Bistrița Armonia Jazz 4.0, de vineri până duminică, în Parcul municipal

Bistrița Armonia Jazz 4.0, de vineri până duminică, în Parcul municipal

De vineri până duminică, în primul weekend din vacanța de vară a elevilor, va avea loc Bistrița Armonia Jazz 4.0 – a patra ediție e manifestării care a lansat și o provocare bistrițenilor de toate vârstele: să participe activ și interactiv, pe parcursul celor trei zile la evenimentele proiectului.

Este vorba despre activităţi de relaxare și bucurie într-un mod atractiv, interesant şi plăcut, pe ritmuri de jazz, în zona foişorului din Parcul municipal al Bistriței.

Nu este un festival, nu este un târg, nu este o expoziție, ci mai degrabă un prilej de exprimare a unor artiști ambulanți, de desfășurare a unor activităţi expoziţionale, ateliere în aer liber, workshopuri de creaţie şi ştiinţe, activități sportive, organizarea unei zone pentru hamace, „biblioteca din parc” și multe alte activități care au putut și pot fi propuse, susținute și realizate de fiecare participant. Un proiect independent care provoacă şi testează ideile comunităţii, un prilej de consolidare a unei comunităţi formată din oameni liberi, responsabili şi fericiţi.”, au anunțat organizatorii.

Apelul „Organizăm Bistrița Armonia Jazz 4.0 împreună cu tine. Implică-te, susține, fii voluntar!” rămâne deschis pe toată durata desfășurării evenimentului: cei interesați se pot înscrie în continuare AICI sau discutând direct cu organizatorii.

Programul Bistrița Armonia Jazz 4.0

Vineri, 15 iunie 2018 (15:00 – 22:00)

15:00: Deschiderea evenimentului „Bistrița Armonia Jazz 4.0”,

16:00-20:00: „JazzBook in the Park” (biblioteca din parc),

17:00: 19:00: „Chess in the Parc” – Șah la Armonia Jazz (șah cu piesele gigant),

18:00-20:00: „Atelierul de imagini”,

18:00-21:00: „Atelier de automachiaj”,

19:00:  Start „Jazz urban trail running for friends” cu „Păduri bistrițene” (alergare prin Pădurea Codrișor și prin pasajele burgului Bistriței),

19:00-20:00: „Jazz & dance” cu școlile de dans bistrițene: „Joy Dance Studio”,  „Paty Dance”, „Cheers All Stars”, Ansamblul Palatului Culturii Bistrița, Show Salsa cu Vlad Boancă & Alexandra Istrate,

20:00-21:00: DJ Bamfi, „Vibrații de jazz”

Sâmbătă, 16 iunie 2018 (11:00 – 22:00)

11:00 – 12:00: „Babywering Fitness “cu Școala Mamelor “Samas”,

12:00-15:00: „Atelier de automachiaj”,

11:00-16:00: „Atelierul de imagini”,

13:00 – 14:30: „Știință și magie”- Experiments and fun,
14:30-16:00: „Orientare prin labirint”,

15:00-16:00: „Rhythm and Drums Workshop’’, atelier de percuție cu Alin Unchiu,

16:00 – Clubul de dans pe role,

16:00 – Show Salsa cu Vlad Boancă & Alexandra Istrate,

16:00-20:00: „JazzBook in the Park” (biblioteca din parc),

16:00 – 20:00: „Jazz Galaxy “
20:00 – 21:00: After-Party analog (vinyl) + digital cu Dj Bamfi: Jazz, Rock, Hip Hop, Reggae.

Duminică, 17 iunie 2018 (14:00 – 22:00)

14:00 – 19:00: „Jazz Galaxy “,

16:00 – 19:00: „Atelier de automachiaj”,

16:00-20:00: „JazzBook in the Park” (biblioteca din parc),

17:00 – 19:00: „Chess in the Parc” – Șah la Armonia Jazz (șah cu piesele gigant),

19:00 – 21:00: minirecital: Istvan Mathe, Vlad Bizom, Mihai Manciu, Lidia Rostaș, Eduard Dragu-Sălăgean, Daria Budurlean, Alexa Dragu, Antonia Jarda, Cristi Duda & Emanuel Pop, „Iarba Fiarelor’’,  … probabil și alți invitați/autoinvitați surpriză.

Eveniment realizat cu sprijinul:

Asociației „Armonia” Bistrița, Pizzeria „Tonight” Bistrița, Fundația Cultural Umanitară „Henri Coandă” Bistrița, „Yves Rocher”, „Atelierul de Imagini”, „TMK, „Buhuhoo, „Școala Mamelor «Samas»”, „Păduri bistrițene”, Asociația „Puișorul”, Club „Interact Bistrița Nosa”, Asociația Șah Club Bistrița,  Palatul Culturii Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Voluntarii „Bistrița Armonia Jazz”.

FOTO – Dipșa: A rămas blocată în mașină, după ce s-a oprit direct în capul de pod octombrie 14, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Dipșa. O mașină a ajuns într-un cap de pod. Șoferița a rămas blocată. A fost extrasă, transportată la spital, iar polițiștii fac verificări.
Iohannis: Războiul cu PSD nu s-a terminat. Urmează bătăliile pentru prezidențiale, locale și parlamentare octombrie 14, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL şi românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început ”să atace România şi pe români”.
Se caută mecanic auto, bucătar, contabil sau barman! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! octombrie 14, 2019 - PP Auto caută pentru angajare un mecanic auto cu experienţă în reparaţii şi diagnosticare, iar Panebo Gaz angajează contabil! Se caută şi bucătari, barmani, ingineri, brutari sau conducători auto! Se oferă condiţii avantajoase de muncă şi plată!
VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc! octombrie 14, 2019 - Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:
FOTO: Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi… octombrie 14, 2019 - Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi? „Dumnezeu ne oferă la fiecare pas semne…! Prin oamenii şi situaţiile cu care ne confruntăm şi care ar trebui să ne ajute să ne oprim locului şi să descoperim..."
Aquabis: Se sistează apa, în Prundu Bârgăului octombrie 14, 2019 - Astăzi , 14 octombrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în  localitatea Prundu Bârgăului. Ce stradă va fi afectată:
FOTO/VIDEO: Munca migăloasă l-a scăpat de medicamente și i-a readus zâmbetul pe buze octombrie 14, 2019 - A fost forțat să se pensioneze de boală. Iar după ce iubirea vieții lui pleacă dintre cei vii, Luca Oroian simte că ”nu mai e bun la nimic”. Asta până și-a pus pasiunea în practică. Astfel, că e vorba de căluți, ultimul răcnet de motocicletă, un trabant sau un Taf, o căsuță pentru păpuși sau o cutie pentru bijuterii, nenea Luca Oroian nu se dă înapoi de la nicio provocare. Obiectele din lemn ce ies din mâinile sale sunt IMPRESIONANTE.
Cabinete medicale de la Policlinică, inundate! Cum este afectat programul unității medicale: octombrie 14, 2019 - Mai multe cabinete medicale de la policlinica Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost inundate. Deși problema a fost rezolvată, activitatea ambulatoriului a fost perturbată, fiind verificate echipamentele medicale din cabinetele respective.
Dacă ești convins că ea e aleasa, ia-i inelul de logodnă cu diamante de la Atlantis Gold! Luna asta, cu 10 la sută mai ieftin octombrie 13, 2019 - De cele mai multe ori dăruim bijuterii pentru a marca anumite momente importante din viața nostră: o cerere în căsătorie, căsătoria, botezul celui mic, o aniversare mai specială sau a unui om special din viața noastră. Și da, cadoul sub forma unei bijuterii este printre cele mai potrivite: cel drag poate avea mereu amintirea palpabilă a acelui moment fericit din viață, îl poate purta în fiecare zi și da, o bijuterie de aur este în același timp și o investiție bună, aurul este mereu o monedă de schimb.
Ambulanța, pe post de taximetru. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea octombrie 13, 2019 - Potrivit statisticilor, jumătate dintre românii care sună la 112 nu anunţă o urgenţă. Mulţi încă preferă să cheme Ambulanţa pentru dureri banale ori stări de febră, în loc să ceară ajutorul medicilor de familie sau centrelor de permanență. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea:
FOTO. O apariţie seducătoare, la Bistriţa: „Animalele nu ştiu că ai sărbători, ai grijă de ele ca de un copil mic…” octombrie 13, 2019 - Fără îndoială, una dintre apariţiile seducătoare, ieri, la târgul săptămânal Produs în Bistriţa-Năsăud, în centrul oraşului, a fost standul familiei Oprea din Feldru. Este prima familie din judeţ care a primit calificativul de „produs montan” pentru brânza frământată şi caşul de oaie.
Bachus vizitează Teaca! 30 de sortimente de vin ajung în curtea Mocăniței Transilvaniei, care ducea licoarea la Casa Imperială Austriacă octombrie 13, 2019 - Bachus pune stăpânire pe Teaca săptămâna viitoare. 7 crame din Podgoria Lechința vor prezenta mai bine de 30 de sortimente de vin în curtea Mocăniței Transilvaniei, trenul care, acum câteva sute de ani, ducea vinul vestit de Lechința, la Curtea Regală Austriacă.
Bistrițenii au prins gustul aventurii și umblă hai hui în vacanțe, cu camperul! octombrie 13, 2019 - Un nou tip de vacanțe e la modă printre bistrițeni. Cea cu camperul. Dacă unii aleg să descopere România alături de familie sau de prieteni la volanul unei autorulote, alții aleg să umble hai hui prin Europa. Cei care au fost în asfel de vacanțe spun că experiența e una inedită, iar faptul că îți poți reconfigura traseul și vacanța după pofta inimii este partea cea mai frumoasă și aventuroasă. Câteva ore de condus și unghiul din care privești vacanța se schimbă total. Poți fi acum la munte și peste câteva ore la mare. Sau astăzi în Italia și mâine în Franța. Vrei pe Coasta de Azur? Setezi GPS-ul să te ducă acolo și nu-ți rămâne decât grija locurilor de vizitat, casa și masa sunt cu tine, mereu. Plus familia sau prietenii!
Unul și…bun?? Un singur ofertant pentru lucrările la UPU, la cea de-a doua licitație octombrie 13, 2019 - Încă din primăvara anului trecut se vorbea despre extinderea UPU. După ce documentația a fost finalizată, nimeni nu s-a arătat interesat de execuția lucrărilor. ”O veste care mă bucură foarte mult e că avem un ofertant, la cea de-a doua licitație pentru extinderea UPU” a declarat managerul Spitalului.
VIDEO: Ursul, la doi paşi de Bistriţa! octombrie 13, 2019 - Dacă până zilele trecute eram informaţi despre urşi care terorizează locuitorii din Cuşma sau Ocniţa – de acum ne putem aştepta să-l vedem mult mai aproape! Un urs a fost surprins azi-noapte, la doi paşi de Bistriţa…!