Ministrul de externe și reprezentanți ruși, la inaugurarea unei cabane, în județ !?!

Ministrul de externe și reprezentanți ruși, la inaugurarea unei cabane, în județ !?!

Se dorește reabilitarea unei cabane cu încărcătură istorică, din județul nostru. Dacă toate decurg normal, și în doi ani se vor finaliza lucrările, inaugurarea se vrea cu fast. La eveniment va fi invitat ministrul de externe. Iar acesta, la rându-i, ar putea invita reprezentanți ruși. De dragul istoriei…

În 2016, în Budacul de Sus, ardea ca o torță Cabana Aluneasa.

„Aici la Aluneasa s-a întâmplat un fenomen istoric, de care ați auzit, acolo s-a hotărât de către Hrusciov și Gheorghiu Dej, retragerea trupelor sovietice din România. La o vânătoare, nu intru în detalii”, a explicat Gheorghe Ivan, directorul Direcției Silvice Bistrița Năsăud.

Imagini de la incidentul din 2016, și mai multe informații despre cabană, puteți revedea AICI.

Gheorghe Ivan a anunțat azi că se dorește reabilitarea acestei cabane.

„Cabana a ars, așa că am proiectat alta. În doi ani de zile sperăm să o ridicăm. Investiția e aprobată pe doi ani de zile. Dacă nu vom avea sincope în finanțare, sperăm că în 2021 o vom finaliza”, a explicat acesta.

Inaugurarea noii cabane se dorește a fi cu fast.

„Cert este că acuma se dorește, la inaugurarea ei, să fie invitat ministrul de externe, care va fi la vremea  respectivă, și cu ocazia asta să se pună și o placă cu descrierea evenimentelor ce au fost. Probabil că ministrul de externe va invita și ruși la inaugurare. De dragul vremurilor vechi”, a mai spus Gheorghe Ivan.

Direcția Silvică mai are în vederea reabilitarea încă a unei cabane, tot cu însemnătate istorică.

„Mai avem aprobată și reabilitarea cabanei Dealul Negru. Am renovat un corp. Știți că e cabana lui Ceaușescu, iarăși un simbol al județului Bistrița-Năsăud. Și vrem să reabilităm și celelalte două corpuri, în așa fel încât cei care trec pe acolo, să o poată vizita. E deschisă turismului, nu e niciun secret, oricine poate să o acceseze. Rugămintea este numai să nu strice!”, a explicat Gheorghe Ivan.

Cabanele Direcției Silvice au fost la mare căutare, mai ales în anii trecuți, prețurile de închiriere fiind mai mult decât accesibile.

Despre aceasta Bistrițeanul.ro a mai scris AICI, AICI și AICI.

Cei de la Direcția Silvică mai au un „dor”.

Cine trece prin județul nostru, avem cu ce ne lăuda și ce le prezenta. Eu aș vrea ca și herghelia națională, pe care n-o mai avem în administrare, care e la Beclean, să reintre în circuitul turistic, așa cum a fost! Pentru că ea devenise un punct de referință pe harta județului Bistrița-Năsăud. Oricâți prefecți au fost, partide și guverne, câte delegații au trecut prin județ, au trecut și pe la Direcția Silvică, majoritatea, pentru că am avut ce le arăta. Și păstrăvărie, și arborete, și locuri frumoase”, a concluzionat Gheorghe Ivan, directorul Direcției Silvice Bistrița Năsăud.

 

 

