RETROSPECTIVA SĂPTĂMÂNII: Că dacă n-ar fi fost, nu s-ar povesti…

RETROSPECTIVA SĂPTĂMÂNII: Că dacă n-ar fi fost, nu s-ar povesti…

Dragii noștri cititori, săptămâna trecută am predat copiilor noștri lecțiile “Binele învinge!” și “O comunitate unită e puternică și vocea ei nu poate fi ignorată”. Uniți într-o singură voce, putem interveni și corecta deciziile greșite ale celor care din funcțiile deținute vremelnic ne decid soarta. A fost un exercițiu frumos, merită să îl repetăm ori de câte ori va fi nevoie. Pentru noi și pentru cei care ne conduc. Corectându-i îi putem face mai buni, iar cel care se îndârjește în a lua decizii împotriva voinței noastre merită să părăsească scena în huiduielile noastre. Haideți să vedem acum și ce nu știți din ce s-a întâmplat, că nu v-am scris:

Primarul Ioan Turc a ținut cu Bistrița, nu l-a luat de tot în brațe pe Mureșan. Hai că-i bine…

Săptămâna a început optimist, cu un mesaj matinal pentru păstrarea claselor de Muzică și Arhitectură al primarului Ioan Turc, care îi cerea public și imperativ inspectorului Mihai Mureșan să găsească soluții pentru a salva situația. Luni seara, în emisiunea de la Bistrițeanul.ro LIVE, inspectorul general Mureșan a venit să explice situația și n-a reușit decât să demonstreze că nu are ce căuta în fruntea ISJ BN cu gândirea de tip comunist care i-a dictat să radă câte o clasă din fiecare liceu, fără o analiză prealabilă a impactului pe care o astfel de măsură îl are. Mai mult, din poziția pe care o are, Mureșan n-a încercat nici măcar o secundă să lupte pentru a salva măcar clasele unice, dar a dovedit încă o dată că este doar o marionetă tristă, obedientă politic. Singura rezolvare la ce-i ceruse imperativ Turc a fost o idee creață, să combine la Liceul de Arte clasa de Arte Plastice cu cea de Arhitectură, scăpându-i un detaliu important pe care ar fi trebuit să-l cunoască: nu poți combina o clasă cu profil uman cu una cu profil real. Zbang. Iar clasa de Muzică a rezolvat-o renunțând la cea de Pedagogic. Altă aberație, care a inflamat orașul. Din fericire, delirul organizatoric al lui Mureșan a fost tranșat la Ministerul Educației, unde au ajuns memoriile părinților și personalităților care au studiat în cele două licee, care a anunțat menținerea profilelor vocaționale unice, vestea bună fiind dată tot miercuri dimineață de primarul Ioan Turc, care cu un drum i-a salvat și pielea lui Mihai Mureșan, inspector general cu detașare. Gurile rele spun că atmosfera ar fi fost una tensionată între Ioan Turc și Mihai Mureșan, cel pe care l-a uns cu atâta bucurie în fruntea ISJ BN. Totuși, i-a scăpat pielea. Mai rămâne de reparat onoarea știrbită a PNL BN, care s-a lăudat că vine cu profesioniști care vor uimi vestul și altul mai bun ca Mureșan nu au găsit. Rămâne de văzut cum va gestiona Mihai Mureșan mai departe situația, Ministerul Educației intervenind după scandalul de la Bistrița cu noi reglementări, care permit organizarea de clase cu mai puțini elevi. Poate se pune totuși Mureșan pe treabă, dacă altul mai bun nu are partidul, și ne prezintă un nou plan de școlarizare, cu mai multe opțiuni pentru elevi, nu cu 10 clase pe județ de „Tehnician în activități economice” și 12 de Științele Naturii, pare-se cele mai solicitate specializări ale învățământului liceal bistrițean.

Sorin Herciu – angajatul Prefecturii pe care demnitatea de a nu primi bani necuveniți ca SPOR COVID l-a făcut EROUL NOSTRU

După câteva zile în care ne-a tot lăsat să așteptăm informații privind numărul angajaților care au luat spor COVID în Instituția Prefectului, prefectul Stelian Dolha vine luni dimineața cu lămuriri. 33 din cei 66 de angajați ai instituției au primit spor COVID în perioada octombrie – decembrie 2020, iar unul a refuzat. Angajatul demn, care a refuzat să primească bani nemeritați mascați în spor COVID, se numește Sorin Herciu și cu ajutorul celor care îl cunosc mai bine i-am făcut un portret, să-l cunoașteți mai bine. Povestea sa o citiți AICI. Ne-am interesat și cine sunt angajații Prefecturii care NU au avut ocazia nici să primească și nici să refuze sporul acordat numai unora, care ocupă birourile de la etajul I al Prefecturii. Și astfel am aflat că deși poate erau singurii în drept să primească acest spor, lucrând direct cu publicul și după un program prelungit, cei de la Permise și Pașapoarte n-au primit nimic. Că nici sporurile ăstea nu sunt pentru toți, numai pentru cei aleși. Curat murdar, coane Stelică, curat murdar!

„S-a băgat” draci la PNL! Sighiartău dă cu Orban de pământ și-l vrea praf de stele, Turc nu uită cine l-a făcut primar

Deputatul Robert Sighiartău a început săptămâna în forță, anunțând revoluția noii generații din PNL, pe care are de gând să o înfăptuiască alături de Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Alina Gorghiu și amicul său bun – Rareș Bogdan. Reproșurile la adresa liderului PNL se pliază perfect pe nemulțumirile electoratului liberal dezamăgit de transferurile ridicole din PSD, susținerea de către Orban a oamenilor loiali și nu a profesioniștilor. Îmi doresc să avem o altfel de politică după 30 de ani, nu sunt de acord cu felul acesta de abordare şi consider că trebuie o schimbare totală la vârful PNL”, a spus SighiartăuSperiați de impactul pe care ar putea să îl aibă declarațiile ambițiosului Robert Sighiartău în relația filialei bistrițene cu fostul premier Ludovic Orban, fix acum când se împart scaune și funcții, liberalii bistrițeni s-au întrunit repede și au dezbătut grozăvia. Când s-au numărat, erau mai mulți care îi datorau lui Orban ceva decât cei care ar fi avut curajul să îi reproșeze ceva. Joi, PNL prin vocea liderului Ioan Turc a ieșit cu un comunicat de presă în care se leapădă de declarațiile lui Robert Sighiartău și îi recomandă s-o ia mai ușor cu pianul pe scări: „le recomandăm tuturor colegilor noștri să discute problemele de natură internă doar în forurile statuare”. Sursele noastre din PNL BN susțin însă că ceea ce s-a votat seara între liberali e cu totul altceva decât mesajul cu care s-a ieșit în presă. Am mai aflat și că Sighiartău a fost foarte puțin impresionat spre deloc de mesajul primit de la colegi, înțelegând creștinește și loialitatea lui Turc, și a Didinei (Diana Morar), și a lui Florean sau a prefectului Stelian, care îi datorează tot ce sunt astăzi. Fără Orban erau astăzi doar triști membri de partid. Sighiartău poate mai mult, e conștient de asta și chiar știe juca cartea politică.

Floare Gaftone, „detectiv urbanistic” și ghid turistic al consilierilor de la Urbanism pe la obiectivele pentru care e în proces

Consilierii locali din comisia de Urbanism au fost la începutul săptămânii în excursie prin oraș, să vadă grozăviile urbanistice, după cum a relatat consilierul local USR – Nicolae Pavelean, care în descrierea itinerariului face referire și la strada Dogarilor din Bistrița. Ei, ce să vezi! Fix aici s-a dat zilele trecute sentința pe larg a unui proces în care secretarul Floare Gaftone era descrisă ca depășindu-și atribuțiile, asumându-și excesiv un rol de „detectiv urbanistic”. Judecătorii bistrițeni au demontat pas cu pas toate argumentele invocate de Floare Gaftone și au obligat-o să semneze autorizația de construcție, da, fix acolo, pe Dogarilor. Acum, ce nu știau consilierii este că fix la acest obiectiv de pe Dogarilor unde se murea de grija centrului istoric, secretarul municipiului a semnat autorizația de DEMOLARE a vechii construcții. Doar că la acel moment autorizația de demolare era solicitată de…fiul său. Să vedeți ce rapid s-a semnat autorizația, să vedeți ce certificat de urbanism generos s-a elaborat pentru acel obiectiv pentru ca mai apoi, inexplicabil, să se opună fix proiectului pe care-l avizase cu entuziasm. Câtă ipocrizie și tupeu să duci consilierii acolo și să-i iei de proști, ascunzându-le adevărul…Și poate nu doar atât. Iar dacă cumva vă pasionează mafia din Urbanismul bistrițean, merită să aflați cum și noua administrație se lasă dusă de nas de secretarul Floare Gaftone și pregătește o hotărâre de Consiliul Local care să modifice PUG-ul, un gest inutil care nu va face decât să crească numărul de procese, prevederile PUG putând fi modificate doar cu alt PUG, cel nou, pe care-l așteaptă toată lumea să facă ordine prin haosul din urbanismul local, iar promisiunea că nu se vor mai construi blocuri între case este una deșartă… 

Iar despre misterioasa și inexistenta subzonă L2A din PUG-ul disponibil publicului aflați AICI. Absolut ciudat și periculos, acest argument fals a fost folosit inclusiv în instanță. Deocamdată fără repercusiuni. Deocamdată.

Teoretic, hotărârea de Consiliul Local care ar modifica PUG-ul ar trebui să ajungă joi pe masa Consiliului Local Bistrița. Rămâne de văzut care vor fi discuțiile din jurul ei, fiind un indiciu extrem de important despre cum abordează noua administrație Urbanismul. Îl lasă tot la ruleta intereselor funcționarilor de la Urbanism sau chiar vrea să impună ordinea acolo unde până în ziua de astăzi, de mulți ani încoace, a domnit haosul?!

La PSD numa lacrimi, numa suspine…Pentru noi plâng, da’ ce credeați? 

Pesediștii plâng și suferă la ora asta alături de poporul oropsit de liberali, useriști și udemeriști. Parcă niciodată n-am avut atâta înțelegere la ei ca acum. Deputatul Bogdan Ivan s-a adresat chiar Avocatului Poporului pentru a salva clasele de Arhitectură și Muzică, deputatul Daniel Suciu s-a făcut praf și pulbere de supărare, a suferit alături de noi, printre lacrimi și suspine a scris un memoriu adresat Ministrului Educației, Sorin Câmpeanu. Radu Moldovan sigur s-a rugat pentru noi în munți, altfel nu se explică tăcerea și dispariția de pe scena politică și administrativă. Despre senatorul Deneș v-am zice ce a făcut, da musai că se joacă de-a v-ați ascunselea cu colegul Florean de la PNL, că n-am auzit deloc de ei zilele ăstea.

Consilierii locali ai PSD încep să-și facă simțită prezența după lunga tăcere de la pierderea alegerilor încoace și încep frecușul cu noua administrație. Nimic nou de 30 de ani încoace, de când faultul politic e deja sport olimpic în Consiliul Local Bistrița. Mai exact, au pregătit pesediștii un proiect pentru parcări în locul fostelor puncte termice, că-n mandatul trecut n-au avut timp să se ocupe cu mizilicuri de ăstea. Ei, ce să vezi, le-au dat liberalii un flit, fix cum făceau pesediștii cu un proiect de-al lor în legislatura trecută, de culoare roșu aprins. Ba i-au prins și cu temele nefăcute, au băgat printre punctele termice unde propuneau parcări unele care au deja altă destinație. Niciun aviz n-a primit proiectul cu parcările, măcar așa, în amintirea vremurilor de puțin timp apuse. Nimic. Aviz negativ pe toată linia și pentru bistrițeni nicio soluție utilă în locul fostelor puncte termice, astăzi ruine care urâțesc aproape orice zonă a orașului. Poate vom trăi și noi vremurile în care se va face ceva cu ele. Se împlinesc totuși 20 de ani de promisiuni în jurul lor…

N-au avut pesediștii mai mult succes nici cu ambulanța și cabinetul medical destinat săracilor, o promisiune electorală a candidatului PSD – Cristian Niculae. A bifat-o, asta e, el și colegii au vrut-o, dar PNL a numărat banii și-a zis că nu ajung și de personalul care ar trebui angajat ca un astfel de proiect să fie funcțional. Așa că hai și pa, ura și la gară, să sune la 112 și cei săraci, la fel ca tot bistrițeanul!

Administrația Turc anunță Primul Credit, de 5 milioane de Euro! Ultimul al lui Crețu, de anul trecut a fost de … 9,5 milioane Lei

Primăria Bistrița are 16 proiecte europene în derulare, lăsate moștenire de Administrația Crețu. Și un ultim împrumut, de 9,5 milioane de lei, tot de anul trecut, care trebuie rambursat în următorii 10 ani. Noua administrație a numărat proiectele, a numărat banii și a ieșit pe minus, așa că pregătește un nou împrumut, de 5 milioane de Euro, adică 25 milioane lei. Acum, dacă aceste proiecte europene vor ridica standardul de viață în Bistrița, merită tot efortul financiar, că cel puțin teoretic cu o viață mai bună vom reuși să producem mai mult pentru PIB-ul local. Dar dacă aceste proiecte sunt la fel de inutile și lipsite de viitor ca și majoritatea proiectelor cu titluri pompoase derulate de administrația Crețu? Dacă accesăm finanțările și ne trezim că batem tot pasul pe loc dar suntem plini de datorii? Rămâne de văzut pe cine au ales bistrițenii, dacă va fi mai mult discernământ în accesarea proiectelor europene cu adevărat utile Bistriței. Că altfel suntem mâncați: și fără bani și fără viitor!

Mai multe despre aceste proiecte și despre marele împrumut care se pregătește discutăm luni seara, ora 20.00, în studioul Bistrițeanul.ro LIVE, cu primarul Ioan Turc.

