10 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

Victorie! Firmele care investesc în învățământul profesional dual primesc reduceri de obligații fiscale

Vești excelente pentru firmele care investesc în învățământul profesional dual! Ieri a fost votată în Parlament legea care prevede reduceri de obligații fiscale pentru toți operatorii economici care se implică în dezvoltarea școlilor profesionale: 

Cu 219 voturi pentru și o abținere a fost votată legea pe care am inițiat-o în Parlament, de neimpozitare a profitului investit în burse și activități profesionale, pentru tinerii din cadrul învățământului profesional dual. Încă o soluție concretă pentru scăderea abandonului școlar și încurajarea inserției tinerilor pe piața muncii”, a anunțat deputatul USR Cristina Iurișniți.

Deputatul USR a explicat că s-a dat astfel undă verde pentru susținerea agenților economici care investesc în învățământul profesional dual. Atât în Comisia de Buget, cât și în Plenul Camerei Deputaților.

A fost una dintre cele mai importante inițiative legislative pe care Cristina Iurișniți le-a inițiat sub diferite forme, încă din 2017. 

Parlamentul și-a exprimat voința în mod clar. Operatorii economici care sprijină și investesc în învățământul profesional dual, acordând burse, reinvestindu-și profitul și facilitând formări de calitate elevilor, trebuie susținuți de statul român prin diminuarea obligațiilor lor fiscale.

Totuși, nu pot să nu remarc ipocrizia Ministerului Finanțelor, care nu a reușit nici până astăzi să calculeze impactul bugetar al acestui proiect.

În ciuda faptului că programul de guvernare PNL prevede susținerea învățământului profesional dual, punctele de vedere ale ministerului și ale Guvernului au fost negative.

Iar mai nou, ,,contextul pandemic” a devenit o scuză des folosită de MFP pentru a-și întemeia lipsa de responsabilitate și de interes pentru Educație”, a comentat deputatul Cristina Iurișniți

Ieri am reușit împreună să atingem funcția economică a educației pentru obiective importante pentru USR, precum scăderea abandonului școlar in mediile vulnerabile, diminuarea ratei șomajului, a fenomenului imigrației. Concomitent, se încurajează parteneriatul școală – operatori economici, dar se și profesionalizează resursa umană, în acord cu cerințele actuale ale pieței muncii din România:

1. Profitul investit nu va mai fi impozitat.
2. Cheltuielile privind bursele profesionale de minim 200 de lei, sumă egală cu suma bursei garantate de stat, se vor scădea din profit, în vederea calculării bazei de impozitare.
3. Agenții economici, micro întreprinderile care acordă burse elevilor din sistemul profesional dual, scad sumele din impozitul pe venit până la nivelul valorii de 20%”, a mai subliniat Cristina Iurișniți. 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.