14.2 C
Bistrița
vineri, martie 29, 2024

VIDEO: CÂND e nevoie de intervenția Poliției Animalelor! Unii sună pentru un control veterinar gratuit

Poliția Animalelor este „în stradă” de două luni de zile. Astăzi, aceștia au făcut public un VIDEO de prezentare! Motivul? Mulți îi sună pentru lucruri ce nu țin de competența lor. Alții speră la ”un control veterinar gratuit”.

În 15 martie 2021 își ”intrau în rol” protectorii necuvântătoarelor.

Poliția Animalelor era ”în stradă”, ocupându-se de salvarea animăluțelor și pedepsirea celor responsabili de suferința lor.

Problema e că mulți, odată cu apariția acestui departament, solicitau Poliția Animalelor pentru diferite cazuri ce NU țineau de competența acestora.

Poliția Animalelor era solicitată pentru a căuta animale dispărute din curți sau, aflând că există și un veterinar în echipă, proprietarii sperau la un consult gratuit pentru animăluțul lor.

CE a făcut Poliția Animalelor Bistrița de când și-a început activitatea

Astfel, Poliția Animalelor a decis să-și facă un video de prezentare. Aceștia spun, pe înțelesul tuturor, CU CE se ocupă și CU CE NU se ocupă.

Modalitatea de sesizare a Politiei Animalelor prezintă particularități în funcție de situația semnalată.

  • Dacă vorbim despre o situație de urgență, în care este necesară înștiințarea imediată, spre exemplu: asistarea la maltratarea/schingiuirea/uciderea unui animal, asistarea la abandon, asistarea la lupte între animale etc- apelarea se face prin numărul unic de urgență 112.
  • Dacă este vorba despre o situație cu animale aflate în dificultate, dar non-urgentă, (condiții improprii de adăpostire, neacordarea îngrijirii medicale, câine periculos sau agresiv al cărui proprietar nu respecta regimul de deținere al acestora, trafic ilegal de animale), cetățenii au la dispoziție celelalte căi de notificare, respectiv prin sesizare directă, la sediul Poliției sau prin email/petiție online.

La evenimentele semnalate de cetățeni se deplasează o echipă formată dintr-un un polițist și un medic veterinar care investighează și completează fișa de examinare clinică a animalului, pe baza căreia se întocmește ordinul de plasare a animalului în adăpost, în cazul în care acesta se încadrează într-una dintre situațiile de pericol prevăzute de lege.

Prin animal aflat într-o situație de pericol se înțelege animalul aflat în oricare dintre următoarele situații:

  1. a) animal care a fost rănit sau schingiuit;
  2. b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;
  3. c) animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul;
  4. d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;
  5. e) animal domestic expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;
  6. f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulație publică.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM: Dacă e primăvară, e timpul pentru o verificare tehnică de sezon

E acel moment al anului când autovehiculul tău Mercedes-Benz are nevoie de o verificare tehnică de primăvară. Alege întotdeauna un Centru de Service Autorizat Mercedes-Benz, pentru a beneficia de cele mai bune servicii auto!

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.