DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Sărbătorile acestea s-ar putea să fie ultimele zile într-o căsuță, pentru patru copilași

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Sărbătorile acestea s-ar putea să fie ultimele zile într-o căsuță, pentru patru copilași

Patru copilași, împreună cu părinții și bunica, locuiesc într-o căsuță micuță, în chirie. Proprietarul ar fi anunțat că se întoarce, așa că s-ar putea după sărbători să fie nevoiți să se mute din nou în cocioabe….

Am mers o distanță frumușică prin stratul mare de zăpadă proaspăt depus. La un moment dat, am văzut câteva… cocioabe… aproape dărâmate. Preotul care ne însoțea, și care ne-a spus de caz, a început să deschidă câte o ușă, să vadă dacă e cineva acasă…

Nu ne venea să credem că cineva ar locui acolo. Nu era nimeni, căci David, de doi anișori, împreună cu mama și bunica, erau în micuța casă construită din bolțari.

Ne-au spus că stau în chirie acolo, dar proprietarul ar fi anunțat că se întoarce imediat după sărbători. Așa că vor fi nevoiți să se întoarcă în cocioabele aproape dărâmate.

Mai mult, vor sta șase persoane într-o încăpere mică. Sunt doi adulți și patru copii. Plus bunica.

Remus era plecat să mai câștige câte un ban, muncind cu ziua. Ana-Maria, de 10 anișori și Denisa, de 6 ani, erau la școală. Sara, care are patru ani și jumătate, era la grădiniță.

Doar David stătea cu mama și o „ajuta” prin casă.

Bunica stă și ea acum cu ei, la căldurică, dar dacă se reîntorc în „vechile locuințe”, va avea o altă încăpere.

Remus și soția lui muncesc cu îndârjire. Cel mai „sigur” venit sunt alocațiile copiilor și banii din vânzarea ceaoanelor. Doar că pe timp de iarnă nu au atâtea comenzi.

Apoi, mai muncesc cum pot.

Părintele Aurelean Poptean, care a fost cu noi la caz, ne-a spus că sunt oameni credincioși și harnici și merită tot ajutorul.

Ar avea nevoie de lemne de foc, îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă pentru toți copiii. Fetele tare își doresc păpușile Elsa și Ana.

Nu le-ar strica nici măcar o mașină de spălat, că le e greu să spele atâtea haine, de mână. Iar fetițele trebuie să aibă haine curate la școală și la grădiniță.

Se gândesc cu durere la momentul reîntoarcerii proprietarului casei. Și speră să se întâmple o minune și să poată rămâne la căldură. În cocioabele respective, căldura emisă de sobă nu face față frigului ce intră prin toate crăpăturile.

Cum ajutăm

Familia Dobrin o găsiți la numărul de telefon 0743412449 – Remus. Sau puteți lua legătura cu părintele Aurelian Poptean – 0769825051.

Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gavril. Programul pentru joi, 20 decembrie și vineri, 21 decembrie e de la ora 16 – 20.

