10 chestii pe care nu le știi din vizita președintelui Iohannis la Bistrița

10 chestii pe care nu le știi din vizita președintelui Iohannis la Bistrița

Că președintele Klaus Iohannis a fost sâmbătă la Bistrița știți. Ce nu știți sunt câteva mici detalii, de atmosferă – să zicem. Cu cine s-a mai întâlnit, ce a mai vorbit, ce personaj politic important l-a studiat de la distanță, dar fără să schițeze vreun gest, cine din staff a rămas peste noapte la o petrecere în oraș…

  1. SPP, câtă frunză și iarbă! Dispozitivul de securitate al președintelui a fost mult mai numeros decât ați văzut în imagini, dar discret. O parte din ofițerii care se ocupau cu paza primului om din stat erau în civil și nimic n-a scăpat ochiului lor vigilent pe o rază de câteva sute de metri în jurul președintelui. Totuși, SPP-iștii au fost gentili cu bistrițenii care voiau să se apropie de Iohannis și nimeni nu a fost bruscat, mai repede s-au înghesuit bistrițenii între ei vrând să ajungă mai aproape de președintele în exercițiu.
  2. Aplaudat de pe terasele din Centrul Vechi. Imediat după ce a coborât din mașină, Klaus Iohannis a plecat în pas lejer către sediul PNL de la mijlocul Pietonalului. Bistrițenii care erau pe terase s-au entuziasmat văzându-l, și-au lăsat cafelele deoparte și l-au aplaudat, strigându-i și încurajări, la care președintele a răspuns cu un zâmbet larg.
  3. „Vreți piste de biciclete? Puneți un primar liberal…”, i-a replicat Iohannis jurnalistului Cristian Berari (AS Tv), care l-a abordat în numele bicicliștilor bistrițeni, echipat regulamentar, pe bicicletă și casca de protecție pe cap, să i se plângă că nu crede că se vor realiza la Bistrița cei 42 de kilometri de piste pentru bicicliști, promiși de administrație.
  4. A primit un ceas. Un bistrițean l-a așteptat pe președinte cu un ceas personalizat cu Bistrița, pe care i l-a dăruit, emoționat. Președintele i-a răspuns că speră ca de acum și Bistrița să dea ora exactă.
  5. S-a conversat în germană câteva minute. Da, exact cum ați citit. Înainte de a intra în sediul PNL BN, Iohannis a fost abordat în limba germană de preotul Bisericii Evanghelice, Iohann Dieter Kraus. Cei doi au conversat câteva minute în limba maternă, Krauss invitându-l pe președinte la sfințirea bisericii din centru, după ce lucrările de reabilitare vor fi finalizate, cam peste doi ani. Iohannis i-a răspuns că va participa bucuros, cu o singură condiție, să trimită din timp invitația pentru a-și face agenda ținând cont de participarea la acest eveniment. S-a stabilit că așa va fi!
  6. „Jos hoții…!!!” La un moment dat, un bistrițean s-a apucat să strige asta și alte câteva lozinci pe aceeași temă fix când a ajuns în dreptul președintelui Iohannis. Auzindu-l, președintele s-a întors și l-a întrebat pe șeful liberalilor bistrițeni „E de-al nostru?””, la care Ioan Turc i-a răspuns: … „Nu, e un liber cugetător…”
  7. „Vă fac cunoștință cu noul primar al Bistriței…”,  le-a spus președintele liceenilor și profesorilor de la clubul de robotică cu care s-a întâlnit în holul Sălii Polivalente, referindu-se la liderul PNL BN, Ioan Turc, care era alături de el.
  8. „Nu avem profesori de limba germană!” – i s-a plâns Suzana Gălățean, directorul Colegiului Național Liviu Rebreanu, președintelui, în scurta întâlnire de pe holul Sălii Polivalente, la care participau și câțiva elevi de la clubul de robotică al liceului. Iohannis i-a spus că știe situația, în țară fiind tot mai puțini profesori care predau diferite materii în limba germană. Soluții nu s-au dat, dar înțelegere a fost…
  9. Personajul politic important care a fost în Sala Polivalentă pe toată durata evenimentului, dar n-a schițat niciun gest, a fost Ioan Oltean, fostul lider al Partidului Democrat, partid unit cu liberalii în PD-L, apoi transformat cu totul în PNL-ul de astăzi. Oltean a privit toată scena și desfășurarea de forțe în liniște, neschițând nici un gest. Nu s-a entuziasmat la niciun discurs, n-a aplaudat pe nimeni, a privit și atât. Statuie.
  10. Rareș Bogdan a încheiat seara în… familie, cea din Bistrița. Pentru cei care nu știu, Rareș Bogdan are neamuri și prieteni buni la Bistrița. Acesta este și motivul pentru care sâmbătă a venit cu familia și a rămas în oraș. Finul său, Mihai Bogdan, managerul Peugeot Bistrița și al reprezentanțelor Opel și BMW și-a sărbătorit ziua de naștere și nașul său Rareș Bogdan a petrecut alături de el și alți prieteni până târziu, în noapte.

Premiile municipiului Bistriţa se decernează vineri, la Palatul Culturii decembrie 10, 2019 - „Premiile municipiului Bistrița” se vor decerna vineri, 13 decembrie, la Palatul Culturii din Bistriţa, în cadrul unei ceremonii festive.
După 30 de ani: Fotografii DOCUMENT şi obiecte din perioada comunistă, într-o expoziţie de excepţie, la Arhive decembrie 10, 2019 - Se împlinesc în curând 30 de ani de la Revoluţia Română. Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud şi Arhivele Naţionale Bistriţa-Năsăud organizează o expoziţie foto-documentară de excepţie.
Elevii Liceului Sanitar donează sânge pentru a salva vieți decembrie 10, 2019 - Mai mulți elevi ai Liceului Teoretic Sanitar, ajutați și susținuți de profesori,  organizează în aceste zile campania „Donând dăruim o șansă la viață”. Campania  a debutat astăzi și va continua și în zilele următoare.
O elevă de clasa a V-a din Beclean, a III-a cea mai bună la Taekwondo în Europa decembrie 10, 2019 - Recent a avut loc Campionatul European de Taekwondo pentru copii. O elevă din Beclean a reușit să cucerească medalia de bronz. Ana Luiza Bindea face zilnic naveta la Bistrița pentru a se antrena.  
Bistrițeanul acuzat de țepe de zeci de mii de lire în Marea Britanie dezminte acuzațiile decembrie 10, 2019 - Într-un drept la replică, bistrițeanul acuzat de o conațională că ar fi dat țepe de zeci de mii de lire în Marea Britanie, dezminte acuzațiile, susținând că i-ar fi plătit femeii peste 50.000 de lire.
FOTO/VIDEO – Ce înseamnă 10 ani de SMURD? Peste 82.000 de solicitări și 212 persoane readuse la viață decembrie 10, 2019 - SMURD a sărbătorit astăzi 10 ani de activitate la Bistrița. În acest deceniu de funcționare, SMURD a răspuns la nu mai puțin de 82.489 de solicitări, iar medicii și paramedicii de pe echipajele de prim ajutor sau terapie intensivă mobilă au readus practic la viață 212 persoane.
Județul are un nou prefect: prim vice-președintele PNL BN, Stelian Dolha! decembrie 10, 2019 - S-ar părea că s-a luat decizia privind numirea noului prefect de Bistrița Năsăud. Funcția îi va fi dată lui Stelian Dolha, în prezent prim vice-președinte al PNL BN. Acesta s-ar afla în drum spre București pentru instruirea necesară.
În premieră, la Bistriţa: Recital extraordinar la două piane, susținut de Eduard Kunz și profesorul său, Andrei Diev decembrie 10, 2019 - Reputatul pianist Eduard Kunz revine la Sinagoga din Bistriţa, într-un recital extraordinar! În premieră pentru oraşul nostru, Eduard Kunz va fi însoţit de profesorul şi mentorul său – pianistul Andrei Diev.
Prea puțini copii! O școală se desființează! O grădiniță își schimbă programul de funcționare! decembrie 10, 2019 - Natalitatea este în scădere! Iar lucrul acesta se răsfrânge și asupra sistemului educațional. Mai exact, numărul redus de copii a dus la desființarea unei școli. Iar o grădiniță își schimbă programul de funcționare. Cheltuielile sunt prea mari pentru cei câțiva copii care stau până la sfârșitul programului.
Salvați-le mama! Doi copii vă așteaptă la Centru de Transfuzii! decembrie 10, 2019 - ASTĂZI aveți ocazia să faceți o faptă bună! Mămica a doi copii a fost diagnosticată cu leucemie. Aceștia au postat pe Facebook o rugăminte: să mergeți astăzi să donați sânge. Iar ei vă vor aștepta la Centru de Transfuzii Bistrița ca să vă mulțumească.
Rostul de dimineaţă: Maria şi pruncul ei, de nerecunoscut, pe străzile din Bistriţa… decembrie 10, 2019 - Ni se poate întâmpla oricând, oriunde… La doar câţiva paşi de noi, pe orice stradă din Bistriţa, ni se poate întâmpla să vedem o femeie cu un prunc în braţe. Rebegiţi de frig, în căutarea unui adăpost…
BISTRIŢA: Evenimente deosebite la Palatul Culturii, în această săptămână decembrie 10, 2019 - Cei de la Palatul Culturii au pregătit câteva evenimente deosebite în această săptămână, pentru bistriţeni: 
Radu Moldovan: Mă bucur că s-a făcut dreptate! E un moment istoric pentru județ! decembrie 9, 2019 - Fetele de la CS Gloria 2018 au ajuns în Cupa EHF, după ce Corona Brașov a fost eliminată. Președintele Consiliului Județean s-a arătat mai mult decât bucuros, considerând această veste cadoul timpuriu de Crăciun. Directorul Cosma și antrenorul Pașca au declarat că e un lucru normal. 
Asta-i era ”ocupația”: Se plimba cu trenul și fura telefoane! decembrie 9, 2019 - Bărbatul din Telciu, prins săptămâna trecută de polițiștii dejeni, după ce a furat un telefon, nu era la prima abatere. Se pare că acesta se plimba cu trenul TOCMAI pentru acest motiv. Într-o săptămână a fost prins de trei ori, de oamenii legii, cu telefoane furate în buzunar.
DECIZIE FINALĂ: CS Gloria 2018 intră în locul Coronei Brașov în Cupa EHF decembrie 9, 2019 - Federația Europeană de Handbal a luat decizia, în urmă cu puțin timp, ca CS Gloria Bistrița 2018 Bistrița-Năsăud să înlocuiască formația Corona Brașov în Cupa EHF.