20.7 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

VIDEO. Horia Șulea, candidat independent la Primăria Florești: Strategia de dezvoltare va cuprinde multe zone de case. Asta își doresc tinerii

Pandemia vine și trece. După noi vor veni urmașii noștri și trebuie să le lăsăm și lor ceva. Am fost acuzat că fac nocturnă la o bază sportivă în perioada stării de urgență. Atâta vreme cât am avut alocare bugetară necesară, prin lege sunt obligat să aplic bugetul, ca primar. A venit și rândul acelei baze sportive”, a explicat primarul Horia Șulea din Florești.

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, Horia Șulea, actualul primar al comunei Florești a explicat că baza sportivă de pe strada Someșului, fosta bază sportivă Unirea, este un teren omologat UEFA, un teren sintetic de cea mai bună calitate, care avea nevoie de aceste investiții.

La Florești, școala va începe la ora 9.00

Horia Șulea a vorbit și despre infrastructura educațională din Florești. „Anul acesta am mai deschis o școală cu 1000 de locuri. Este prima școală din România construită după 89 de la cota de – 3,5 metri sub pământ, ca să construim subsolul instituției.

În Florești am ajuns la concluzia că e bine să înceapă cursurile la ora 9.00. Se vor desfășura alternativ: elevii vor participa efectiv la școală două săptămâni, iar alte două săptămâni vor face cursuri online.

Am pregătit sistemul de transmisie online, în toate sălile de clasă, pentru copiii care vor face școală acasă. În ceea ce privește aspectele care țin de igienă, am alocat toți banii necesari pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare fără probleme”, a mai spus Horia Șulea.

Edilul a mai spus că și învățământul preșcolar se va desfășura așa cum se cuvine. „Au fost satisfăcute toate cererile de înscriere la grădiniță. Avem aproape 1000 de copii în cele trei grădinițe din Florești. Transportul elevilor va fi asigurat gratuit pe raza comunei Florești. Din punctul meu de vedere, ne ridicăm la cele mai înalte standarde”, a mai explicat Horia Șulea.

Horia Șulea, care candidează independent pentru un nou mandat la Primăria Florești, a explicat care este strategia sa pentru următorii ani, dar și ce lucrări există pe rol în comunitatea de lângă Cluj.

Noul plan urbanistic general al comunei Florești este finalizat. E finalizat de vreo doi ani, dar am avut o problemă cu aliniamentul autostrăzii urbane care traversează și comuna Florești. Aliniamentul nu a putut fi definitivat decât în urmă cu vreo două luni de zile, pentru că ne-am confruntat cu tot felul de zone cu diverse structuri geologice…

Mari probleme am avut pe Dealul Floreștiului cu o zonă de argile care erau separate de ape subterane. Era pericol de alunecare. S-a rezolvat și această problemă. A fost stabilit aliniamentul autostrăzii, este în dezbatere publică. Probabil undeva prin decembrie, Planul Urbanistic General cu avizele reactualizate poate fi supus dezbaterii publice. Va urma apoi un moment crucial – avizul urbanistului șef din Cluj…”, a mai explicat primarul. 

Acest plan urbanistic general va deveni lege în ceea ce privește dezvoltarea urbanistică a comunei. „Va cuprinde multe zone de case, pentru că tinerii își doresc case. Trebuie să avem grijă și de zona industrială, pentru că nu ne dorim poluare în Florești. Trebuie să ținem cont și de spațiile de recreere. Cu alte cuvinte, noul Plan Urbanistin General va fi legea de dezvoltare a comunei Florești în viitorii 20 de ani”, a mai spus Horia Șulea.

Acesta se așteaptă ca în următorii ani, localitatea să ajungă probabil la o populație de 150.000 de oameni.

Alte detalii despre administrația locală din Florești puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/wC6LQZ9C_bU” /]

(Publicitate electorală)

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!