Se redeschid cafenelele și restaurantele în interior?!? Cu ce propuneri vin autoritățile:

0
2759

Starea de alertă provocată de pandemia de coronavirus a determinat deschiderea doar a teraselor din exteriorul localurilor. Se apropie toamna și vremea rece, așa că se ia în calcul și deschiderea în interior a cafenelelor sau restaurantelor. Ce propunere a fost înaintată Senatului:

Cafenelele, restaurantele, barurile, etc, funcționează în această perioadă DOAR dacă au terasă sau în sistem de take away / livrări la domiciliu.

Totuși, se apropie sezonul de toamnă / iarnă, așa că se ia în considerare redeschiderea localurilor și în interior.

Totul depinde, bineînțeles, de evoluția cazurilor de Covid 19.

Un proiect de lege va fi supus Senatuui spre aprobare, privind scenariul de deschidere a localurilor și în interior.

Atfel, conform Avocatnet.ro, pentru a putea fi permis „consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice”, acestea vor trebui să respecte, potrivit proiectului, mai multe condiții.

Astfel, servirea clienților în interiorul restaurantelor ar putea fi posibilă dacă:

  • va exista un spațiu de cel puțin doi metri între mese;
  • la o masă vor sta cel mult patru persoane;
  • se vor monta panouri separatoare între mese.

Pe scurt, servirea clienților în interiorul localurilor va fi permisă în aproximativ aceleași condiții în care este acum permisă servirea lor la terase.

Acest proiect e văzut și ca o gură de oxigen pentru cei din HORECA.

Atenție! Proiectul de lege NU se aplică acum. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial!