13.9 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Urmează modernizarea iluminatului public în 89 de zone din Bistrița

„În prezent,în multe zone ale municipiului Bistrița se constată existența unui iluminat public neconform, fără a fi realizate nivelele de iluminare recomandate de normele europene. Conform standardelor UE trebuie îndeplinite o serie de cerințe minime impuse, fără însă a supradimensiona sistemele. În caz contrar ne putem confrunta cu apariția poluării luminoase și implicit cu o serie de costuri ridicate nejustificate.

Necesitatea realizării acestui studiu a fost determinată de nevoia de îmbunătăţire a calității serviciului de iluminat public în municipiu, astfel încât fiecărui cetăţean să-i fie asigurat, într-o manieră performantă şi nediscriminatorie, accesul la acest serviciu”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

 

Chiar dacă consilierii municipali liberali au cerut amânarea acestui proiect de hotărâre, primarul Ovidiu Crețu a explicat că termenul este 18 februarie, duminică. Iar dacă studiul de fezabilitate nu este aprobat, modernizarea iluminatului public tot va trebui realizată, însă nu se știe din ce bani. În această formulă, se vor accesa fonduri europene pentru realizarea obiectivului de investiții.

 

Finanțarea se face din Fondul European de Dezvoltare Regională, bugetul de stat, bugetul local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație. Valoarea totală a investiției (fără TVA) este de 15.302,050 mii lei.

 

Cu acești bani se va realiza modernizarea iluminatului public în 89 zone din Bistrița, după cum urmează: 87 de străzi, 2 parcuri/parcări, fiind înlocuite 1.139 bucăți aparate de iluminat, 310 aparate de iluminat completate, 21,28 km extinderi de rețele și 745 de corpuri de iluminat.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: