12 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Rostul de dimineață: Minunății de gheață, ascunse sub cerul de piatră…

Chiar dacă e de stat în casă, tot se mai găsesc minunății de admirat în preajma noastră… Uimitoare figuri de gheață au fost surprinse – în toată splendoarea – sub cerul de piatră. Într-o încercare uluitoare de a se contopi cu cerul de sub pământ…

Chiar dacă e de stat prin casă, tot mai găsești bunătăți prin platanele discurilor dure… Fotografii aproape uitate, și care abia așteptau să vadă lumina… internetului”, anunță fotograful Alex Varga, din Rodna. Se referă la o serie de fotografii realizate în februarie 2017, în Peștera Cobășel din Munții Rodnei.

Și dacă ai noroc, poți surprinde în toată splendoarea lor – frumoasele stalagmite de gheață… Efemere creații ale naturii, care împodobesc podeaua peșterii, într-o încercare uluitoare de a se contopi cu cerul de sub pământ.

Iar acolo, pe cerul de piatră își au adăpostul mici colonii de lilieci, dormind netulburați de urgiile iernii… Și așteptând ca primăvara să revină pe ale noastre meleaguri, pentru a putea schimba întunecimile subpământene cu cerul înstelat.

Și ce bucurie mai mare să fie decât ca atunci când, după 4-5 ore petrecute sub pământ, odată ieșit la suprafață să găsești în cale, printre troiene de zăpadă, un firav ghiocel… Semn că viața a învins… încă o dată!”, notează fotograful Alex Varga: 

Foto @ Alex Varga

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...