12.1 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

VIDEO – Ioan Turc: Dacă nu se termină lucrările din oraș la timp, folosim bani europeni și prelungim cu două – trei luni

Lucrările la proiectele de mobilitate din oraș trebuie finalizate până la 31.12.2023. ”Există posibilitatea de a prelungi cu câteva luni. Vom putea continua aceste lucrări tot din bani europeni” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Ioan Turc.

În Bistrița se află în derulare trei proiecte de mobilitate urbană:

 • Pistele de biciclete
 • Linia Verde
 • Axa Gării – Năsăudului

Pistele de biciclete ar fi trebuit finalizate până în luna mai 2022, conform proiectului.

O firmă din Pantelimon a proiectat pistele de biciclete din Bistrița

Lucrările la Linia Verde și Axa Gării  – Năsăudului trebuie finalizate până în 31.12.2023. Această este data limită până la care pot fi folosiți banii europeni de pe exercițiul financiar prin care s-a accesat finanțarea europeană.

În cadrul unei conferințe de presă la sediul PSD BN, proiectele au fost luate la puricat de social- democrați. Aceștia își exprimau îngrijorarea cu privire la faptul că proiectele nu vor fi finalizate la timp. Astfel, se vor pierde fondurile europene.

VIDEO – PSD-iștii critică modul în care se derulează proiectele din Bistrița. Suciu: „Dacă era PSD la putere, nu ajungeam aici”

Primarul Ioan Turc a oferit un interviu reporterilor Bistrițeanul.ro. Întrebat dacă lucrările vor fi finalizate la timp, acesta a explicat că există șanse de…prelungire.

În 31.12.2023, lucrările vor fi fie finalizate, fie foarte aproape de finalizare. Nu exclud nici posibilitatea de fazare cu câteva luni. Adică să prelungim cu câteva luni în așa fel încât proiectele să fie finalizate. Această fazare se face printr-un acord între autoritatea locală și ADR Nord Vest” a declarat Ioan Turc.

Mai exact, primarul a explicat că ar fi de preferat ca lucrările să se finalizeze la timp.

În situația total nedorită și inacceptabilă, în care lucrările nu vor fi gata, vom putea continua aceste lucrări tot din bani europeni. Dar nu din banii aferenți exercițiului financiar încheiat. Ci din bani alocați noului exercițiu financiar, adică exercițiul 2021 – 2027. Exclud total acest scenariu, pentru că banii au fost deja alocați pentru alte proiecte” a explicat Ion Turc.

Întreaga explicație, în video de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. Primare, tu sigur nu mai apuci finalizarea tuturor aberatiilor prin care va bateti joc de cetateni si din care furati bani europeni.
  O sa va manânce puscaria la un moment dat, asa ca ar fi bine sa investiti masiv ân penitenciare ca sa nu va treziti câte 3 pe un loc.

 2. Domnule Citizen, de ce nu va asumati nominal , acuzatiile proferate? Dupa cate stiu, banii europeni,nu se pot fura! Ar cam trebui sa dovediti acuzatiile! Dar, se pare ca, in spatele anonimatului se poate face orice……Trist! Asemenea comentarii imi provoaca greata !

  • Domnule Pop cind tu ca primar (factorul de decizie), admiți ca pot sa intirzie finalizarea lucrărilor cu citeva luni, chiar nu va înțeleg, toate intirzieril în contracte sunt urmate de penalități de intirziere, le plătiți dumneavoastră domnul Pop sau le plătim toți cetățenii, ca suntem obligați sa suportam intirzieril constructorului. Ar trebui sa aveți 15 ani minim în investiții ca să știți cu ce se maninca, dac nu stai în banca, va afișați numai sa dați bine în ochi altora.

 3. Citizen fara nume.
  Aberatiile de care amintesti tu sunt nimic altceva decat aberatii pesediste ramase din mandatele trecute sub forma de proiecte angajate pe bani europeni.
  Deci pistele de biciclete, linia Verde si pierderea a 3.000 locuri de parcare nu sunt proiectele lui IOAN TURC.
  Stiu foarte bine ce vorbesc deoarece am participat mai la toate sedintele de CL si la dezbateri publice pe aceste subiecte.
  Citizen las-o moale ca esti total dezinformat.

 4. atunci hai sa vedem proiectele noi ale actualei administratii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! unde sunt?? pentru viitor !!! si daca i se pare greu domnului primar, desi nu cred, sa lase pe altii…ca acuma au mai crescut salariile primarilor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.