Ministrul de externe și reprezentanți ruși, la inaugurarea unei cabane, în județ !?!

Ministrul de externe și reprezentanți ruși, la inaugurarea unei cabane, în județ !?!

Se dorește reabilitarea unei cabane cu încărcătură istorică, din județul nostru. Dacă toate decurg normal, și în doi ani se vor finaliza lucrările, inaugurarea se vrea cu fast. La eveniment va fi invitat ministrul de externe. Iar acesta, la rându-i, ar putea invita reprezentanți ruși. De dragul istoriei…

În 2016, în Budacul de Sus, ardea ca o torță Cabana Aluneasa.

„Aici la Aluneasa s-a întâmplat un fenomen istoric, de care ați auzit, acolo s-a hotărât de către Hrusciov și Gheorghiu Dej, retragerea trupelor sovietice din România. La o vânătoare, nu intru în detalii”, a explicat Gheorghe Ivan, directorul Direcției Silvice Bistrița Năsăud.

Imagini de la incidentul din 2016, și mai multe informații despre cabană, puteți revedea AICI.

Gheorghe Ivan a anunțat azi că se dorește reabilitarea acestei cabane.

„Cabana a ars, așa că am proiectat alta. În doi ani de zile sperăm să o ridicăm. Investiția e aprobată pe doi ani de zile. Dacă nu vom avea sincope în finanțare, sperăm că în 2021 o vom finaliza”, a explicat acesta.

Inaugurarea noii cabane se dorește a fi cu fast.

„Cert este că acuma se dorește, la inaugurarea ei, să fie invitat ministrul de externe, care va fi la vremea  respectivă, și cu ocazia asta să se pună și o placă cu descrierea evenimentelor ce au fost. Probabil că ministrul de externe va invita și ruși la inaugurare. De dragul vremurilor vechi”, a mai spus Gheorghe Ivan.

Direcția Silvică mai are în vederea reabilitarea încă a unei cabane, tot cu însemnătate istorică.

„Mai avem aprobată și reabilitarea cabanei Dealul Negru. Am renovat un corp. Știți că e cabana lui Ceaușescu, iarăși un simbol al județului Bistrița-Năsăud. Și vrem să reabilităm și celelalte două corpuri, în așa fel încât cei care trec pe acolo, să o poată vizita. E deschisă turismului, nu e niciun secret, oricine poate să o acceseze. Rugămintea este numai să nu strice!”, a explicat Gheorghe Ivan.

Cabanele Direcției Silvice au fost la mare căutare, mai ales în anii trecuți, prețurile de închiriere fiind mai mult decât accesibile.

Despre aceasta Bistrițeanul.ro a mai scris AICI, AICI și AICI.

Cei de la Direcția Silvică mai au un „dor”.

Cine trece prin județul nostru, avem cu ce ne lăuda și ce le prezenta. Eu aș vrea ca și herghelia națională, pe care n-o mai avem în administrare, care e la Beclean, să reintre în circuitul turistic, așa cum a fost! Pentru că ea devenise un punct de referință pe harta județului Bistrița-Năsăud. Oricâți prefecți au fost, partide și guverne, câte delegații au trecut prin județ, au trecut și pe la Direcția Silvică, majoritatea, pentru că am avut ce le arăta. Și păstrăvărie, și arborete, și locuri frumoase”, a concluzionat Gheorghe Ivan, directorul Direcției Silvice Bistrița Năsăud.

 

 

VIDEO – GRAV: Un bunic și nepoțelul lui au căzut de la etaj pe casa scării decembrie 6, 2019 - Un GRAV incident a avut loc în urmă cu puțin timp pe o stradă din Bistrița. Un bunic împreună cu nepotul său au căzut de la etajul doi pe casa scării.
GRAV incident la o stână! S-a lăsat cu lovituri de briceag și de bâtă decembrie 6, 2019 - Un grav incident a avut loc în această după-masă la o stână din comuna Matei. Doi ciobani s-au luat la bătaie, unul dintre ei încercând să își facă dreptate cu o bâtă, iar celălalt cu un briceag. Ambii au ajuns la spital.
Băut bine, un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce trecea strada neregulamentar decembrie 6, 2019 - Un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce traversa strada neregulamentar. Polițiștii au testat pietonul cu aparatul etilotest și au descoperit că era băut bine.
FOTO: Accident în Dumitra. O tânără a rămas încarcerată decembrie 6, 2019 - Un accident rutier a avut loc în localitatea Dumitra. O tânără a rămas încarcerată. Pentru extragerea victimei, pompierii au fost nevoiți să taie mașina.
FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra decembrie 6, 2019 - Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:
FOTO/VIDEO. Premiile Antidiscrimare. Radu Moldovan, către agenţii economici din judeţ. „Nu avem încă maturitatea necesară” decembrie 6, 2019 - Cum să înveţi un copil să-şi accepte colegul cu cerinţe speciale, într-o lume în care până şi adulţii se înţeleg anevoios? Cum faci un copil să-şi îmbrăţişeze colegul şi să-l accepte – aşa diferit cum este el? Cum se poate instaura armonia într-o societate dezechilibrată, sfâşiată de vizibile dificultăţi de comunicare?
Astăzi are loc Cupa Moș Nicolae la înot, ediția a 6-a: La Casa EMA! decembrie 6, 2019 - În această zi de sărbătoare, aproximativ 150 de copii vor concura la Cupa Moș Nicolae pentru a-l impresiona pe Moșul!
UNICEF România îi mulțumește deputatului PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, pentru inițierea unei legi care susține copiii vulnerabili decembrie 6, 2019 - Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a depus în Parlamentul României o un proiect de lege care vine în ajutorul copiilor afectați de sărăcie, de lipsa accesului la servicii medicale, sociale și la educație.
Profesorul din Șanț, față în față cu judecătorii pentru alt incident cu elevii. Acesta ar fi distrus și bunuri ale școlii decembrie 6, 2019 - Profesorul de Educație Fizică și Sport Vasile Maternik va da socoteală luni în fața judecătorilor năsăudeni, în ultimul dosar în care este judecat tot pentru purtare abuzivă, după ce a lovit doi elevi. Acesta ar fi distrus inclusiv bunuri ale școlii.
FURT în tren: Un bistrițean i-a furat telefonul unei tinere din Botoșani decembrie 6, 2019 - Liniștea unei călătorii nocturne, cu trenul, a fost spulberată de percheziții ale polițiștilor. O tânără a rămas fără telefon. Polițiștii dejeni au găsit rapid și autorul: un bistrițean.
Un filatelist originar din Vaslui, propus ca Cetățean de Onoare al municipiului decembrie 6, 2019 - Acum aproape 60 de ani, a ajuns la Bistrița și declară că aici a găsit sensul filateliei. Pasiunea sa a pus un accent pe dezvoltarea arhitecturii municipiului. Așa că s-a propus ca Mircea Calu să primească titlul de Cetățean de Onoare al Bistriței.
FOTO: „Iepurașii” au fost ieri ajutoarele Moșului pentru copiii străzii decembrie 6, 2019 - Copilașii din Grupa Iepurașilor de la Grădinița nr 12 au fost ieri ajutoarele lui Moș Nicolae. Aceștia au experimentat bucuria ce vine în urma dăruirii. Alături de părinți au pregătit cadouri pentru copiii străzii din Centrul de Primire în Regim de Urgență.
Cristian Niculae – Drept la replică privind stejarul din fața Hotelului Codrișor decembrie 6, 2019 - Bistrițeanul.ro prezenta ieri posibilitatea ca stejarul vechi de aproape 250 de ani, din fața Hotelului Codrișor, să fie tăiat. Pentru lucrări ce se vor face în zonă. Viceprimarul Niculae a ținut să dea un drept la replică la ceea ce a declarat. 
Roboți din toată țara își dau întâlnire la Bistrița, la primul concurs de robotică din oraș! decembrie 6, 2019 - Bistrița găzduiește primul concurs de robotică care a avut vreodată loc în orașul nostru. 23 de echipe și peste 130 de liceeni din toată țara se vor întâlni în sala de sport a Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița.
Sărbătoare! Sfântul Nicolae: Iscoada lui Dumnezeu pe lângă draci… Protectorul copiilor, dar şi al bistriţenilor, acum câteva sute de ani decembrie 6, 2019 - Sărbătoare mare, astăzi, printre creştini: ca în fiecare an, pe 6 decembrie, îl prăznuim pe Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai iubiți sfinți care s-a născut într-o familie de oameni înstăriţi şi credincioşi. Este protectorul copiilor, cărora le aduce mici cadouri. Dar şi al tâlharilor, corăbierilor şi oştenilor. I-a protejat şi pe bistriţeni, vreme de câteva sute de ani...