VIDEO: Deversările de la Colibița nu sunt ”fake news”. Situația nu e roz, e maro! acum 23 de minute- După scandalul iscat de imaginile cu țevile ce ar deversa dejecții în lacul Colibița, o comisie a fost în zonă pentru a analiza ”ce iese” prin țevile respective. S-a demonstrat că situația nu e roz, ci din contră. S-a constatat că sunt „iresponsabili care golesc dejecțiile în lac”. Și s-a verificat doar o infimă parte dintre aceștia.
VIDEO – Sport la înălțime, într-o școală din Bistrița. Primăria pregătește un teren de sport de-a dreptul inedit acum O oră- Una dintre cele mai populare școli generale din Bistrița își va schimba fața total, cu ajutorul fondurilor europene. Printre surprizele de care vor avea parte elevii se numără și un teren de sport inedit, care le ca permite să facă mișcare la...înălțime.      
VIDEO Lumina de pe stradă, reglată cu un click, de la distanță. Ce se pregătește pentru aproape 90 de străzi din Bistrița acum 2 ore- Primăria Bistrița are planuri mari pentru iluminatul stradal de pe aproape 90 de străzi din municipiu. Peste 2.000 de corpuri de iluminat inteligente vor face lumină pe aceste străzi. Acestea vor putea fi controlate de la distanță, cu doar un click.
Motivul halucinant pentru care deși sunt sute de arderi necontrolate de vegetație, sancțiunile sunt aproape inexistente! acum 3 ore- Ca să arzi legal resturile vegetale de pe terenul pe care-l deții, e o adevărată provocare cu hârțogăriile. Deși în ultimii ani au avut loc sute de arderi de vegetație necontrolate, unele chiar cu pierderi de vieți omenești, sancțiunile sunt aproape inexistente. Motivul e de-a dreptul halucinant.
INEDIT: Puternice și de acum și mai frumoase! Cursuri gratuite de machiaj pentru femeile ce suferă de cancer acum 4 ore- Un curs de automachiaj s-a transformat într-o lecție de viață. Iar de aici a izvorât dorința de a face ceva pentru acele femei puternice care luptă cu o boală atât de cruntă. Așa s-a născut ideea de cursuri gratuite de automachiaj pentru femeile care suferă de cancer. ”Dacă asta va face să vă simțiți bine și vă dă putere, vreau să vă ajut și eu, cu tot ceea ce știu!” a spus o maestră a artei machiajului.
FOTO: Nu se mai ascund! Consumă aurolac și alte substanțe interzise chiar sub ochii copiilor! acum 5 ore- Se întâmplă tot mai des și din păcate, la loc vizibil. Un copil și-a sunat disperat mama spunându-i că doi consumatori înrăiți de aurolac și substanțe interzise zac leșinați sub balconul lor. Chiar dacă a venit poliția, nu le-a putut face mare lucru.
Pedeapsa ridicolă primită de proful de sport de la școala din Șanț care bătea elevi. Cum a scăpat bărbatul cu 3 astfel de incidente acum 7 ore- Profesorul de sport de la școala din Șanț care a fost prins de mai multe ori că altoia elevii și-a primit ieri pedeapsa, după ce a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. În 2017, acesta a lovit un băiat de 11 ani și o adolescentă de 13 ani.
Bistrițeanul care și-a ieșit din minți și a agresat un polițist cu soția gravidă în 9 luni de față a scăpat de gratii acum 22 de ore- Bistrițeanul de 35 de ani care duminică noaptea a claxonat o patrulă de poliție după care a agresat un agent, cu soția însărcinată în 9 luni de față, a scăpat de gratii, după doar 24 de ore. Judecătorii au hotărât ca acesta să fie cercetat pentru ultraj, sub control judiciar.
101…șoferi rămași pietoni într-o săptămână! acum 22 de ore- Polițiștii au desfășurat controale tematice, în trafic, pe durata a șapte zile. 166 de șoferi nu purtau centura de siguranță, iar 101... au rămas pietoni.
FOTO/VIDEO: Concert extraordinar, într-un proiect Erasmus + coordonat de Școala Gimnazială Nr 1 Bistrița acum 24 de ore- Zeci de profesori și elevi din Turcia, Italia, Polonia și Bulgaria s-au delectat ieri, la Bistrița, cu un concert de extraordinar susținut de corul Adoratio, de la Centrul Județean pentru Cultură. Oaspeții participă în aceste zile la ultima întâlnire a  proiectului Erasmus + „Think Wisely, Take the Best Decision!” – coordonat de Școala Gimnazială Nr 1 din Bistrița.
VIDEO: Dacă e proprietate privată terenul, și râul curge pe acolo, e normal să arunce gunoaiele pe mal acum O zi- S-a întâmplat ieri, între Șintereag și Șieu Odorhei. Două femei au fost surpinse golind tomberoane pe marginea râului. Răspunsul a fost stupefiant de-a dreptul. Dacă e teren proprietate privată, s-ar părea că e normal să se poată arunca gunoaie acolo.
PREMIERĂ la Spitalul Județean! Un tânăr își poate mișca din nou șoldul! acum O zi- Investițiile în tehnica Spitalului Județean aduc o nouă premieră medicală la Bistrița. Astăzi a avut loc o operație uluitoare ce a redat mobilitatea șoldului unui tânăr! 
Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud a anunțat concedieri masive anul acesta acum O zi- Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud, prezent în România cu 3 fabrici, a anunțat concedieri masive anul acesta. Se pare că va renunța la 2.000 dintre angajații săi.
FOTO: Pecetluiți-vă iubirea cu cele mai noi modele de verighete, de la Atlantis Gold! acum O zi- Dacă vă iubiți și vreți să vă pecetluiți dragostea, dați o fugă la Atlantis Gold! Aici găsiți cele mai noi și interesante modele de verighete. Din aur alb, galben sau roz. Plus că aveți de unde alege și alte bijuterii prin care să vă exprimați dragostea sau aprecierea.
FOTO/VIDEO: O iau mormintele la vale, în Sângeorzu Nou acum O zi- Scandal mare la Sângeorzu Nou! Stația de epurare se construiește fix la poarta cimitirului! Mormintele o iau la vale, așa că au fost legate cu cingători!