ALTE VREMURI. Peste 35.000 de sași au fost somaţi, în septembrie 1944, să plece din Bistrița. Ca să nu fie împuşcaţi de ruşi acum 13 ore - În septembrie 1944, saşii din Bistrița erau somaţi să evacueze oraşul, fiind ameninţaţi că dacă nu pleacă, vor fi împuşcaţi de ruşi. 35.000 de sași au fost nevoiți atunci să-și părăsească – în doar câteva ore – locurile de baștină, gospodăriile și prietenii...
Zeci de copii din Bistriţa, încurajaţi – cu un cadou – să nu renunţe acum 15 ore - Zeci de copii din Bistriţa, Unirea, Viişoara, dar şi Susenii Bârgăului au primit câte un cadou, în aceste zile. Cei care au venit cu ideea şi-au dorit astfel să-i încurajeze pe copii să nu renunţe la educaţie… „Nu este în regulă. Elimpede că Statul nu îşi face treaba...!"
Ioan Turc: Pe Dealul Cocoș am putea avea un mic orășel, la standardele unei lumi civilizate acum 17 ore - Prezent în emisiunea ”Cunoaște-ți politicianul”, Ioan Turc a redeschis un subiect mai vechi. Cartierul tinerilor, propus de viceprimarul Niculae, versus micul orășel de pe Dealul Cocoș, propus de el. Liberalul susține că proiectul său s-ar ridica la standardele unei lumi civilizate. Proiectul lui Niculae ar fi unul de o mare aberație.
Doina Pană (PSD): Semnaţi pentru bunăstarea românilor. Pentru binele copiilor și nepoților noștri! acum 19 ore - Deputatul PSD Doina Pană îşi invită prietenii să semneze „Pactul pentru bunăstarea românilor”. Iniţiat de premierul Viorica Dăncilă – Pactul se doreşte „o garanție politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare".
FOTO: Președintele Klaus Iohannis i-a cucerit și pe olteni acum 20 de ore - Președintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la reuniunea liberalilor din Oltenia, fiind primit cu entuziasm de craioveni. Klaus Iohannis și PNL își propun să construiască ”România normală”, bazată pe o guvernare competentă, iar prima etapă este câștigarea alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare.
FOTO/VIDEO: Iubire, blândețe și răbdare – rețeta de succes a Hergheliei Beclean, singurul loc din lume unde se crește Lipițanul negru acum 21 de ore - Au peste 200 de capete de cai, din care mai bine de jumătate sunt din rasa Lipițan negru. Iar aici a fost născut și crescut armăsarul ce a câștigat de curând titlul de campion mondial. La Herghelia de la Beclean, rețeta succesului în creșterea cailor o prezintă iubirea, blândețea și multa, multa răbdare.
Aquabis: Trei străzi din Lunca Ilvei, fără apă acum 22 de ore - Trei străzi din Lunca Ilvei rămân astăzi fără apă, anunţă Aquabis. În zonă sunt necesare lucrări de remediere a unei defecțiuni apărute pe rețeaua de apă.
Vicele Muthi visează la parcări! Vorbește de ele, dar nu se concretizează nimic! UNDE mai vede o parcare: acum 23 de ore - Problema spinoasă a bistrițenilor o reprezintă locurile de parcare. Vicele Muthi ar vrea să rezolve asta. Și visează la parcări. Le vede frumoase, supra etajate. Chiar și subteran. Și vorbește de ele. Dar nu se concretizează nimic. UNDE mai ”vede” o parcare:
TEROARE în Cușma: Populația, avertizată prin Ro Alert cu privire la un URS acum 24 de ore - Dimineață cu teroare în Cușma. Localnicii au fost avertizați prin Ro Alert să nu iasă din case. Un urs agresiv a pătruns în localitate.
FOTO – GRAV: Pieton spulberat pe trecerea de pietoni de pe Republicii acum O zi - Un grav accident de circulație a avut loc în urmă cu putin timp, pe Bulevardul Republicii. Un pieton care traversa strada pe trecerea de pietoni a fost lovit în plin de un autorurism condus de un tânăr bistrițean.
Klaus Iohannis: ȘTIU ce trebuie făcut și împreună cu un guvern pro european, în jurul PNL-ului, vom face această muncă pentru români! acum 2 zile - Președintele Klaus Iohannis, în aplauzele a 3000 de susținători, însoțit de președintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban și mai mulțilideri ai partidului și-a depus oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale.
Bistrițenii, pe mâini bune! Echipaj SAJ BN, loc fruntaș la Concursul Național al Echipajelor de Ambulanță acum 2 zile - Bistrițenii pot fi liniștiți câînd vine vorba de ăngrijirea medicală a lor, sau a celor dragi. Salvatorii bistrițeni sunt printre cei mai buni din țară. Iar asta o spune locul I obținut de un echipaj bistrițean la proba ALS a Concursului Național. Și locul IV pe țară, la general. 
Ioan Turc: DA! Vreau să candidez la Primăria Bistrița, din partea PNL! acum 2 zile - Mai este încă aproape un an până la alegerile locale! Dar Ioan Turc, președintele PNL BN, și-a exprimat clar intenția de a candida la fotoliul de primar. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii LIVE Bistrițeanul.ro. 
Bărbat găsit mort în râul Sălăuța! acum 2 zile - S-a dat alerta la Romuli, după ce un corp a fost văzut plutind pe râul Sălăuța. Polițiștii au reușit să identifice cadavrul, care urmează să fie transportat la Bistrița pentru efectuarea necropsiei.
Faimosul fotbalist Gabi Balint, operat de urgență! A făcut infarct! acum 2 zile - Clipe grele pentru familia și cei ce-l iubesc pe faimosul fotbalist Gabi Balint. Acesta a făcut infarct și a ajuns în sala de operație a spitalului Fundeni din București.