3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

Turc preia ideea din campania electorală a lui Simionca, pentru decongestionarea traficului urban

Traficul în Bistrița este infernal. Dacă în problema parcărilor se fac pași spre găsirea de soluții, Turc ia în considerare decongestionarea traficului și „scoaterea” din oraș a mașinilor. Un tren metropolitan, printre „visele” primarului pentru rezolvarea acestei probleme. Același vis era expus în campania electorală de către Ionuț Simionca.

Bistrița este sufocată de mașini. O problemă spinoasă o reprezintă lipsa parcărilor. Totuși, în acest sens, au început să se facă pași spre rezolvarea problemei. Mai multe detalii, aici:

VIDEO: Cinematograful 23 August și o parte din Piața Independenței Nord devin parcări!

O altă problemă este traficul sufocant. Dacă prin Linia Verde se dorește decongestionarea traficului în centrul istoric al orașului, Turc „visează” și la alte modalități de a „scoate” mașinile din Bistrița.

Linia verde va răspunde acestei probleme – decongestionarea orașului. Dar oricum, rezultatele se văd în timp. Îi ia ceva omului să se adapteze, să-și schimbe modul de viață. Mai e proiectul cu varianta de ocolire, ce pornește de undeva de la Dealul Cocoș și merge până în Sărata, care trece prin Zăvoaie. Și acesta e un proiect pe care îl susțin și-l voi susține. Ne mai gândim la două parcări la extremitățile, la marginile orașului, în așa fel încât oamenii să nu mai fie obligați să vină cu mașina până în buricul târgului”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă primarul Ioan Turc.

Despre Linia Albastră, edilul a mai vorbit și înainte să „prindă ” fotoliul de primar:

Vom avea și Linie Albastră de transport! DOUĂ milioane de lei, numai hârțogăria de început:

O altă idee de decongestionare a traficului o reprezintă un tren… urban.

Vom depune, tot pentru susținere cu bani europeni, un proiect de tren urban, care poate deveni și tren metropolitan, pentru că avem infrastructura căii ferate. Voi avea discuții cu primarii din localitățile învecinate – știți că zona metropolitană acoperă o suprafață de 30 de kilometri de la punctul zero, care e la noi centrul Bistriței. Sunt categoric lucruri care ne preocupă”, a concluzionat Ioan Turc.

Ideea trenului urban a fost vehiculată și de contracandidatul lui Turc, la fotoliul de primar al Bistriței, Ionuț Simionca:

Ionuț Simionca, propunere surpriză de descongestionare a traficului: Înființarea trenului urban în Bistrița

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...