DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Iza, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie, are acum o căsuță în care să stea, dar nevoi sunt încă multe

DE CRĂCIUN FII MAI BUN:  Iza, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie, are acum o căsuță în care să stea, dar nevoi sunt încă multe

Cazul Izabelei, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie vi l-am prezentat prima dată în campania din 2014. Dărnicia voastră a ajutat familia ei să se mute într-o căsuță a lor. Dar nevoi sunt încă multe.

Povestea Marianei, care-și crește singură cei trei copii, din care o fetiță cu tetrapareză spastică și epilepsie, v-am mai prezentat-o în 2014.

Atunci locuia în casa unui frate, într-o singură încăpere micuță, împreună cu Izabela și Alexandru. Mai multe informații despre cum i-am găsit atunci, puteți citi AICI.

Între timp, Lorena, care locuia cu tatăl ei, s-a întors acasă la mama. Cei patru s-au mutat din camera casei fratelui Marianei într-o fierărie, în condiții mizere. Aveau nevoie de spațiu puțin mai mare, și a fost singura soluție.

Cazul acesta v-a impresionat pe mulți, așa că unii au continuat să dăruiască, și, săptămâna trecută, când i-am vizitat, i-am găsit la căsuța lor.

Au reușit, din ce au primit, să ridice o mică clădire, cu o bucătărie și o cameră mai mărișoară. Cel puțin sunt la casa lor. Apoi, au mai primit, de ici, de colo, un frigider, un aragaz, mai o canapea… ca să își aranjeze căsuța.

Le-am găsit acasă doar pe Mariana și pe Iza, fetița cu tetrapareză. Alexandru, de 7 anișori, și Lorena, de 11 ani, erau la școală, în Bistrița. Ei stau la internat, pe Toamnei, pentru că Mariana nu poate zilnic să-i ducă și să-i aducă de la autobuz, ca să facă naveta. Nu are cu cine o lăsa pe Iza.

Fetița cu tetrapareză e cea mai mare, iar anul acesta Mariana i-a făcut buletin. E dependentă de cineva, iar când Mariana mai merge să lucreze încoace și încolo, cum poate, mai vine cineva și stă cu fetița.

Dacă pleacă de acasă, pe Iza o cară în brațe. Nu are un cărucior pentru ea. Nu are nici în casă un fotoliu special. Statul în pat îi face rău Izei, dar astea sunt condițiile și nu au ce face.

Casa o încălzesc cu o sobă mică, lăsând ușa deschisă. Ar avea nevoie de o sobă mai mare sau ceva ca să le încălzească cele două încăperi. O altă problemă e cu apa. Deși și-a făcut bazin pentru apă, nu se umple decât jumătate, din cauza poziției și a locației. Ar trebui făcute câteva lucrări ca să poată să strângă apa cum trebuie, dar astea ar costa undeva la 1.000 de lei. Bani mult prea mulți pentru Mariana, care-și ține toată casa din banii primiți ca asistent personal al Izei.

Ca și cum nu ar avea destule pe cap, Alexandru a făcut de curând o depresie. Nu știe ce să mai facă cu el și unde să-l ducă. E conștientă că trebuie să caute un specialist, dar nu are timp să-l caute.

Întrebată de ce ar avea nevoie, Mariana a zis că e foarte important să aibă apă și căldură, dar și pamperși, pentru Iza. De curând i s-a stricat blenderul, atât de important pentru a putea hrăni fetița bolnavă. Se chinuie să paseze mâncarea cu furculița. Ar fi nevoie și de ceva ca să o poată transporta mai ușor pe Izabela.

Pentru Lorena și Alexandru și-ar dori haine și încălțăminte de iarnă. Copiii tare ar vrea să aibă un telefon, ca să mai poată vorbi cu mama, fiindu-le dor unii de alții. Îi mai lasă colegii să o sune pe Mariana, și le mai trece de dor, până în weekend, când se întâlnesc.

Abia am reușit să aflăm de la Mariana aceste nevoi, fiind prea „ocupată” să ne mulțumească și să vă mulțumească tuturor celor ce ați ajutat-o până acum.

Cum ajutăm:

Pe Mariana o găsiți la numărul de telefon 0751922439.

Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. Vă vom anunța programul de primire al coletelor pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

