimentar de protecție prevăzut în astfel de situații. Pacientul a fost internat și testat pentru Coronavirus, rezultatul comunicat aseară de Laboratorul de analize medicale al Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca fiind pozitiv. Conform protocolului, pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca”, precizează purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, într-o informare de presă.

UPDATE:

„Precizăm că, în acest moment, la Secția Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița nu mai sunt internați pacienți suspecți de infecție cu Coronavirus.”, informează Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: