8.2 C
Bistrița
vineri, mai 17, 2024

Tășuleasa Social: „Nu avem mai mult de 20 de situații cu adevărat periculoase pe cei 1.400 de km de traseu de Via Transilvanica”

Potrivit reprezentanților asociației Tășuleasa Social, cea mai urâtă situație cu care se pot întâlni drumeții de pe Via Transilvanica sunt câinii care și-au format instinctul de haită și devin periculoși, băgând astfel spaima și groaza în cei care aleg să parcurgă traseul de 1.400 de km.

Reprezentanții Tășuleasa Social spun că printre „pericolele” întâlnite de drumeți pe traseul Via Transilvanica se numără câinii, care și-au format instinctul de haită și baga spaima în cei care parcurg cei 1.400 de km.

„Cea mai urâtă situație care se poate întâlni pe Via Transilvanica este atunci când deținătorii de câini fie i-au abandonat și aceștia și-au format instinctul de haită devenind foarte periculoși, fie sunt în număr foarte mare și nu mai pot fi stăpâniți, băgând spaima și groaza în cei care merg pe VT. Drumeții nu pun absolut deloc în pericol proprietatea celor de mai sus și de multe ori se întâlnesc situații în care animalele au învățat înaintea oamenilor acest lucru. În anumite situații, câinii s-au obișnuit și nu mai atacă drumeții, doar atunci când spre distracția iresponsabilă sunt asmuțiți de către ciobani, cu consecințe foarte grave câteodată”, precizează reprezentanții Tășuleasa Social, asociația care a amenajat Via Transilvanica și se îngrijește de acest traseu de drumeții.

Tășuleasa Social a trimis inclusiv o petiție primului ministru Marcel Ciolacu în care cere reglementarea pe termen lung a situațiilor de acest fel. De asemenea, reprezentanții asociației se vor întâlni cu factorii de decizie din județ pentru a căuta soluții la această problemă.

„Noi am făcut o analiză și nu avem mai mult de 20 de situații cu adevărat periculoase pe toți cei 1.400 kilometri de traseu, ceea ce înseamnă că 20 de oameni pot bloca un traseu național de care se bucură și la care au dreptul mii de oameni, câteodată zilnic”, mai spun cei de la Tășuleasa Social.

Foto: Tășuleasa Social

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Foarte bine, ca ” onorabilii ” nostri de ” turisti ” lasa ” tarla ” … pe unde trec , cu tot felul de peturi , hartii si gunoaie in urma lor … Sa stea acasa si sa nu mai umble telelei si haihui aiurea, prin locuri periculoase, de unde suna la 112 … toata ziua politia, jandarmerie si salvamontul… sa le sara lor in ajutor . N-audecat sa mearga pe treseele si locurile publice ,organizate si supravegheate de autoritati .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Plastic Năsăud, Fan Courier, Hotel Coroana și Crama Veche

Stewo Plastic Năsăud are nevoie de un asistent producție, Fan Courier caută curieri serioși în Bistrița! Crama Veche angajează administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud.

Când este cel mai bine să îți programezi vizita la service? Oricând. De oriunde. La orice oră

Materom Automotive îți oferă posibilitatea programării online a mașinii tale Mercedes-Benz, ca vizitator sau prin logare în contul tău Mercedes Me.

Crama Veche caută Administrator întreținere clădiri, barman și ospătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Crama Veche caută administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Tehnoprod Plast SRL Bistrita, Clinica Sanovil, Aquabis și RCB Electro.