17.5 C
Bistrița
marți, septembrie 10, 2024

PRNV 1.3.1.B: Sfaturi practice pentru a obține până la 1,5 mil. euro finanțare în septembrie în Regiunea Nord-Vest

Când vine vorba de dezvoltarea afacerilor, obținerea de finanțare nerambursabilă este adesea un pas esențial. În acest sens, apelul PR 1.3.1.B anunțat oficial vineri (11.08.2023) în cadrul Programului Regional (PR) reprezintă o oportunitate crucială pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii din Regiunea Nord-Vest. Apelul oferă finanțare de la 200.000 euro până la 1,5 milioane euro pentru o plajă largă de activități. Competiția pentru bugetul de aproape 47 milioane de euro este strânsă între firmele din județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, iar depunerea începe în 18.09.2023.

Ce investiții sunt eligibile?

Prin PR 1.3.1B, IMM-urile pot realiza investiții diverse, cum ar fi achiziționarea de echipamente, construcții de hale pentru producție sau spații pentru prestări servicii, investiții în energie verde sau digitalizare. Această gamă largă de opțiuni oferă posibilități considerabile de creștere și dezvoltare. Pentru a profita la maximum de această oportunitate, este recomandat să se colaboreze cu o echipă de specialiști cu experiență în proiecte similare.

Cum ai putea să te asiguri că vei primi finanțarea necesară?

Răzvan Gălățan, expert in fonduri nerambursabile și director operațional la Goodwill Consulting, subliniază importanța unei abordări integrate și a unei echipe specializate pentru a maximiza șansele de succes: „Este crucial să înțelegem că acest apel are un mecanism inovativ de selecție, bazat pe evaluarea proiectelor în ordinea depunerii și pe atingerea unui prag de excelență (punctaj). Obiectivul este de a identifica proiectele de excepție, iar pragurile de punctaj cer atenție la detalii. Apelul funcționează după principiul primul-venit, primul-servit, ceea ce pune accent pe nevoia de promptitudine în pregătirea și depunerea dosarului.”

Întrucât prima zi de depunere este stabilită pentru data de 18 septembrie 2023, timpul disponibil pentru pregătire este limitat la aproximativ o lună. Astfel, pentru a avea succes, antreprenorii trebuie să fie foarte atenți la alegerea firmelor de consultanță. Printre criterii principale care trebuie luate în considerare sunt factori precum existența unor echipe suficient de mari și specializate care pot garanta pregătirea și depunerea proiectelor în timp util sau experiența relevantă pe apelurile precedente.

Ținând cont de complexitatea incomparabil mai mare față de programele anterioare a acestui proiect, este recomandat ca echipa de consultanță să fie alcătuită din mai mulți experți cheie.


Pentru a asigura o depunere reușită la termen și o redactare corectă a proiectului, este de dorit ca echipa să cuprindă:

  • Manager de proiect și consultant de specialitate
  • Analist financiar
  • Analist de piață
  • Expert DNSH
  • Proiectant și/sau arhitect (dacă este necesar)

Astfel de proiecte implică elaborarea unor documentații complexe și consistente. Planul de afaceri, cererea de finanțare, analiza de piață și altele trebuie să corespundă standardelor ridicate de evaluare,” punctează Gălățan.

Echipa Goodwill Consulting, spre exemplu, abordează pregătirea fiecărui proiect cu o astfel de echipă mixtă de experți. Compania se bucură de avantajul unui departament de analiză financiară și de colaborarea cu experți DNSH cu vastă experiență, în timp ce pentru proiectare se bazează pe Goodwill Studio, companie ce face parte din același grup și care este specializată pe servicii de arhitectură și proiectare.

Experiența câștigată în sesiunile anterioare poate face diferența în acest demers competitiv.

Goodwill Consulting a avut succes în obținerea și implementarea a peste 200 de proiecte în cadrul Programului Operațional Regional 2.2 în sesiunile anterioare.

Un aspect deosebit de atractiv pentru potențialii aplicanți este faptul că atât consultanța, cât și costurile privind proiectarea pentru aceste proiecte sunt eligibile cu o rată a finanțării de 100%.

În concluzie, apelul POR 1.3.1B reprezintă o oportunitate valoroasă pentru IMM-urile din Regiunea Nord-Vest de a accesa finanțare semnificativă pentru proiectele lor de dezvoltare. Perioada de pregătire fiind scurtă, pentru a spori șansele de a intra la finanțare, se recomandă începerea elaborării proiectelor în cel mai scurt timp posibil, implicarea activă a solicitanților în acest proces și colaborarea cu echipe mixte de experți specializate pe fiecare componentă necesară a proiectului.

Companiile care își doresc să facă acest demers pot solicita o consultanță gratuită cu experții Goodwill Consulting, accesând linkul următor: https://bit.ly/3DWJ3A6 . Dată fiind natura complexă a proiectelor, termenul limită pentru începerea colaborării pe aceste proiecte este 21 august 2023.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud: Se caută asistent producție, instalatori, antrenor de înot, cameristă

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: STEWO are nevoie de un asistent producție, iar Aquabis caută instalatori, cititor contoare și încasator. Posturi libere de consilier vânzare, antrenor de înot, recepționer, bucătar, ajutor de bucătar, salvapiscin și cameristă. Lista completă - mai jos: 

MATEROM AUTOMOTIVE TE PREMIAZĂ: Vino la CARAVANA Škoda, în 14 – 15 septembrie și participă la TOMBOLĂ

MATEROM AUTOMOTIVE TE PREMIAZĂ: Vino la CARAVANA Škoda în 14 și 15 Septembrie 2024, în parcare la Bistrița Retail Park, înscrie-te la Test drive și participă la TOMBOLĂ. Ce poți câștiga: