SCANDAL la NIMIGEA: Noi vrem pământ, varianta 2019!

SCANDAL la NIMIGEA: Noi vrem pământ, varianta 2019!

Scandal mare în comuna Nimigea, privind un teren aflat la ieșirea din Mocod spre Zagra. S-ar părea că un fost funcționar public își cere pământul înapoi, cu acte vechi de aproape 30 de ani. Cei care au teren în zonă acuză că actele nu ar fi în regulă, și se tem să nu rămână fără pământ.

Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de un proprietar de teren din comuna Nimigea, care se teme că ar putea rămâne fără pământ.

Este vorba de o luncă limitată de ape, la ieșirea din Mocod spre Zagra. E pământul familiei mele, unde ne-am făcut o fermă în 2010”, ne-a povestit bistrițeanul.

Vecini le-ar fi o familie cu vază, formată dintr-un comisar de poliție și o angajată ANAF.

Aceștia au primit de la unchiul meu, în 2008, o parcelă de 17 ari, pe motiv că ar vrea să-și ridice ceva din lemn acolo. Când colo, și-au făcut casă, dar în acte figurează ca anexă agricolă. Împărțim un drum și un pod, iar probleme între noi au apărut când el a început să nu mă mai lase să le folosesc”, a mai spus bistrițeanul.

Ca și cum nu ar fi fost de-ajuns, în peisaj a mai apărut tot un personaj cu funcții înalte care, la rându-i, îngreunează lucrurile.

Acest domn, fost director al unei instituții, i-a vândut vecinului meu un teren, de 47 de ari, FĂRĂ niciun document. Fostul director susține că terenul respectiv e a lui, ceva moșternire lăsată de socrul său. Dar el nu apare în acte. Are ceva scrisoare de prin ’90, și o cerere de retrocedare, dar nu i se emite niciun act, nu se face un plan parcelar, nu nimic”, a mai spus revoltat bistrițeanul.

Acesta acuză atât pe fostul funcționar, actualul comisar, dar și pe primarul comunei Nimigea de „lucruri necurate”. Supărarea ar fi că ar fi fost contactat telefonic și i s-ar fi spus că o comisie agricolă va analiza și parcela terenul, când, susține el, nu ar avea acest drept din cauză că nu ar exista niciun titlu de proprietate.

Are o scrisoare din anii ’90, cu ceva bifă pusă la niște terenuri. Păi dacă vrea proprietatea, să obțină titlul în instanță. Cât timp nu există titlul de proprietate, ce măsurători să facă? Poate că are teren aici, dar poate nu are. Cartea funciară e din anii ’40 – ’50. Iar o parte însemnată din terenul familiei mele ar face parte din această așa zisă moștenire. Ce mi se pare suspect e că avea la dispoziție 30 de ani să-l solicite. Și nu a făcut-o. Numai acum, și pe baza unei scrisori. Eu am cumpărat terenul ăsta. Iar acum mi se spune că se va face un nou plan cadastral. Cadastrarea e ilegală”, acuză omul.

Acesta ar fi făcut și o plângere penală, însă se teme că „nu va avea nicio izbândă, din cauza funcțiilor celor implicați și pentru că cei din primăria Nimigea ar fi toți neamuri. Am mari dubii!” – a spus bistrițeanul.

Contactat de reporteri, primarul comunei Nimigea susține că momentan nu poate oferi prea multe detalii.

Cel ce susține că e proprietarul terenului respectiv are acte, sunt valide, doar că nu a fost pus în posesie. Vom măsura, vom face un proiect parcelar. Până nu facem toate verificările, a actelor și în teren, să vedem exact ce și cum avem, nu știu care e situația. Nu vă pot da mai multe detalii”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Mircea Runcan, primarul comunei Nimigea.

FOTO/VIDEO: Incendiar. Tonic. Energizant: Bistriţa Robotics Demo decembrie 7, 2019 - Atmosferă incendiară, în sala de sport a Colegiului „Liviu Rebreanu”: Îmbrăţişări, ţipete de victorie, încleştări, priviri dezamăgite, suspine sau chiote de bucurie. Deasupra tuturor, învăluitoare şi molipsitoare – pasiunea pentru robotică.
FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir decembrie 7, 2019 - Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.
Crăciunul de altădată, într-un spectacol de excepţie, în 10 decembrie! decembrie 7, 2019 - Cuverturi tradiţionale, coşuri cu mere, nuci sau colaci – felinare şi spectaculoase costume populare – ne vor ajuta să retrăim Crăciunul de altădată: într-un spectacol extraordinar, marţi, 10 decembrie, la Centrul cultural Dacia. Cine sunt protagoniştii:
FOTO/VIDEO: Diamantul nostru. Încă neşlefuit cum se cuvine… Unde vă puteţi trata natural depresiile decembrie 7, 2019 - De ani de zile se discută despre această problemă, fără să se facă prea multe lucruri concrete, în această direcţie. „Este diamantul nostru.” Este locul în care s-ar putea trata natural depresiile sau bolile psihice. Celebrăm azi şi mâine la Bistriţa primii 20 de ani de învăţământ geografic universitar în oraş.
Ciobanul înjunghiat de colegul de stână a fost operat. Acesta a fost tăiat cu briceagul inclusiv pe față decembrie 7, 2019 - Doi ciobani de la o stână din Matei au ajuns aseară la spital, după ce au început să își care pumni. Unul s-a folosit la un moment dat de o bâtă, iar altul de un briceag. Cel mai „șifonat” a ajuns la spital ciobanul înjunghiat, care a fost tăiat inclusiv pe față.
FOTO: Patinoar pe Valea Șieului decembrie 7, 2019 - A nins, a înghețat și în unele zone s-a făcut patinoar. Chiar și pe carosabil! E situația de pe Valea Șieului, unde un drum județean e locul perfect pentru sporturi de iarnă.
Trecerea CF de pe Slavici rămâne închisă! CE spune șeful de șantier: decembrie 7, 2019 - Luni au început lucrările de montare a dalelor de cauciuc la calea ferată de pe Slavici. Deși azi circulația ar fi trebuit reluată, nu s-a întâmplat deloc așa. Șeful de șantier a explicat care sunt motivele și cât ar mai putea dura lucrările:
Copilașul care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit decembrie 7, 2019 - Băiețelul de 3 ani care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit în această dimineață. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale la nivelul capului, însă organismul său nu a reușit să îi facă față.
VIDEO – GRAV: Un bunic și nepoțelul lui au căzut de la etaj pe casa scării decembrie 6, 2019 - Un GRAV incident a avut loc în urmă cu puțin timp pe o stradă din Bistrița. Un bunic împreună cu nepotul său au căzut de la etajul doi pe casa scării.
GRAV incident la o stână! S-a lăsat cu lovituri de briceag și de bâtă decembrie 6, 2019 - Un grav incident a avut loc în această după-masă la o stână din comuna Matei. Doi ciobani s-au luat la bătaie, unul dintre ei încercând să își facă dreptate cu o bâtă, iar celălalt cu un briceag. Ambii au ajuns la spital.
Băut bine, un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce trecea strada neregulamentar decembrie 6, 2019 - Un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce traversa strada neregulamentar. Polițiștii au testat pietonul cu aparatul etilotest și au descoperit că era băut bine.
FOTO: Accident în Dumitra. O tânără a rămas încarcerată decembrie 6, 2019 - Un accident rutier a avut loc în localitatea Dumitra. O tânără a rămas încarcerată. Pentru extragerea victimei, pompierii au fost nevoiți să taie mașina.
FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra decembrie 6, 2019 - Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:
FOTO/VIDEO. Premiile Antidiscrimare. Radu Moldovan, către agenţii economici din judeţ. „Nu avem încă maturitatea necesară” decembrie 6, 2019 - Cum să înveţi un copil să-şi accepte colegul cu cerinţe speciale, într-o lume în care până şi adulţii se înţeleg anevoios? Cum faci un copil să-şi îmbrăţişeze colegul şi să-l accepte – aşa diferit cum este el? Cum se poate instaura armonia într-o societate dezechilibrată, sfâşiată de vizibile dificultăţi de comunicare?
Astăzi are loc Cupa Moș Nicolae la înot, ediția a 6-a: La Casa EMA! decembrie 6, 2019 - În această zi de sărbătoare, aproximativ 150 de copii vor concura la Cupa Moș Nicolae pentru a-l impresiona pe Moșul!