32.4 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

Turc: Paradoxal, bistrițenii se vaccinează acum cu Astra Zeneca! Nici eu nu am nicio reținere!

Angajații centrului de vaccinare de la SVSU șomau, acum o săptămână, din cauza reticenței față de serul de la Astra Zeneca! După ce primarul a anunțat că a cerut schimbarea pe Pfizer, lucrurile s-au schimbat. „Paradoxal, bistrițenii se vaccinează acum cu Astra Zeneca. Nici eu nu voi avea nicio problemă să mă vaccinez cu Astra Zeneca!”, a declarat Ioan Turc.

Primarul Ioan Turc explica săptămâna trecută că bistrițenii au o reticență la vaccinarea cu Astra Zeneca. Astfel, în loc să se administreze 60 de doze zilnic la centrul SVSU Bistrița, angajații de acolo aveau de vaccinat doar câte 4 – 6 persoane.

În acest context, a discutat cu șefa DSP BN să se schimbe serul de administrare, și în loc de Astra Zeneca, să se vaccineze și aici cu Pfizer.

Turc: Bistrițenii se tem să se vaccineze cu Astra Zeneca! Centrul de la SVSU va deveni centru de vaccinare Pfizer

Culmea, după aceste declarații,  lucrurile s-au schimbat.

Paradoxal, bistrițenii merg acum să se vaccineze cu Astra Zeneca. Nu pot să înțeleg fenomenul. Dar acum merg să se vaccineze. E un lucru bun, deoarece nu există o altă soluție ca să scăpăm de această pandemie. Doar cu vaccinarea în  masă”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

Astfel, numărul celor care se vaccinează zilnic cu Astra Zeneca a ajuns la 40, 50, uneori chiar depășind 60 de persoane. Întrebat dacă ar avea o problemă să se vaccineze cu acest tip de vaccin, Ioan Turc a explicat că nu are motive de îngrijorare.

Momentan nu m-am înghesuit să mă vaccinez deoarece eu am făcut o formă ușoară spre medie a acestei boli. Și medicul mi-a spus că momentan stau bine cu imunitatea. Dar când mă voi vaccina, nu voi avea nicio problemă să mă vaccinez cu Astra Zeneca. E demonstrat că reacțiile adverse sunt rare. Și la Bistrița, din peste 2.500 de vaccinuri administrate de la Astra Zenecca, doar două persoane au semnalat mici reacții. Deci nu voi avea nicio problemă să mă vaccinez cu Astra Zeneca, atunci când va fi să mă vaccinez!”, a concluzionat primarul Ioan Turc.

Ieri, autoritățile au anunțat „LIBER” la vaccinarea cu Astra Zeneca. Mai exact, cei care doresc să se vaccineze cu doze din acest tip de vaccin, NU au nevoie de programare, ci doar să se prezinte la centrele de vaccinare cu buletinul.

Vrei să te vaccinezi? Pentru Astra Zeneca NU îți trebuie programare

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...