31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

VIDEO: O vară fierbinte, lungă şi plină de surprize la Bistriţa

Urmează o vară fierbinte şi lungă, la Centrul Judeţean pentru Cultură, cu o mulţime de activităţi care se desfăşoară într-un ritm alert, a precizat Gavril Ţărmure, managerul instituţiei, într-o emisiune difuzată pe Bistriţeanul.ro.

Pe 1 iulie începe simpozionul internaţional de pictură Şcoala de la Bistriţa. Se va desfăşura în cea mai mare măsură la Colibiţa şi este coordonat de pictorul Marcel Lupşe. Este cea de-a 4-a ediţie în această formulă”, a precizat Gavril Ţărmure.

El a mai completat că la eveniment vor participa artişti vizuali, pictori, graficieni, autorii unor instalaţii plastice nu doar din Bistriţa – ci şi din oraşele înfrăţite sau partenere cu judeţul nostru.

Vom avea oaspeţi din Polonia, Franţa, Germania, China, Italia, Israel, Republica Moldova… Aproape 20 de artişti din afara graniţelor ţării şi alţi 30-40 din România. Va fi un adevărat festival al artelor şi al întâlnirilor artistice. Considerăm că cel mai important aspect aici este întâlnirea şi posibilitatea de a schimba idei şi experienţă cu oameni şi colegi din alte zone ale lumii…”, a punctat Gavril Ţărmure.

Managerul Centrului Judeţean pentru Cultură s-a referit şi la impresionanta colecţie de artă contemporană a instituţiei –  expusă, acum câteva luni în spaţiile Bibliotecii Naţionale din Bucureşti:

VIDEO: Bistriţenii au cucerit capitala!

Luni, 1 iulie, de la ora 19:00 – la Sinagogă se va desfăşura recitalul Flautul Fermecat 2019 / Flautul la Puterea Poeziei. Ioan Bogdan Ştefănescu – muzicianul care cântă pe un flaut de aur masiv oferit de o companie japoneză şi prim-flautist al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti – revine la Bistriţa. Muzicianul va fi însoţit de legendarul actor Dorel Vișan, care va recita versuri din Blaga, Goga, Coşbuc şi alţi poeţi clasici ardeleni.

Joi, 4 iulie 2019, de la ora 19:00, la Sinagogă – Primăria Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „G. Coşbuc” şi Societatea de Concerte Bistriţa în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Cultură îi invită pe melomanii din Bistriţa la un recital susţinut de unul dintre primii 10 violonişti ai lumii – Roman Kim.

De origine georgian, violonistul Roman Kim va fi însoţit la Bistriţa de Camerata Michael Haydn de la Filarmonica din Oradea dirijată de Brian Liao.

Roman Kim va susţine la Sinagogă un recital din concertele de vioară compuse de Bach, dar şi partituri celebre din Tartini (Il Trillo del diavolo), Mozart (Divertimento in F) sau parafraze musicale după Traviata lui Verdi.

Despre alte surprize estivale de care aveţi parte la Bistriţa – aflaţi urmărind emisiunea, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F378445919523016%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.