6.8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

URSUL terorizează din nou locuitorii din Cușma! A făcut ravagii azi-noapte

O femeie din Cușma a sunat speriată aseară la 112 anunțând că un urs i-a intrat în gospodărie. Până când autoritățile abilitate au ajuns în zonă, ursul a plecat, dar nu înainte de a omorî doi porci și a distruge o anexă gospodărească. Și în toamna anului trecut, urșii au creat teroare în Cușma.

Localnicii din Cușma sunt din nou în alertă. Urșii vin din nou în localitate. Iar prima vizită din această toamnă s-a lăsat deja cu pagube.

O femeie a sunat aseară la 112, speriată, anunțând prezența unui urs în gospodăria ei.

Până la sosirea autorităților, ursul a plecat, dar nu înainte de a produce pagube.

Incidentul a avut loc miercuri, 2 septembrie a.c în jurul orei 22.00 și a fost anunțat printr-un apel telefonic la 112. Astfel, o persoană de gen feminin, extrem de speriată, a solicitat ajutor spunând că un urs a intrat în curtea locuinței și îi atacă animalele. În momentul apelului, persoana a afirmat că se află în casă. Spre locul indicat a pornit imediat un echipaj de jandarmi. Între timp au fost anunțați reprezentanți ai Primăriei Livezile, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție Județean, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Forestiere, Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, precum și ai Ocolului Silvic Bistrița. Pe lângă echipajul de jandarmi din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Bistrița, a ajuns la fața locului și viceprimarul comunei Livezile. Împreună au constatat că ursul a produs pagube materiale – a omorât doi porci, a avariat o anexă gospodarească – și a plecat din zonă. Reprezentanții Primăriei Livezile au întocmit în această dimineață adresa către Comisia de constatare și evaluare a pagubelor, care urmează să stabilească exact daunele” transmit reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Autoritățile recomandă cetățenilor care locuiesc în zone frecventate de urși să manifeste o atenție deosebită în această perioadă și să anunțe imediat orice prezență a animalelor sălbatice în apropierea locuințelor.

Locuitorii din Cușma, din nefericire, au ”experiență” cu urșii care le atacă, an de an, gospodăriile.

FOTO/VIDEO – O comunitate din Bistrița-Năsăud este terorizată de urși de mai bine de o lună

TEROARE în Cușma: Populația, avertizată prin Ro Alert cu privire la un URS

URS la Cușma: Populația, avertizată prin Ro-Alert și păzită de jandarmi

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...