VIDEO. Dr. Cristian Răchitan, la Bistriţa, despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi: Aşa apar insatisfacţiile

VIDEO. Dr. Cristian Răchitan, la Bistriţa, despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi: Aşa apar insatisfacţiile

Unul dintre cei mai buni diagnosticieni din lume – dr. Cristian Răchitan – a fost prezent ieri la Bistriţa, la Sinagogă. A vorbit bistriţenilor despre sindromul neurodepresiv, sentimentul împlinirii, dar şi despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi care degenerează în boli, insatisfacţii şi nemulţumiri…

Dr. Cristian Răchitan – un doctor celebru în Statele Unite, acolo unde locuieşte de aproximativ 30 de ani – a fost prezent ieri pentru prima oară şi la Bistriţa.

Este specializat în naturopatie şi are pacienţi celebri, fiind specializat în naturopatie (o ramură a medicinei alternative care valorifică remedii naturale, precum apa, aerul sau soarele pentru tratarea bolilor).

A fost inclus în Top 5 „cei mai buni diagnosticieni din lume”, iar la Bistriţa a povestit despre trăirile şi informaţiile „de o joasă calitate” care generează în noi decizii de aceeaşi calitate: „Şi atunci apar greutăţile şi problemele vieţii. Apar insatisfacţiile şi nemulţumirile. Şi e normal să apară, pentru că noi trăim din ceea ce adunăm din trecut. Luăm deciziile azi sau mâine bazate pe informaţiile şi trăirile de ieri sau alatăieri. De aici şi vorba «Cum îţi aşterni, aşa dormi…». Ce dăruieşti azi – ţie îţi dăruieşti pentru ziua de mâine…”, a spus dr. Cristian Răchitan.

Acesta s-a referit la trăirile bazate pe minciuni, invidie, lăcomie, gelozie, mândrie, vanitate… „Toate informaţiile sunt mutilate de aceste slăbiciuni de caracter de care, se pare, nu suntem cruţaţi niciunul dintre noi… Ne fac viaţa grea, ne stresează şi ne tensionează… Iar cea mai mare daună pe care o culegem este lipsa de bucurie, de satisfacţie sau de împlinire… Stresul apare în urma acestui conflict între entitatea fizică și spirituală…”, a mai spus dr. Cristian Răchitan.

Conflictul apare atunci când dintr-un motiv sau altul trăim o viaţă falsă şi nu ne mai împlinim destinul – a subliniat dr. Cristian Răchitan, amintind că în călătoriile sale a constatat un lucru îngrijorător:

Peste tot pe unde am călătorit, am constatat că oamenii înţeleg în bani o valoare. Ceea ce este o enorm de mare greşeală. Căci banii sunt doar un instrument, o unealtă pe care folosind-o cum trebuie, poţi să faci lucruri valoroase… Dar oamenii nu înţeleg că este doar unealtă. Şi atunci aleargă după bani. Este o alergare nesfârşită. Pentru că banii, indiferent cât ar fi de mulţi, nu ne satisfac niciodată. Cu cât avem mai mulţi, cu atât vrem şi mai mulţi… Este o alergare infinită, lipsită de satisfacţie. Fapt care produce automat şi o cantitate de stress permanentă…  Nu mai facem lucrurile care ne împlinesc, creatoare de valori sau plăcute nouă… Facem ce se plăteşte mai bine…”, a subliniat dr Cristian Răchitan.

Mulţí dintre pacienţii care îi calcă pragul cabinetului din New York sunt miliardari, vedete ca Barbra Streisand sau Mel Gibson, ori politicieni celebri. Dr. Cristian Răchitan a plecat din România atunci când nu împlinise 20 de ani şi spune că a avut norocul de a fi cerut în căsătorie de o tânără care lucra la Casa Albă pentru preşedintele Reagan.

Dr. Cristian Răchitan le-a mărturisit bistriţenilor care este unul dintre cele mai dureroase lucruri, descoperite în vasta sa experienţă:

Evenimentul a făcut parte din Conferinţele de toamnă, fiind organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Societatea de concerte Bistriţa.

