-1.1 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

VEȘTI BUNE: Ministerul Educației a fost de acord să se predea în cadrul spitalului! Se va cere aviz pentru statutul de Spital Clinic!

Primul pas în acordarea statutului de Spital Clinic de Urgență Bistrița a spitalului județean, a fost făcut. Ministerul Educației a acordat aviz favorabil predării în cadrul secției de Medicină Internă. Se va cere și avizul Ministerului Sănătății.

Încă din primăvara anului trecut, președintele CJ BN discuta despre posibilitatea ca Spitalul Județean de Urgență Bistrița să devină Spital Clinic de Urgență. Asta deoarece în luna octombrie 2022 a început cursurile prima promoție a UMFST, filiala Bistrița.

Profesori și elevi, pe coridoarele spitalului! Planuri de transformare în Spital Clinic Universitar

Chiar înainte de începerea anului școlar, Radu Moldovan anunța că există 16 medici care au devenit și cadre didactice, odată cu începerea cursurilor universitare de ”asistenți generaliști”.

Spitalul Județean ar putea deveni spital clinic. Președintele CJ Radu Moldovan: „Avem 16 medici care predau la universitate”

Astfel, la finalul lunii octombrie 2022, consilierii județeni au votat în unanimitate pentru obținerea statutului de Spital Clinic al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și-a dat acordul în unanimitate pentru obținerea statutului de spital clinic județean de urgență

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș a făcut solicitare către Ministerul Educației de aviz pentru a desfășura cursuri pe secția de Medicină Internă a spitalului.

Ieri, Ministerul Educației și-a dat acordul. Acesta este primul pas în obținerea statutului de Spital Clinic, urmând să se solicite aviz și Ministerului Sănătății.

Vești bune la început de an!

În data de 10 ianuarie, Ministerul Educației a dat AVIZ FAVORABIL solicitării Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, de acordare a statutului CLINIC pentru Secția Medicină internă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Urmează să solicităm acordarea statutului CLINIC pentru spitalul județean, care se face prin Ordin al Ministrului Sănătății” a scris managerul gabriel Lazany pe Facebook.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.