17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

VIDEO: Strada din Sigmir, reparată „cu noul stil de abordare al administrației Turc”, cu gropi

Strada Secundară 5 din Sigmir a fost „pregătită” în toamnă pentru aplicarea stratului de asfalt din acest an. PSD-iștii critică „noua metodă de abordare a administrației Turc”, după ce pe strada respectivă au apărut numeroase gropi. Totul, la patru luni distanță…

În 2020, Bistrițeanul.ro prezenta „recordul” administrației bistrițene: Un drum care de 14 ani era prins în program de asfaltare.

RECORD în administrația bistrițeană: 14 ani trecuți, de când un drum a fost prins în proiect pentru a fi reabilitat

În aprilie 2021, în urma presiunii reporterilor Bistrițeanul.ro, răposatul Ioan Peteleu – pe atunci administratorul orașului Bistrița – a făcut o vizită în Sigmir. Oamenii și-au exprimat nemulțumirile legate de incompetența administrației locale.

Oamenii din Sigmir către Peteleu: Ce-a fost rău înainte, acum e mai rau!

Imediat după această vizită, utilajele Primăriei Bistrița și-au făcut apariția, au ras surplusul, au pus pietriș și au nivelat.

Se poate! Bistrițenii din Sigmir și-au văzut visul cu ochii: Primăria le-a amenajat strada!

Însă, odată cu venirea ploilor, s-a dus și bucuria celor din Sigmir.

FOTO: GATA cu fericirea-n Sigmir! Ploaia a stricat din nou drumul, curțile inundate

În noiembrie anul trecut, Ioan Turc anunțase o nouă abordare în asfaltarea drumurilor de pământ / pietruite. Și prima în acest experiment a fost exact strada Secundară nr 5 din Sigmir.

Ieri, la aproximativ patru luni distanță, social democrații bistrițeni au postat un video cu strada Secundară 5. Aceștia au criticat „noua metodă de abordare a administrației Turc”, strada fiind plină de gropi.

Întrebăm și noi dacă „noua abordare” a asfaltării din Bistrița va arăta la fel ca experimentul Sigmir. Așa arată drumul de macadam promovat de domnul primar Turc la doar 4 luni după execuție. Bani aruncați de pomană”, au scris aceștia pe Facebook.

CUM explică șeful DSP Bistrița gropile apărute și CE urmează să se facă

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, șeful DSP Bistrița a explicat CARE e motivul apariției acelor gropi.

Anul trecut, noi am făcut lucrările de pregătire, însă între turnarea stratului de criblură și turnarea următorului strat, în noaptea aceea, a plouat foarte foarte tare. Tratamentul bituminos trebuie făcut la o anumită temperatură și trebuie să nu plouă. Dar atunci a plouat, și tocmai de aceea, acum au apărut aceste gropi.

Însă macadamul e ok. Gropile acelea sunt mici. Înainte să facem acest tratament bituminos, domnul Gavrilaș, delegatul săsesc de acolo, mă suna săptămânal. Că după fiecare ploaie trebuia să trimitem autogredere și cilindru. Acum, după o iarnă întreagă, drumul arată așa. E mult mai bine ca înainte.

Colegii mei au fost ieri acolo și astăzi vor merge să plombeze cu mixtură plombabilă”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Ioan Crețiu.

În ce privește asfaltarea străzii, așa cum fusese promis, aceasta se va face peste câteva luni.

Stratul de macadam e bun, după cum spuneam. Așa că undeva prin mai – iunie vom veni cu două straturi de asfalt, sau un strat de asfalt și unul de uzură. Vedem exact atunci. Dar nu putem mai repede deoarece, la fel ca și la tratamentul bituminos, ne trebuie anumite temperaturi. 

Pentru asfaltare trebuie atât temperatura aerului cât și temperatura solului să fie de 10 grade Celsius. Și să nu fie ploi sau alte fenomene meteorologice. Deci strada e prinsă în programul de asfaltare, dar așa cum spuneam, în mai-iunie, când vremea ne va permite!”, a concluzionat șeful DSP Bistrița, Ioan Crețiu.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Strada asta nu e reparată! E tratată! Cu maximă indiferență și indolență! În stil propriu și caracteristic acestei guvernări locale de răsunător succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.