Avocatul primarului Traian Ogâgău: Absurdul a depăşit nivelul raţiunii. Prefectura nu a comunicat motivele invocate de locuitorii din Sîngeorz-Băi

Avocatul primarului Traian Ogâgău: Absurdul a depăşit nivelul raţiunii. Prefectura nu a comunicat motivele invocate de locuitorii din Sîngeorz-Băi

Comunicatul Instituţiei Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud impune unele lămuriri. Legiuitorul a stabilit două condiţii cumulative pentru organizarea referendumului respectiv:

1. Nesocotirea de către primarul oraşului Sîngeorz Băi a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin;

2. Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot.

Încă de la început, facem cunoscut opiniei publice că Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud nu a analizat îndeplinirea în cauză a condiţiilor privind organizarea referendumului. Faţă de acest aspect, învederăm că nu există următoarele înscrisuri doveditoare:

1. Ordinul Prefectului judeţului Bistriţa Năsăud privind desemnarea persoanelor în vederea constatării numărului total de semnături pentru organizarea referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz Băi;

2. Procesul verbal al comisiei stabilite la pct.1 din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor privind numărul necesar de semnături, cu indicarea filelor şi a poziţiilor în care s-au constatat omisiuni la una sau mai multe rubrici, date incomplete sau indescifrabile;

3. Referatul privind analiza şi îndeplinirea în cauză a condiţiilor privind nesocotirea de către primarul oraşului Sîngeorz – Băi a intereselor generale ale colectivității locale sau a neexercitării atribuțiilor ce îi revin.

Facem precizarea că procedura privind organizarea referendumului s-a desfăşurat sub semnul ambiguităţii, a îndoielii, a netransparenței, a necunoaşterii procedurilor legaleimpuse de legiuitor.

Din cuprinsul documentelor comunicate în cadrul procedurii rezultă fără urmă de îndoială declinarea competenţelor între Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa Năsăud şi Comisia pentru organizarea referendumului.

Dimensiunea absurdului a depăşit nivelul raţiunii în momentul în care Instituţia Prefectului a stabilit în sarcina Comisiei obligaţia privind „efectuarea propriilor verificări în vederea luării deciziei privind organizarea sau nu a referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz – Băi”, iar Comisia a stabilit că această competenţă revine Prefectului.

În acest fel, nici Prefectul judeţului Bistriţa Năsăud şi nici Comisia nu au analizat îndeplinirea în cauză a condiţiilor privind organizarea referendumului.

Contrar celor susţinute de către Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, ordinul emis de către aceasta nu a fost motivat. Nici până la acest moment nu cunoaştem motivele pentru care se solicită organizarea referendumului.

Instituţia Prefectului nu ne-a comunicat motivele invocate de locuitorii oraşului Sîngeorz – Băi.

Totodată, aceasta ne-a privat de posibilitatea de a formula apărări faţă de acuzaţiile aduse.

De asemenea, Instituţia Prefectului a refuzat în mod nejustificat comunicarea listei de semnături necesare pentru organizarea referendumului.

Mai mult decât atât, în cadrul procedurii a fost emis un proces verbal de constatare, inexistent la momentul constituirii Comisiei. Acest act are un număr de înregistrare mai mic decât numerele din ziua precedentă şi cu 250 mai mult faţă de cele emise în cadrul procedurii din data de 26.09.2017. Acest act nu a fost individualizat în cuprinsul ordinului contestat şi va face obiectul unei expertize de specialitate.

Cu deosebit respect, avocat George Gaftone

FOTO: O tânără și frățiorul acesteia au plonjat într-o râpă noiembrie 20, 2019 - Un accident rutier a avut loc între Braniștea și cireșoaia. O tânără și frățiorul acesteia au plonjat cu mașina într-o râpă. Șoferița a ajuns la spital.
FOTO/VIDEO: S-a pregătit de unul singur și a câștigat aurul! Povestea lui Tibi, autodidact în skandenberg, un sport care nu are susținere în România! noiembrie 20, 2019 - Deși e un sport care a dat și campioni mondiali, skandenberg-ul în România nu are susținere. Totuși, la doar 18 ani, Tibi a reușit să impresioneze campionii din alte țări și să câștige aurul, weekendul ce a trecut. Se pregătește de unul singur, antrenându-se în sala de forță improvizată în podul casei.
VIDEO Hotel Diana, în centrul celui de-al doilea scandal de prostituție. Acum 3 luni o tânără acuza că este sechestrată într-una din camere noiembrie 20, 2019 - Hotel Diana este în centrul celui de-al doilea scandal de prostituție din acest an. Acum trei luni, o tânără își suna disperată mama din București și se plângea că este sechestrată într-una din camerele hotelului. 
FOTO: Distincții importante, oferite managerului Dorel Cosma, în Bulgaria noiembrie 20, 2019 - Dorel Cosma, managerul Palatului Culturii din Bistrița a fost invitat ieri la palatul prezidențial din Bulgaria. Aici s-a întâlnit cu vicepreşedintele Iliyana Iotova, primind două distincții importante:
Bugetarii vor merge în concediu cu tichete de vacanță și în 2020! Angajații din privat se pot bucura de același privilegiu noiembrie 20, 2019 - Vești bune pentru bugetarii români! Tichetele de vacanță vor fi acordate și în 2020, iar perioada în care acestea pot fi folosite va fi extinsă. Noul ministru al economiei dorește vouchere și pentru cei din privat!
Curtea de Apel nici n-a vrut să audă de o pedeapsă mai blândă pentru cuplul din Aluniș care și-a ciopârțit prietenul de pahar noiembrie 20, 2019 - Cei doi soți din Aluniș și prietenul lor care l-au ciopârțit în 2017 pe un bărbat cu care se cinstiseră bine nu au avut parte de o pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel Cluj, care a menținut sentința primită la Tribunalul Bistrița-Năsăud.
BISTRIȚA: Containere speciale, pentru uleiul uzat, în Piața Decebal și Independenței! noiembrie 20, 2019 - Două containere speciale au fost puse la dispoziția bistrițenilor cu simț de răspundere care iubesc natura. În Piața Decebal și în Independenței Nord aici s-au adunat, timp de trei ani, aproape 1000 litri de ulei uzat care va fi trimis în afara țării. Cât de toxic este acesta:
Un profesor din Bistrița, despre votul acordat lui Klaus Iohannis: L-am cunoscut pe când era inspector școlar! noiembrie 20, 2019 - Un profesor din Bistrița prezintă un portret al actualului Președinte al României, de pe vremea când acesta era inspector școlar. Conform lui Iacob Brănișteanu, acea întâlnire, de acum 20 de ani, trage greu la cântar în acordarea votului. 
ALEGERI 2019. Ovidiu Crețu: De ce nu pot vota Klaus Johannis noiembrie 20, 2019 - Faptul că actualul președinte al României mai vrea un mandat este discutabil. Felul în care s-a comportat pe durata primului mandat de președinte este lamentabil. Felul în care s-a manifestat pe parcursul campaniei electorale este deplorabil.
Avocată din Bistrița sancționată după ce a înjurat la primul tur al alegerilor un reprezentant PSD. Ce s-a întâmplat: noiembrie 20, 2019 - O avocată din Bistrița care deținea funcția de președinte al unei secții de votare a fost înlocuită, ieri, după ce la primul tur al alegerilor prezidențiale a înjurat un reprezentant al PSD și a refuzat să îi înregistreze o cerere.
Viitoare mireasă? Treci pe la Wedding Land, și poți pleca acasă cu rochia de mireasă- cadou! noiembrie 20, 2019 - În acest weekend la Restaurant Terra are loc târgul de nunți – Wedding Land. Firme cu renume din industria organizării nunților vin cu o gamă largă de oferte. Mai mult, se organizează o tombolă pentru toate miresele ce ajung la târg. Iar premiul este o rochiță de mireasă în valoare de 3.600 de lei.
INCREDIBIL: Prostituție la un hotel din Bistrița! Patronul unității de cazare, acuzat de proxenetism noiembrie 20, 2019 - Mai bine de 50 de polițiști au descins la un hotel din Bistrița, vizând o rețea de prostituție. Acuzat de proxenetism este tocmai patronul unității de cazare, care ar fi instruit inclusiv personalul hotelului să ascundă ce se întâmplă.
FOTO Confort sporit pentru pacienții Spitalului Județean. Perioada paturilor secod-hand se încheie! noiembrie 20, 2019 - Spitalul Județean de Urgență Bistrița a început achiziționarea de paturi noi, până acum bazându-se mai mult pe mobilier medical second-hand. Printre facilitățile oferite de noile paturi se numără și posibilitatea luării mesei la pat.
Aquabis: Se sistează apa, astăzi, în Rebrișoara noiembrie 20, 2019 - Astăzi, 20 noiembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Rebrișoara. Ce străzi vor fi afectate:
VIDEO: 4 motive pentru care nu ai voie să ratezi NOSA Film Festival, la Bistriţa! noiembrie 19, 2019 - „Știu că Bistrița merită un festival de film de înaltă ținută. Îmi doresc ca NOSA Film Festival să ajungă în câțiva ani la nivelul unor festivaluri recunoscute național și chiar internațional." Mai jos - patru motive care să vă convingă să nu rataţi proiecţiile: