32.3 C
Bistrița
joi, iunie 30, 2022

Ucraineancă scăpată din ghearele războiului, după un apel pe Facebook. Un deputat bistrițean a ajutat-o

În urmă cu câteva zile, o femeie din Ilva Mare făcea un apel disperat la o asociație din Bistrița să o ajute să-și aducă în România nora și nepoțelul de 3 ani. Cei doi erau prinși într-o zonă intens bombardată. Au reușit să ajungă în țara noastră prin implicarea deputatului Daniel Suciu. Este a doua ucraineancă pe care reușește să o aducă în România, împreună cu copilul său.

Femeia din Ilva Mare, care este stabilită cu întreaga familie în Spania făcea apel la Asociația „Alină un suflet” să o sprijine să-și aducă din Ucraina nora și nepoțelul de 3 ani. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Hanna este căsătorită cu un bărbat din Ilva Mare, care este și el momentan în Spania, cu restul familiei. Aceasta și-a luat băiețelul și a mers în Ucraina, țara de origine, pentru a face școala de șoferi. Planurile i-au fost date peste cap, rămânând captivă alături de cel mic, în Sumy, o zonă intens bombardată de trupele ruse.

Minunea s-a produs, iar femeia și copilașul au ajuns în siguranță în România. S-a implicat deputatul Daniel Suciu, care a mai ajutat o femeie căsătorită cu un bistrițean să ajungă în țara noastră. Întreaga poveste o puteți citi AICI.

Potrivit deputatului Daniel Suciu, Hanna a reușit să plece din țară doar cu hainele de pe ea, niște acte și un schimb de haine pentru băiețel. Pentru a o scoate din țară pe ucraineanca a fost nevoie de o adevărată desfășurare de forțe. S-au implicat un deputat ucrainean, dar și doi preoți.

A ajuns în România după 3 zile petrecute pe drum. Femeia a fost nevoită să parcurgă în jur de 1.000 de kilometri pentru a ajunge în România.

„A plecat din Sumy  miercuri dimineața. Am avut tot timpul localizarea ei, printr-o aplicație. În prima noapte a dormit într-un adăpost pus la dispoziție de voluntari, în Cherkassy, orașul de unde a plecat și cealaltă fată pe care am ajutat-o. Apoi a plecat spre UMAN de unde era pregătită o mașină să o ia, de la un deputat ucrainean. A mers mai departe spre Cernăuți, de unde a preluat-o preotul român din zonă, Nicolae Popescu, cu care vorbisem. El a trecut-o vama, de unde am preluat-o”, a povestit deputatul Daniel Suciu, pentru Bistrițeanul.ro.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Ce mizerii sunt politicienii ăștia. Nu se pot abține să facă un bine fara sa si faca reclama. Ai uitat de proverbul „sa nu știe mana dreaptă ce face stânga” 😁. Să-ți fie rușine! Profiți de necazul oamenilor să-ți faci campanie.

 2. Felicitări, pentru asemenea fapte te numești in primul rind,, „OM”.
  NU ÎL CUNOSC NU SIMPATIZEZ POLITIC DAR CE A FĂCUT E „DE APRECIAT*
  Domnule dacă toți politrucii ar face asta ar fi mult mai respectați.

 3. Este o fapta de toata lauda.
  Nu e reclama si putini au curaj sa faca asa ceva
  Cei mai multi au curaj doar la scris ..
  Poate vazand fapta lui se molipseste si cine citeste …
  Sa faca bine si sa salveze oamenii din necaz.
  Nu sunt nici pro nici contra politicienilor.
  Dar acum bravo lui!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...