VIDEO – Firul crimei de pe Împăratul Traian. Criminalii l-au omorât pe bătrân pentru 100 de lei, un ceas și un telefon mobil

VIDEO – Firul crimei de pe Împăratul Traian. Criminalii l-au omorât pe bătrân pentru 100 de lei, un ceas și un telefon mobil

Și-a pierdut viața pentru un ceas, un telefon mobil și 100 de lei. Este povestea cutremurătoare a bătrânului de 71 de ani căruia i s-a curmat viața în propriul apartament de pe strada Împăratul Traian. Culmea, bătrânul îi invitase el în casă, deși îi cunoscuse în ziua crimei.

Un bătrân de 71 de ani a fost omorât weekendul trecut, pentru 100 de lei, un  telefon mobil și un ceas. Acesta a fost „racolat” pe stradă de către doi frați din Lechința și convins să îi invite în locuința sa. Atât victima, cât și cei care aveau să se transforme în călăii săi consumaseră băuturi alcoolice și se pare că i-ar fi spus bătrânului că doresc să continue „petrecerea” în locuința acestuia.

Ajunși în apartamentul de pe strada Împăratul Traian, cei doi frați de 19 și 21 de ani l-au lovit pe bătrân și au început să răscolească casa în căutare de bunuri. Au găsit 100 de lei, un ceas, un telefon mobil și niște bijuterii care nu erau din metale prețioase.

Se pare că intenția inițială a celor doi a fost să-l reducă la tăcere pe bătrân cu mai multe lovituri și să-și facă liniștiți treaba. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Adrian Briciu, marți, la două zile de la crimă, victima a fost găsită în locuință și prezenta leziuni în zona feței, iar bunurile din casă erau răvășite

„Din examinarea medico-legală a cadavrului a rezultat că decesul a fost violent și s-a datorat leziunilor traumatice multiple produse cu corpuri dure și corp tăietor-înțepător. (…) Din cercetările penale efectuate a rezultat că în noaptea de 2 spre 3 februarie 2019 cei doi autori au pătruns în locuința victimei cu acordul acesteia, după care, având intenția de a sustrage bunuri din locuință au exercitat asupra victimei acte de violență prin lovire cu corpuri dure, inclusiv cu un cuțit pe care l-au luat din bucătăria locuinței. Din locuință, autorii au sustras suma de 100 de lei, un telefon mobil, un ceas de mână, o legătură de chei și alte bunuri de valoare redusă, respectiv bijuterii din metale neprețioase”, a declarat procurorul Adrian Briciu.

Cei doi frați au fost prinși ieri și duși la reconstituire, după cum a scris Bistrițeanul.ro AICI. Potrivit purtătoruluid e cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cei doi și-ar fi recunoscut faptele.

Aceștia sunt cercetați pentru omor calificat, pentru care riscă detențiunea pe viață sau pedeapsa închisorii de la 15 la 25 de ani, precum și pentru infracțiunea de tâlhărie calificată, pedepsită cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Mai puteți citi pe acest subiect:

„Călăul” bătrânului de pe Împăratul Traian l-ar fi omorât în bătaie. Locuința victimei, răvășită de criminal

VIDEO – Crimă pe Împăratul Traian! Victima – un bărbat de 71 de ani

O crimă oribilă. O moarte cumplită…!

 

VIDEO EXCLUSIV: Bătut crunt de ciobani, Michel, legendă mondială printre motocicliști, spune că va iubi în continuare Bistrița-Năsăud acum 6 ore - Michel, motociclistul bătut crunt de ciobani la Colibița, este o legendă mondială. Belgianul cu suflet de român a stat de vorbă cu reporterii Bistrițeanul.ro și a spus că indiferent de ce se întâmplă, el va iubi în continuare județul Bistrița-Năsăud.
VIDEO: Filmul neregizat, needitat și necenzurat al bătăii motociclistului belgian, prezentat de cel care a filmat totul acum 7 ore - Bătaia de la Colibița a motociclistului belgian a făcut înconjurul țării și a internetului. Cei care au urmărit imaginile șocante în care bărbatul era zdrobit în bătaie s-au scandalizat și au condamnat comportamentul ciobanilor. VEZI întreaga poveste spusă de cel care a filmat totul:
VIDEO: Bani de la Ministerul Fondurilor Europene pentru firmele care primesc elevi și studenți în practică acum 8 ore - Vești bune pentru elevi și sudenți, dar și pentru companiile private. Ministrul Fondurilor Europene îi îndeamnă pe cei din sectorul privat să instruiască tinerii prin stagii de practică. În schimbul pregătirii elevilor și studenților ministerul pune la dispoziția companiilor sume de bani considerabile.
FOTO: Plouă cu accidente de Sfântul Ilie! acum 9 ore - Sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie este bine cunoscută pentru ploile pe care le aduce. Anul acesta însă, a plouat cu accidente. Salvatorii bistrițeni au început de azi noapte cu accidente, și continuă să intervină și la această oră.
VIDEO- Dăncilă: Iohannis va plăti politic, cel puțin, pentru un Referendum neconstituțional acum 10 ore - Prezentă la Bistrița, Viorica Dăncilă a comentat și pe marginea deciziei CCR de a declara neconstituțională interzicerea amnistiei și grațierii. Aceasta a subliniat că președintele Iohannis va plăti politic, cel puțin, pentru organizarea unui referendum neconstituțional.
VIDEO: Reprezentanţi din 24 de ţări vor fi prezenţi săptămâna viitoare, la Bistriţa…! acum 11 ore - Reprezentanţi din 24 de ţări vor fi prezenţi săptămâna viitoare, la Bistriţa: aici se vor celebra 70 de ani de la înfiinţarea Uniunii Mondiale de Folclor. „Va fi prezent la Bistriţa tot Biroul Executiv al organizaţiei”.
VIDEO- Teodorovici: Facilitățile CFR pentru studenți tăiate de dragul drepturilor legale a veteranilor acum 12 ore - Ieri, la Bistrița, Eugen Teodorovici a vorbit despre modul în care PSD ar trebui să guverneze. Acesta a spus că trebuie să aibă ”curajul să ia problema și să o rezolve”. Printre ”problemele spinoase” a menționat și tăierea numărului de bilete gratuite CFR pentru studenți. Decizia ar fi luată pentu a favoriza veteranii care au acest drept, prin lege.
VIDEO: Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene – Ne-am înhămat să promitem cele trei spitale regionale fără a avea terenul, fără a avea nici un document acum 13 ore - România încearcă să se alieze standardelor secolului XXI. Unul dintre domeniile la care am rămas repetenți în ultimii 30 de ani începe să se miște. Infrastructura medicală va beneficia într-un final de cele trei spitale regionale care vor fi construite în Cluj-Napoca, Craiova și Iași. Ministrul Fondurilor Europene a vorbit într-o emisiune Bistrițeanul LIVE despre cele trei unități medicale, dar și de ce s-a ajuns la întârzierea lucrărilor.
Au fost reţinuţi ciobanii care au snopit ieri în bătaie un belgian, la Colibiţa acum 13 ore - O întâmplare de-a dreptul șocantă a avut loc ieri, în Colibița: un belgian a fost bătut cu bestialitate de câțiva ciobani. El voia să le ceară scuze pentru faptul că motocicleta sa i-a speriat pe caii ciobanilor. Trei dintre agresori au fost reţinuţi. UPDATE Ce a decis instanța:
S-a gătit Spitalul, minune mare, pentru vizita premierului Dăncilă! Dar n-a vrut să fie și fotografiat! acum 14 ore - Dacă de joi ați văzut ceva sclipind extraordinar de tare, și lumină venind din zona Han, să știți că a fost Spitalul Județean! S-a puțuluit, mninune mare, pentru vizita istorică a lui Dăncilă. Nu e de mirare că toți miniștri s-au referit la spital ca la o bijuterie. Baiu e că nu au vrut să cheme fotografii (a se înțelege presa). Dacă tot s-a gătit, de ce nu s-a lăsat și fotografiat???
VIDEO: O străduță din Bistrița, loc de promenadă pentru căruțe – ziua și pistă de raliuri pentru bolizi – noaptea acum 15 ore - Câtă armonie pe o străduță din Bistrița! Se acceptă pe ea atât numărul mic de cai, cât și mai mare. Doi cai frumoși ziua, mulți cai putere, noaptea! Doar că locatarii nu sunt prea încântați. Ar mai trece cu vederea ”activitatea” din timpul zilei, dar cea nocturnă e de nesuportat!
VIDEO: Vă place Brahms ? Atunci poftiţi la Sinagogă acum 16 ore - Melomanii din Bistriţa sunt invitaţi la un concert cameral extraordinar, marţi, 23 iulie, la Sinagoga din Bistriţa.  Se vor delecta cu trei compoziţii ale marelui compozitor Johannes Brahms.
Obediența jandarmilor atinge noi cote: Gata să calce trei oameni, pe trecere, ca să nu-și supere șefii acum O zi - Amintirile din 10 august sunt încă vii! Și mulți când văd uniforma de jandarm, fac legătura, involuntar, cu acea zi! Dacă la Bistrița, jandarmii păreau să fie mai ”friendly”, azi s-a demonstrat că atunci când boss-ul de la capitală e prin preajmă, se uită de omenie și bun simț. Jandarmii bistrițeni au ridicat ștacheta! Au fost gata să calce trei oameni pe o trecere de pietoni! Numa să nu-i supere pe ăi mai mari!
FOTO: Bărbat mușcat de viperă la o stână în Ciosa acum O zi - Un bărbat a fost mușcat de o viperă la o stână din localitatea Ciosa, în timp ce muta niște lemne. Din fericire viața nu i-a fost pusă în pericol.
VIDEO -Răzvan Cuc: Centură pentru Năsăud și urgentarea documentației pentru Autostrada Nordului și centura Bistriței acum O zi - În urma protestului #șîeu, Autostrada Nordului care va trece și prin Bistrița a fost aprobată rapid. Prezent în micul burg bistrițean, ministrul transporturilor Răzvan Cuc a spus că s-a urgentat documentația pentru drumul de mare viteză, dar și pentru centura orașului. Și la Năsăud vom avea o centură, promite Cuc.