Lumea e mai frumoasă cu ei! Seducătoare girafe mov și elefanți cu părul creț, la „Corneliu Baba”!

Lumea e mai frumoasă cu ei! Seducătoare girafe mov și elefanți cu părul creț, la „Corneliu Baba”!

Spectaculoase lucrări de mari și mici dimensiuni sunt expuse, în aceste zile, pe holurile Liceului de Artă „Corneliu Baba”: sunt lucrări realizate de copiii din grupele mari ale Grădiniței „Dumbrava minunată” și aproximativ 50 de elevi de clasele a IX-a și a X-a de la „Corneliu Baba”.

Am încercat să intrăm în starea și jocul imaginației lor, am fost la grădiniță și am discutat împreună o temă care să aibă în centru o povestioară cu girafă, elefant, ceșcuță de ceai, zebră și prințesă. Provocarea era ca toate aceste personaje să meargă împreună la patinoar, iar elefantul trebuia să aibă păr, ca să nu sufere de frigul de-aici care nu există acasă la el, în Africa…”, a explicat profesorul Paul Târziu.

Farmecul întregului proiect a constat în faptul că liceenii nu s-au întâlnit cu cei mici decât în final, la vernisajul care a inaugurat zilele trecute frumoasa expoziție: „Liceenii s-au întâlnit cu cei mici prin intermediul lucrărilor… A fost foarte distractiv, de mult nu i-am mai văzut atât de energici pe elevii de la liceu… Au lucrat cu atâta plăcere! Probabil ar mai fi lucrat două săptămâni, dacă ar fi avut ocazia… Au lucrat inclusiv cei mai leneși și mai comozi dintre copii…”, a povestit amuzat Paul Târziu.

Este și o încercare de schimbare a mentalității… Încercăm să-i scoatem pe oameni din zona lor de confort, de tristețe, de apăsare, încercăm să le imprimăm cumva bucuria, frumosul, veselia. Cred că asemenea stări ar fi benefice pentru fiecare om în relația cu familia, în carieră, în interacționarea cu copiii…”, a completat Eugenia Șular, directoarea Liceului de Arte „Corneliu Baba”.

Este deja o tradiție ca Liceul de Arte din Bistrița să deruleze diverse proiecte împreună cu grădinițele din oraș: „Încercăm totodată să le și testăm abilitățile artistice, să descoperim care dintre copii sunt mai talentați, pentru a le propune să urmeze școala la noi”, a adăugat directoarea Eugenia Șular.

De luni, 4 martie, timp de patru săptămâni (până în 29 martie) – la Liceul „Corneliu Baba” se fac înscrieri în clasa pregătitoare, unde sunt disponibile 25 de locuri, alte 26 de locuri fiind destinate elevilor de clasa a V-a care vor să-și perfecționeze talentul și înclinațiile artistice.

 

START programului Rabla Electrocasnice acum 58 de minute- De astăzi se dă startul programului Rabla Electrocasnice. Bugetul alocat este dublu față de anul trecut. Valoarea voucherelor este cuprinsă între 200 și 400 de lei, în funcție de tipul de electrocasnice.
FOTO: Final de campanie electorală PNL la Bistrița! acum 12 ore- Campania electorală a PNL a atins punctul culminant. La finalul perioadei de promovare a partidului și a candidaților, astăzi liberalii organizat un miting pentru alegerile europarlamentare. A fost prezent și capul de listă, Rareș Bogdan.
Invazia oilor continuă: După plimbări la mall și spații de joacă, se-apucă de sport! ”Antrenorul”, sancționat! acum 17 ore- În ultimele luni, bistrițenii au observat oi în cele mai ciudate locații. Pe la mall, spații de joacă, iar mai nou, pe terenul de sport. Doar că de această dată, ”antrenorul” a fost sancționat. 
Bistrițean căutat la nivel național, prins la graniță! acum 18 ore- Un bistrițean a fost dat în urmărire generală la nivel național. A fost prins la graniță, în timp ce încerca să părăsească țara. Acum va face cale întoarsă și își va ispăși pedeapsa.
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (3) acum 18 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, Silvia Galben (PMP) ne prezintă principalele elemente care ghidează Planul de Acţiune Parlamentară al europarlamentarilor PMP.
Cerșetorii minori, amendați! Cei majori au mai scăpat și numai cu avertismente: acum 19 ore- În aproape cinci luni de zile, polițiștii locali au identificat 41 de cerșetori în Bistrița, din care patru erau minori. Aceștia din urmă au fost amendați toți. Unii cerșetori majori au ”scăpat” și numai cu avertisment.
USR Plus: Duminică mergeți la VOT! acum 19 ore- Dacă aveți plănuită o ieșire în aer liber pentru weekend, duminică mergeți la VOT! Problemele cetățenilor diferă de la o regiune la alta, dar în fond au un numitor comun: schimbarea vechii clase politice care a făcut din corupție o politică de stat.
FOTO: Drumul spre Jelna se surpă văzând cu ochii. Reparațiile „stau” în fondurile de la Guvern acum 20 de ore- În urma ploilor care s-au abătut în ultimul timp asupra județului, are de suferit și infrastructra! Drumul care face legătura între Bistrița și Jelna se surpă văzând cu ochii. Deși situația se agravează de la o zi la alta, nu se poate face nimic. Până nu vin bani de la Guvern.
Adrian Oros (PNL), la Bistrița: Partidul Național Liberal va câștiga aceste alegeri acum 21 de ore- „Ultimele cinci sondaje susțin că Partidul Național Liberal va câștiga aceste alegeri, iar noi chiar credem acest lucru”, a afirmat deputatul Adrian Oros, zilele trecute, la Bistrița. Deși Bismark spunea că în campaniile electorale, după o partidă de vânătoare sau în timpul războiului se spun cele mai multe minciuni – liberalii nu trebuie să facă promisiuni electoratului, și nici să-l mintă...
Verighete de la firme cu notorietate internațională și bijuterii, adevărate opere de artă, la Atlantis Gold acum 22 de ore- E obligatoriu să dați o fugă la Atlantis Gold. Aici e locul unde găsești cele mai frumoase și deosebite bijuterii. Verighete de la firme cu notorietate internațională, inele, lănțișoare și chiar diferite tipuri de bijuterii, adevărate opere de artă. Iar ca noutate, găsiți și bijuterii din argint sau cercei medicinali. Bijuteriile nu dau niciodată greș,...
FOTO/VIDEO: S-a extins CODUL GALBEN de inundații. Pompierii încă luptă cu efectele acestuia. acum 23 de ore- În ultima vreme județul Bistrița-Năsăud este greu încercat. A trecut prin toate codurile de vreme rea și inundații. Nici în zilele care urmează lucrurile nu stau mai bine. Județul nostru se află în continuare sub avertizare meteo COD GALBEN de inundații.
USR Plus: Pe 26 mai votezi și contezi! acum 23 de ore- USR Plus: Pe 26 mai votezi și contezi! O țară europeană  nu poate fi guvernată la infinit  prin Ordonanțe de urgență, în special pe justiție! Legile nu se dau cu dedicație pentru infractori!
Duminică, trei urne de vot! AFLĂ la ce secție ești repartizat: acum 24 de ore- Duminică, 26 mai, românii sunt așteptați la vot. S-a decis ca fiecare cetățean să primească trei buletine de vot. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat:
FOTO/VIDEO: Un TIR rusesc, mistuit de flăcări, în Crainimăt acum 24 de ore- Două TIR-uri aparținând unei firme rusești se deplasau azi-noapte spre Bistrița. La un moment dat, unul a fost cuprins de flăcări. Pompierii s-au luptat zeci de minute să stingă focul. Carosabilul a fost eliberat abia spre zorii dimineții.
INVITAȚIE: Pentru toți cei care își doresc o Românie demnă și un oraș prosper în Uniunea Europeană! acum O zi- Miting cu Rareș Bogdan și alți lideri PNL astăzi, la Bistrița: „Vă așteptăm alături de noi pe toți cei care vă doriți o Românie demnă și un oras prosper în Uniunea Europeană. E timpul bistrițenilor!”, anunță Ioan Turc, președinte PNL Bistrița-Năsăud.