Lumea e mai frumoasă cu ei! Seducătoare girafe mov și elefanți cu părul creț, la „Corneliu Baba”!

Lumea e mai frumoasă cu ei! Seducătoare girafe mov și elefanți cu părul creț, la „Corneliu Baba”!

Spectaculoase lucrări de mari și mici dimensiuni sunt expuse, în aceste zile, pe holurile Liceului de Artă „Corneliu Baba”: sunt lucrări realizate de copiii din grupele mari ale Grădiniței „Dumbrava minunată” și aproximativ 50 de elevi de clasele a IX-a și a X-a de la „Corneliu Baba”.

Am încercat să intrăm în starea și jocul imaginației lor, am fost la grădiniță și am discutat împreună o temă care să aibă în centru o povestioară cu girafă, elefant, ceșcuță de ceai, zebră și prințesă. Provocarea era ca toate aceste personaje să meargă împreună la patinoar, iar elefantul trebuia să aibă păr, ca să nu sufere de frigul de-aici care nu există acasă la el, în Africa…”, a explicat profesorul Paul Târziu.

Farmecul întregului proiect a constat în faptul că liceenii nu s-au întâlnit cu cei mici decât în final, la vernisajul care a inaugurat zilele trecute frumoasa expoziție: „Liceenii s-au întâlnit cu cei mici prin intermediul lucrărilor… A fost foarte distractiv, de mult nu i-am mai văzut atât de energici pe elevii de la liceu… Au lucrat cu atâta plăcere! Probabil ar mai fi lucrat două săptămâni, dacă ar fi avut ocazia… Au lucrat inclusiv cei mai leneși și mai comozi dintre copii…”, a povestit amuzat Paul Târziu.

Este și o încercare de schimbare a mentalității… Încercăm să-i scoatem pe oameni din zona lor de confort, de tristețe, de apăsare, încercăm să le imprimăm cumva bucuria, frumosul, veselia. Cred că asemenea stări ar fi benefice pentru fiecare om în relația cu familia, în carieră, în interacționarea cu copiii…”, a completat Eugenia Șular, directoarea Liceului de Arte „Corneliu Baba”.

Este deja o tradiție ca Liceul de Arte din Bistrița să deruleze diverse proiecte împreună cu grădinițele din oraș: „Încercăm totodată să le și testăm abilitățile artistice, să descoperim care dintre copii sunt mai talentați, pentru a le propune să urmeze școala la noi”, a adăugat directoarea Eugenia Șular.

De luni, 4 martie, timp de patru săptămâni (până în 29 martie) – la Liceul „Corneliu Baba” se fac înscrieri în clasa pregătitoare, unde sunt disponibile 25 de locuri, alte 26 de locuri fiind destinate elevilor de clasa a V-a care vor să-și perfecționeze talentul și înclinațiile artistice.

 

VIDEO: Faimoasa balerină Corina Dumitrescu, la Bistrița! Câteva recomandări pentru părinți acum 4 ore- Cine și-ar fi închipuit că faimoasa balerină Corina Dumitrescu va ajunge la Bistrița? Fosta solistă a Operei Naționale din București a susținut zilele trecute, la Școala de balet Ovidiu Danci, cursuri de măiestrie și workshopuri, povestind despre suferințele și satisfacțiile unei cariere în dans.
Vrei să ai parte de curcubeu pe cerul gurii și să nu-l superi pe Dumnezeu? Te ajută Gelateria Aniela cu o înghețată specială de post! acum 6 ore- Postul poate reprezenta nu doar o pauză alimentară pentru organism, ci, deși pare greu de crezut, și o ocazie de a încerca noi combinații. Cel puțin așa privesc cei de la Gelateria Aniela cea mai „restrictivă” perioadă din an. Gelateria Aniela vine în ajutorul pofticioșilor cu o variantă de înghețată de post. 
VIDEO: Un proiect fantastic, în mâinile noastre…! O experiență de neuitat acum 8 ore- Sunt o echipă de oameni hotărâți din Bistrița, Cluj, București sau Mureș și au un proiect de suflet, un proiect extraordinar din care putem să facem și noi parte. În schimb, avem onoarea să participăm la o experiență de neuitat… 
A lăsat arma și uniforma pentru echipamentul sportiv. Un militar ne reprezintă țara la Campionatul Mondial de Atletism în Sală pentru Veterani acum 10 ore- Marcel Bălan va lăsa zilele acestea uniforma și arma pentru echipamentul de alergat. Militarul din cadrul Batalionului 812 Infanterie Bistrița va reprezenta România, alături de cei mai buni sportivi, la Campionatul Mondial de Atletism în Sală pentru Veterani.
FOTO/VIDEO: O zi perfectă! Aproape 1.500 de voluntari au ajutat la nașterea unei păduri de 10 hectare! acum 11 ore- Impresionantă desfășurare de forțe, ieri, la Sânmihaiu de Câmpie! Aproape 1.500 de voluntari înarmați co voie bună și entuziasm au făcut posibile încă 10 hectare de pădure: Pădurea Transilvania 5.0. „De n-ar fi frunzele și pomii pe care i-ați plantat voi, am fi pă nicări…!”
Daniel Suciu promite să ajute Bistrița! Se ”zbate” pentru două proiecte mult discutate acum 12 ore- Prezent la Bistrița pentru a semna cinci contracte de finanțare, vicepremierul Daniel Suciu a promis că va ajuta Bistrița. Mai mult, acesta a vorbit despre două proiecte mult dezbătute: reabilitarea CNLR și varianta ocolitoare a orașului. 
De citit: Povestea unui trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar… acum O zi- În aparență un pensionar inofensiv, retras într-o existență banală... În realitate, el ascunde un trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar... Prins în mașinăria cinică, necruțătoare a presei, el acceptă să-și dezvăluie adevărata poveste, participând la o discuție televizată...
FOTO/VIDEO: Marș împotriva avorturilor, pe străzile din Bistrița acum O zi- Sute de bistrițeni au ieșit astăzi, la prânz, în stradă, participând la un marș și un protest simbolic împotriva avorturilor și celebrând astfel cel mai de preț dar – viața. „Într-un asemenea moment critic, când trebuie să ia o decizie, orice femeie trebuie să știe că acolo sus există Dumnezeu. Pentru toată lumea...”
FOTO/VIDEO: E oficial! Bistrița primește 13 milioane de euro pentru Linia Verde! acum O zi- Astăzi s-a semnat la Bistrița și finanțarea a două proiecte de investiții în municipiu. Linia Verde, proiectul „de suflet” al viceprimarului, va primi aproape 13 milioane de euro. Iar lucrările ar trebui să înceapă în acest an. Alte două proiecte semnate azi de Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltarii, vizează investiții în municipiul Bistrița....
FOTO/VIDEO: S-a semnat! Aproape 7 milioane de euro vor fi investiți în sănătate! Se va construi și heliportul! acum O zi- Astăzi, prim vice-premierul României, Daniel Suciu, a semnat două proiecte de investiție în sistemul de sănătate al județului. Acestea ajung la aproape 5 milioane de euro. Heliportul va prinde și el contur, chiar dacă banii vor veni de la Consiliul Județean.
VIDEO: Bistrițenii, terorizați nopțile de drifturile de la mall acum O zi- Parcarea generoasă de la Mol-ul de pe Calea Moldovei pare să fie noul loc favorit al iubitorilor de drifturi. Aceștia își scârțâie roțile bolizilor, nopțile, spre disperarea locuitorilor din zonă.
A mers să plângă un mort și a rămas fără economii. Pățania unui bătrân din Șirioara acum 2 zile- Un bătrân din Șirioara a rămas fără economiile cu care plănuia să-și renoveze casa, chiar în timp ce se afla la înmormântarea unui localnic. Persoane necunoscute au intrat pe geamul lăsat deschis de bătrân și i-au furat din casă 8.500 de lei.
FOTO/VIDEO – S-a crezut la Formula 1 pe Independenței și a făcut praf trei mașini acum 2 zile- Șoferul unui autoturism a reușit să avarieze serios trei autoturisme, după ce a intrat într-un sens giratoriu de pe Bulevardul Independenței cu viteză, fără să acorde prioritate.
25 de ani de închisoare pentru femeia acuzată că și-a ucis bebelușii imediat după naștere și i-a abandonat într-un pod de bloc acum 2 zile- Lina Crăciun, femeia acuzată că și-a ucis bebelușii imediat după ce le-a dat naștere și i-a abandonat în podul unui bloc din Bistrița-Bârgăului a fost condamnată la 25 de ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată.
SONDAJ: Se colectează deșeurile selectiv în Bistrița? Nu prea… acum 2 zile- Având în vedere că, din luna martie, Supercom a anunțat că va colecta selectiv deșeurile din Bistrița, am vrut să aflăm ce spun oamenii despre situația din teren. În proporție covârșitoare, locuitorii orașului au recunoscut că gunoiul nu se colectează selectiv…