DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Sărbătorile acestea s-ar putea să fie ultimele zile într-o căsuță, pentru patru copilași

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Sărbătorile acestea s-ar putea să fie ultimele zile într-o căsuță, pentru patru copilași

Patru copilași, împreună cu părinții și bunica, locuiesc într-o căsuță micuță, în chirie. Proprietarul ar fi anunțat că se întoarce, așa că s-ar putea după sărbători să fie nevoiți să se mute din nou în cocioabe….

Am mers o distanță frumușică prin stratul mare de zăpadă proaspăt depus. La un moment dat, am văzut câteva… cocioabe… aproape dărâmate. Preotul care ne însoțea, și care ne-a spus de caz, a început să deschidă câte o ușă, să vadă dacă e cineva acasă…

Nu ne venea să credem că cineva ar locui acolo. Nu era nimeni, căci David, de doi anișori, împreună cu mama și bunica, erau în micuța casă construită din bolțari.

Ne-au spus că stau în chirie acolo, dar proprietarul ar fi anunțat că se întoarce imediat după sărbători. Așa că vor fi nevoiți să se întoarcă în cocioabele aproape dărâmate.

Mai mult, vor sta șase persoane într-o încăpere mică. Sunt doi adulți și patru copii. Plus bunica.

Remus era plecat să mai câștige câte un ban, muncind cu ziua. Ana-Maria, de 10 anișori și Denisa, de 6 ani, erau la școală. Sara, care are patru ani și jumătate, era la grădiniță.

Doar David stătea cu mama și o „ajuta” prin casă.

Bunica stă și ea acum cu ei, la căldurică, dar dacă se reîntorc în „vechile locuințe”, va avea o altă încăpere.

Remus și soția lui muncesc cu îndârjire. Cel mai „sigur” venit sunt alocațiile copiilor și banii din vânzarea ceaoanelor. Doar că pe timp de iarnă nu au atâtea comenzi.

Apoi, mai muncesc cum pot.

Părintele Aurelean Poptean, care a fost cu noi la caz, ne-a spus că sunt oameni credincioși și harnici și merită tot ajutorul.

Ar avea nevoie de lemne de foc, îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă pentru toți copiii. Fetele tare își doresc păpușile Elsa și Ana.

Nu le-ar strica nici măcar o mașină de spălat, că le e greu să spele atâtea haine, de mână. Iar fetițele trebuie să aibă haine curate la școală și la grădiniță.

Se gândesc cu durere la momentul reîntoarcerii proprietarului casei. Și speră să se întâmple o minune și să poată rămâne la căldură. În cocioabele respective, căldura emisă de sobă nu face față frigului ce intră prin toate crăpăturile.

Cum ajutăm

Familia Dobrin o găsiți la numărul de telefon 0743412449 – Remus. Sau puteți lua legătura cu părintele Aurelian Poptean – 0769825051.

Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gavril. Programul pentru joi, 20 decembrie și vineri, 21 decembrie e de la ora 16 – 20.

acum 2 oreAndrei Balazs, primul finalist bistrițean la Chefi la Cuțite! Deși nu a câștigat, nu va fi uitat! - A luptat încă din preselecții. A tăcut și a făcut! A fost primul bistrițean care a ajuns în finala showului culinar Chefi la Cuțite. Andrei Balazs nu a câștigat marele premiu, dar a câștigat admirația chefilor, colegilor și telespectatorilor.
acum 8 oreBucuria din cutie pentru 4.500 de copii din Basarabia - Camionul de Crăciun a ajuns astăzi și în Basarabia. 4.500 de copii din Raionul Glodeni, cu care este înfrățit județul Bistrița-Năsăud, au primit câte un pachet. Și anul trecut a ajuns Camionul de Crăciun în Basarabia, însă doar la 1.200 de copii.
acum 9 oreRadarele pot sta ascunse! E dat ordin „de sus”! - Parlamentarii au încercat să le impună polițiștilor să-și semnalizeze locurile în care stau cu radarele. Curtea Constituțională a respins proiectul de lege. Astfel, radarele pot rămâne în continuare ascunse.
acum 10 oreALTE vremuri: Incendii care au mistuit Bistrița… - Incendiul izbucnit în Piața Mică a fost cu repeziciune răspândit, spre disperarea localnicilor, pe străzile din jur. Atunci a fost distrusă o treime din oraș, iar focul a ajuns până la turnul care adăpostea muniția cetății, care a explodat... Se aplicau amenzi uriașe pentru proprietarii al căror coș lua foc...
acum 11 oreDrama prin care a trecut tânărul ce și-a dat foc în weekend! - Un tânăr de 29 de ani a fost transportat de urgență, duminică dimineața, la spitalul de Arși din București. Acesta și-a turnat petrol pe corp și și-a dat foc. Bărbatul suferise o dramă, iar consumul de alcool l-a împins să facă acest pas.
acum 12 oreSalariile mai mari de la stat au „forțat” mâna privaților. Una dintre cele mai mari clinici din Ardeal a mărit leafa medicilor cu 30% - Salariile mărite în sistemul medical de stat a „forțat” și mâna clinicilor private, care au fost nevoite să crească și ele leafa medicilor, pentru a nu-i pierde. Acest lucru s-a întâmplat și la Sanovil, una dintre cele mai mari clinici private din Transilvania.
acum 13 oreFOTO/VIDEO: Clipe de grație, ieri, la Bistrița, în amintirea lui Mihai Eminescu… - Clipe de grație, talent și adevărat răsfăț muzical – ieri, la Biblioteca Județeană, secția de Împrumut pentru copii: bibliotecara Rodica Linul i-a invitat pe elevii Liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița să îl evoce pe Eminescu așa cum știu ei mai bine.  A ieșit un concert minunat:
acum 13 oreAi pe cineva în Spital? AFLĂ când îi poți vizita! Conducerea unității schimbă programul de vizită! - Conducerea Spitalului Județean a decis schimbarea orarului de vizită! Mai mult, a și redus numărul de vizitatori. Motivul? Numeroasele cazuri de îmbolnăvire prin afecțiuni respiratorii. AFLĂ când îi poți vizita pe cei dragi care sunt internați:
acum 14 oreCăutați verighete?! Atlantis Gold vă așteaptă cu ultimele noutăți și discounturi la Bistrița Mariage Fest - În weekendul 1 - 3 Februarie, la Hotel Metropolis se va desfășura expoziția Bistrița Mariage Fest! Cei de la Atlantis Gold au pregătit verighete unice, din aur alb, galben sau rose, cu diamante sau fără, după gustul celor doi îndrăgostiți. Plus că au discounturi ce nu trebuie ratate!
acum 15 oreFOTO/VIDEO: Mașină cuprinsă de flăcări, pe Bulevardul Decebal - Un autoturism a luat foc, pe Bulevardul Decebal. Flăcările s-au extins rapid. Incidentul a avut loc în stația de Maxi Taxi, vis-a-vis de Banca Transilvania.
acum 16 orePârtia Cocoș se redeschide astăzi - Pârtia Cocoș se va redeschide astăzi, începând cu ora 18:00, urmând ca aceasta să fie disponibilă amatorilor de sporturi de iarnă doar după-masa, preț de trei ore. Deocamdată nu se știe cât va reuși municipalitatea să țină deschisă pârtia.
acum O ziAndrei a ajuns în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite! Mâine seară, punctul culminant! - Talentul, munca și perseverența l-au propulsat pe Andrei Balazs până în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite. Mâine seară, ultima probă și finala!
acum O ziSe caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic! Ce vă pot oferi angajatorii - Se caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic, dar și contabili, ingineri, muncitori necalificați, bucătari sau ospătari! Iată ce avantaje și beneficii aveți din partea angajatorilor:
acum O ziCum va fi celebrată Mica Unire la Bistrița: Sunt invitați toți bistrițenii „cu inima română”! - Ziua Unirii Principatelor Române, eveniment cunoscut sub numele de „Mica Unire” și considerat a fi primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român, va fi celebrată și la Bistrița! Ce surprize ne-au pregătit organizatorii: 
acum O ziUn șofer ”rupt de beat”, dat de gol de o mașină parcată - Un bistrițean a fost descoperit ieri cu o alcoolemie de peste 1. Acest lucru a fost posibil datorită unei mașini...parcate. Ce s-a întâmplat: