12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

VIDEO: Sub greutatea apei de ploaie, o parte din zidul castelului din Beclean s-a prăbușit!

Zi tristă pentru cei ce iubesc arhitectura și istoria. În această dimineață o bucată de zid din castelul Bethlen din Beclean s-a prăbușit. Cel mai probabil de la infiltrațiile apei de ploaie. Și lipsa intervențiilor de reabilitare.

Un zgomot puternic a speriat mai mulți locatari din „Zona Nouă” din Beclean. Sunetul venea dinspre Castelul Bethlen Pal.

S-a auzit de dimineață o bubuitură puternică în zona nouă, apoi am observat că a căzut o bucată din castel. Probabil din cauza ploilor abundente din ultimele zile, umiditatea a provocat căderea unei bucăți din partea de sus a turnului, bucată aflată chiar la baza acoperișului. E bine să știe și părinții care obișnuiesc să se plimbe prin curtea castelului uneori cu copilașii lor că acum e destul de periculos pe lângă clădire. Poate curând va intra în restaurație, cine știe. Mulțumim!”, a transmis o localnică celor de la ȘtiridinBeclean.

Se pare astfel că încă un monument are nevoie de reabilitare. Mai ales că în acestă clădire funcționa Primăria Beclean.

La acuzele aduse de beclenari, primarul a avut un răspuns promițător.

„Când ești in litigiu nu ai dreptul să intervii! Legea nu-ți mai dă dreptul să aloci bani în timpul litigiului până la finalizare. Cu încasările dintr-un singur sezon putem reabilita tot castelul doar să se finalizeze litigiul și să fie în proprietatea Primăriei să putem interveni”, a scris Nicu Moldovan în postarea de pe Facebook.

Totuși, la nivelul județului Bistrița-Năsăud interesul pentru reabilitarea monumentelor istorice este destul de scăzut, așa cum Bistrițeanul.ro vă explica AICI:

FOTO: Din 16 monumente istorice gata să se prăbușească, pentru 11 nici măcar nu există interes de reabilitare

[arve url=”https://www.facebook.com/mihaela.hiticas/videos/10157132424934929/” maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

[arve url=”https://www.facebook.com/mihaela.hiticas/videos/10157132424949929/” maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?