25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Medicii de la Bistrița vor face gărzi și la Năsăud! UNDE se situează Becleanul:

Cazurile de COVID sunt în creștere și se caută soluții de gestionare a situației. La noi în județ, problema nu sunt paturile de ATI ci lipsa personalului. Medicii de la Bistrița vor face gărzi și la Năsăud. Nici cei de la Beclean nu vor ”șoma”:

Premierul Cîțu anunța ieri că se vor suplimenta numărul de paturi de ATI, la nivelul țării, astfel încât să se ajungă la 1.600 până duminică, și apoi chiar la 1.800.

Șefa DSP BN a explicat că la noi, momentan, NU se vor suplimenta paturile ATI, chiar dacă la această oră toate cele 9 sunt ocupate.

Noi discutăm despre această problem de multă vreme. Acuma, chiar paturi de ATI, în  cazul în care o să fie nevoie, o să suplimentăm. Momentan noi ne gestionăm cu cele 9 ale noastre. Problema la noi e că singurul spital cu linie de gardă ATI este SJUB și în Spitalul județeasn știți că se acoperă și îngrijiri pentru celelalte secții, care NU au COVID. Sunt multe specialități chirurgicale, și au nevoie de paturi pe ATI. Și atunci am rămas pe formula asta, ca să lăsăm și activitatea normală să se desfășoare. Dacă chiar vom fi nevoiți, un pat, două, vom  putea suplimenta. Dar deocamdată, cazurile de la noi s-au gestionat cu ce avem. Pentru că există oxigen și pe secția de infecțioase, și în prima fază, cei care nu trebuie intubați, pot rămâne pe secție. Și doar cei ce sunt în stare foarte gravă vin dincoace, pe ATI” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Anca Andrițoiu.

În acest moment, totul se concentresaă în jurul spitalului de la Năsăud. Aici se dorește suplimentarea de paturi pentru cazurile de COVID.

CE facem noi acuma este să suplimentăm celelalte paturi, pentru cazurile medii, la Năsăud. Asta pentru că la Năsăud, între timp,  s-a instalat oxigen la multe paturi, și până la 80 de paturi pot să operaționalizeze. Chiar eram în discuții cu ei ca să suplimenteze câteva paturi și pentru asta” a explicat șefa DSP BN.

Există însă o MARE problemă: lipsa personalului pentru gărzi, la Năsăud.

Problema mare e de personal! Pentru că pe paturile astea pot să facă acum și alte specialități de gardă, dar oricum, ei au personal puțin. Și atunci, împreună cu spitalul județean s-au hotărât să ajute. Deci cei de la SJUB o să ajute la linia de gardă de la Năsăud, ca să mai putem operaționaliza niște paturi. Toată lumea încearcă să găsească soluții, dar MAREA problemă a spitalelor mici este personalul . Pentru că totuși au un internist, doi interniști, singurii care ar putea în mod normal să asiste cazurile astea. Dar îi ajută și chirurgii, și gastroenterologul, și dermatologul, deci oamenii se străduiesc. Logic că sunt în legătură (n.r. medicii de la Năsăud) cu cei de la Bistrița, care îi consiliază când au cazuri mai serioase, și dacă se agravează, atunci clar îi transferă la Bistrița” a subliniat șefa DSP BN.

În ceea ce privește declarațiile prefectului- de a face secție COVID și la Beclean – Andrițoiu este de părere că NU ar fi nevoie, momentan, și că mai bine s-ar repartiza forța de muncă spre Năsăud.

Deocamdată Becleanul și-a utilat două saloane pentru perioada aia de temporizare. Fiindcă ei fac teste rapide acolo, au cazuri suspecte, și atuncea, până la clarificarea cazurilor și trimiterea lor în spitale, pot să temporizeze acolo. Și asta s-a discutat. Nu știu dacă are rost să facem chiar compartiment COVID la Beclean sau și Becleanul să ajute la Năsăud și să ofere acolo ajutor. Am avut mai multe discuții, și vom mai avea și luni. Vom vedea exact cum s-au hotărât și ce se va face” a concluzionat șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

 

FOTO- Arhivă

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...