FOTO/VIDEO: TRAGEDIE pe Bulevardul Decebal! Pompierii au intervenit cu scara, la etajul patru, dar prea târziu februarie 25, 2021 - O bistrițeancă a sunat la 112 cerând ajutor pompierilor, după ce soțul ei nu-i răspundea. Echipajul ISU BN de intervenție la înălțime a ajuns rapid în zonă, dar din păcate, a fost prea târziu.
FOTO: Jandarmii au ”devenit” pompieri, după ce o mașină s-a aprins în mers februarie 25, 2021 - Un șofer a tras rapid mașina pe dreapta, de sub capotă ieșind fum. Când a ridicat capota, flăcările au izbucnit cu putere. Un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în zonă a oprit și intervenit prompt, reducând astfel pagubele.
Prundu Bârgăului: Tânără însărcinată, lovită de o mașină condusă de un începător februarie 25, 2021 - Un accident rutier a avut loc în această seară în Prundu Bârgăului. O tânără însărcinată a fost lovită de o mașină. Victima a ajuns la spital.
În an pandemic, doar 14% din locurile de cazare din hotelurile și pensiunile din județ au fost efectiv ocupate februarie 25, 2021 - Pandemia de Covid-19 a lovit puternic în turismul global. Deși românii s-au orientat spre destinații din țară, anul trecut au fost ocupate cu 15% mai puține locuri de cazare, comparativ cu 2019. În Bistrița-Năsăud, doar 14% dintre locurile de cazare disponibile în hoteluri și pensiuni au fost ocupate.
VIDEO – Emoționant omagiu, la „Cuibul Visurilor” din Maieru: O expoziție de pictură, în amintirea unei mari campioane olimpice februarie 25, 2021 - Muzeul „Cuibul visurilor” din Maieru a inaugurat zilele trecute un emoționant omagiu în amintirea unei mari campioane olimpice. Este vorba despre atleta Maria Cioncan, originară din Maieru, care s-a stins la vârsta de 29 de ani, în urma unui tragic accident de mașină, în ianuarie 2007. Sportiva este celebrată în satul natal în peste 150 de picturi și desene ale copiilor.
Autorii a două furturi de la finele lui 2020, identificați de polițiști! februarie 25, 2021 - Un card cu tot cu PIN pe el și o sumă frumușică de bani au fost furate, din Maieru și Rodna, la finele anului trecut. Ieri, polițiștii bistrițeni au reușit să identifice autorii celor două furturi. Paguba totală ajunge la 13.500 de lei.
VIDEO: Mureșan (ISJ) recidivează! Rade școala din Suplai și grădinița din Aluniș fără să lupte pentru ele: „Legea e lege” februarie 25, 2021 - Aproape 30 de copii din Suplai și Aluniș vor fi nevoiți să facă naveta din toamna acestui an la Poienile Zagrei și respectiv Zagra la școală, după ce școala și respectiv grădinița din localitate se desființează. Reacția șefului ISJ la situația copilașilor de 6-7 ani care trebuie să coboare de pe munte cu noaptea în cap și să mai facă încă 10 km până la școală: „Legea e lege și trebuie s-o respectăm”.
Judecătorii despre profesorul bătăuș de la Șanț: „Cele trei minore resimt o stare de temere profundă față de profesor” februarie 25, 2021 - Judecătorii de la Năsăud l-au iertat o dată pe profesorul bătăuș de sport de la Șanț. În ianuarie însă l-au condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă la. Judecătorii au ajuns la concluzia că profesorul a semănat teroare în rândul elevilor, care se temeau teribil de excesele acestuia de furie.
Ministerul Educației se spală pe mâini privind tradiția de Mărțișor și 8 Martie! Decizia finală și posibila vină cade în cârca fiecărei unități școlare februarie 25, 2021 - Ministerul Educației a trimis un comunicat aseară prin care anunța că „nu intervine în tradiția de Mărțișor și 8 martie”. Deși legea spune că NU e voie schimbul de obiecte, în contextul pandemiei, Ministerul Educației spune că e decizia fiecărei unități de învățământ.
FOTO: Un transport agabaritic i-a spart televizorul! CUM a fost posibil: februarie 25, 2021 - Un incident bizar a avut loc aseară, în Herina. Un transport agabaritic a agățat cablurile de internet din localitate. Ghinionul unui bărbat a fost că i-a tras inclusiv televizorul, lovindu-l de perete și spărgându-l.
