DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Iza, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie, are acum o căsuță în care să stea, dar nevoi sunt încă multe

DE CRĂCIUN FII MAI BUN:  Iza, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie, are acum o căsuță în care să stea, dar nevoi sunt încă multe

Cazul Izabelei, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie vi l-am prezentat prima dată în campania din 2014. Dărnicia voastră a ajutat familia ei să se mute într-o căsuță a lor. Dar nevoi sunt încă multe.

Povestea Marianei, care-și crește singură cei trei copii, din care o fetiță cu tetrapareză spastică și epilepsie, v-am mai prezentat-o în 2014.

Atunci locuia în casa unui frate, într-o singură încăpere micuță, împreună cu Izabela și Alexandru. Mai multe informații despre cum i-am găsit atunci, puteți citi AICI.

Între timp, Lorena, care locuia cu tatăl ei, s-a întors acasă la mama. Cei patru s-au mutat din camera casei fratelui Marianei într-o fierărie, în condiții mizere. Aveau nevoie de spațiu puțin mai mare, și a fost singura soluție.

Cazul acesta v-a impresionat pe mulți, așa că unii au continuat să dăruiască, și, săptămâna trecută, când i-am vizitat, i-am găsit la căsuța lor.

Au reușit, din ce au primit, să ridice o mică clădire, cu o bucătărie și o cameră mai mărișoară. Cel puțin sunt la casa lor. Apoi, au mai primit, de ici, de colo, un frigider, un aragaz, mai o canapea… ca să își aranjeze căsuța.

Le-am găsit acasă doar pe Mariana și pe Iza, fetița cu tetrapareză. Alexandru, de 7 anișori, și Lorena, de 11 ani, erau la școală, în Bistrița. Ei stau la internat, pe Toamnei, pentru că Mariana nu poate zilnic să-i ducă și să-i aducă de la autobuz, ca să facă naveta. Nu are cu cine o lăsa pe Iza.

Fetița cu tetrapareză e cea mai mare, iar anul acesta Mariana i-a făcut buletin. E dependentă de cineva, iar când Mariana mai merge să lucreze încoace și încolo, cum poate, mai vine cineva și stă cu fetița.

Dacă pleacă de acasă, pe Iza o cară în brațe. Nu are un cărucior pentru ea. Nu are nici în casă un fotoliu special. Statul în pat îi face rău Izei, dar astea sunt condițiile și nu au ce face.

Casa o încălzesc cu o sobă mică, lăsând ușa deschisă. Ar avea nevoie de o sobă mai mare sau ceva ca să le încălzească cele două încăperi. O altă problemă e cu apa. Deși și-a făcut bazin pentru apă, nu se umple decât jumătate, din cauza poziției și a locației. Ar trebui făcute câteva lucrări ca să poată să strângă apa cum trebuie, dar astea ar costa undeva la 1.000 de lei. Bani mult prea mulți pentru Mariana, care-și ține toată casa din banii primiți ca asistent personal al Izei.

Ca și cum nu ar avea destule pe cap, Alexandru a făcut de curând o depresie. Nu știe ce să mai facă cu el și unde să-l ducă. E conștientă că trebuie să caute un specialist, dar nu are timp să-l caute.

Întrebată de ce ar avea nevoie, Mariana a zis că e foarte important să aibă apă și căldură, dar și pamperși, pentru Iza. De curând i s-a stricat blenderul, atât de important pentru a putea hrăni fetița bolnavă. Se chinuie să paseze mâncarea cu furculița. Ar fi nevoie și de ceva ca să o poată transporta mai ușor pe Izabela.

Pentru Lorena și Alexandru și-ar dori haine și încălțăminte de iarnă. Copiii tare ar vrea să aibă un telefon, ca să mai poată vorbi cu mama, fiindu-le dor unii de alții. Îi mai lasă colegii să o sune pe Mariana, și le mai trece de dor, până în weekend, când se întâlnesc.

Abia am reușit să aflăm de la Mariana aceste nevoi, fiind prea „ocupată” să ne mulțumească și să vă mulțumească tuturor celor ce ați ajutat-o până acum.

Cum ajutăm:

Pe Mariana o găsiți la numărul de telefon 0751922439.

Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. Vă vom anunța programul de primire al coletelor pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

acum 2 oreAndrei Balazs, primul finalist bistrițean la Chefi la Cuțite! Deși nu a câștigat, nu va fi uitat! - A luptat încă din preselecții. A tăcut și a făcut! A fost primul bistrițean care a ajuns în finala showului culinar Chefi la Cuțite. Andrei Balazs nu a câștigat marele premiu, dar a câștigat admirația chefilor, colegilor și telespectatorilor.
acum 8 oreBucuria din cutie pentru 4.500 de copii din Basarabia - Camionul de Crăciun a ajuns astăzi și în Basarabia. 4.500 de copii din Raionul Glodeni, cu care este înfrățit județul Bistrița-Năsăud, au primit câte un pachet. Și anul trecut a ajuns Camionul de Crăciun în Basarabia, însă doar la 1.200 de copii.
acum 9 oreRadarele pot sta ascunse! E dat ordin „de sus”! - Parlamentarii au încercat să le impună polițiștilor să-și semnalizeze locurile în care stau cu radarele. Curtea Constituțională a respins proiectul de lege. Astfel, radarele pot rămâne în continuare ascunse.
acum 10 oreALTE vremuri: Incendii care au mistuit Bistrița… - Incendiul izbucnit în Piața Mică a fost cu repeziciune răspândit, spre disperarea localnicilor, pe străzile din jur. Atunci a fost distrusă o treime din oraș, iar focul a ajuns până la turnul care adăpostea muniția cetății, care a explodat... Se aplicau amenzi uriașe pentru proprietarii al căror coș lua foc...
acum 11 oreDrama prin care a trecut tânărul ce și-a dat foc în weekend! - Un tânăr de 29 de ani a fost transportat de urgență, duminică dimineața, la spitalul de Arși din București. Acesta și-a turnat petrol pe corp și și-a dat foc. Bărbatul suferise o dramă, iar consumul de alcool l-a împins să facă acest pas.
acum 12 oreSalariile mai mari de la stat au „forțat” mâna privaților. Una dintre cele mai mari clinici din Ardeal a mărit leafa medicilor cu 30% - Salariile mărite în sistemul medical de stat a „forțat” și mâna clinicilor private, care au fost nevoite să crească și ele leafa medicilor, pentru a nu-i pierde. Acest lucru s-a întâmplat și la Sanovil, una dintre cele mai mari clinici private din Transilvania.
acum 13 oreFOTO/VIDEO: Clipe de grație, ieri, la Bistrița, în amintirea lui Mihai Eminescu… - Clipe de grație, talent și adevărat răsfăț muzical – ieri, la Biblioteca Județeană, secția de Împrumut pentru copii: bibliotecara Rodica Linul i-a invitat pe elevii Liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița să îl evoce pe Eminescu așa cum știu ei mai bine.  A ieșit un concert minunat:
acum 13 oreAi pe cineva în Spital? AFLĂ când îi poți vizita! Conducerea unității schimbă programul de vizită! - Conducerea Spitalului Județean a decis schimbarea orarului de vizită! Mai mult, a și redus numărul de vizitatori. Motivul? Numeroasele cazuri de îmbolnăvire prin afecțiuni respiratorii. AFLĂ când îi poți vizita pe cei dragi care sunt internați:
acum 14 oreCăutați verighete?! Atlantis Gold vă așteaptă cu ultimele noutăți și discounturi la Bistrița Mariage Fest - În weekendul 1 - 3 Februarie, la Hotel Metropolis se va desfășura expoziția Bistrița Mariage Fest! Cei de la Atlantis Gold au pregătit verighete unice, din aur alb, galben sau rose, cu diamante sau fără, după gustul celor doi îndrăgostiți. Plus că au discounturi ce nu trebuie ratate!
acum 15 oreFOTO/VIDEO: Mașină cuprinsă de flăcări, pe Bulevardul Decebal - Un autoturism a luat foc, pe Bulevardul Decebal. Flăcările s-au extins rapid. Incidentul a avut loc în stația de Maxi Taxi, vis-a-vis de Banca Transilvania.
acum 16 orePârtia Cocoș se redeschide astăzi - Pârtia Cocoș se va redeschide astăzi, începând cu ora 18:00, urmând ca aceasta să fie disponibilă amatorilor de sporturi de iarnă doar după-masa, preț de trei ore. Deocamdată nu se știe cât va reuși municipalitatea să țină deschisă pârtia.
acum O ziAndrei a ajuns în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite! Mâine seară, punctul culminant! - Talentul, munca și perseverența l-au propulsat pe Andrei Balazs până în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite. Mâine seară, ultima probă și finala!
acum O ziSe caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic! Ce vă pot oferi angajatorii - Se caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic, dar și contabili, ingineri, muncitori necalificați, bucătari sau ospătari! Iată ce avantaje și beneficii aveți din partea angajatorilor:
acum O ziCum va fi celebrată Mica Unire la Bistrița: Sunt invitați toți bistrițenii „cu inima română”! - Ziua Unirii Principatelor Române, eveniment cunoscut sub numele de „Mica Unire” și considerat a fi primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român, va fi celebrată și la Bistrița! Ce surprize ne-au pregătit organizatorii: 
acum O ziUn șofer ”rupt de beat”, dat de gol de o mașină parcată - Un bistrițean a fost descoperit ieri cu o alcoolemie de peste 1. Acest lucru a fost posibil datorită unei mașini...parcate. Ce s-a întâmplat: