FOTO. Diferiți, dar împreună: Polițiștii, jandarmii, pompierii și deținuții din Penitenciarul Bistrița, implicați în cel mai mare proiect de ecologizare din România

FOTO. Diferiți, dar împreună: Polițiștii, jandarmii, pompierii și deținuții din Penitenciarul Bistrița, implicați în cel mai mare proiect de ecologizare din România

Nu se întâmplă prea des ca o idee sau o acțiune să molipsească, în Bistrița-Năsăud, categorii de persoane atât de diferite, dar astăzi a fost posibil: deținuții, polițiștii (alături de copiii lor), pompierii, jandarmii, reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud și ai Comisariatului Județean Bistrița-Năsăud al Gărzii Naționale de Mediu – au făcut curățenie, participând toți la cel mai mare proiect de implicare socială din România.

Zeci de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, alături de adjunctul șefului inspectoratului, comisar șef de politie Ion Marius Șugar au participat azi la acțiunile de ecologizare organizate sub egida Let’s do it, România!

Polițiștii și-au adus și ajutoarele de nădejde – pe copiii lor, pentru care ziua de azi a însemnat o lecție despre cum să păstrăm curat mediul înconjurător și  despre cum să ne comportăm atunci când suntem în natură.

Acțiunile de ecologizare ale polițiștilor s-au desfășurat pe ambele maluri ale râului Bistrița, în zona localității Rusu Bârgăului, Poliția bistrițeană fiind implicată activ încă din 2012 în campania Let’s do it, România!

Mediul în care trăim este o oglindire a sufletelor noastre, haideţi să-l păstrăm cât mai pur, cât mai curat! Depinde de fiecare dintre noi și schimbarea mult aşteptată porneşte de la fiecare individ în parte!”, consideră pompierii militari bistriţeni care nu au ezitat nici ei să se implice în proiectul „Let’s do it România”. Pompierii militari, alături de voluntarii bistriţeni ai programului Salvator din pasiune și elevi ai Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, aflaţi în stagiu de practică la ISU Bistrița-Năsăud au organizat o amplă acţiune de ecologizare a mediului în zona albiei râului Bistrița, pe raza localităţii Livezile.

Tot astăzi, un grup de persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Bistrița au desfășurat astăzi activităţi de igienizare şi curăţenie în cadrul campaniei „Let’s do it Romania” – cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi.

Acţiunea vine ca urmare a acordului de parteneriat încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Asociaţia Viitorul în Zori iar deţinuţii aflaţi în regim semideschis vor participa pe bază de voluntariat, la activităţi de strîngere a deşeurilor din zonele adiacente râului Bistrița. Astfel de acţiuni au ca scop transmiterea unui mesaj civic, prin implicare activă menită să trezească simţul de responsabilitate faţă de mediul înconjurător”, a transmis comisarul de penitenciare Cosmin Părăuan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița.

Și reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud alături de cei de la Comisariatul Județean Bistrița-Năsăud al Gărzii Naționale de Mediu s-au alăturat campaniei naționale World Clean Up Day – Ziua Curățeniei Naționale – la nivel județean fiind cel de-al șaptelea an în care, prin efort comun oferit de voluntari, se vor ecologiza concomitent mai multe zone din județ.

La impresionanta acțiune de ecologizare s-au alăturat și jandarmii – conștienți de faptul că se află în slujba cetăţeanului și prin contribuţia adusă la protejarea mediului înconjurător. „Protecţia mediului este un domeniu de interes naţional şi nu numai, astfel că jandarmii se implică, la rândul lor, în asemenea activităţi cu scopul protejării mediului înconjurător. Jandarmii postului montan Piatra Fântânele au ecologizat o zonă de pe traseul Via Transilvanica din comuna Tiha Bârgăului”, au transmis reprezentantții Jandarmeriei Bistrița.

Premiile municipiului Bistriţa se decernează vineri, la Palatul Culturii decembrie 10, 2019 - „Premiile municipiului Bistrița” se vor decerna vineri, 13 decembrie, la Palatul Culturii din Bistriţa, în cadrul unei ceremonii festive.
După 30 de ani: Fotografii DOCUMENT şi obiecte din perioada comunistă, într-o expoziţie de excepţie, la Arhive decembrie 10, 2019 - Se împlinesc în curând 30 de ani de la Revoluţia Română. Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud şi Arhivele Naţionale Bistriţa-Năsăud organizează o expoziţie foto-documentară de excepţie.
Elevii Liceului Sanitar donează sânge pentru a salva vieți decembrie 10, 2019 - Mai mulți elevi ai Liceului Teoretic Sanitar, ajutați și susținuți de profesori,  organizează în aceste zile campania „Donând dăruim o șansă la viață”. Campania  a debutat astăzi și va continua și în zilele următoare.
O elevă de clasa a V-a din Beclean, a III-a cea mai bună la Taekwondo în Europa decembrie 10, 2019 - Recent a avut loc Campionatul European de Taekwondo pentru copii. O elevă din Beclean a reușit să cucerească medalia de bronz. Ana Luiza Bindea face zilnic naveta la Bistrița pentru a se antrena.  
Bistrițeanul acuzat de țepe de zeci de mii de lire în Marea Britanie dezminte acuzațiile decembrie 10, 2019 - Într-un drept la replică, bistrițeanul acuzat de o conațională că ar fi dat țepe de zeci de mii de lire în Marea Britanie, dezminte acuzațiile, susținând că i-ar fi plătit femeii peste 50.000 de lire.
FOTO/VIDEO – Ce înseamnă 10 ani de SMURD? Peste 82.000 de solicitări și 212 persoane readuse la viață decembrie 10, 2019 - SMURD a sărbătorit astăzi 10 ani de activitate la Bistrița. În acest deceniu de funcționare, SMURD a răspuns la nu mai puțin de 82.489 de solicitări, iar medicii și paramedicii de pe echipajele de prim ajutor sau terapie intensivă mobilă au readus practic la viață 212 persoane.
Județul are un nou prefect: prim vice-președintele PNL BN, Stelian Dolha! decembrie 10, 2019 - S-ar părea că s-a luat decizia privind numirea noului prefect de Bistrița Năsăud. Funcția îi va fi dată lui Stelian Dolha, în prezent prim vice-președinte al PNL BN. Acesta s-ar afla în drum spre București pentru instruirea necesară.
În premieră, la Bistriţa: Recital extraordinar la două piane, susținut de Eduard Kunz și profesorul său, Andrei Diev decembrie 10, 2019 - Reputatul pianist Eduard Kunz revine la Sinagoga din Bistriţa, într-un recital extraordinar! În premieră pentru oraşul nostru, Eduard Kunz va fi însoţit de profesorul şi mentorul său – pianistul Andrei Diev.
Prea puțini copii! O școală se desființează! O grădiniță își schimbă programul de funcționare! decembrie 10, 2019 - Natalitatea este în scădere! Iar lucrul acesta se răsfrânge și asupra sistemului educațional. Mai exact, numărul redus de copii a dus la desființarea unei școli. Iar o grădiniță își schimbă programul de funcționare. Cheltuielile sunt prea mari pentru cei câțiva copii care stau până la sfârșitul programului.
Salvați-le mama! Doi copii vă așteaptă la Centru de Transfuzii! decembrie 10, 2019 - ASTĂZI aveți ocazia să faceți o faptă bună! Mămica a doi copii a fost diagnosticată cu leucemie. Aceștia au postat pe Facebook o rugăminte: să mergeți astăzi să donați sânge. Iar ei vă vor aștepta la Centru de Transfuzii Bistrița ca să vă mulțumească.
Rostul de dimineaţă: Maria şi pruncul ei, de nerecunoscut, pe străzile din Bistriţa… decembrie 10, 2019 - Ni se poate întâmpla oricând, oriunde… La doar câţiva paşi de noi, pe orice stradă din Bistriţa, ni se poate întâmpla să vedem o femeie cu un prunc în braţe. Rebegiţi de frig, în căutarea unui adăpost…
BISTRIŢA: Evenimente deosebite la Palatul Culturii, în această săptămână decembrie 10, 2019 - Cei de la Palatul Culturii au pregătit câteva evenimente deosebite în această săptămână, pentru bistriţeni: 
Radu Moldovan: Mă bucur că s-a făcut dreptate! E un moment istoric pentru județ! decembrie 9, 2019 - Fetele de la CS Gloria 2018 au ajuns în Cupa EHF, după ce Corona Brașov a fost eliminată. Președintele Consiliului Județean s-a arătat mai mult decât bucuros, considerând această veste cadoul timpuriu de Crăciun. Directorul Cosma și antrenorul Pașca au declarat că e un lucru normal. 
Asta-i era ”ocupația”: Se plimba cu trenul și fura telefoane! decembrie 9, 2019 - Bărbatul din Telciu, prins săptămâna trecută de polițiștii dejeni, după ce a furat un telefon, nu era la prima abatere. Se pare că acesta se plimba cu trenul TOCMAI pentru acest motiv. Într-o săptămână a fost prins de trei ori, de oamenii legii, cu telefoane furate în buzunar.
DECIZIE FINALĂ: CS Gloria 2018 intră în locul Coronei Brașov în Cupa EHF decembrie 9, 2019 - Federația Europeană de Handbal a luat decizia, în urmă cu puțin timp, ca CS Gloria Bistrița 2018 Bistrița-Năsăud să înlocuiască formația Corona Brașov în Cupa EHF.