Ioan Turc, „decapitat” de Ioan Oltean după ce în urmă cu câțiva ani l-a ajutat să preia frâiele PNL BN februarie 25, 2021 - Prezent la Bistrițeanul Live, fostul șef al PNL BN, Ioan Oltean a vorbit despre starea în care se află partidul în acest moment, dar și despre președintele acestuia, Ioan Turc, pe care, se pare, regretă că l-a susținut la conducerea formațiunii politice. Mai mult, Ioan Oltean spune că nu l-ar fi susținut nici la Primăria Bistrița.
Aquabis: Se înlocuiesc pompele în Arcalia. O rugăminte, pentru locuitorii din zonă februarie 25, 2021 - Datorită unei avarii la stația de pompare canal, se vor înlocui pompele din localitatea Arcalia - anunță Aquabis, care transmite și o rugăminte locuitorilor din zonă:
VIDEO: Sorin Hognogi, primarul din Spermezeu, revoltat pe cei care lasă gunoaie în urmă. „Mi-e lehamite” februarie 25, 2021 - Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Sorin Hognogi s-a arătat revoltat și dezamăgit de cei care aruncă gunoaie în urma lor. „...toate șanțurile de la Uriu în sus sunt pline de peturi și deșeuri. Sincer, mi-e lehamite. Până când trebuie să mai adunăm după alții mormane de peturi, de ambalaje sau sticle de bere aruncate pe geam…? Ajunge!”
ANAF, cu ochii pe veniturile a milioane de români: Urmează impozitarea premiilor cucerite la simpozioane, festivaluri sau concursuri internaționale februarie 25, 2021 - Veniturile a milioane de români sunt în pericol: ANAF a pus ochii pe banii jucătorilor la păcănele, a celor care trimit bani din străinătate sau a oamenilor de cultură, ştiinţă şi artă care primesc premii de orice fel la simpozioane, festivaluri, concursuri naţionale sau internaţionale, concursuri pe meserii sau profesii.
FOTO/VIDEO: Intervenție dificilă a pompierilor, în Nepos! Exista posibilitatea ca flăcările să cuprindă un rezervor cu 5.000 litri motorină februarie 25, 2021 - Un apel la 112 anunța un incendiu la o hală din Nepos. Focul s-a extins rapid, așa că pompierii au avut de intervenit prompt și cu mai multe echipaje. Intervenția a fost îngreunată și de faptul că în hala alăturată se afla un rezervor cu 5.000 litri motorină. 
SURSE: Lorand Toth va fi suprefectul de Bistrița-Năsăud, din partea USR februarie 24, 2021 - Fostul președinte al USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth va ocupa fotoliul de subprefect de Bistrița-Năsăud. Acesta a fost votat de organizația județeană și se pare validat și de conducerea centrală a partidului. Lorand Toth nu a fost anunțat oficială încă.
FOTO/VIDEO: Dezbatere RECORD la Primăria Bistrița. Peste 100 de bistrițeni spun NU blocurilor cu 6 etaje de pe Ion Căianu februarie 24, 2021 - Dezbatere cu număr record de participanți, la Primăria Bistrița, cu aplauze și argumente coerente din partea bistrițenilor. În jur de 100 de persoane și-au manifestat dezacordul, mărul discordiei fiind construirea unor blocuri cu șase etaje pe strada Ion Căianu - o zonă în care legea prevede doar construcții cu două etaje.
Directoarea Liceului Agricol din Bistrița, cercetată penal pentru delapidare. De problemele penale nu a scăpat nici soțul său februarie 24, 2021 - Simona B. directoarea Liceului Agricol din Bistrița este cercetată penal pentru delapidare. Cercetat penal pentru complicitate la delapidare este și soțul acesteia. Femeia este acuzată că ar fi achitat cu banii liceului mai multe unelte și scule, că ar fi vândut parte din tabla rămasă în urma renovării sălii de sport și că ar fi folosit mașina de serviciu în scop personal.
LEONI Bistriţa angajează programator IT, muncitori cablaje auto și ingineri Calitate februarie 24, 2021 - Cel mai mare angajator din Bistrița - compania Leoni Wiring System - angajează un programator IT, doi ingineri Calitate și 50 de muncitori cablaje auto care vor primi salariu de încadrare de 2300 RON, tichete de masă în valoare de 15 RON, bonus lunar pentru performanță de 200 RON, spor de noapte 25%. Angajații Leoni au parte și de discounturi la produse și servicii Orange.
