FOTO: Ziua Pământului. Bilanț și speranță

FOTO: Ziua Pământului. Bilanț și speranță

Au marcat Ziua Pământului la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Bistrița aniversând totodată șapte ani de când „Patrula de Reciclare”, programul național de educație de mediu al Asociaţiei Române pentru Reciclare, a intrat în viața lor.

Părculețul de joacă al școlii a devenit pentru noi un loc special: l-am „marcat” cu semne de suflet din anii trecuți, urme ale eforturilor noastre de a învăța, de a înțelege, de spera la un mediu curat, nepoluat. În acest părculeț și-au făcut loc câteva obiecte și lucrări artistice realizate de noi în timpul celor șapte ediții ale Patrulei: mascota „Cocoșul Reciclării”, „Pământul mobil”, „Timpul Reciclării”, Mascota „RoRecool”, „Pământul în balanță”, „Pentru un pământ în floare”, dar și o expoziție cu plase ecologice confecționate din calendare de perete și personalizate cu mesaje ale Patrulei de Reciclare.

Au venit să sărbătorească Ziua Pământului și micii agenți ai Patrulei de Reciclare din Grupa mare „A” – „Grupa Iepurașilor” de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12 din Bistrița (unitate suporter), însoțiți de doamnele prof. învățământ preșcolar Iulia Moldovan, Ioana Bojor, de părinți și de… multă voie bună. Prietenii noștri ecologiști ne-au adus în dar baloane albastre și verzi și o minunată pictură cu imaginea Pământului realizată chiar de mânuțele lor. Mulțumim pentru implicare doamnei director prof. Emiliana Chira, doamnelor profesoare și părinților!

Am trăit bucuria prezenței unor oaspeți speciali: domnul director Sever Roman de la Agenția pentru Protecția Mediului BN; doamna Sorina Roman, reprezentant al Primăriei Municipiului Bistrița („Școala Verde”) și doamna Mina Nedelea, reprezentant al RoRec – Centrul local de colectare Bistrița. Oaspeții și susținătorii noștri au admirat expoziția, ne-au felicitat pentru activitățile desfășurate până acum și ne-au spus cuvinte de încurajare, ne-au vorbit despre necesitatea protejării mediului, despre consecințele poluării pământului cu deșeuri din materiale plastic, cu deșeuri electrice și electronice… De asemenea, ne-au amintit despre importanța proiectelor educaționale de protecție a mediului în care suntem implicați – „Patrula de Reciclare”; „Centenar aniversat într-un mediu mai curat!” sau „Școala verde”.

Doamna director prof. Imola Doris Vass și doamna director adjunct profesor Georgeta Mariana Moldovan ne-au lăudat, ne-au felicitat și ne-au aplaudat pe toți – elevi, profesori și părinți implicați în acțiunile Patrulei de Reciclare din școală noastră.

Mici și mari, oaspeți și gazde, am cântat împreună „Imnul Patrulei de Reciclare” și „La mulți ani!” de „Ziua Pământului”, am primit diplome personalizate, „medalii” reprezentând Planeta Albastră (confecționate tot la atelierul nostru) și semne de carte cu informații despre Patrula de Reciclare.

Mulțumim și pe această cale Agenției pentru Protecția Mediului BN, Primăriei Municipiului Bistrița, RoRec – Centrul local de colectare Bistrița, Inspectoratului Școlar Județean BN și managerilor școlii noastre! Mulțumim din suflet minunatei echipe care coordonează programul Patrula de Reciclare la nivel național și ne înclinăm cu mult respect în fața voastră, dragi prieteni și suporteri, oameni buni și responsabili! Voi ne dați încredere că ceea ce facem e important și cu sens, că există speranță pentru noi, pentru Pământul nostru!”, a transmis prof. coordonator Teodora Popescu.