Rostul de dimineaţă: Motive serioase de îngrijorare… Sau suspiciune…? decembrie 15, 2019 - Avem motive serioase de îngrijorare. Şi de suspiciune. Cu atât mai mult cu cât lucrurile evoluează într-un ritm galopant. Aproape de nestăpânit… Scapă de sub control. Iar efectele se anunţă cel puţin îngrijorătoare. Dacă nu cumva chiar alarmante.
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Bistriţa Bârgăului, Năsăud, Rebrişoara şi Salva decembrie 15, 2019 - Locuitorii din Bistriţa Bârgăului rămân astăzi fără apă potabilă, pentru câteva ore.
A început sancționarea celor care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată de Poliția Locală: 500 de lei decembrie 14, 2019 - Încă de luna trecută, Poliția Locală a început să îi sancționeze pe cei care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată în această perioadă a fost de 500 de lei.
VIDEO – Peteleu despre modificarea organigramei la DSP: Nu văd logica! E pasa-n 3 cu schimb de locuri, ca la handbal! decembrie 14, 2019 - În cadrul ședinței de consiliu local a existat un proiect ce prevedea modificarea organigramei Direcției de Servicii Publice. În fond, se ”transferau” posturi de la un serviciu la altul. ”Nu înțeleg logica acestor permutări. Nu mai aveți nevoie de ei la un serviciu și îi mutați la altul? E ca la Handbal: pasa-n 3 cu schimb de locuri!” a ripostat liberalul Peteleu.
PROVOCARE: Mulţumeşte şi tu pentru binecuvântările din viaţa ta, alături de echipa Cheers! decembrie 14, 2019 - Dacă ai vrut vreodată să mulţumeşti pentru bucuriile şi bunăstarea cu care ai fost binecuvântat, dar n-ai ştiut cum – ţi se oferă prilejul perfect chiar acum! Fetele şi băieţii de la Cheers vor organiza luni, 16 decembrie, la Dacia, un spectacol caritabil extraordinar. Este momentul să răspunzi acestei provocări…!
Ovidiu Frenț nu se dă plecat! Rămâne TOT în Prefectură, dar pe un alt post: decembrie 14, 2019 - Miercuri, Ovidiu Frenț a fost demis din funcția de prefect al județului. Totuși, acesta nu va părăsi palatul administrativ. Conform organigramei actualizate, Frenț va rămâne pe un alt post. Și va răspunde direct celui ce va fi subprefect. 
Nu renunță la locuințele improvizate nici pe ger! 8 adulți și 8 minori își vor petrece iarna în barăci în fosta groapă de gunoi a Bistriței decembrie 14, 2019 - Gerul care se anunță nu pare să îi sperie pe cei care nu au o locuință corespunzătoare. 8 adulți și 8 copii își vor petrece iarna în niște barăci improvizate în zona fostei gropi de gunoi a Bistriței. De asemenea, alte patru persoane își vor petrece iarna în două foste centrale termice.
Rostul de dimineaţă: Două, trei întâmplări bizare, pe o stradă din Bistriţa decembrie 14, 2019 - Au fost suficiente câteva clipe de răgaz, în plină stradă, ziua în amiaza mare – pentru a surprinde în flagrant, în toată splendoarea, două – trei întâmplări care aveau să schimbe definitiv pulsul zilei...!
VIDEO: S-au dat mari cocoși la Cluj! Au condus haotic și apoi au dat cu pumnii într-o mașină decembrie 13, 2019 - Un incident ce a arătat lipsa de bun simț și educație a avut loc în această dupămasă în Cluj. Câțiva tineri aflați într-o mașină cu numere de BN ar fi condus haotic. Apoi au oprit în plin trafic, s-au dat jos și au dat cu pumnii într-o altă mașină. 
FOTO/VIDEO: Cei mai buni dintre bistriţeni au fost sărbătoriţi şi premiaţi azi de Primăria Bistriţa decembrie 13, 2019 - „Premiile municipiului Bistrița”, astă-seară, la Palatul Culturii. Ceremonia a debutat cu un film documentar regizat de Ciprian Moldovan şi dedicat jurnalistului bistriţean  interbelic – Gustav Zikeli. Lia Band ne-a introdus în atmosferă, interpretând un celebru hit al Tinei Turner - You’re simply the Best...
Pa, Complex Polivalent sportiv din Wonderland decembrie 13, 2019 - Într-o conferință de presă, liderul PNL Ioan Turc a precizat că complexul polivalent sportiv din Wonderland nu este o prioritate, existând șanse mari ca un astfel de proiect să nu fie finanțat.
Amendat de polițiști, pentru că… a uitat unde și-a parcat mașina! decembrie 13, 2019 - S-a întâmplat ieri, în Beclean. Un bărbat din Nușeni a cerut ajutor polițiștilor în găsire mașinii sale furate. Doar că mașina nu a fost furată ci mutată în alt loc...tot de el.
DOCUMENTE: Cum a ajuns un student să execute 5 ani de închisoare, după ce a băgat în mormânt un tânăr decembrie 13, 2019 - Un tânăr de 25 de ani, student la Universitatea Tehnică își va petrece următorii 5 ani după gratii, după un aparent banal accident de circulație. În 2017, acesta a urcat băut la volan, a cauzat un accident de circulație, în urma căruia un taximetrist a murit. Curtea de Apel Cluj a considerat că cei 2,7 ani de închisoare stabiliți de judecătorie sunt insuficienți pentru ca tânărul „să se învețe minte”.
FOTO: O ieșire din vacarmul cotidian. O dezintegrare a ființei umane, aşa cum doar Ştefania Borodi o poate concepe decembrie 13, 2019 - Aveţi acum ocazia să admiraţi, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, o inedită colecţie de tablouri semnate de creatoarea de modă Ştefania Borodi. „Ele redau viziunea și trăirile mele, dezintegrarea ființei umane și reasamblarea ei prin firele de lână..."
Consilierii locali au votat: Fără burse mărite pentru elevi! decembrie 13, 2019 - Un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local prevedea aprobarea valorii burselor oferite elevilor. Liberalii au propus majorarea sumelor alocate, însă proiectul nu a avut susținere. Doar cei din PER și un ”rătăcit” din ALDE au susținut propunerea acestora.