10.1 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

VIDEO: Sub greutatea apei de ploaie, o parte din zidul castelului din Beclean s-a prăbușit!

Zi tristă pentru cei ce iubesc arhitectura și istoria. În această dimineață o bucată de zid din castelul Bethlen din Beclean s-a prăbușit. Cel mai probabil de la infiltrațiile apei de ploaie. Și lipsa intervențiilor de reabilitare.

Un zgomot puternic a speriat mai mulți locatari din „Zona Nouă” din Beclean. Sunetul venea dinspre Castelul Bethlen Pal.

S-a auzit de dimineață o bubuitură puternică în zona nouă, apoi am observat că a căzut o bucată din castel. Probabil din cauza ploilor abundente din ultimele zile, umiditatea a provocat căderea unei bucăți din partea de sus a turnului, bucată aflată chiar la baza acoperișului. E bine să știe și părinții care obișnuiesc să se plimbe prin curtea castelului uneori cu copilașii lor că acum e destul de periculos pe lângă clădire. Poate curând va intra în restaurație, cine știe. Mulțumim!”, a transmis o localnică celor de la ȘtiridinBeclean.

Se pare astfel că încă un monument are nevoie de reabilitare. Mai ales că în acestă clădire funcționa Primăria Beclean.

La acuzele aduse de beclenari, primarul a avut un răspuns promițător.

„Când ești in litigiu nu ai dreptul să intervii! Legea nu-ți mai dă dreptul să aloci bani în timpul litigiului până la finalizare. Cu încasările dintr-un singur sezon putem reabilita tot castelul doar să se finalizeze litigiul și să fie în proprietatea Primăriei să putem interveni”, a scris Nicu Moldovan în postarea de pe Facebook.

Totuși, la nivelul județului Bistrița-Năsăud interesul pentru reabilitarea monumentelor istorice este destul de scăzut, așa cum Bistrițeanul.ro vă explica AICI:

FOTO: Din 16 monumente istorice gata să se prăbușească, pentru 11 nici măcar nu există interes de reabilitare

[arve url=”https://www.facebook.com/mihaela.hiticas/videos/10157132424934929/” maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

[arve url=”https://www.facebook.com/mihaela.hiticas/videos/10157132424949929/” maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.