11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Urmează modernizarea iluminatului public în 89 de zone din Bistrița

„În prezent,în multe zone ale municipiului Bistrița se constată existența unui iluminat public neconform, fără a fi realizate nivelele de iluminare recomandate de normele europene. Conform standardelor UE trebuie îndeplinite o serie de cerințe minime impuse, fără însă a supradimensiona sistemele. În caz contrar ne putem confrunta cu apariția poluării luminoase și implicit cu o serie de costuri ridicate nejustificate.

Necesitatea realizării acestui studiu a fost determinată de nevoia de îmbunătăţire a calității serviciului de iluminat public în municipiu, astfel încât fiecărui cetăţean să-i fie asigurat, într-o manieră performantă şi nediscriminatorie, accesul la acest serviciu”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

 

Chiar dacă consilierii municipali liberali au cerut amânarea acestui proiect de hotărâre, primarul Ovidiu Crețu a explicat că termenul este 18 februarie, duminică. Iar dacă studiul de fezabilitate nu este aprobat, modernizarea iluminatului public tot va trebui realizată, însă nu se știe din ce bani. În această formulă, se vor accesa fonduri europene pentru realizarea obiectivului de investiții.

 

Finanțarea se face din Fondul European de Dezvoltare Regională, bugetul de stat, bugetul local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație. Valoarea totală a investiției (fără TVA) este de 15.302,050 mii lei.

 

Cu acești bani se va realiza modernizarea iluminatului public în 89 zone din Bistrița, după cum urmează: 87 de străzi, 2 parcuri/parcări, fiind înlocuite 1.139 bucăți aparate de iluminat, 310 aparate de iluminat completate, 21,28 km extinderi de rețele și 745 de corpuri de iluminat.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...