VEZI rezultatele finale la alegerile de duminică, din județ! – Hartă interactivă:

VEZI rezultatele finale la alegerile de duminică, din județ! – Hartă interactivă:

S-au finalizat de numărat și centralizat voturile. PNL câștigă detașat în județul nostru, poziționându-se pe locul III, la nivel național, la numărul de voturi oferite liberalilor. VEZI o analiză pe comune a voturilor oferite – Hartă interactivă:

Bistrițenii au ieșit duminică la vot și au reușit să răstoarne așteptările autorităților și ale partidelor. Voturile date liberalilor au poziționat Bistrița-Năsăud pe locul III la nivel național.

În multe comune, conduse de edili PSD, liberalii au reușit să obțină voturi majoritare. Aceștia au obținut victorii în cele patru orașe, din care trei conduse de PSD.

Conform hărții interactive de mai jos, situația la nivelul comunelor se prezintă astfel:

Situația în cele patru orașe:

Bistrița – primar PSD

– PNL – 13.468 voturi- 33,74 %

– USR Plus – 10.330 voturi – 25,88 %

– PSD – 6.011 voturi – 15,06 %

Beclean – primar PSD

– PNL – 1.532 voturi – 30,13 %

– PSD – 1.390 voturi – 27,34 %

– USR Plus – 713 voturi – 14,02 %

Năsăud – primar PSD

– PNL – 1.705 voturi – 39,52 %

– PSD – 934 voturi – 21,65 %

– USR Plus – 710 voturi – 14,46 %

Sîngeorz – Băi – primar PNL

– PNL – 1.976 voturi – 55,69 %

– PSD – 777 voturi – 21,90 %

– USR Plus – 339 voturi – 9,59 %

Top trei comune cu cele mai multe voturi acordate PNL:

Runcu Salvei – primar PNL

– PNL – 82,06 %

– PSD – 10,31 %

– USR Plus- 2,67 %

Spermezeu – primar PNL

– PNL – 68,69 %

– PSD- 14,76 %

– USR Plus – 4,67 %

Feldru – primar PNL

– PNL – 58,93 %

– PSD – 13,08 %

– USR Plus – 12,39 %

TOP trei comune cu cele mai multe voturi oferite PSD

Căianu Mic – primar PSD

– PSD – 67 %

– PNL – 20,59 %

– USR Plus – 3,57 %

Șanț – primar PSD

– PSD – 53,17 %

– PNL – 29,48 %

– USR Plus -5,45 %

Zagra – primar PSD

– PSD – 52,70 %

– PNL – 33,83 %

– USR Plus – 5,45 %

Situația PNL și PSD în alte comune:

 

Comune în care alte partide au primit cele mai multe voturi

Braniștea – primar UDMR

– UDMR – 48,23 %

– PNL – 23,60 %

– PSD – 11,65 %

Romuli – primar ALDE

– ALDE – 40,30 %

– PNL – 29,44 %

– PSD – 14,99 %

Sînmihaiu de Câmpie – primar ALDE

– ALDE – 39,18 %

– PNL – 27 %

– PSD – 20,93 %

VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! acum 23 de minute - Se propie Târgul Mare al Bistriței iar organizatorii au pregătit pentru melomanii din oraş câteva surprize imposibil de refuzat:
Directorul economic de la Aquabis a dat împrumut bani de-o vilă în oraș acum 2 ore - Încasează aproape 10.000 de lei pe lună, iar în ultimii ani a dat împrumut unor persoane fizice în valoare de 70.000 de euro. Este vorba despre un director din cadrul Aquabis, furnizorul de apă și canal, o societate public-privată.
Schimbă-ţi maşina veche cu un model Ford! Preţuri speciale prin Programul Rabla! acum 3 ore - Vino în Showroom-ul Ford Bistriţa, Cartier Viişoara nr 301A (lângă benzinăria Petrom) şi beneficiază de ofertele speciale. O nouă generaţie de maşini te aşteaptă!
FOTO/VIDEO: Noua secție ATI, inaugurată alături de ministrul sănătății Sorina Pintea acum 4 ore - Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și Unitatea de Transfuzii Sanguine au fost inaugurate astăzi. Alături de oficialitățile locale, la eveniment a participat ministrul sănătății Sorina Pintea.
Încă un cetăţean de onoare, în Bistriţa…?! acum 4 ore - Consilierii locali se întrunesc azi într-o şedinţă ordinară, iar primul proiect pe ordinea de zi se referă la un nou cetăţean de onoare în Bistriţa:
Cum a plătit Primăria Bistrița 50.000 de euro pentru cauciuc INEXISTENT pentru spațiile de joacă acum 6 ore - În urmă cu doi ani, Primăria Bistrița a plătit unei firme din Târgoviște peste 50.000 de euro pentru cauciuc menit să protejeze copiii în spațiile de joacă. Problema este că acest cauciuc nu a fost niciodată montat. Pe fir a intrat Curtea de Conturi, iar SRL-ul din Târgoviște a fost nevoit să dea banii înapoi.
Punct termic pus la pământ pentru a face loc primei parcări supraetajate din Bistrița acum 7 ore - Primăria Bistrița pregătește prima parcare supraetajată din oraș. Pentru ca aceasta să se transforme în realitate, va fi pus la pământ un punct termic, situat pe Aleea Heniu.
Preț redus azi la abonamentele de piscină și fitness de la Casa EMA! acum 7 ore - Azi e ziua din lună în care Casa EMA vine în întâmpinarea doritorilor de sport și relaxare: scad preţurile la cele două servicii principale! Profitaţi, aşadar, de Happy Day...!
11,5 milioane de euro pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Toate sălile vor avea dotări audio-video de ultimă generație acum 8 ore - În ședința de ieri de Guvern au fost aprobați indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. Pentru reabilitarea colegiului sunt necesare 11,5 milioane de euro. Toate sălile de clasă vor avea dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, va fi reabilitat și parcul dendrologic.
Câţi poliţişti cu studii superioare avem la Bistriţa? Un răspuns „interesant şi hazliu” acum 24 de ore - 64% dintre cei care muncesc în Poliţia Locală au studii superioare. Un singur angajat nu a promovat examenul de Bacalaureat. Deşi s-a bârfit pe la colţuri că în Poliţia Locală funcţionează nepotismul, acest lucru nu este adevărat:
Cât de importanți sunt papucii, noțiunile de prim-ajutor sau cele de orientare pe munte?! 1200 de persoane „s-au pregătit” să facă față drumețiilor, într-un proiect inedit acum O zi - Încă o ediție a Școlii de Mers pe Munte s-a încheiat! Peste 200 de oameni au fost inițiați în tainele muntelui. workshop-urile au fost ținute de profesioniști printre care și Tibi Ușeriu!
FII REPORTER: Supermarketuri fără rampe de acces pentru persoanele cu handicap acum O zi - Accesul persoanelor cu dizabilități în magazine și supermarketuri este o adevărată aventură. Totul începe din parcare unde locurile sunt ocupate și se termină cu accesul în magazin și alegerea produselor. Totuși... există o lege care obligă comercianții să aibă la intrare căi de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.
Mirela Riti este noul antrenor de fitness de la Casa EMA! acum O zi - De luna aceasta ai o nouă opțiune pentru antrenamentelede la sală iar Mirela aduce cu ea tot entuziasmul și toate cunoștințele acumulate în 8 ani de acțiune.
Un bistrițean, printre jurații la noul MasterChef. Ce îl „recomandă”: acum O zi - ProTv se pregătește pentru un nou sezon al emisiunii culinare MasterChef. Noul sezon vine și cu un set proaspăt de jurați. Printre ei se numără un fost jurat al unei emisiuni culinare de la altă televiziune, un fost concurent al unui astfel de show și un...bistrițean. Despre cine este vorba:
Materom Automotive te recompensează! acum O zi - Acum te poți bucura de toate beneficiile pe care le oferă programul Service Select – la Materom Automotive! Aici te aşteaptă câteva oferte limitate. AFLĂ despre ce este vorba: