17.9 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

Administratorul firmei de asigurări ce folosea baza de date cu clienți, deși o vânduse, pe mâna instanței maramureșene

În vara lui 2020, administratorul unei firme de asigurări era luat pe sus de mascați. Acesta a fost „tot după gratii și acasă”, acum ajungând pe mâna instanței din Maramureș. DETALII din dosar:

În 17 august 2020, mascații descindeau la patru domicilii. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore și a ajuns în fața instanței de judecată. Infracțiunea? Furt informatic.

Mai exact, un bărbat din Șintereag, care se ocupa de asigurări, și-a vândut baza de date unui… cunoscut. Doar că ulterior, a accesat această bază de date ilegal, și a furat clientela.

SCANDAL în Asigurări: Reținut de DIICOT după ce a furat și accesat ilegal baza de clienți pe care o vânduse pe bani grei

Patru percheziții domiciliare și 10 persoane audiate în dosarul Scandalului cu Asigurările! Vinovatul, în fața instanței:

Dacă instanța a fost „blândă ” cu el, și-a luat-o în cap

După cele 24 de ore în care a fost reținut, instanța a decis să nu-l aresteze preventiv, ci să-i dea doar control judiciar.

Pe 18 august, Marinel M. a fost dus în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă, care însă a fost respinsă, instanța aplicând măsura arestului la domiciliu, care după circa două luni a fost ridicată, astfel că bărbatul a fost pus sub control judiciar. Nu a durat prea mult libertatea acestuia, în condițiile în care, deși anchetat, el și-a continuat activitatea infracțională, astfel că procurorii l-au mai dus o dată în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, de data aceasta admisă de judecătorul de drepturi și libertăți”, scrie GazetadeBistrita.

Acesta și-a executat perioada de arest preventiv în Penitenciarul Gherla.

Dosarul, purtat de la o instanță la alta. A ajuns la Maramureș

În primăvara lui 2021, bărbatul a fost trimis în judecată.

În 13 decembrie 2021 însă, Tribunalul Bistrița Năsăud declină dosarul către Tribunalul Maramureș.

Declină competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpatul M. M., trimis în judecată prin Rechizitoriul din data de 9.03.2021 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud pentru comiterea infracţiunilor de:

  • înşelăciune
  • acces ilegal la un sistem informatic 
  • transfer neautorizat de date informatice (…) în favoarea Tribunalului Maramureş” se arată pe portalul instanței de judecată.

Prima înfățișare în fața judecătorului maramureșean ar fi trebuit să fie în 15 februarie 2022. Cu toate acestea, cauza a fost amânată deja de două ori „în vederea administrării în continuare a probațiunii testimoniale”.

Următoarea dată programată este pe 10 MAI 2022.

CUM și-a gândit bărbatul strategia de înșelăciune pentru care e judecat

Conform Gazeta de Bistrița, în 2019, Marinel M. s-a îmbolnăvit de ciroză și a lansat zvonul că vrea să se retragă de pe piața asigurărilor. Numai că el se pregătea să dea o nouă țeapă.

Printre persoanele ofertate să preia portofoliul său de clienți s-a aflat fiica sa martora P.S., care mai efectuase activități ca agent de asigurări pentru firma inculpatului M. Marinel, pentru clienți din zona Beclean. Întrucât în toamna anului 2019, martora P.S. era în concediu de creștere a copilului și nu dispunea de timpul necesar activității cu un portofoliu atât de mare, l-a refuzat pe inculpat. Aceeași ofertă i-a făcut-o inculpatul M. Marinel, martorului XX, administratorul societății B.B. SRL Sibiu, preluarea portofoliului de clienți al inculpatului presupunând deschiderea unui punct de lucru al firmei din Sibiu (…), însă martorul a refuzat. Este posibil ca oferte similare să mai fi făcut inculpatul M. Marinel și altor persoane, însă pentru preluarea portofoliului de clienți suma de 30.000 euro, nu era ușor de achitat” arată procurorii.

Până la urmă, găsește și victima, un fost agent de asigurări de-al lui, care nu bănuia nici în ruptul capului ce avea să i se întâmple, acesta știindu-l pe Marinel M. om serios.

Drept urmare, fostul angajat al lui acestuia își deschide o firmă proprie de asigurări și bate palma cu fostul șef. Apoi, văzând că îi scad vânzările și punând poliția să intre pe fir, a descoperit ceea ce i-a adus lui Marinel M. dosarul penal în care e judecat de mai bine de un an de zile.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...