9.5 C
Bistrița
sâmbătă, februarie 24, 2024

Primul caz confirmat de CORONAVIRUS e un năsăudean! Acesta a respectat regulile și s-a autoizolat

Un năsăudean de 32 de ani este primul caz confirmat de CORONAVIRUS din județ. Informația a fost confirmată de viceprimarul orașului Năsăud și ulterior de către Instituția Prefectului.

Bistrița-Năsăud are începând din această dimineață primul caz confirmat de CORONAVIRUS. Este un năsăudean de 32 de ani din Năsăud, care a lucrat sezonier în Milano. Informația a fost confirmată de către Instituția Prefectului.

Potrivit viceprimarului orașului Năsăud, Dorin Vlașin, bărbatul nu este căsătorit și nu are copii, iar când s-a întors în țară s-a autoizolat într-un apartament din Năsăud și nu ar fi avut contact cu nimeni, nici măcar cu părinții, respectând astfel regulile impuse de autorități.

„După cum le-a declarat medicilor, pacientul a stat în izolare acasă și în data de 14.03.2020 a prezentat febră înaltă, disfagie, tuse seacă și cefalee. În data de 15.03.2020 a solicitat ambulanța, cu care a fost adus la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, fiind tratat încă de la început ca un caz suspect de infectare cu Covid-19, astfel că echipajul de pe ambulanță a purtat echipament suplimentar de protecție prevăzut în astfel de situații. Pacientul a fost internat și testat pentru Coronavirus, rezultatul comunicat aseară de Laboratorul de analize medicale al Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca fiind pozitiv. Conform protocolului, pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca”, precizează purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, într-o informare de presă.

UPDATE:

„Precizăm că, în acest moment, la Secția Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița nu mai sunt internați pacienți suspecți de infecție cu Coronavirus.”, informează Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.