12.8 C
Bistrița
duminică, mai 12, 2024

FOTO: Sute de saci cu gunoaie au fost adunate de la Colibița. Proprietarii de pensiuni au făcut front comun și-au ecologizat drumul din stațiune

Sute de saci de gunoaie, atât au adunat 25 de oameni în jumătate de zi de la Colibița. Proprietarii de pensiuni au făcut front comun și-au ecologizat drumul care străbate stațiunea.

Asociația Garantat Colibița, formată din proprietarii de pensiuni și hoteluri din stațiune, a reacționat la muntele de gunoaie lăsat de turiștii care ajung la Colibița și a luat la pas drumul care străbate localitatea.

În nici jumătate de zi, cei 25 de membri ai asociației au reușit să adune câteva sute de saci de gunoaie. Printre cei care fac parte din asociație se numără Panoramic Colibița sau Hotel Roser House.

„Am fost cam 20-25 de persoane astăzi și am adunat sute de saci de gunoaie. Acțiunea a fost una 100% privată și a fost prima de acest gen. Ne-am dorit să tragem un semnal de alarmă, nu e normal ca stațiunea să arate atât de rău”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro Răzvan Cerceja, șeful ADI Turism, care a și însoțit voluntarii de astăzi.

Una dintre problemele întâlnite în stațiune este faptul că în spațiile publice nu există coșuri de gunoi sau tomberoane, astfel că turiștii care ajung în zonă nu au unde să arunce gunoaiele.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

  1. Și atunci de ce e nu știu ce director???
    La strans gunoaie cu el… ca asta face bine!
    Cine? Cel care a făcut multe selfiuri!!!

  2. Ioiiiii…..cat gunoi!
    Ref. frază din articol : ” in stațiune, în spațiile publice nu există coșuri de gunoi sau tomberoane”.
    Prima întrebare ar fi:
    ––
    – De ce nu există niște coșuri de gunoi? Și doi:
    -Și care ar fi atunci soluțiile? Căci se face multă reclama pozitivă acestei stațiuni!
    Până una alta ce să facă turiștii?să-și aducă gunoiul făcut,în saci menajeri acasă,in portbagaj sau in rucsac?nu?🤔

    P.s.
    Bravo ! tuturor oamenilor harnici care iubesc natura și curățenia !🧡

  3. Camere de supraveghere video, amplasate în locuri predispuse și sancțiuni pe bune ,nu avertismente….plus curățarea zonei unde a aruncat.
    Iar problema coșurilor de gunoi ….! Nu am văzut nici o pensiune care să aibă un container pentru gunoi.
    Turiștii care trec pragul sau sunt in trecere, li se cere să nu lase mizerie sau ambalaje dar nu au unde le depune. Multi, chiar foarte multi aduna din locul unde au petrecut și aruncă sacul sau sacoșă in prima curbă, șanț…nu la primul container sau acasă la tomberon.
    O altă problema este cu wc ….Plin de că…. prin toate locurile „umbrite” șervețele, tampoane,…
    Dacă ar fi montate câteva camere de supraveghere ar putea fi amplasate și câteva wc-uri eco, sau cu groapa, că nu poluează mai mult decât cabanele cu scurgerea in lac !!!!?
    Car despre aceste deversări…. mâlc toți.

  4. Mare păcat…și lipsă de educație și de bun-simț. Plus, vorba aia „la pomul lăudat 🍎sa Nu mergi cu sacul!”
    Găsisem o prezentare super frumoasă a locurilor…dar, din comentariile anterioare,se pare că n-are nicio legătură cu situația din teren : citez
    – „DESCOPERA PARADISUL DIN MUNŢII CĂLIMANI,
    Locurile care-ţi taie răsuflarea!”
    Vrei la munte? Hai la noi!” –colibita/tr.

    P.s.
    Probabil și necurățiile de acolo „îți cam taie răsuflarea „.
    Oare când vom învăța să respectăm și să iubim cu adevărat natura!?🌱

  5. Vaaaiii… ocupane-ar japonezii… ! Sa implementeze aia regulile de convietuire sociala, normele ecologice si de protejarea naturii… si sa ” beleasca ” macar cativa nimurugi din astia care polueaza si arunca gunoaiele peste tot … ! Ce-i daca nu exista containere in zona, cei care fac gunoaiele cand ies in ” verde „… nu pot aduna in saci si cand ajung in oras sa le puna la primul container ? Cat priveste WC-ele… asta intr-adevar… este o mare problema… in toata Romania, nu doar la Colibitza ! Sa vedeti Dvs ce se intampla la granitza, unde stationeaza si astepata in coloana soferii de TIR-uri… pana reusesc sa treaca granitza… Pe santurile de ” dupa TIR”uri… este plin de c*cati … , de hartii , servetzele si tot felul… aruncate, ca nu exista nici un WC in zona aia… ASTA-I ROMANIA ADMIRABIL DE BINE ADMINISTRATA SI GOSPODARITA in acest regim captalisto-burghezo-mosieresc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Când este cel mai bine să îți programezi vizita la service? Oricând. De oriunde. La orice oră

Materom Automotive îți oferă posibilitatea programării online a mașinii tale Mercedes-Benz, ca vizitator sau prin logare în contul tău Mercedes Me.

Crama Veche caută Administrator întreținere clădiri, barman și ospătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Crama Veche caută administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Tehnoprod Plast SRL Bistrita, Clinica Sanovil, Aquabis și RCB Electro. 

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.