DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Iza, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie, are acum o căsuță în care să stea, dar nevoi sunt încă multe

DE CRĂCIUN FII MAI BUN:  Iza, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie, are acum o căsuță în care să stea, dar nevoi sunt încă multe

Cazul Izabelei, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie vi l-am prezentat prima dată în campania din 2014. Dărnicia voastră a ajutat familia ei să se mute într-o căsuță a lor. Dar nevoi sunt încă multe.

Povestea Marianei, care-și crește singură cei trei copii, din care o fetiță cu tetrapareză spastică și epilepsie, v-am mai prezentat-o în 2014.

Atunci locuia în casa unui frate, într-o singură încăpere micuță, împreună cu Izabela și Alexandru. Mai multe informații despre cum i-am găsit atunci, puteți citi AICI.

Între timp, Lorena, care locuia cu tatăl ei, s-a întors acasă la mama. Cei patru s-au mutat din camera casei fratelui Marianei într-o fierărie, în condiții mizere. Aveau nevoie de spațiu puțin mai mare, și a fost singura soluție.

Cazul acesta v-a impresionat pe mulți, așa că unii au continuat să dăruiască, și, săptămâna trecută, când i-am vizitat, i-am găsit la căsuța lor.

Au reușit, din ce au primit, să ridice o mică clădire, cu o bucătărie și o cameră mai mărișoară. Cel puțin sunt la casa lor. Apoi, au mai primit, de ici, de colo, un frigider, un aragaz, mai o canapea… ca să își aranjeze căsuța.

Le-am găsit acasă doar pe Mariana și pe Iza, fetița cu tetrapareză. Alexandru, de 7 anișori, și Lorena, de 11 ani, erau la școală, în Bistrița. Ei stau la internat, pe Toamnei, pentru că Mariana nu poate zilnic să-i ducă și să-i aducă de la autobuz, ca să facă naveta. Nu are cu cine o lăsa pe Iza.

Fetița cu tetrapareză e cea mai mare, iar anul acesta Mariana i-a făcut buletin. E dependentă de cineva, iar când Mariana mai merge să lucreze încoace și încolo, cum poate, mai vine cineva și stă cu fetița.

Dacă pleacă de acasă, pe Iza o cară în brațe. Nu are un cărucior pentru ea. Nu are nici în casă un fotoliu special. Statul în pat îi face rău Izei, dar astea sunt condițiile și nu au ce face.

Casa o încălzesc cu o sobă mică, lăsând ușa deschisă. Ar avea nevoie de o sobă mai mare sau ceva ca să le încălzească cele două încăperi. O altă problemă e cu apa. Deși și-a făcut bazin pentru apă, nu se umple decât jumătate, din cauza poziției și a locației. Ar trebui făcute câteva lucrări ca să poată să strângă apa cum trebuie, dar astea ar costa undeva la 1.000 de lei. Bani mult prea mulți pentru Mariana, care-și ține toată casa din banii primiți ca asistent personal al Izei.

Ca și cum nu ar avea destule pe cap, Alexandru a făcut de curând o depresie. Nu știe ce să mai facă cu el și unde să-l ducă. E conștientă că trebuie să caute un specialist, dar nu are timp să-l caute.

Întrebată de ce ar avea nevoie, Mariana a zis că e foarte important să aibă apă și căldură, dar și pamperși, pentru Iza. De curând i s-a stricat blenderul, atât de important pentru a putea hrăni fetița bolnavă. Se chinuie să paseze mâncarea cu furculița. Ar fi nevoie și de ceva ca să o poată transporta mai ușor pe Izabela.

Pentru Lorena și Alexandru și-ar dori haine și încălțăminte de iarnă. Copiii tare ar vrea să aibă un telefon, ca să mai poată vorbi cu mama, fiindu-le dor unii de alții. Îi mai lasă colegii să o sune pe Mariana, și le mai trece de dor, până în weekend, când se întâlnesc.

Abia am reușit să aflăm de la Mariana aceste nevoi, fiind prea „ocupată” să ne mulțumească și să vă mulțumească tuturor celor ce ați ajutat-o până acum.

Cum ajutăm:

Pe Mariana o găsiți la numărul de telefon 0751922439.

Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. Vă vom anunța programul de primire al coletelor pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

VIDEO PERICOL ÎN TRAFIC! Poliția caută un șofer care s-a aventurat rupt de beat prin județ acum 15 minute- Un șofer care a condus un autoturism înmatriculat în Dolj aseară este căutat de poliție, după ce un alt participant la trafic l-a surprins cu telefonul mobil conducând haotic și punând în pericol ceilalți șoferi.
Euforia Floral Boutique angajează decorator, Transmixt caută şoferi de autobus! Oportunităţi de muncă, la Bistriţa acum O oră- Dacă ai experiență în domeniul floristic, eşti tânără, serioasă, stăpână pe tine şi ambiţioasă – ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Euforia Flaoral Boutique! Transmixt caută şoferi de autobuz! NOi locuri de muncă, disponibile în Bistriţa:
Aquabis Bistriţa: Se sistează apa în Valea Poienii şi Dorolea acum 2 ore- Locuitorii din Dorolea şi Valea Poienii, fără apă: Dintr-o eroare, firma care execută lucrări de asfaltare pe tronsonul Livezile – Valea Poienii, a rupt conducta de alimentare cu apă.
INADMISIBIL! Viețile bistrițenilor „costă”… două pancarte minuscule! acum 2 ore- Despre degradarea clădirilor din Centrul Istoric, Bistrițeanul.ro a mai scris. Dar ceea ce s-a întâmplat zilele trecute e inadmisibil! Conform imaginilor, viața bistrițenilor costă...cât două pancarte minuscule.
FOTO/VIDEO. Adoratio. Ei sunt copiii care ştiu să cânte dumnezeieşte… acum 4 ore- "Am învăţat foarte multe din toată această experienţă alături de Adoratio. Învăţăm unii de la alţii în fiecare moment ce înseamnă respectul şi acceptarea, iar eu încerc să le transmit copiilor în primul rând bucuria de a cânta... Trebuie să se simtă bine şi fericiţi când vin la cor...”, a mărturisit Carolina Karoli, dirijorul corului Adoratio.
INEDIT! 24 de drapele istorice, purtate de tineri îmbrăcați în port popular, la Bistrița acum 4 ore- Ziua Drapelului Național al României va fi sărbătorită într-un mod inedit, în acest an! Bistrițenii vor avea ocazia să admire 24 de drapele istorice, datând încă din secolul I î.Hr.. Acestea vor defila prin fața curioșilor, purtate de tineri îmbrăcați în port tradițional. AFLĂ programul:
Rostul de dimineaţă. Tulburător, în parcul din Bistriţa: O mamă îşi duce copilul în dinţi… acum 6 ore- S-a întâmplat chiar zilele trecute, în parcul municipal din Bistriţa. Cei care s-au nimerit prin zonă au urmărit cu sufletul la gură câteva imagini tulburătoare, surprinse întâmplător, de o cameră vigilentă...  
Bistrițeanul care știe de la Pitti Uomo, cel mai tare eveniment dedicat modei masculine din Italia, ce vor purta bărbații cu stil în 2020 acum 19 ore- Simi Creța este o enciclopedie în materie de modă și stil masculin, iar în ultimii ani și-a cultivat intens pasiunea din care a făcut o afacere. Dacă săptămânile trecute a fost în Spania, unde s-a pus la curent cu toate noutățile în ceea ce privește costumele de gală și ceremonie, zilele trecute a revenit din...
FOTO: Bebeluș de 3 luni grav rănit, după ce căruța în care se afla, cu mama și cei cinci frați, s-a răsturnat acum 22 de ore- Un accident mai puțin obișnuit a avut loc în Satu Nou. O căruță s-a răsturnat în șanț. Toate cele șapte persoane au ajuns la spital. 
Cel mai amplu album foto, cu cei mai frumoşi bistriţeni îmbrăcaţi în IE…! acum 22 de ore- O invitaţie specială, pentru toţi bistriţenii: Luni, 24 iunie – de Ziua Universală a Iei – suntem cu toţii invitaţi să realizăm împreună „Albumul bucurIEI bistrițene”! La Muzeul Judeţean - un eveniment de excepție dedicat sărbătoririi iei: „Port cu mândrIE”. Iile de o frumusețe covârșitoare, adunate cu migală de Marius Matei în colecția etnografică ce îi poartă numele, revin la Bistrița!
Italienii au ocazia să admire două porturi populare din Țara Năsăudului, de Ziua Iei! acum 23 de ore- 24 iunie este desemnată Ziua Iei. Frumusețea iei românești, mai exact a portului din Țara Năsăudului, va putea fi admirată și de italieni. Silvia Floarea Toth va expune mâine, la Roma, două porturi populare.
DE CITIT: Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… acum 24 de ore- Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… Un manuscris aflat la mila unui preot de închisoare, un disperat exercițiu de stil executat de un personaj muribund. Tonul e simplu și fără pretenții. De aceea povestea transmite o durere ascuțită, în linii brutale, cu imagini vibrante și cu asocieri senzoriale cutremurătoare...
FOTO: A-nceput din nou să cadă… câte-o cărămidă-n stradă! acum O zi- Casele din centrul vechi al orașului se degradează văzând cu ochii. În ultimele zile un horn amenința să cadă de pe o casă, iar de pe o alta, tencuiala s-a desprins. Teoretic s-ar acorda ”stimulente” celor ce reabilitează casele. Practic...lucrările cam ard la buzunar.
FOTO/VIDEO: O seară magică de poezie şi muzică, la Taverna Dogarilor… acum O zi- A fost o seară magică, pentru cei care şi-au petrecut seara de vineri la Taverna Dogarilor:  o seară specială de poezie şi muzică în care sufletele s-au desferecat, iar minţile s-au eliberat în îmbrăţişări şi discuţii încinse între prieteni...
VIDEO Spargere de cascadorii râsului! Un hoț s-a strecurat într-un chioșc printre chipsuri și snacksuri acum O zi- Vineri noaptea, un hoț și-a încercat norocul la un chioșc din zona Ștefan cel Mare. Acesta a intrat în interior printre rafturi...după ce ar fi luat jos câteva scânduri care compuneau pereții chioșcului. După ce a „dezmembrat” casa de marcat, hoțul s-a făcut nevăzut prin aceeași metodă.