DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Sărbătorile acestea s-ar putea să fie ultimele zile într-o căsuță, pentru patru copilași

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Sărbătorile acestea s-ar putea să fie ultimele zile într-o căsuță, pentru patru copilași

Patru copilași, împreună cu părinții și bunica, locuiesc într-o căsuță micuță, în chirie. Proprietarul ar fi anunțat că se întoarce, așa că s-ar putea după sărbători să fie nevoiți să se mute din nou în cocioabe….

Am mers o distanță frumușică prin stratul mare de zăpadă proaspăt depus. La un moment dat, am văzut câteva… cocioabe… aproape dărâmate. Preotul care ne însoțea, și care ne-a spus de caz, a început să deschidă câte o ușă, să vadă dacă e cineva acasă…

Nu ne venea să credem că cineva ar locui acolo. Nu era nimeni, căci David, de doi anișori, împreună cu mama și bunica, erau în micuța casă construită din bolțari.

Ne-au spus că stau în chirie acolo, dar proprietarul ar fi anunțat că se întoarce imediat după sărbători. Așa că vor fi nevoiți să se întoarcă în cocioabele aproape dărâmate.

Mai mult, vor sta șase persoane într-o încăpere mică. Sunt doi adulți și patru copii. Plus bunica.

Remus era plecat să mai câștige câte un ban, muncind cu ziua. Ana-Maria, de 10 anișori și Denisa, de 6 ani, erau la școală. Sara, care are patru ani și jumătate, era la grădiniță.

Doar David stătea cu mama și o „ajuta” prin casă.

Bunica stă și ea acum cu ei, la căldurică, dar dacă se reîntorc în „vechile locuințe”, va avea o altă încăpere.

Remus și soția lui muncesc cu îndârjire. Cel mai „sigur” venit sunt alocațiile copiilor și banii din vânzarea ceaoanelor. Doar că pe timp de iarnă nu au atâtea comenzi.

Apoi, mai muncesc cum pot.

Părintele Aurelean Poptean, care a fost cu noi la caz, ne-a spus că sunt oameni credincioși și harnici și merită tot ajutorul.

Ar avea nevoie de lemne de foc, îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă pentru toți copiii. Fetele tare își doresc păpușile Elsa și Ana.

Nu le-ar strica nici măcar o mașină de spălat, că le e greu să spele atâtea haine, de mână. Iar fetițele trebuie să aibă haine curate la școală și la grădiniță.

Se gândesc cu durere la momentul reîntoarcerii proprietarului casei. Și speră să se întâmple o minune și să poată rămâne la căldură. În cocioabele respective, căldura emisă de sobă nu face față frigului ce intră prin toate crăpăturile.

Cum ajutăm

Familia Dobrin o găsiți la numărul de telefon 0743412449 – Remus. Sau puteți lua legătura cu părintele Aurelian Poptean – 0769825051.

Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gavril. Programul pentru joi, 20 decembrie și vineri, 21 decembrie e de la ora 16 – 20.

VIDEO PERICOL ÎN TRAFIC! Poliția caută un șofer care s-a aventurat rupt de beat prin județ acum 28 de minute- Un șofer care a condus un autoturism înmatriculat în Dolj aseară este căutat de poliție, după ce un alt participant la trafic l-a surprins cu telefonul mobil conducând haotic și punând în pericol ceilalți șoferi.
Euforia Floral Boutique angajează decorator, Transmixt caută şoferi de autobus! Oportunităţi de muncă, la Bistriţa acum O oră- Dacă ai experiență în domeniul floristic, eşti tânără, serioasă, stăpână pe tine şi ambiţioasă – ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Euforia Flaoral Boutique! Transmixt caută şoferi de autobuz! NOi locuri de muncă, disponibile în Bistriţa:
Aquabis Bistriţa: Se sistează apa în Valea Poienii şi Dorolea acum 2 ore- Locuitorii din Dorolea şi Valea Poienii, fără apă: Dintr-o eroare, firma care execută lucrări de asfaltare pe tronsonul Livezile – Valea Poienii, a rupt conducta de alimentare cu apă.
INADMISIBIL! Viețile bistrițenilor „costă”… două pancarte minuscule! acum 2 ore- Despre degradarea clădirilor din Centrul Istoric, Bistrițeanul.ro a mai scris. Dar ceea ce s-a întâmplat zilele trecute e inadmisibil! Conform imaginilor, viața bistrițenilor costă...cât două pancarte minuscule.
FOTO/VIDEO. Adoratio. Ei sunt copiii care ştiu să cânte dumnezeieşte… acum 4 ore- "Am învăţat foarte multe din toată această experienţă alături de Adoratio. Învăţăm unii de la alţii în fiecare moment ce înseamnă respectul şi acceptarea, iar eu încerc să le transmit copiilor în primul rând bucuria de a cânta... Trebuie să se simtă bine şi fericiţi când vin la cor...”, a mărturisit Carolina Karoli, dirijorul corului Adoratio.
INEDIT! 24 de drapele istorice, purtate de tineri îmbrăcați în port popular, la Bistrița acum 5 ore- Ziua Drapelului Național al României va fi sărbătorită într-un mod inedit, în acest an! Bistrițenii vor avea ocazia să admire 24 de drapele istorice, datând încă din secolul I î.Hr.. Acestea vor defila prin fața curioșilor, purtate de tineri îmbrăcați în port tradițional. AFLĂ programul:
Rostul de dimineaţă. Tulburător, în parcul din Bistriţa: O mamă îşi duce copilul în dinţi… acum 6 ore- S-a întâmplat chiar zilele trecute, în parcul municipal din Bistriţa. Cei care s-au nimerit prin zonă au urmărit cu sufletul la gură câteva imagini tulburătoare, surprinse întâmplător, de o cameră vigilentă...  
Bistrițeanul care știe de la Pitti Uomo, cel mai tare eveniment dedicat modei masculine din Italia, ce vor purta bărbații cu stil în 2020 acum 20 de ore- Simi Creța este o enciclopedie în materie de modă și stil masculin, iar în ultimii ani și-a cultivat intens pasiunea din care a făcut o afacere. Dacă săptămânile trecute a fost în Spania, unde s-a pus la curent cu toate noutățile în ceea ce privește costumele de gală și ceremonie, zilele trecute a revenit din...
FOTO: Bebeluș de 3 luni grav rănit, după ce căruța în care se afla, cu mama și cei cinci frați, s-a răsturnat acum 22 de ore- Un accident mai puțin obișnuit a avut loc în Satu Nou. O căruță s-a răsturnat în șanț. Toate cele șapte persoane au ajuns la spital. 
Cel mai amplu album foto, cu cei mai frumoşi bistriţeni îmbrăcaţi în IE…! acum 22 de ore- O invitaţie specială, pentru toţi bistriţenii: Luni, 24 iunie – de Ziua Universală a Iei – suntem cu toţii invitaţi să realizăm împreună „Albumul bucurIEI bistrițene”! La Muzeul Judeţean - un eveniment de excepție dedicat sărbătoririi iei: „Port cu mândrIE”. Iile de o frumusețe covârșitoare, adunate cu migală de Marius Matei în colecția etnografică ce îi poartă numele, revin la Bistrița!
Italienii au ocazia să admire două porturi populare din Țara Năsăudului, de Ziua Iei! acum 23 de ore- 24 iunie este desemnată Ziua Iei. Frumusețea iei românești, mai exact a portului din Țara Năsăudului, va putea fi admirată și de italieni. Silvia Floarea Toth va expune mâine, la Roma, două porturi populare.
DE CITIT: Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… acum 24 de ore- Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… Un manuscris aflat la mila unui preot de închisoare, un disperat exercițiu de stil executat de un personaj muribund. Tonul e simplu și fără pretenții. De aceea povestea transmite o durere ascuțită, în linii brutale, cu imagini vibrante și cu asocieri senzoriale cutremurătoare...
FOTO: A-nceput din nou să cadă… câte-o cărămidă-n stradă! acum O zi- Casele din centrul vechi al orașului se degradează văzând cu ochii. În ultimele zile un horn amenința să cadă de pe o casă, iar de pe o alta, tencuiala s-a desprins. Teoretic s-ar acorda ”stimulente” celor ce reabilitează casele. Practic...lucrările cam ard la buzunar.
FOTO/VIDEO: O seară magică de poezie şi muzică, la Taverna Dogarilor… acum O zi- A fost o seară magică, pentru cei care şi-au petrecut seara de vineri la Taverna Dogarilor:  o seară specială de poezie şi muzică în care sufletele s-au desferecat, iar minţile s-au eliberat în îmbrăţişări şi discuţii încinse între prieteni...
VIDEO Spargere de cascadorii râsului! Un hoț s-a strecurat într-un chioșc printre chipsuri și snacksuri acum O zi- Vineri noaptea, un hoț și-a încercat norocul la un chioșc din zona Ștefan cel Mare. Acesta a intrat în interior printre rafturi...după ce ar fi luat jos câteva scânduri care compuneau pereții chioșcului. După ce a „dezmembrat” casa de marcat, hoțul s-a făcut nevăzut prin aceeași metodă.