Ecologistul Marius Bălan, de la Bistrița Civică: Propuneri pentru proiecte la Bugetul Bistriței în 2021 februarie 24, 2021 - Ecologistul Marius Bălan, de la Bistrița Civică, transmis pe adresa redacției o serie de propuneri și proiecte referitoare la Bugetul municipiului Bistrița din anul 2021. Între altele, acesta își dorește treceri subterane la Poșta Veche, Piața Decebal sau Zona Han, mai multe toalete publice, dar și achiziția unor clădiri istorice de către Primărie.
Tulpina de Covid din Marea Britanie încă nu a ajuns în Bistrița-Năsăud februarie 24, 2021 - Noua tulpină de Covid din Marea Britanie nu a ajuns încă în Bistrița-Năsăud, însă a fost identificată în jumătate de țară. În București au fost înregistrate cele mai multe cazuri – 80.
Adevărul despre Crinuța Dumitrean. Cum a ajuns bistrițeanca recunoscută pentru frumusețea ei în fruntea ANRP, „șefă la bani” februarie 24, 2021 - Ani buni, ANRP, una dintre cele mai emblematice instituții din țară, care se ocupă de retrocedările bunurilor confiscate de comuniști, a fost condusă de o bistrițeancă. Crinuța Dumitrean a fost propusă pentru această funcție tocmai de cel mai longeviv deputat din țară, Ioan Oltean. Ce a recomandat-o pe bistrițeancă pentru această funcție, care între timp i-a și adus probleme penale.
VIDEO: Au vrut să-i omoare câinii, aruncând mâncare otrăvită în curte februarie 24, 2021 - O bistrițeancă atrage atenția că sunt persoane ”puse pe omorât câini”. Mai exact, aseară, în curtea casei sale a fost aruncată mâncare cu otravă, pentru câinii ei. Bistrițeanca a anunțat poliția și veterinarii.
FOTO: Pălării și ii tricotate, acum și în rate, la Zaffi! februarie 24, 2021 - Dacă ai în plan să faci o revoluție în plan personal, să-ți schimbi toată garderoba și bugetul să nu fie afectat, o plată în rate, FĂRĂ DOBÂNDĂ este ceea ce ai nevoie! La Zaffi, magazinul de îmbrăcăminte cu creații ale designerilor români, de pe strada Dornei din Bistrița, ai posibilitatea de a-ți schimba garderoba rapid, cu plata în rate!
VIDEO – Bogdan Ivan: Când vor fi rambursați banii pentru cei 4250 de beneficiari ai programului StartUp Nation 2018-2019? februarie 24, 2021 - Programul StartUp Nation înființat în 2017 a finanțat 17.000 de companii, generând peste 60.000 de noi locuri de muncă. 4250 de beneficiari ai programului StartUp Nation 2018-2019 nu și-au primit încă banii – a subliniat deputatul PSD Bogdan Ivan. 
Aquabis: Se sistează apa potabilă în Rodna și Rebrișoara februarie 24, 2021 - Se sistează apa potabilă în Rodna și Rebrișoara, astăzi, 24 februarie 2021, pentru câteva ore - anunță Aquabis:
Începe VACCINAREA profesorilor și în Bistrița-Năsăud: Unii, la Casa Corpului Didactic, restul – la SVSU februarie 24, 2021 - 62 de centre de vaccinare se deschid astăzi și în zilele următoare în toată țara, a anunțat ieri seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 23 de județe își vor deschide centrele de vaccinare dedicate profesorilor chiar astăzi, 24 februarie. Care este situația în Bistrița-Năsăud:
FOTO: Scurgeri de gaz pe Tărpiului, după ce o mașină a lovit o țeavă februarie 24, 2021 - Echipaje ale pompierilor și ale companiei de gaz intervin pe strada Tărpiului din municipiu. O mașină a ieșit de pe carosabil, lovind o țeavă de gaz.
CE a făcut spitalul din Năsăud cu banii strânși din donațiile de anul trecut: februarie 24, 2021 - Năsăudenii, și nu numai, s-au mobilizat în aprilie și au donat bani pentru a ajuta spitalul, când s-a anunțat că acesta va deveni spital suport COVID. CE donații s-au primit și CUM au fost folosiți banii donați:
FOTO: O șoferiță a făcut praf două mașini într-o intersecție pe DN 17 februarie 23, 2021 - Un accident rutier a avut loc la intersecția DN 17 cu un drum comunal din Crainimăt. O șoferiță nu a acordat prioritate, făcând praf mașina ei și cea condusă de un tinerel de 19 ani.