8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

PRIMIM LA REDACȚIE: Doamna s-a întors la Prefectură pentru bani, să se răzbune și să jignească

La începutul anului, Mica Oprea devenea prefectul județului. Odată cu instalarea în funcția administrativă supremă, s-a sistat comunicarea, iar în instituție s-a instalat teroarea – s-au plâns angajații. ”Doamna s-a întors la Prefectură pentru salariu bun, să se răzbune și să jignească” – spune o scrisoare anonimă venită pe adresa redacției.

În ianuarie 2022, Mica Oprea era instalată în funcția de Prefect al județului Bistrița-Năsăud, funcția supremă în administrația locală.

VIDEO: Mica Oprea este oficial noul prefect al județului

Deși cunoscută înainte în administrație ca o doamnă de fier, un profesionist desăvârșit, noua funcție a scos la iveală o altă față. Comunicarea s-a sistat și rapid s-a instaurat dictatura.

Mult PreaMica Oprea, omoloaga lui Iordache: Altă/Bună întrebare!

Personalul, mai ales din cabinetul prefectului, s-a schimbat fest. Iar în instituție au mai rămas doar câțiva oameni și aceia cu nervii la pământ.

Cei ce au rămas, au trimis o scrisoare pe adresa redacției, scrisoare pe care v-o redăm în integralitate:

”Citind într-un articol fraza „Radu Moldovan a făcut o chestie pentru care eu l-am apreciat. Radu Moldovan nu m-a încurcat niciodată și a fost primul care într-adevăr mi-a spus „Îmi pare rău că ai pierdut Prefectura”. Știți ce a făcut Radu Moldovan în toată această perioadă? A jucat cartea corect, a fost fair play”,  mi-a declanșat o stare de repulsie vis a vis de atitudinea, caracterul și lipsa de reacție a celor care ajung la un moment dat în funcții publice de conducere.

De la atâta supărare și-o fi numit dl. Președinte un prefect foarte profesionist, un manager desăvârșit, un om asumat?!? Om care:

 • își deleagă atribuțiile pe care nu le stăpânește, nu le înțelege, sau nu vrea să și le asume, unuia sau altuia
 • nu participă la multe ceremonii pentru că nu are ”darul” comunicării și altele

Așa să tot fi prefect și să încasezi 18.000 lei brut și o pensie ce depășește nivelul unui salariu foarte bun. Asta deoarece unii pot cumula pensia cu salariul, pot beneficia de mașină și telefon de serviciu.

Pusă cu heirupu-n funcție și trântită în scaun cu acordul alianței de guvernare, care îi cunoaște foarte bine caracterul, felul de a fi și a comunica cu cei din jur. Doar de unde o fi ieșit la pensie…??!!

”Doamna – bună întrebare” s-a întors în prefectură pentru:

 • salariul mai mult decât generos
 • pentru a se răzbuna
 • să plătească polițe (după cum a afirmat chiar dânsa)
 • să jignească sub orice modalitate pe toată lumea (toți sunt niște proști, obraznici,  incompetenți, nu știu nimic, și-au luat degeaba salariul până a fost numită pe funcție și oricum s-ar descurca să conducă instituția chiar dacă ar pleca toți – ASTA DA COMPETENȚĂ!!!!!).

Dacă sunt așa slab pregătiți toți angajații instituției, cum de nu au existat până acum reclamații vis a vis de incompetența acestora în realizarea atribuțiilor de serviciu din partea cetățenilor, a foștilor demnitari, a auditului sau ministerului de resort???

Ne punem întrebarea, evident retorică, cu ce drept își permite, fie el și prefectul județului:

 • să aibă un vocabular neadecvat și nedemn nu doar unei demnități publice cât, și oricărei ființe umane declarate cu mult patos ”creștină”
 • să catalogheze oamenii în fel și chip
 • să nu permită nimănui să-și exprime părerea
 • să refuze citirea documentelor prelungind până la limită soluționarea acestora pe considerentul că nu îi place persoana care a întocmit actul, dimensiunea marginilor, că nu sunt numerotate paginile, că vrea sfârșitul frazei înainte și nu invers ș.a., când marele prefect abia știe să deschidă o pagină word???

Probabil confundă instituția publică cu un PFA.

Curios cum nimeni nu-și pune întrebarea,  nici măcar nu există curiozitatea vizavi de abrambureala subită și de plecările în masă de la Prefectură, de ce în decurs de 4 luni de când a fost numită marea profesionistă, neafiliată politic, s-au schimbat:

 • doi directori
 • un consultant în cadrul Cancelariei prefectului
 • fostul secretar general nu a mai dorit să rămână pe un alt post, deși exista această posibilitate (nici nu este de mirare când ești făcut incompetent și bun de nimic în fiecare zi)
 • funcția de șef la juridic nu o dorește nimeni
 • patru persoane au ieșit la pensie anticipată
 • s-au efectuat și se solicită transferuri în alte instituții…….(10 persoane plecate din instituție, în vremurile nesigure în care trăim, când abia îți ajunge salariul să trăiești de la o lună la alta, salariile de execuție fiind de patru ori mai mici decât ale minților luminate care îndrumă în ale administrației…..).

Chiar nu pare deloc ciudat și nefiresc că i-a apucat pe toți deodată, în 2022, valul schimbărilor și reprofilării!?!

Acum nu răsuflă nimic, nimeni nu comentează, toată lumea se face că plouă…….

Cum este posibil ca în secolul XXI, în prima instituție din județ, care ar trebui să fie un etalon, mai ales din prisma conducerii, să fie tolerat cu bună știință un asemenea comportament (utilizat în toate instituțiile pe unde a ocupat d-na diverse funcții), iar cei în măsură să schimbe lucrurile nu au nicio reacție? Nu mai sunt oameni competenți, cu pregătire și vârstă adecvată pentru funcții de așa natură încât le ocupați cu pensionari plini de orgoliu, frustrați și inadaptați? Ar fi mai bine pentru toată lumea să-și vadă de pensia lor și să lase loc și altora să-și facă un viitor!

Constituie hărțuire morală la locul de muncă orice comportament care, prin caracterul său sistematic, poate aduce atingere demnității, integrității fizice ori mentale a unui angajat sau grup de angajați, punând în pericol munca lor sau degradând climatul de lucru. Stresul și epuizarea fizică intră sub incidența hărțuirii morale la locul de muncă.

Și totuși, cunoscându-se aceste aspecte, nivelul de stres și presiunea pe care o exercită asupra angajaților, stăm liniștiți în așteptarea vreunui:

 • nefericit infarct
 • atac cerebral
 • sau chiar demență……..

Atunci să vedem cine va suporta consecințele, stimați factori de decizie!!!!!

PS: În speranța că aude cineva cele 28 de ”suflete chinuite” rămase deocamdată în instituție!

 

ARTICOLE SIMILARE

17 COMENTARII

 1. În sfârșit! Tăvălugul o ia la vale! S-a urnit greu, dar va spulbera totul în calea lui!! Acuma să te ții tovarășu Răducu zis și Vodă!!

 2. Dânsa – că-i ,totuși, o ”dânsa”, chiar dacă poartă cravată – nu s-a ilustrat, pe unde-a umblat, decât prin otrăvirea atmosferei și prin punerea subordonaților în cap. Că mari isprăvi administrative n-am văzut din partea DÂNSEI, deși văd că mereu unii se referă la ele, fără însă a le putea numi.
  Pare acră și neîmpăcată nici cu ”dânsa”.
  PS
  Dânsa este un pronume de politețe, pe bune, chiar dacă la Moldova îi spun ”dânsa” și pisicii de pe vatră.

 3. Responsabilitatea revine Guvernului României și a celor care, in baza algoritmului politic, i-au acordat acesta funcție .
  Un comportament nedemn pentru aceasta funcție implica pe toți cei care au susținut-o.
  Bănuiesc ca sunt ceva înregistrări audio pregătite !!!
  Așteptăm runda a doua😀

 4. Nu sunt înregistrări… Sunt doar mărturiile unor funcționari umiliți și hărțuiți… Uman și profesional.. dacă vrea cineva să le asculte…

 5. Peste tot pe unde a umblat a avut același comportament.
  A fost sărbătoare când a plecat din primărie, și după mulți ani dl primar Turc o face consilier personal,
  N avea decât două trei personaje cu care se înțelegea pentru că ăștia ii pupau clanța și stăteau cu capul plecat în fața ei .
  O diabolica și îngâmfată, pe unde trece pârjolește,
  Cică a terminat ceva administrație dar nici aici nu se descurca,

  • Nicio reacție din partea celor vizați? Nu își revendică niciunul dreptul la replică? Sau nu au replică??!! Așteptăm cu nerăbdare și interes să vedem ce au de spus!

 6. Îs la înstruțatul boului.
  Fac haz de necaz, mare păcat, peste tot pe unde a fost n a lăsat decât impresii proaste, bucurie fără margini când a plecat.
  Femeia asta trăiește doar pentru răzbunare,, nu știu sa aibe prieteni.
  Apropo chiar s a exprimat că nu și face prieteni dintre funcționari , totuși există o excepție pe care a sprijinit o la vremuri de restriște, poate îi plăceau vizitele dese in localitatea grofului Teleki

 7. nu o cunosc personal dar o persoana draga mie mi-a spus despre mica oprea ca e un profesionist desavarsit, deci de aia deranjeaza, cu ce a fost mai bun frent care a dormit in papuciii statului, dar dolha alt pus politic si imbuibat dupa functii dovada ca a fost pus iar politic sa demonstreze ce stie el cum a inventat apa calda, probabil nu le convine ca ii pune la treaba dna mica oprea, si bine face, de ce nu spui petitionarii ca au fost pusi politic sau pe pile cu concursuri aranjate, daca sunteti asa curajosi dati-va numele real copiii

 8. Ii tine din scurt dna prefect?! Acum, cand erau obisnuite dnele functionare cu curtoazia dlui Dolha – ala ce oferea stimulent 30% in plus la salarii – spor covid- asa dupa bunul plac si cu complicitatea celor cu care impartea etajul, chiar fara sa aiba vreun contact cu publicul, ci doar cu ochii dlui prefect??! A, ce trist , trebuie sa si raspundeti pentru ceeace faceti, iar una e sa dai explicatii unuia priceput in instalatii electrice ca Dolha si alta e sa argumentezi in fata dnei de-o viata in administratia judeteana.
  Deci, dlor functionari, mesajul dvs. este : fara profesionisti in functii publice!?!

 9. Mult prea mica Mica, in ochi și sufletul oamenilor.
  S a dus vestea de doamna de fier, dar asta numai în răutate și răzbunare.
  Profesional zero barat, anii 90.

 10. Vă dați cu părerea cei care nu o cunoașteți cu adevărat, vezi doamne” mi a zis o persoana draga mie”😂
  Bucură-te că n ai avut tangenta cu ea.
  Și mie mi a zis un prieten bun că, e jalnică domnișoara respectiva, că baga pumnul în gura oricui încearcă să o contrazică, că toți sunt prosti și neprofesioniști.
  Acuma întreb și eu, toți pe unde a lucrat sunt chiar așa?
  N am auzit pe unul mulțumit.
  Poate că e bine sa și grijească de sănătate și nepoți la cei 66- 67 ani câți o avea.

 11. Ptr politruci, se admite cumulul pensiei cu salarul la stat , dar ptr po.pu.li.me ba ! ! ! Asta votam, asta avem ! Doamne fereste de cei care niciodata n-au fost casatoriti si n-au avut o familie , dupa ce au plecat de la ma-sa si tata-so !

 12. Asta știe ce înseamnă să naști un copil, , sa nu dormi nopțile, sa l crești, sa l educi , sa l porți la școală, sa te duci să ți câștigi pâinea, iar acolo cineva sa te termine psihic.
  Multe persoane are pe conștiință femeia asta și dacă nu și schimba atitudinea va mai nenorocit și pe alții.
  Trimiteți o acasă, ii ajunge.

 13. Da..tare cred ca deaia nu sa maritat.cine sa ste cu ea….de sof vasi ati uitat..la schimat..bravo…tanty.tino tot asa ramii sg la prefectura..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.