7.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

DREPT LA REPLICĂ: Cine sunt cei care își ridică semne de întrebare legate de PUZ-ul de pe Grănicerilor?

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de azi, punctul 7 privește PUZ-ul de pe strada Grănicerilor. Locuitorii din zonă au trimis un mesaj către Primărie. Astăzi, arhitectul Flaviu Munteanu  a trimis un drept la replică, la mesajul lor: „Cine și de unde or fi „dânșii”?

Consilierii locali ar avea pe masă, în ședința de azi, proiectul cu numărul 7 – PUZ-ul de pe Grănicerilor, pentru construirea de locuințe mici. Bistrițenii care locuiesc pe acea stradă au transmis ieri un mesaj Primăriei Bistrița.

Locuitorii de pe Grănicerilor, către Primăria Bistrița: Ne rezervăm dreptul de a ne adresa Justiției

Astăzi, pe adresa redacției, a sosit un drept la replică, din partea lui Flaviu Muntean, pe care-l redăm în integralitate, mai jos:

„Locuitorii de pe Strada Grănicerilor „… își pun serioase semne de întrebare referitoare la obiectivitatea, profesionalismul și pregătirea personalului instituției cu atribuții în domeniu…”

Ceea ce este extrem de surprinzător în spatele acestui titlu, care se dorește tendențios încă de la prima vedere, este că în fapt acele „semne de întrebare” pe care și le pun acei locuitori… cine și de unde or fi „dânșii”…. Deoarece nu se știe și nici nu semnează nimeni ca din întâmplare nimic, deci nu își asumă cele afirmate și se bazează în exclusivitate pe anonimat ( oare asta cum merge mână în mâna cu dreptatea atât de proclamată. Și exact ca și în toate recla(procla)mațiile invocate anterior, nici măcar acum datele care sunt reiterate, nu se bazează decât pe acuze și aserțiuni fără fond, doar din dorința absolută de clama un adevăr unilateral. 

Este totodată extrem de confortabil să faci acuze bazate pe premise false și să stai liniștit sub spectrul anonimatului absolut. 

Stimate domn sau doamnă „anonymous” țin să subliniez ( probabil în mod repetat) următoarele, menționând totodată faptul că nu am nici un scop de a lansa vreo polemică, țintă sunt doar de acuzațiile pe care le adresați direct și fără acoperire cu o totală lipsă de respect pe care o afișați tocmai dumneavoastră, motivând că invocați ce anume…paradoxal…tocmai dreptatea și adevărul !? :

1. Pomeniți în mod grav de faptul că „… în urma identificării unor nereguli în documentație („date false”!!!) și depunerea unor contestații, proiectul a fost modificat”. Fals este ceea ce afirmați fără motive și fond. În urma primei Comisii tehnice de urbanism, datorită faptului că s-a modificat legea cu privire la amplasarea construcțiilor noi față de liniile LEA în intervalul trecut de la obținerea avizului de amplasament pentru PUZ și până la susținerea documentației în comisia de urbanism, s-a solicitat renunțarea la un corp de construcție care intra în incidența LEA de proximitate. S-a renunțat la acel volum construit și s-a refăcut documentația în consecință, parte scrisă și desenată. Unde or fi „datele false” la care se face cu venin referire, nu înțeleg. 

2. Problema cu subsolul apărut („între timp”) , s-a explicat îndeajuns în timpul dezbaterii publice pentru susținerea Puz, nu era vorba decât de S/D, a rămas demisol la fel ca și la început, nefiind S+D cum din nou greșit afirmați, dar se pare că dumneavoastră nu doriți decât să promovați punctul unilateral pe care îl aveți prestabilit și refuzați orice argumente care se bazează pe fapte și realitate.

3. Iar referitor la acea a treia varianta de documentație de care pomeniți, da, chiar eu în calitate de șef de proiect am fost promotorul unei alte soluții prin care să aplanez tensiunile creeate dintre dumneavoastră și dezvoltator, și un update sau mai precis spus „downgrade” la zona din ansamblul promovat spre avizare, care se afla în proximitatea imobilelor din vecinătatea estică. În loc să se evidențieze esențialul pe care l-am remarcat eu anterior, dumneavoastră din nou acuzați faptul că documentele sunt semnate iulie 2020, speculațiile pe care le faceți avansând și mai profund și acuzând o anterioara premeditare a unei terțe soluții apărute acum în martie 2021. Tot o aserțiune. Îmi asum tot ceea ce am redactat, chiar și faptul ca s-a înscris data de martie 2021 pe documentele scrise, atât Memoriu General Puz cât și Regulamentul Local de Urbanism aferent, toate acestea fiind depuse cu număr de înregistrare la registratura Primăriei Bistrița, lucru pe care nici măcar nu l-ați verificat, dar fiind un document cu data certă, chiar vă invit să o faceți pentru a vedea încă o dată faptul că acuzați pe nedrept.

4. Referitor la procedura de informare publică, din nou faceți același acuze lipsite de fond, probabil că la cei care nu cunosc derularea întregului demers susținut pentru acest proiect, veți avea succesul scontat și veți reuși să îi manipulați, dar este de-a dreptul trist că o faceți în mass-media și in acest caz nu mai pare doar trist, ci chiar grav. Vă rog să verificați și informați-vă înainte de a lansa orice acuze de această gravitate, procedurile au fost respectate și se pare că nu le cunoașteți din moment ce susțineți cu vădită tendențiozitate contrariul. 

Eu nu pot decât să îmi exprim la rândul meu dezamăgirea față de faptul că nu aveți în vedere decât și în mod exclusiv crearea de intrigi cu orice preț și chiar invocarea cu rea credință a  oricăror cuvinte pe care le lansați fără argumentele de rigoare pe care le-aș fi așteptat de la persoane avizate, nu în ultimul rând deturnarea adevăratului interes al rezolvării unei spețe într-un interes comun, chiar și acela public. 

Ca o remarcă de culise pe care o spun condescendent și fără nici o intenție de a jigni pe nimeni, nu pot decât să dezaprob faptul că dați dovadă de o ignoranță pe care mi-e totuși greu să o înțeleg, dat fiind faptul ca deși sunteți în cunoștință de cauză. S-au trimis răspunsuri peste răspunsuri la acele reclamații pe care le invocați în permanență, nu ați avut nici o problema în a le ignora la fel ca și argumentele subsemnatului din dezbaterea publică. 

Dar se pare că trăim într-o lume a ignoranței, în care ne auzim doar Noi pe Noi, o lume în care ecoul propriei voci, devine Convingere și Argument.

Dr. arhitect Flavius MUNTEAN

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...