21.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

VIDEO: CÂND e nevoie de intervenția Poliției Animalelor! Unii sună pentru un control veterinar gratuit

Poliția Animalelor este „în stradă” de două luni de zile. Astăzi, aceștia au făcut public un VIDEO de prezentare! Motivul? Mulți îi sună pentru lucruri ce nu țin de competența lor. Alții speră la ”un control veterinar gratuit”.

În 15 martie 2021 își ”intrau în rol” protectorii necuvântătoarelor.

Poliția Animalelor era ”în stradă”, ocupându-se de salvarea animăluțelor și pedepsirea celor responsabili de suferința lor.

Problema e că mulți, odată cu apariția acestui departament, solicitau Poliția Animalelor pentru diferite cazuri ce NU țineau de competența acestora.

Poliția Animalelor era solicitată pentru a căuta animale dispărute din curți sau, aflând că există și un veterinar în echipă, proprietarii sperau la un consult gratuit pentru animăluțul lor.

CE a făcut Poliția Animalelor Bistrița de când și-a început activitatea

Astfel, Poliția Animalelor a decis să-și facă un video de prezentare. Aceștia spun, pe înțelesul tuturor, CU CE se ocupă și CU CE NU se ocupă.

Modalitatea de sesizare a Politiei Animalelor prezintă particularități în funcție de situația semnalată.

  • Dacă vorbim despre o situație de urgență, în care este necesară înștiințarea imediată, spre exemplu: asistarea la maltratarea/schingiuirea/uciderea unui animal, asistarea la abandon, asistarea la lupte între animale etc- apelarea se face prin numărul unic de urgență 112.
  • Dacă este vorba despre o situație cu animale aflate în dificultate, dar non-urgentă, (condiții improprii de adăpostire, neacordarea îngrijirii medicale, câine periculos sau agresiv al cărui proprietar nu respecta regimul de deținere al acestora, trafic ilegal de animale), cetățenii au la dispoziție celelalte căi de notificare, respectiv prin sesizare directă, la sediul Poliției sau prin email/petiție online.

La evenimentele semnalate de cetățeni se deplasează o echipă formată dintr-un un polițist și un medic veterinar care investighează și completează fișa de examinare clinică a animalului, pe baza căreia se întocmește ordinul de plasare a animalului în adăpost, în cazul în care acesta se încadrează într-una dintre situațiile de pericol prevăzute de lege.

Prin animal aflat într-o situație de pericol se înțelege animalul aflat în oricare dintre următoarele situații:

  1. a) animal care a fost rănit sau schingiuit;
  2. b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;
  3. c) animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul;
  4. d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;
  5. e) animal domestic expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;
  6. f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulație publică.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: