FOTO: Cade tot câte-un sistem informatic! A venit rândul celor de la Finanțe!

FOTO: Cade tot câte-un sistem informatic! A venit rândul celor de la Finanțe!

Nervii cetățenilor continuă să fie întinși la maxim, în continuare, din cauza sistemelor informatice. După problemele de la APIA, apoi de la medicii de familie și farmacii, a sosit și rândul Finanțelor. Ieri, zeci, chiar sute de contribuabili au plecat de la ANAF BN, pomenind toți sfinții.

S-a trecut de la hârtie și pix la calculator și sistem informatic, pentru ca totul să fie „mai bun și mai rapid”. Doar că cetățenii au ocazia să-și întindă nervii la maxim când merg pe la instituții sau medici de familie, farmacii, din cauza acestui „ajutor”. Sistemele informatice dau rateuri peste rateuri. Uneri funcționează greoi, alteori deloc. Uneori problema se poate remedia în timp scurt, alteori ia timp îndelungat.

Bistrițeanul,ro a sesizat încă din 2014 problemele care apar la sistemele informatice achiziționate cu milioane de euro.

Despre problemele cu sistemul informatic de la APIA și alte instituții, din 2014, puteți reciti AICI, AICI și AICI.

Au trecut ani de atunci, dar probleme nu contenesc să apară.

Bistrițeanul.ro a semnalizat din nou problema, parcă cea mai spinoasă, a rateurilor sistemului informatic de la medicii de familie și farmacii.

Programul informatic al CAS, teroarea pacienților, medicilor și farmaciștilor

Culmea, nici ei nu au mai rezistat, și au făcut o scrisoare pe care au adresat-o mai marilor țării, în speranța că se rezolvă ceva.

Au ajuns la capătul puterilor!

Acum a sosit rândul sistemului informatic de la Finanțe să dea rateuri. Deși o face de multă vreme, ieri a fost „cireașa de pe tort”. Zeci, poate chiar sute de contribuabili au plecat de acolo, coborând peste funcționari și sistemul informatic… toți sfinții.

Problema e că serverele sunt vechi. Da. Ministrul Teodorovici a promis că se vor cumpăra servere și calculatoare noi. Chiar dacă acum avem calculator nou, dacă serverul e vechi, sistemul informatic nu e updatat, e ca o pâlnie cu gură mare și gât mic. Am solicitat, și ni s-a aprobat să achiziționăm cinci servere noi, moderne. Doar că achiziția o face filiala regională, de la Cluj. Probleme există, și nu de puțină vreme”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Cristian Parasca, șeful Finanțelor Publice Bistrița.

Ieri însă, au fost mai multe lucruri care au dus la blocarea sistemului informatic.

De fiecare dată, în 25 a lunii, care e ziua de scadență, sistemul informatic nu face față. Pentru că majoritatea contribuabililor se lasă pe ultima zi. Și de aici, sistemul se încarcă și dă erori. Apoi, ieri a mai fost o problemă, care am reușit să o remediem. Noi avem internet de la două firme. Una ne dădea o bandă mai îngustă de internet, cealaltă, o bandă mai largă. Ei bine, prin banda mai îngustă, noi «colaboram» cu Trezoreria. Ieri, firma de internet a executat ceva lucrări în apropierea Trezoreriei. De aici, agravarea problemelor cu sistemul informatic. Am mutat ieri, într-un final, «comunicarea» cu Trezoreria, prin banda mai largă, ca să nu mai întâmpinăm astfel de probleme”, a mai explicat Parasca.

Probleme apar în special când e volum mai mare de lucru. La fel a fost și atunci când s-a restituit taxa de primă înmatriculare. În acea perioadă, funcționarii au fost nevoiți chiar să lucreze seara și pe timp de noapte, când sistemul informatic era…«mai liber»”.

S-ar părea că orele critice sunt 10 – 11 și 13 – 14.

 

 

Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.
Cristina Iurișniți este “puţin dezamăgită” de cele apărute în presă de Dan Barna. Cum le afectează șansele prezidențiale octombrie 19, 2019 - Scandalul izbucnit în jurul liderului și candidatului USR-Plus la președinția României, Dan Barna, nu aduce liniște în USR, replici ale seismului fiind percepute și la Bistrița. În acest context, deputatul bistrițean Cristina Iurișniți a pecizat că e ”puțin dezamăgită” de cele apărute în presă despre Dan Barna și unele contracte pe fonduri europene implementate de firme controlate de liderul USR.
Aquabis: Avarie, la conducta de distribuție a apei, în Ilva Mică octombrie 19, 2019 - O avarie s-a produs ieri seară în Ilva Mică, la conducta de distribuție a apei. Din această cauză, cei de la Aquabis au fost nevoiţi să sisteze apa potabilă în localitate.
Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.