-11.1 C
Bistrița
duminică, februarie 5, 2023

Victorie! Firmele care investesc în învățământul profesional dual primesc reduceri de obligații fiscale

Vești excelente pentru firmele care investesc în învățământul profesional dual! Ieri a fost votată în Parlament legea care prevede reduceri de obligații fiscale pentru toți operatorii economici care se implică în dezvoltarea școlilor profesionale: 

Cu 219 voturi pentru și o abținere a fost votată legea pe care am inițiat-o în Parlament, de neimpozitare a profitului investit în burse și activități profesionale, pentru tinerii din cadrul învățământului profesional dual. Încă o soluție concretă pentru scăderea abandonului școlar și încurajarea inserției tinerilor pe piața muncii”, a anunțat deputatul USR Cristina Iurișniți.

Deputatul USR a explicat că s-a dat astfel undă verde pentru susținerea agenților economici care investesc în învățământul profesional dual. Atât în Comisia de Buget, cât și în Plenul Camerei Deputaților.

A fost una dintre cele mai importante inițiative legislative pe care Cristina Iurișniți le-a inițiat sub diferite forme, încă din 2017. 

Parlamentul și-a exprimat voința în mod clar. Operatorii economici care sprijină și investesc în învățământul profesional dual, acordând burse, reinvestindu-și profitul și facilitând formări de calitate elevilor, trebuie susținuți de statul român prin diminuarea obligațiilor lor fiscale.

Totuși, nu pot să nu remarc ipocrizia Ministerului Finanțelor, care nu a reușit nici până astăzi să calculeze impactul bugetar al acestui proiect.

În ciuda faptului că programul de guvernare PNL prevede susținerea învățământului profesional dual, punctele de vedere ale ministerului și ale Guvernului au fost negative.

Iar mai nou, ,,contextul pandemic” a devenit o scuză des folosită de MFP pentru a-și întemeia lipsa de responsabilitate și de interes pentru Educație”, a comentat deputatul Cristina Iurișniți

Ieri am reușit împreună să atingem funcția economică a educației pentru obiective importante pentru USR, precum scăderea abandonului școlar in mediile vulnerabile, diminuarea ratei șomajului, a fenomenului imigrației. Concomitent, se încurajează parteneriatul școală – operatori economici, dar se și profesionalizează resursa umană, în acord cu cerințele actuale ale pieței muncii din România:

1. Profitul investit nu va mai fi impozitat.
2. Cheltuielile privind bursele profesionale de minim 200 de lei, sumă egală cu suma bursei garantate de stat, se vor scădea din profit, în vederea calculării bazei de impozitare.
3. Agenții economici, micro întreprinderile care acordă burse elevilor din sistemul profesional dual, scad sumele din impozitul pe venit până la nivelul valorii de 20%”, a mai subliniat Cristina Iurișniți. 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: