FOTO: Cade tot câte-un sistem informatic! A venit rândul celor de la Finanțe!

FOTO: Cade tot câte-un sistem informatic! A venit rândul celor de la Finanțe!

Nervii cetățenilor continuă să fie întinși la maxim, în continuare, din cauza sistemelor informatice. După problemele de la APIA, apoi de la medicii de familie și farmacii, a sosit și rândul Finanțelor. Ieri, zeci, chiar sute de contribuabili au plecat de la ANAF BN, pomenind toți sfinții.

S-a trecut de la hârtie și pix la calculator și sistem informatic, pentru ca totul să fie „mai bun și mai rapid”. Doar că cetățenii au ocazia să-și întindă nervii la maxim când merg pe la instituții sau medici de familie, farmacii, din cauza acestui „ajutor”. Sistemele informatice dau rateuri peste rateuri. Uneri funcționează greoi, alteori deloc. Uneori problema se poate remedia în timp scurt, alteori ia timp îndelungat.

Bistrițeanul,ro a sesizat încă din 2014 problemele care apar la sistemele informatice achiziționate cu milioane de euro.

Despre problemele cu sistemul informatic de la APIA și alte instituții, din 2014, puteți reciti AICI, AICI și AICI.

Au trecut ani de atunci, dar probleme nu contenesc să apară.

Bistrițeanul.ro a semnalizat din nou problema, parcă cea mai spinoasă, a rateurilor sistemului informatic de la medicii de familie și farmacii.

Programul informatic al CAS, teroarea pacienților, medicilor și farmaciștilor

Culmea, nici ei nu au mai rezistat, și au făcut o scrisoare pe care au adresat-o mai marilor țării, în speranța că se rezolvă ceva.

Au ajuns la capătul puterilor!

Acum a sosit rândul sistemului informatic de la Finanțe să dea rateuri. Deși o face de multă vreme, ieri a fost „cireașa de pe tort”. Zeci, poate chiar sute de contribuabili au plecat de acolo, coborând peste funcționari și sistemul informatic… toți sfinții.

Problema e că serverele sunt vechi. Da. Ministrul Teodorovici a promis că se vor cumpăra servere și calculatoare noi. Chiar dacă acum avem calculator nou, dacă serverul e vechi, sistemul informatic nu e updatat, e ca o pâlnie cu gură mare și gât mic. Am solicitat, și ni s-a aprobat să achiziționăm cinci servere noi, moderne. Doar că achiziția o face filiala regională, de la Cluj. Probleme există, și nu de puțină vreme”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Cristian Parasca, șeful Finanțelor Publice Bistrița.

Ieri însă, au fost mai multe lucruri care au dus la blocarea sistemului informatic.

De fiecare dată, în 25 a lunii, care e ziua de scadență, sistemul informatic nu face față. Pentru că majoritatea contribuabililor se lasă pe ultima zi. Și de aici, sistemul se încarcă și dă erori. Apoi, ieri a mai fost o problemă, care am reușit să o remediem. Noi avem internet de la două firme. Una ne dădea o bandă mai îngustă de internet, cealaltă, o bandă mai largă. Ei bine, prin banda mai îngustă, noi «colaboram» cu Trezoreria. Ieri, firma de internet a executat ceva lucrări în apropierea Trezoreriei. De aici, agravarea problemelor cu sistemul informatic. Am mutat ieri, într-un final, «comunicarea» cu Trezoreria, prin banda mai largă, ca să nu mai întâmpinăm astfel de probleme”, a mai explicat Parasca.

Probleme apar în special când e volum mai mare de lucru. La fel a fost și atunci când s-a restituit taxa de primă înmatriculare. În acea perioadă, funcționarii au fost nevoiți chiar să lucreze seara și pe timp de noapte, când sistemul informatic era…«mai liber»”.

S-ar părea că orele critice sunt 10 – 11 și 13 – 14.

 

 

FURIE. Examenele naţionale, privite din interior. Erori umane, subevaluări, supraevaluări. Malpraxis… acum O oră - „An de an - aceeași poveste. Erori umane, se spune. Subevaluări (elevi notați cu 4,70, deci picați, care după contestație obțin 5,80 sau 9), supraevaluări. E de fapt malpraxis. E ca atunci când mergi la medic și-ți greșește diagnosticul. Și te dai de ceasul morții și apoi te duci la alt medic care îți spune să te liniștești că nu e nimic grav..."
VIOLENȚA în familie: Două ordine de protecție emise în 24 de ore acum 3 ore - Din nefericire, cazurile de violență în familie sunt tot mai dese. Din fericire, există o măsură la îndemână, introdusă prin lege, de curând. În 24 de ore, polițiștii au emis două ordine de protecție. Doi bărbați și-au bătut soțiile.
ISJ Bistriţa-Năsăud: Profesorii să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin acum 4 ore - Profesorii ar trebui să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin – susţine Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud. Şcolile vor fi obligate să prezinte un raport anual de evaluare internă, cu măsurători foarte clare referitoare la numărul de elevi intraţi la început de ciclu şi cei care termină şcoala.
Doctorul Mureșan, propus de PNL-iști pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” acum 5 ore - Una din propunerile pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” îl are în vedere pe doctorul Mureșan. Managerul Sanovil a fost propus de conslierii locali din partea PNL. ”Este o personalitate recunoscută în plan local cât şi naţional, remarcându-se printr-o bogată activitate în domeniul medical şi managerial” își justifică liberalii alegerea.
FOTO: Încă un dosar penal pentru niște balastru acum 6 ore - Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins în flagrant. Acesta exploata sort și balastru, deși nu avea permis pentru așa ceva.
Aquabis: Lucrări de remediere, în Ilva Mică acum 6 ore - Se vor executa lucrări de remediere, astăzi, în localitatea Ilva Mică - anunţă Aquabis. Locuitorii vor rămâne pentru câteva ore fără apă:
ULTIMĂ ORĂ: Interpreta Adina Băieșiu, atacată în miezul zilei, pe o stradă din Bistrița. Semnalmentele individului care a vrut să o jefuiască: acum 7 ore - Atacată în plină stradă, chiar în miezul zilei! I s-a întâmplat cântăreței de muzică populară Adina Băieșiu, în urmă cu o oră. Un individ a atacat-o din spate și a încercat să-i fure geanta. Incidentul putea fi unul grav, tânăra fiind însărcinată în luna a VII-a. Adina Băieșiu a fost în urmă cu puțin timp...
Nemulţumire totală, la Inspectoratul Şcolar: Rezultate dezastruoase la LPS acum 7 ore - Suntem cu aproape două procente sub media naţională, când vine vorba de rezultate la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. „Nu suntem mulţumiţi!" Inspectorat Şcolar va analiza şi va cere socoteală şcolilor care înregistrează rezultate modeste.
Cum va arăta „clinica” de la Spitalul Județean din Bistrița ce va concura cu marile centre universitare din țară acum 8 ore - La Bistrița se pregătește o clinică specializată în cardiologie și gastroenterologie intervențională și neurochirurgie, estimată la 60 de milioane de euro. În spatele acestui proiect grandios nu se află vreun investitor privat, ci tocmai Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
Alo!?! Primăria Bistrița, marcajele le faceți cu lavabilă? Țin de-o ploaie! acum 9 ore - În ultima perioadă, angajații DSP Bistrița au fost văzuți prin oraș, trasând marcajele rutiere. Totuși, unele dintre ele dispar ...după o ploaie. Reprezentanții DSP Bistrița spun însă că vopseaua folosită e una specială, iar banii dați pentru aceasta nu sunt chiar puțini.
Din Bistriţa, spre muntele Ararat: O expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe! acum 10 ore - Încă o premieră montană, la Bistriţa: Profesorul Ioan Bâca, de la UBB, Extensia Bistriţa, a pornit într-o nouă expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe!
Moarte misterioasă la Viena: o tânără din Bistrița s-a prăbușit în plină stradă, în capitala Austriei acum 11 ore - O bistrițeancă de 30 de ani s-a prăbușit luni pe o stradă din Viena, în timp ce se întorcea acasă de la serviciu. Aceasta nu a mai putut fi salvată, medicii declarând decesul. Deocamdată nu se știe ce a cauzat moartea fulgerătoare a româncei.
FOTO/VIDEO: Noapte de foc pentru pompierii bistrițeni. Incendiu devastator în Tiha Bârgăului acum 20 de ore - Pompierii bistrițeni se luptă cu flăcările în Tiha Bârgăului. Un incendiu pornit de la un coteț de găini s-a extins cu repeziciune și la două anexe din apropiere.
FOTO/VIDEO: Văcuțe fericite, îngrijite și mulse de roboți, într-o fermă high-tech, la nici 10 km de Bistrița! UNIC în Transilvania acum 23 de ore - Văcuțe mai fericite, răsfățate și bine îngrijite ca la Ferma Peica din Orheiu Bistriței n-o să găsiți în toată Transilvania! Dorm pe saltele, ascultă muzică simfonică, sunt scărpinate de câte ori au chef, sunt îngrijite și mulse de roboți, care fac toată munca grea a fermierului. Drept răsplată, văcuțele oferă mii de litri de lapte pe zi, gras, bun, ca la țară, iar o parte ajunge și la bistrițenii care știu de unde să își umple sticlele cu un lapte cum nu se mai găsește de mult pe rafturile magazinelor.
FOTO: „Sandviș” cu trei mașini pe o stradă din Beclean acum O zi - Salvatorii bistrițeni au fost solicitați la un accident în care au fost implicate trei mașini, pe o stradă din Beclean. Printre victime s-a aflat și un copil de aproximativ cinci ani care a avut nevoie de îngrijiri medicale.