Mesaj EMOȚIONANT al unei tinere pentru generația „deșteptaților”: Trăim într-o lume virtuală în care ne mulțumim să spunem ce nașpa e acasă

Mesaj EMOȚIONANT al unei tinere pentru generația „deșteptaților”: Trăim într-o lume virtuală în care ne mulțumim să spunem ce nașpa e acasă

Prezența scăzută a tinerilor la vot de ieri i-a făcut pe unii din „generația milenialilor” sau generația „deșteptaților” să reacționeze și să catalogheze prezența la vot a tinerilor drept penibilă. Este și cazul bistrițencei Dara Cindrea, care a transmis un mesaj emoționant generației sale.

Încă din  prima parte a zilei de duminică era clar că tinerii nu prea se înghesuie la vot, deși Internetul duduie de mesaje prin care tinerii iau inițiativă, cel puțin declarativ. La final de zi, bistrițeanca Dara Cindrea, coordonator regional în EYP România (Parlamentul European al Tinerilor) a transmis un mesaj emoționant pentru generația „milenialilor” din care face și ea parte:

„Către prietenii mei din generaţia «woke»:

Stăm toată ziua pe Facebook şi pe Instagram şi dăm share la meme-uri despre Dăncilă, râdem de fiecare dată când face o greşeală gramaticală şi vorbim despre compatrioţii noştri în vârstă în mod ironic, cu superioritate.

Le spunem că sunt comunişti şi închişi la minte, că nu înţeleg ei cum funcţionează lumea în ziua de azi. Ne batem joc de bătrâni că votează pe pungi de făină, ştim că e greşit. Nu pot spune decât că iubesc asta la generaţia mea, că sunt mândră că ne fololsim vocile, că dăm share la postări despre nedreptăţi în justiţie, în şcoli, în societate.

Dar nu sunt mândră de faptul că asta e tot ce facem. Trăim într-o lume virtuală în care ne mulţumim să spunem ce naşpa e acasă şi ce bine o să fie după ce plecăm la facultăţi şmechere în Olanda şi Anglia şi Germania. Şi atât.

Iar acest lucru nu este doar insuficient, este rușinoş, înjositor şi înfricoşător. Prezenţa la vot a persoanelor cu vârsta între 18 şi 24 de ani a fost mai mult decât penibilă. Să spun că m-a şocat este puţin. Vrem să fim viitorul lumii, să le arătăm noi profesorilor care nu ne lăsau să intrăm pe poarta din faţă. Şi totuşi stăm acasă.

Aveţi impresia că să spuneţi «ok boomer» unei persoane care vă atacă şi vă spune că nu sunteţi buni de nimic colectiv, ca generaţie, demonstrează ceva? Vă spun eu că nu demonstrează absolut nimic. Vă spun că au dreptate. Toţi.

Au dreptate când ne spun că n-o să rezolvăm nimic în viitor, că suntem copii care o să rămână copii şi o să distrugă orice ţară în care pun piciorul. Ştiţi de ce au dreptate? Pentru că nu facem nimic ca să le demonstrăm că nu au. Bătrâna de la 4 care votează PSD de când se ştie, care ţi-a spus că nu contribui cu nimic comunităţii în care trăieşti, n-o să ştie că ai postat un meme foarte amuzant despre ea în care ai fost witty şi ai spus cât de naşpa e generaţia ei. Pe Viorica Dăncilă nu o doare capul că ai dat share la 6 postări blană care spuneau cât e de incompetentă.

Ce o să le doară şi pe vecina de la 4 şi pe Viorica Dăncilă o să fie momentul în care la alegeri n-o să mai iasă PSD-ul detaşat.

Daţi share la meme-uri şi bateţi-vă joc. Dar ieşiţi la vot. Toţi. Ieşiţi la cafea şi flexaţi-vă tatuajele şi piercing-urile, vorbiţi despre cât de grea e admiterea la facultatea aia din străinătate şi cum n-aţi primit susţinere de la niciunul din profesori când aţi decis că daţi acolo.

Şi apoi luaţi-vă de mânuţă şi vărsaţi-vă frustrările şi inovaţia pe buletinele de vot. Altfel, sunteţi penibili. Nu edgy. Nu hipsteri. Nu sunteţi ăia care «swim against the tide» pentru că nu îi interesează politica şi nu se obosesc să se mişte până la secţia de votare.

Sunteţi motivul pentru care boomerii se pot întoarce să spună «ok millenial», cu aceeași ironie, şi pe bună dreptate, de fiecare dată când vă plângeţi de ceva.

Vreţi să fiţi viitorul? Asumaţi-vă. Vreţi să schimbaţi sistemul? Ştampila aia cringe de pe buletin pe care o postează toată lumea pe story e primul pas.

Şi nu vă culcaţi pe o ureche. Nu vă bazaţi pe faptul că plecaţi din ţară. Nu ştiţi cum vă învârte viaţa şi vă face să rămâneţi sau să vă întoarceţi ulterior. Plus că dacă nu vreţi să vă vedeţi părinţii, care n-au parte de luxul de a-şi băga picioarele şi a pleca în New York, murind de foame cu pensii infime în 20 de ani, trebuie să vă asiguraţi că le lăsaţi în urmă un guvern care n-o să facă lucrul ăsta să se întample. Dacă nu vreţi să le trimiteţi un sfert din salariul ăla care e mult mai mare «în afară» ca să aibă bani să plătească gazul, votaţi. Vă ia 5 minute. O dată în viaţa voastră, fiţi mainstream. Pentru că în interesul vostru sunteţi.

Hai să nu fim generaţia care cere totul şi nu face nimic. Hai să nu repetăm greşelile predecesorilor noştri. We haven’t conquered the world yet. Până una alta, trebuie să votăm lumea aia pe care ne-o dorim cu atâta ardoare. Şi după ce o avem, vedem noi ce facem cu ea.

Ieşiţi la vot. De fiecare dată. Ok millenials?”

