23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Vrei să te vaccinezi? Pentru Astra Zeneca NU îți trebuie programare

Comitetul Național de Vaccinare a emis o circulară prin care solicită centrelor de vaccinare să administreze ASTRA Zeneca fără programări. Cei care doresc să se imunizeze cu acest ser se vor prezenta la centrele de vaccinare cu buletinul.

Centrele de vaccinare care administrează serul Astra Zeneca sunt aproape goale. Coordonatorii acestora au transmis autorităților că angajații de acolo stau degeaba.

Și la Bistrița, la centrul de vaccinare de la SVSU, unde se administrează vaccinul produs de Astra Zeneca, în loc să se administreze câte 60 de doze pe zi, se administrează doar 4 – 5. Se întâmplă astfel din cauza reticenței oamenilor – în urma unor afirmații referitoare la reacțiile adverse ale acestui vaccin.

Turc: Bistrițenii se tem să se vaccineze cu Astra Zeneca! Centrul de la SVSU va deveni centru de vaccinare Pfizer

În acest context – centre goale, doze multe disponibile – Comitetul Național de Vaccinare a trimis o circulară către TOATE centrele de vaccinare din țară.

Membrii Comitetul Național de Vaccinare au decis că cine vrea să fie vaccinat cu serul Astra Zeneca poate merge la centre cu buletinul și poate fi imunizat. Dacă sunt persoane programate, acestea au prioritate”, scrie Digi24.ro

Potrivit datelor afișate pe platforma dezvoltată de STS, în urmă cu două zile erau neocupate aproximativ 65 de mii de locuri pentru vaccinarea cu Astra Zeneca, în timp ce pentru Pfizer, de exemplu, erau neocupate doar 50 de locuri.

Conform Biziday.ro, pe listele de așteptare sunt înscrise în jur de 590 de mii de persoane, dintre care 550 de mii pentru Pfizer, 27 de mii pentru Moderna și doar 8.600 pentru Astra Zeneca.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...