VIDEO: Deversările de la Colibița nu sunt ”fake news”. Situația nu e roz, e maro! acum 18 minute- După scandalul iscat de imaginile cu țevile ce ar devărsa dejecții în lacul Colibița, o comisie a fost în zonă pentru a analiza ”ce iese” prin țevile respective. S-a demonstrat că situația nu e roz, ci din contră. S-a constatat că sunt ”iresponsabili care golesc dejecțiile în lac”. Și s-au verificat doar o infimă parte dintre aceștia.
VIDEO – Sport la înălțime, într-o școală din Bistrița. Primăria pregătește un teren de sport de-a dreptul inedit acum O oră- Una dintre cele mai populare școli generale din Bistrița își va schimba fața total, cu ajutorul fondurilor europene. Printre surprizele de care vor avea parte elevii se numără și un teren de sport inedit, care le ca permite să facă mișcare la...înălțime.      
VIDEO Lumina de pe stradă, reglată cu un click, de la distanță. Ce se pregătește pentru aproape 90 de străzi din Bistrița acum 2 ore- Primăria Bistrița are planuri mari pentru iluminatul stradal de pe aproape 90 de străzi din municipiu. Peste 2.000 de corpuri de iluminat inteligente vor face lumină pe aceste străzi. Acestea vor putea fi controlate de la distanță, cu doar un click.
Motivul halucinant pentru care deși sunt sute de arderi necontrolate de vegetație, sancțiunile sunt aproape inexistente! acum 3 ore- Ca să arzi legal resturile vegetale de pe terenul pe care-l deții, e o adevărată provocare cu hârțogăriile. Deși în ultimii ani au avut loc sute de arderi de vegetație necontrolate, unele chiar cu pierderi de vieți omenești, sancțiunile sunt aproape inexistente. Motivul e de-a dreptul halucinant.
INEDIT: Puternice și de acum și mai frumoase! Cursuri gratuite de machiaj pentru femeile ce suferă de cancer acum 4 ore- Un curs de automachiaj s-a transformat într-o lecție de viață. Iar de aici a izvorât dorința de a face ceva pentru acele femei puternice care luptă cu o boală atât de cruntă. Așa s-a născut ideea de cursuri gratuite de automachiaj pentru femeile care suferă de cancer. ”Dacă asta va face să vă simțiți bine și vă dă putere, vreau să vă ajut și eu, cu tot ceea ce știu!” a spus o maestră a artei machiajului.
FOTO: Nu se mai ascund! Consumă aurolac și alte substanțe interzise chiar sub ochii copiilor! acum 5 ore- Se întâmplă tot mai des și din păcate, la loc vizibil. Un copil și-a sunat disperat mama spunându-i că doi consumatori înrăiți de aurolac și substanțe interzise zac leșinați sub balconul lor. Chiar dacă a venit poliția, nu le-a putut face mare lucru.
Pedeapsa ridicolă primită de proful de sport de la școala din Șanț care bătea elevi. Cum a scăpat bărbatul cu 3 astfel de incidente acum 6 ore- Profesorul de sport de la școala din Șanț care a fost prins de mai multe ori că altoia elevii și-a primit ieri pedeapsa, după ce a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. În 2017, acesta a lovit un băiat de 11 ani și o adolescentă de 13 ani.
Bistrițeanul care și-a ieșit din minți și a agresat un polițist cu soția gravidă în 9 luni de față a scăpat de gratii acum 21 de ore- Bistrițeanul de 35 de ani care duminică noaptea a claxonat o patrulă de poliție după care a agresat un agent, cu soția însărcinată în 9 luni de față, a scăpat de gratii, după doar 24 de ore. Judecătorii au hotărât ca acesta să fie cercetat pentru ultraj, sub control judiciar.
101…șoferi rămași pietoni într-o săptămână! acum 22 de ore- Polițiștii au desfășurat controale tematice, în trafic, pe durata a șapte zile. 166 de șoferi nu purtau centura de siguranță, iar 101... au rămas pietoni.
FOTO/VIDEO: Concert extraordinar, într-un proiect Erasmus + coordonat de Școala Gimnazială Nr 1 Bistrița acum 23 de ore- Zeci de profesori și elevi din Turcia, Italia, Polonia și Bulgaria s-au delectat ieri, la Bistrița, cu un concert de extraordinar susținut de corul Adoratio, de la Centrul Județean pentru Cultură. Oaspeții participă în aceste zile la ultima întâlnire a  proiectului Erasmus + „Think Wisely, Take the Best Decision!” – coordonat de Școala Gimnazială Nr 1 din Bistrița.
VIDEO: Dacă e proprietate privată terenul, și râul curge pe acolo, e normal să arunce gunoaiele pe mal acum O zi- S-a întâmplat ieri, între Șintereag și Șieu Odorhei. Două femei au fost surpinse golind tomberoane pe marginea râului. Răspunsul a fost stupefiant de-a dreptul. Dacă e teren proprietate privată, s-ar părea că e normal să se poată arunca gunoaie acolo.
PREMIERĂ la Spitalul Județean! Un tânăr își poate mișca din nou șoldul! acum O zi- Investițiile în tehnica Spitalului Județean aduc o nouă premieră medicală la Bistrița. Astăzi a avut loc o operație uluitoare ce a redat mobilitatea șoldului unui tânăr! 
Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud a anunțat concedieri masive anul acesta acum O zi- Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud, prezent în România cu 3 fabrici, a anunțat concedieri masive anul acesta. Se pare că va renunța la 2.000 dintre angajații săi.
FOTO: Pecetluiți-vă iubirea cu cele mai noi modele de verighete, de la Atlantis Gold! acum O zi- Dacă vă iubiți și vreți să vă pecetluiți dragostea, dați o fugă la Atlantis Gold! Aici găsiți cele mai noi și interesante modele de verighete. Din aur alb, galben sau roz. Plus că aveți de unde alege și alte bijuterii prin care să vă exprimați dragostea sau aprecierea.
FOTO/VIDEO: O iau mormintele la vale, în Sângeorzu Nou acum O zi- Scandal mare la Sângeorzu Nou! Stația de epurare se construiește fix la poarta cimitirului! Mormintele o iau la vale, așa că au fost legate cu cingători!