Județul are un nou prefect: prim vice-președintele PNL BN, Stelian Dolha! decembrie 10, 2019 - S-ar părea că s-a luat decizia privind numirea noului prefect de Bistrița Năsăud. Funcția îi va fi dată lui Stelian Dolha, în prezent prim vice-președinte al PNL BN. Acesta s-ar afla în drum spre București pentru instruirea necesară.
În premieră, la Bistriţa: Recital extraordinar la două piane, susținut de Eduard Kunz și profesorul său, Andrei Diev decembrie 10, 2019 - Reputatul pianist Eduard Kunz revine la Sinagoga din Bistriţa, într-un recital extraordinar! În premieră pentru oraşul nostru, Eduard Kunz va fi însoţit de profesorul şi mentorul său – pianistul Andrei Diev.
Prea puțini copii! O școală se desființează! O grădiniță își schimbă programul de funcționare! decembrie 10, 2019 - Natalitatea este în scădere! Iar lucrul acesta se răsfrânge și asupra sistemului educațional. Mai exact, numărul redus de copii a dus la desființarea unei școli. Iar o grădiniță își schimbă programul de funcționare. Cheltuielile sunt prea mari pentru cei câțiva copii care stau până la sfârșitul programului.
Salvați-le mama! Doi copii vă așteaptă la Centru de Transfuzii! decembrie 10, 2019 - ASTĂZI aveți ocazia să faceți o faptă bună! Mămica a doi copii a fost diagnosticată cu leucemie. Aceștia au postat pe Facebook o rugăminte: să mergeți astăzi să donați sânge. Iar ei vă vor aștepta la Centru de Transfuzii Bistrița ca să vă mulțumească.
Rostul de dimineaţă: Maria şi pruncul ei, de nerecunoscut, pe străzile din Bistriţa… decembrie 10, 2019 - Ni se poate întâmpla oricând, oriunde… La doar câţiva paşi de noi, pe orice stradă din Bistriţa, ni se poate întâmpla să vedem o femeie cu un prunc în braţe. Rebegiţi de frig, în căutarea unui adăpost…
BISTRIŢA: Evenimente deosebite la Palatul Culturii, în această săptămână decembrie 10, 2019 - Cei de la Palatul Culturii au pregătit câteva evenimente deosebite în această săptămână, pentru bistriţeni: 
Radu Moldovan: Mă bucur că s-a făcut dreptate! E un moment istoric pentru județ! decembrie 9, 2019 - Fetele de la CS Gloria 2018 au ajuns în Cupa EHF, după ce Corona Brașov a fost eliminată. Președintele Consiliului Județean s-a arătat mai mult decât bucuros, considerând această veste cadoul timpuriu de Crăciun. Directorul Cosma și antrenorul Pașca au declarat că e un lucru normal. 
Asta-i era ”ocupația”: Se plimba cu trenul și fura telefoane! decembrie 9, 2019 - Bărbatul din Telciu, prins săptămâna trecută de polițiștii dejeni, după ce a furat un telefon, nu era la prima abatere. Se pare că acesta se plimba cu trenul TOCMAI pentru acest motiv. Într-o săptămână a fost prins de trei ori, de oamenii legii, cu telefoane furate în buzunar.
DECIZIE FINALĂ: CS Gloria 2018 intră în locul Coronei Brașov în Cupa EHF decembrie 9, 2019 - Federația Europeană de Handbal a luat decizia, în urmă cu puțin timp, ca CS Gloria Bistrița 2018 Bistrița-Năsăud să înlocuiască formația Corona Brașov în Cupa EHF. 
VIDEO Scandal cu iz penal la Londra. O bistrițeancă acuză un conațional că ar fi țepuit-o cu 22.000 de lire decembrie 9, 2019 - O bistrițeancă de 38 de ani, rezidentă de ani buni în Londra, acuză un conațional, originar tot din Bistrița-Năsăud, că ar fi țepuit-o cu 22.000 de lire. Aceasta a lucrat la firma de construcții a bărbatului și ar fi fost nevoită să scoată din propriul buzunar bani pentru a plăti muncitorii.
NOU de la Agro-Ardeal: Salam nemțesc, din 100 la sută carne și doar cu condimente naturale, făcut după o rețetă veche, din zona Bistriței! decembrie 9, 2019 - Tehnologii și specialiștii în procesarea cărnii de la Agro-Ardeal, ferma și abatorul de la Orheiu Bistriței, lucrează la foc continuu să scoată produse preparate integral din carne, fără a folosi E-uri, doar sare și condimente clasice. După ce la începutul lunii Decembrie au lansat un salam de vită făcut din carne macră și cu condimente naturale, care s-a bucurat de un real succes, având și un preț excelent - 8 lei/ 400 grame, acum anunță lansarea pe piață a unui nou produs - SALAM NEMȚESC CRUD MATURAT. Provocarea la acest produs a fost să respecte tradițională săsească din zona Bistriței, care i-a inspirat. Le-a ieșit, de miercuri noul produs va fi găsit în toate magazinele Agro Ardeal din județ și din țară.
În fața instanței, după ce a condus beat și fără permis! CE pedeapsă a primit: decembrie 9, 2019 - Un bărbat din Budac a fost reținut de polițiști. Acesta condusese un autoturism deși nu deține permis de conducere. Mai mult, a și consumat alcool înainte de a se urca la volan. CE a decis instanța, la momentul înfățișării:
Aproape un sfert din salariații din Bistrița-Năsăud lucrează la stat decembrie 9, 2019 - Aproape un sfert din salariații din Bistrița-Năsăud lucrează în diverse instituții ale statului. Județul nostru se regăsește la coada clasamentului din acest punct de vedere, existând județe unde 45% dintre angajați sunt bugetari.
VIDEO: Cui trebuie să mulţumim pentru că avem facultate la Bistriţa decembrie 9, 2019 - Ni se pare deja firesc faptul că în Bistriţa avem extensii universitare sau că elevii au oportunitateade a face o facultate chiar acasă. Dar începuturile acestui fenomen nu au fost deloc uşoare. Nu veţi ghici niciodată cui trebuie să mulţumim pentru acet lucru:
Aquabis angajează şoferi! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! decembrie 9, 2019 - Dacă ai permis de conducere categoriile B, C, D şi atestat de şofer profesionist – ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Aquabis! Casa Doamnelor caută un bucătar priceput la mâncare tradiţională românească. Laboratoarele Holistic angajează asistent şi biolog!