VIDEO – Firul crimei de pe Împăratul Traian. Criminalii l-au omorât pe bătrân pentru 100 de lei, un ceas și un telefon mobil

VIDEO – Firul crimei de pe Împăratul Traian. Criminalii l-au omorât pe bătrân pentru 100 de lei, un ceas și un telefon mobil

Și-a pierdut viața pentru un ceas, un telefon mobil și 100 de lei. Este povestea cutremurătoare a bătrânului de 71 de ani căruia i s-a curmat viața în propriul apartament de pe strada Împăratul Traian. Culmea, bătrânul îi invitase el în casă, deși îi cunoscuse în ziua crimei.

Un bătrân de 71 de ani a fost omorât weekendul trecut, pentru 100 de lei, un  telefon mobil și un ceas. Acesta a fost „racolat” pe stradă de către doi frați din Lechința și convins să îi invite în locuința sa. Atât victima, cât și cei care aveau să se transforme în călăii săi consumaseră băuturi alcoolice și se pare că i-ar fi spus bătrânului că doresc să continue „petrecerea” în locuința acestuia.

Ajunși în apartamentul de pe strada Împăratul Traian, cei doi frați de 19 și 21 de ani l-au lovit pe bătrân și au început să răscolească casa în căutare de bunuri. Au găsit 100 de lei, un ceas, un telefon mobil și niște bijuterii care nu erau din metale prețioase.

Se pare că intenția inițială a celor doi a fost să-l reducă la tăcere pe bătrân cu mai multe lovituri și să-și facă liniștiți treaba. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Adrian Briciu, marți, la două zile de la crimă, victima a fost găsită în locuință și prezenta leziuni în zona feței, iar bunurile din casă erau răvășite

„Din examinarea medico-legală a cadavrului a rezultat că decesul a fost violent și s-a datorat leziunilor traumatice multiple produse cu corpuri dure și corp tăietor-înțepător. (…) Din cercetările penale efectuate a rezultat că în noaptea de 2 spre 3 februarie 2019 cei doi autori au pătruns în locuința victimei cu acordul acesteia, după care, având intenția de a sustrage bunuri din locuință au exercitat asupra victimei acte de violență prin lovire cu corpuri dure, inclusiv cu un cuțit pe care l-au luat din bucătăria locuinței. Din locuință, autorii au sustras suma de 100 de lei, un telefon mobil, un ceas de mână, o legătură de chei și alte bunuri de valoare redusă, respectiv bijuterii din metale neprețioase”, a declarat procurorul Adrian Briciu.

Cei doi frați au fost prinși ieri și duși la reconstituire, după cum a scris Bistrițeanul.ro AICI. Potrivit purtătoruluid e cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cei doi și-ar fi recunoscut faptele.

Aceștia sunt cercetați pentru omor calificat, pentru care riscă detențiunea pe viață sau pedeapsa închisorii de la 15 la 25 de ani, precum și pentru infracțiunea de tâlhărie calificată, pedepsită cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Mai puteți citi pe acest subiect:

„Călăul” bătrânului de pe Împăratul Traian l-ar fi omorât în bătaie. Locuința victimei, răvășită de criminal

VIDEO – Crimă pe Împăratul Traian! Victima – un bărbat de 71 de ani

O crimă oribilă. O moarte cumplită…!

 

Aquabis:  Se sistează apa astăzi, pe o stradă din Năsăud acum 28 de minute- Aquabis își informează consumatorii că astăzi, până la orele 15.00, se sistează apa pe una dintre străzile din Năsăud:
FOTO – Un șofer băut din Telciu a băgat în spital o femeie, după ce a lovit o mașină și un copac. Ce s-a întâmplat: acum 14 ore- Un șofer băut din Telciu a reușit să bage în spital o femeie de 50 de ani, după ce a lovit o mașină parcată și un copac. Femeia a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale camionetei.
VIDEO: O experiență neobișnuită, în Austria… Pe podium…! acum 16 ore- Tânărul chitarist din Bistrița a avut parte de o experiență neobișnuită: tatăl său care îl însoțea până acum la competiții a fost internat de urgență în spital, cu puțin timp înainte de competiția din Austria. A fost pentru prima oară când Alexandru Grecu a participat peste hotare la categoria fără limită de vârstă, „luptând” cu studenți de conservator și chiar profesori de chitară clasică!
FOTO: Emoții, zâmbete și lacrimi, la premiera de la Dacia! acum 16 ore- Timizi și plini de emoții, tinerii actori ai Școlii de Film și Actorie Bistrița și-au prezentat azi, pe marele ecran. primul scurt-metraj. Publicul a râs, a lăcrimat sau a aplaudat frenetic momentele difuzate. Iar apoi, au scos cu drag bani din buzunar, donându-i pentru Alexandra.
DE CITIT: Darul. Pacienta tăcută – un thriller inteligent acum 18 ore- „Pacienta tăcută”: profunzimile psihicului uman mixate într-o poveste incitantă și misterioasă. Alicia duce o viață fericită alături de soțul său, împărtășind pasiunea pentru artă, dar și o iubire de invidiat, cel puțin în aparență. Ea pictează, el este fotograf. Nimic nu prevestește scena macabră ai cărei protagoniști devin și nici ipostazele de victimă și criminal în care se regăsesc.
FOTO: Impresionant gest al angajaților și voluntarilor de la Ambulanță…! acum 20 de ore- O parte dintre angajații și voluntarii de la Ambulanță au pus în practică ieri, la Parva, un impresionant gest: au vizitat o familie care a avut mult de suferit în urma unui incendiu care le-a distrus casa... 
Aquabis:  Se sistează apa în Satu Nou, până mâine! acum 21 de ore- Aquabis anunță că localitatea Satu Nou rămâne, parțial, fără apă. Sistarea este necesară pentru remedierea unui defect apărut pe reţeaua de distribuție a apei potabile.
FOTO: Locul în care cerul se întâlnește cu pământul, iar oamenii cu sfinții… acum 22 de ore- 40 de icoane realizate de zeci de copiii de la Centrul de Pictură al Bisericii Ortodoxe „Sf. Trei Ierarhi” din Feldru, îndrumaţi de profesorul Daniel Paneş şi sprijiniţi de preoții parohi Toader Grigore, Ioan Iliș şi Ioan Clapa - pot fi admirate în aceste zile la Muzeul Județean. „Ca să poți picta, ca și în cazul în care vrei să te rogi, ai nevoie să te liniștești, ai nevoie să pătrunzi înăuntrul tău...”
FOTO/VIDEO: Fără speranță?? Castelul din Arcalia se deteriorează tot mai mult! Care e stadiul proiectului de reabilitare: acum 24 de ore- Impunătorul castel al grofului Bethlen, din Arcalia, se deteriorează tot mai mult, la exterior. De jur împrejurul acestuia, panglici și pancarte ce anunță pericolul de accidente. UBB, deținătoarea acestuia, încearcă de trei ani de zile să obțină fonduri pentru reabilitarea acestuia.
FOTO/VIDEO: Emoționant! Sute de bistrițeni, cu ramuri de salcie în mâini, la procesiunea de Florii acum 2 zile- Sute de bistrițeni, cu ramuri de salcie în mâini, au mărșăluit cântând în această seară pe străzile orașului, participând la procesiunea de Florii: „Și la București, și în alte orașe se organizează procesiuni similare, dar cea de la Bistrița are o importanță aparte”, a admis Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei.
VIDEO – Corina Crețu: Fondurile europene sunt ȘI pentru comunele mici! „Limitările” sunt invenții românești! acum 2 zile- Corina Crețu, comisar european, a fost prezentă azi la Bistrița. Aceasta a explicat că ”limitările” în accesarea fondurilor europene sunt invenții românești. Chiar și comunele mici, sau tinerii, pot accesa fonduri. Comisarul a explicat că oricum se dorește simplificarea metodologiei de atragere a fondurilor și a explicat modul ideal de a face planurile.
FOTO – Un căruțaș băut bine a băgat un motociclist în spital. Un polițist aflat în timpul liber i-a acordat primul ajutor acum 2 zile- Un motociclist este în stare gravă, după ce a luat în plin o căruță, pe drumul care duce spre Herghelia Beclean. Accidentul a fost cauzat de căruțaș, care a făcut o manevră imprudentă, fără a se asigura. Acesta băuse bine înainte să se pornească la drum cu căruța.
FOTO: A-ndoit un stâlp electric, în încercarea de a evita impactul cu o altă mașină acum 2 zile- S-a întâmplat pe strada Libertății, imediat după coborârea pasarelei, înspre oraș. O șoferiță a încercat să evite impactul cu o mașină ce i-a tăiat calea, și s-a oprit într-un stâlp electric.
FOTO: Încă avem buda în fundul curții în Bistrița europeană și canale în care pot cădea copiii! acum 2 zile- Guvernanţii și primarii nepăsători par să uite că sufletul unei comunităţi este şcoala, deși învățămâtul este pe primul loc când vine vorba de promisiuni. În județ, inclusiv în Bistrița europeană, încă mai avem 20 de şcoli şi grădiniţe cu buda în curte sau cu canale neacoperite în care pot să cadă cei mici. Ce soluții punctuale și banale propune un liberal bistrițean:
VIDEO: Apa Veneției, revărsată la Bistrița… acum 2 zile- Un inedit jurnal scris și pictat, anul trecut în Veneția, poate fi admirat în cele 80 de lucrări expuse în aceste zile la Galeria Concentric, în Piața Centrală din Bistrița: „O invitație smerită de a continua să vă bucurați de lucrurile care vă înconjoară...”