VIDEO – Firul crimei de pe Împăratul Traian. Criminalii l-au omorât pe bătrân pentru 100 de lei, un ceas și un telefon mobil

VIDEO – Firul crimei de pe Împăratul Traian. Criminalii l-au omorât pe bătrân pentru 100 de lei, un ceas și un telefon mobil

Și-a pierdut viața pentru un ceas, un telefon mobil și 100 de lei. Este povestea cutremurătoare a bătrânului de 71 de ani căruia i s-a curmat viața în propriul apartament de pe strada Împăratul Traian. Culmea, bătrânul îi invitase el în casă, deși îi cunoscuse în ziua crimei.

Un bătrân de 71 de ani a fost omorât weekendul trecut, pentru 100 de lei, un  telefon mobil și un ceas. Acesta a fost „racolat” pe stradă de către doi frați din Lechința și convins să îi invite în locuința sa. Atât victima, cât și cei care aveau să se transforme în călăii săi consumaseră băuturi alcoolice și se pare că i-ar fi spus bătrânului că doresc să continue „petrecerea” în locuința acestuia.

Ajunși în apartamentul de pe strada Împăratul Traian, cei doi frați de 19 și 21 de ani l-au lovit pe bătrân și au început să răscolească casa în căutare de bunuri. Au găsit 100 de lei, un ceas, un telefon mobil și niște bijuterii care nu erau din metale prețioase.

Se pare că intenția inițială a celor doi a fost să-l reducă la tăcere pe bătrân cu mai multe lovituri și să-și facă liniștiți treaba. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Adrian Briciu, marți, la două zile de la crimă, victima a fost găsită în locuință și prezenta leziuni în zona feței, iar bunurile din casă erau răvășite

„Din examinarea medico-legală a cadavrului a rezultat că decesul a fost violent și s-a datorat leziunilor traumatice multiple produse cu corpuri dure și corp tăietor-înțepător. (…) Din cercetările penale efectuate a rezultat că în noaptea de 2 spre 3 februarie 2019 cei doi autori au pătruns în locuința victimei cu acordul acesteia, după care, având intenția de a sustrage bunuri din locuință au exercitat asupra victimei acte de violență prin lovire cu corpuri dure, inclusiv cu un cuțit pe care l-au luat din bucătăria locuinței. Din locuință, autorii au sustras suma de 100 de lei, un telefon mobil, un ceas de mână, o legătură de chei și alte bunuri de valoare redusă, respectiv bijuterii din metale neprețioase”, a declarat procurorul Adrian Briciu.

Cei doi frați au fost prinși ieri și duși la reconstituire, după cum a scris Bistrițeanul.ro AICI. Potrivit purtătoruluid e cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cei doi și-ar fi recunoscut faptele.

Aceștia sunt cercetați pentru omor calificat, pentru care riscă detențiunea pe viață sau pedeapsa închisorii de la 15 la 25 de ani, precum și pentru infracțiunea de tâlhărie calificată, pedepsită cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Mai puteți citi pe acest subiect:

„Călăul” bătrânului de pe Împăratul Traian l-ar fi omorât în bătaie. Locuința victimei, răvășită de criminal

VIDEO – Crimă pe Împăratul Traian! Victima – un bărbat de 71 de ani

O crimă oribilă. O moarte cumplită…!

 

Primăria Bistrița sare cu bani pentru subvenționarea taxei pentru gunoi acum O oră- Supercom vrea ca locuitorii județului să plătească mai mult pentru gunoi în primele trei luni ale acestui an. Municipalitatea sare în ajutorul bistrițenilor și este dispusă să subvenționeze taxa pentru gunoi pentru această perioadă.
Dispar merele uriașe de pe Bulevardul Republicii?! acum 2 ore- Câteva mere uriașe care împodobeau de ani de zile Bulevardul Republicii au fost scoase astăzi de angajații Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.
Ringul de luptă al câinilor s-a mutat la Dumitra! Polițiștii fac cercetări acum 3 ore- Un nou caz de organizare lupte între câini a ieșit la lumină. Internetul a fost împânzit cu imaginile unui câine rănit în urma unei ”demonstrații de putere” a patrupedelor. Polițiștii au intrat pe fir și fac verificări.
Îndemânarea Construct, Campredo și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, disponibile în Bistriţa acum 4 ore- Se fac angajări la Îndemânarea Construct, Campredo, Leoni, Agro-Ardeal, Italtextil și IMP România! Noi locuri de muncă sunt disponibile pentru cei care își caută un job bine plătit, dar și un mediu de lucru atractiv: transportul este asigurat de compania care oferă și diferite sporuri și bonusuri pentru prezență, performanță sau calitate!
Hyundai câștigă două premii „iF Design 2019”! acum 4 ore- Hyundai a obținut o nouă recunoaștere internațională a viziunii de design, pentru al cincilea an consecutiv: Modelul Palisade și conceptul Le Fil Rouge câștigă „iF Design Award”, în cadrul categoriei "Automobile / Vehicles".
Ce a decis judecătorul în cazul femeii și a celor doi bărbați ce au obligat două minore să se prostitueze acum 5 ore- Joi, doi bărbați și o femeie au ajuns la sediul poliției pentru declarații. Aceștia sunt cercetați după ce ar fi obligat două minore să se prostitueze. În urma audierii, instanța a decis soarta lor pe următoarea perioadă în care se continuă cercetările:
Ajutor de nădejde! Tot la 10 zile, câinii îi însoțesc pe polițiști în acțiunile lor! acum 6 ore- Când se vorbește despre poliție, oamenii se gândesc la uniforme și la mașini. Dar la Poliție, ”lucrează” și câteva patrupede, ajutor de nădejde al oamenilor legii. Anul trecut, câinii polițiști au fost ”în acțiune„ tot la 10 zile.
Cine este șoferul care a distrus 5 mașini în doar câteva minute: Un asistat social problemă condamnat penal acum 7 ore- Sâmbătă noaptea, un tânăr de 30 de ani reușea să distrugă 5 mașini dintr-un foc, în doar câteva minute. Aceste este un „client” fidel al polițiștilor, fiind condamnat penal pentru mai multe infracțiuni. De asemenea, acesta stă într-o locuință socială a Primăriei Bistrița, care încearcă de ceva ani evacuarea.
FANTASTIC: Bogdan Georgescu din Bistrița, pe podium la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! acum 8 ore- Scurtmetrajul Blue Boy, realizat de Manuel Abramovici (regizor) și bistrițeanul Bogdan Georgescu (producător creativ), a fost distins cu prestigiosul trofeu Ursul de Argint, în acest weekend, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin!
FOTO – Carambol în față la Pensiunea Sheriff. Două mașini s-au ciocnit cu un microbuz și o basculantă acum 9 ore- Carambol în această dimineață în față la pensiunea Sheriff, pe DN17. În accident au fost implicate un taximetru, un autoturism, un microbuz și o basculantă. Basculanta a rupt un semn de circulație și a fost la un pas să se răstoarne cu tot cu încărcătură în pârâul din zonă.
Rămase împotmolite pe un drum forestier, cu trei copii, din cauza GPS-ului acum 10 ore- Două femei au tras spaima vieții lor când au constatat că GPS-ul le-a purtat pe un drum forestier, unde au rămas împotmolite. Cele două aveau cu ele și trei copii și tocmai vizitaseră mănăstirea Parva.
Un nou proiect Class Expert Construct: 20 de căsuțe de poveste, drăguțe și cochete, pe strada George Enescu din Bistrița acum 21 de ore- Class Expert Construct s-a impus pe piața imobiliară din Bistrița ca un constructor cu o viziune arhitecturală modernă, care pune accentul pe confort și utilitate în proiectele sale imobiliare. Fiecare metru pătrat de construcție este atent gândit, astfel încât să ofere proprietarilor tot confortul pretins, cheltuieli mici de întreținere și satisfacția unui cămin de poveste, ca-n reviste.
Asociația Autism: Elevii cu tulburări din spectrul autist și cerințe speciale au nevoie de un proces educativ incluziv real acum O zi- Referitor la declarațiile ministrului educației, Ecaterina Andronescu, legate de integrarea elevilor cu cerințe educative speciale în învățământul de masă, Asociația Autism Europa - Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț lămurește următoarele:
FOTO – Nu a luat cum trebuie curba și a accidentat un șofer de 75 de ani acum O zi- În această după-masă a avut loc un accident rutier pe DJ154, în localitatea Sărata. Implicați au fost un tânăr de 23 de ani și un bărbat de 75 de ani din Bistrița. Din fericire nimeni nu a fost rănit.
Căderi de pietre pe DN17, în Pasul Tihuța acum O zi- Mai multe pietre au căzut de pe versanți în urmă cu puțin timp, pe DN17, în Pasul Tihuța. Un echipaj al Secției Drumuri Naționale au îndepărtat deja pietrele de pe carosabil.