FOTO: Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiști ianuarie 20, 2020 - Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiștii din Bistrița. „Este o lucrare specială care are toate șansele să devină piesă de muzeu! Este chiar pârtia de schi în miniatură… De fapt Dumnezeu a făcut-o, eu doar am văzut-o și i-am dat viață”, ne-a explicat Sorin Tisa, artistul care a conceput-o.
Crește ajutorul de deces! Aproape 5500 lei pentru pensionari și asigurați ianuarie 20, 2020 - E publicat în Monitorul Oficial, că de luna aceasta, ajutorul de deces crește. Pensionarii și asigurații vor primi aproape 5.500 lei. Rudele acestora vor primi o indemnizație de peste 2.700 lei.
Patru minori găsiți de polițiști, în weekend! O fată n-a mai vrut acasă! ianuarie 20, 2020 - Poliția bistrițeană a fost alertată cu privire la dispariția a patru copii minori, din care trei din Centre de plasament. O adolescentă nu a mai vrut înapoi acasă.
Un maramureșean și-un bistrițean, reținuți de polițiști! Unul pentru tâlhărie, altul c-a făcut accident! ianuarie 20, 2020 - În acest weekend, polițiștii au reținut doi tineri. Unul din Ruscova, altul din Bistrița. Unul a intrat cu mașina, rupt de beat, într-o poartă. Altul, pentru tâlhărie calificată. Ambii au ajuns în fața instanței de judecată:
VIDEO Cum au înțeles bistrițenii să selecteze gunoiul? Ce „se ascunde” în pubelele dedicate reciclabilelor ianuarie 20, 2020 - Haine, deșeuri menajere și orice altceva ! Asta au găsit reprezentanții ADI Deșeuri în containerele semi-îngropate dedicate deșeurilor reciclabile. Agenția atrage atenția că așa nu facem altceva decât să „contaminăm” deșeurile reciclabile, care nu mai pot fi refolosite ulterior.
Stewo Plastic Prod Năsăud caută un inspector resurse umane! Amicii Building angajează ingineri! ianuarie 20, 2020 - Amicii Building caută pentru angajare șoferi categoria B și C+E! De asemenea, firmele din Bistrița caută farmacist, economist, ajutor de bucătar, ingineri sau agent de vânzări. Află ce avantaje și beneficii primești în schimb:
FOTO/VIDEO – MODELZO: 1 + 1 GRATIS! Rămâne cum s-a stabilit ianuarie 20, 2020 - Este mijlocul sezonului rece și încă există atâtea piese vestimentare pe care ai dori să le încerci în peisajul de basm. La Modelzo, poți face o achiziție extraordinară. La un produs cumpărat, primești unul gratis! Așa că poți avea un outfit diferit pentru fiecare zi de iarnă! Rămâne cum s-a stabilit!
PERFORMANȚĂ! De ziua sa și-a făcut cadou al 10-lea titlu de campion național la GO ianuarie 20, 2020 - Unul dintre frații Dobraniș, care au pus Bistrița pe harta națională a GO-ului și România pe cea internațională, a reușit performanța de a-și face cadou de ziua sa al 10-lea titlu de campion național la sportul minții.
FOTO: Bistrițenii au luat cu asalt pârtia Cocoș, în weekend! ianuarie 20, 2020 - Municipalitatea a deschis Pârtia Cocoș, doar parțial. Cu toate acestea, sute de bistrițeni s-au înghesuit în acest weekend să testeze cei 300 m de pârtie. CÂȚI au fost în primele zile:
ULTIMA ORĂ! Profesorul din Șanț, încătușat de jandarmi ianuarie 20, 2020 - Vasile Maternik, profesorul de sport din Șanț, a încercat și astăzi să se reîntoarcă la ore, după ce a făcut o „pauză” de mai bine de o lună. Acesta a încercat să intre cu forța în școală, jandarmii prezenți la fața locului fiind nevoiți să îl încătușeze și să-l ducă la poliție.
FOTO: Au sosit pubelele galbene! ianuarie 20, 2020 - Încet, încet, soseșc cele necesare pentru implementarea proiectului ”Plătești cât arunci”. Au sosit primele 15 TIR-uri cu pubelele galbene cu cip, tocmai din Germania. Și o parte din încasetări sunt ajunse. 
Aquabis: Trei străzi din Beclean, fără apă potabilă astăzi ianuarie 20, 2020 - Trei străzi din Beclean rămân astăzi fără apă, din cauza unei defecțiuni, anunță Aquabis. Cum vor fi afectați locuitorii:
Observații privind sistemul de colectare a deșeurilor în Bistrița-Năsăud ianuarie 20, 2020 - În sfârșit, ADI Deșeuri a ieșit public cu câteva explicații privind viitorul colectării deșeurilor menajere și reciclabile și tarifele percepute.Rămân, totuși, multe lucruri neelucidate, „în ceață”, pe care ADI Deșeuri trebuie să le lămurească. 
Cupa EHF: Odense Handbold-Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 25-19. ”Ieșirea” din grupă e tot mai departe ianuarie 19, 2020 - Cel mai important meci al echipei de handball feminin Gloria 2018 BN s-a jucat în această după-amiază în orașul Odense. Cert, Odense Handbold s-a dovedit a fi la înălțimea locului 1 ocupat în grupă, fiind deja calificată în etapa superioară a  grupelor acestei competiții de handbal europene.
VIDEO: Managerul unei instituții din Bistrița, într-un top american al celor mai bune albume din ultimii 10 ani ianuarie 19, 2020 - Muncește la Bistrița, dar asta nu îl împiedică să apară și în topurile americane: Un album de muzică „născut” la Bistrița, pe care apar și doine interpretate de managerul unei instituții din oraș, a reușit performanța de a se clasa într-un top al celor mai bune 10 albume muzicale în ultima decadă, conform unei prestigioase reviste americane!