BISTRIŢA: Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

BISTRIŢA: Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

Sprijinirea și promovarea producătorilor locali, a consumului de produse agro-alimentarenaturale sănătoase și dezvoltarea micilor afaceri din acest domeniu reprezintă un gest de responsabilitate socială și de susținere a dezvoltării locale.

Este exact ceea ce își propun Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, care au ales să marcheze în cursul acestei săptămâni, Ziua națională a produselor agroalimentare românești. Iniţiatorii au parte de sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, al Primăriei municipiului Bistrița și al Inspectoratului Școlar Județean.

Întâlniri interactive de informare-conștientizare cu elevii din județul Bistrița-Năsăud, stand de prezentare a produselor locale la expoziția organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și o ediție specială a Târgului „Produs în Bistrița-Năsăud vor fi organizate sub motto-ul „Aleg sănătos, aleg Produs în Bistrița-Năsăud!”

10 octombrie este data la care se celebrează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, un prilej în plus pentru a susține producţia și consumul de produse agro-alimentare tradiționale, producătorii locali şi de a încuraja un stil de viață sănătos.

Acesta este și scopul campaniei de promovare organizate de Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, cu sprijinul autorităților locale și al Inspectoratului Școlar Județean.

Campania va include:

 • Standul „Produs în Bistrița-Năsăud” la expoziția cu vânzare organizată în cadrul evenimentului „Zilele Porților deschise la MADR”, în perioada 9 – 13 octombrie. Aici vor fi prezentate conserve din fructe și legume, specialități pe bază de păstrăv, brânzeturi tradiționale, produse de panficație, produse apicole, vinuri, țuică cu mărgele;
 • Campanie de informare-conștientizare în unități de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, în perioada 10 – 11 octombrie 2019 – pentru promovarea produselor locale naturale realizate după rețete sau prin metode tradiționale, din ingrediente naturale – și împărtășirea de exemple de bune practici – mici afaceri locale în domeniul agro-alimentar.

Acțiunile din cadrul campaniei sunt adaptate scopului și categoriilor de elevi cărora se adresează. Astfel, pentru elevii de gimnaziuele se vor axa, mai degrabă, pe un stil de viața sănătos și importanța consumului de produse locale. În timp ce pentru elevii de liceu, acţiunile se vor axa pe încurajarea dezvoltării unei cariere / mici afaceri în domeniul agro-alimentar pentru care le pregătesc școlile la care învață.

 • Hiticaș Maria – produse apicole,
 • Gelateria Merigo – produse de patisserie de casă și înghețată artizanală,
 • Bodiu Florentin – coșul cu legume de Dumitra,
 • Koblisca Daniel, elev Liceul Tehnologic Agricol Bistrița – produse apicole,
 • Lidia Tiron – lavandă și produse din lavandă;
 • Fazacas Viorica – produse apicole,
 • Mihai Băloi – nutriţionist și antrenor fitness – Mike Studio

Aceştia sunt sun tcei care, alături de organzatori, vor da un imbold copiilor și tinerilor în susținerea economiei locale și un stil de viață sănătos.  Iar Liceul Tehnologic Agricol Beclean va face din prezentarea produselor proprii o adevărată sărbătoare locală.

10 Octombrie, „Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti”

 • Miercuri, 9 octombrie – Duminică 13 octombrie 2019: Stand „Produs în Bistrița-Năsăud” la expoziția cu vânzare organizată în cadrul evenimentului „Zilele Porților deschise la MADR”;
 • Joi, 10 octombrie 2019:
  • ora 11:00 – Școala Gimnazială nr. 1 – Hiticaș Maria – produse apicole; Merigo – produse de patiserie – cofetărie; Mihai Băloi – nutriționist și antrenor fitness – Mike Studio;
  • ora 13:00 – Liceul Tehnologic Agricol Bistrița– Bodiu Florentin – legume de Dumitra; Merigo– produse de patiserie – cofetărie; Koblisca Daniel, elev Liceul Tehnologic Agricol Bistrița – produse apicole;
 • Vineri, 11 octombrie 2019:
 • ora 11:00 – Colegiul Național Pentru Rareș” Beclean– Lidia Tiron – lavandă și produse din lavandă; Fazacas Viorica – produse apicole;
 • ora 12:00Liceul Tehnologic Agricol Beclean – Sărbătoarea produselor agricole: Lidia Tiron – lavandă și produse din lavandă; Fazacas Viorica – produse apicole; elevii Liceului Tehnologic Agricol Beclean.
  • Sâmbătă, 12 octombrie 2019, 9:00 – 18:00 – Târgul tradițional Produs în Bistrița-Năsăud – Piața Centrală Bistrița – producători din domeniul agro-alimentar din județul Bistrița-Năsăud; promovarea unui stil de viață sănătos cu Mike Studio.

Informații suplimentare: Elena-Maria Bărbos – Director executiv Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, Mobil: 0727-33.55.41

CUM soliciți urna mobilă dacă nu poți ajunge la secția de votare: noiembrie 22, 2019 - Au început alegerile pentru președinte, secțiile de votare fiind deja deschise în diaspora. În România, doar duminică se poate vota. Cei care dintr-un anume motiv nu pot ajunge la secții, dar doresc să voteze, pot solicita urna mobilă. CUM se face acest lucru:
Simbolul Contelui Dracula din Pasul Tihuța, închis pe perioadă nedeterminată! noiembrie 22, 2019 - Hotel Castel Dracula, unul dintre simbolurile sângerosului conte din Pasul Tihuța a fost închis săptămâna trecută. Se pare că costurile ridicate au determinat conducerea hotelului să ia această măsură. Când se va redeschide hotelul...nu se știe.
FOTO/VIDEO: TOT ce trebuie să știți despre primul ajutor, resuscitare și manevrele Heimlich noiembrie 22, 2019 - Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, dr. Tiberiu Tudor a oferit o lecție VITALĂ. Acesta a explicat teoretic, și practic, cum se acordă primul ajutor, manevrele de resuscitare și modul în care se acționează dacă o persoană se îneacă. Manevrele au fost explicate atât pentru victime- adulți cât și victime- copii.
Hyundai prezintă Vision T – conceptul SUV plug-in hybrid noiembrie 22, 2019 - Hyundai a prezentat conceptul revoluționar Vision T, în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Cel de-al șaptelea concept, dezvoltat în cadrul Centrului de Design Hyundai, evidențiază noua direcție de design a mărcii, explorând evoluția limbajului global ”Sensuous Sportiness”.
ALEGERI 2019: Ce îl recomandă pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte noiembrie 22, 2019 - Duminică, 24 noiembrie, este o zi crucială pentru viitorul României. Toți românii cu drept de vot sunt invitați să participe la acest exercițiu democratic. Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel în acest sens: 
FOTO/VIDEO: S-a deschis târgul de nunți Wedding Land! Super produse, super servicii, super oferte! Plus tombolă! noiembrie 22, 2019 - Încă de la primul minut al deschiderii târgului, perechi de viitori miri au călcat pragul Restaurantului Terra pentru a vedea ofertele. La Wedding Land au găsit, și se vor găsi zilele următoare, TOT ceea ce e nevoie pentru o nuntă perfectă. Sunt super produse, super servicii, super oferte. Și o tombolă pentru mirese.
VIDEO. Cel mai frumos cadou de Crăciun: Un proiect revoluţionar, în valoare de 15 milioane de euro, la Rodna noiembrie 22, 2019 - Acesta ar fi cel mai frumos cadou de Crăciun, pentru primarul Valentin Grapini din Rodna: „Pe lângă faptul că proiectul rezolvă problema socială a oamenilor cu apa caldă şi încălzirea, el mai rezolvă o problemă deosebit de importantă...”
Cristina Iurișniți (USR): Pseudo-profesorul de sport Vasile Maternik nu mai are ce căuta la catedră. Ce soluții se iau în calcul: noiembrie 22, 2019 - Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți a sărit astăzi în sprijinul elevilor și părinților acestora de la Școala Gimnazială ”Enea Grapini” din comuna Șanț. Profesoara a precizat că astfel de dascăli nu au ce să caute la catedră. Ce soluții sunt luate în calcul:
ALEGERI 2019: 10 motive pentru care să votăm Viorica Dăncilă Președinte noiembrie 22, 2019 - Pe măsură ce se apropie duminica alegerilor prezidențiale, din ce în ce mai mulți români confirmă că vor vota pentru candidatul PSD Viorica Dăncilă, în defavoarea actualului președinte, Klaus Iohannis.
Avem O armă pentru tranchilizarea urșilor, dar NU o putem folosi: noiembrie 22, 2019 - Cazul ursului din Harghita a oripilat LUMEA întreagă. La nivelul județului nostru există O singură armă pentru tranchilizarea animalelor sălbatice. Cu toate acestea jandarmii NU o pot folosi deloc. AFLĂ care este motivul:
FOTO- DEZASTRU: Șoferii, revoltați în urma unor lucrări făcute pe Dealul Budacului! noiembrie 22, 2019 - S-au făcut lucrări pe Dealul Budacului. Problema s-ar fi remediat, dar după ei, potopul. Șoferii sunt de-a dreptul revoltați. Iar unii, au ajuns la disperare după ce au ”reușit” să-și facă praf mașinile.
VIDEO: Românii, îndemnați de sute de personalități să iasă la vot! În diaspora deja s-au deschis secțiile: noiembrie 22, 2019 - Duminică are loc al doilea tur de scrutin. În diaspora deja s-au deschis secțiile de votare. Mii de români de peste granițele țării și-au exprimat opțiunea. Sute de personalități au încercat să mobilizeze lumea să iasă la vot.
Năsăudeanul care a câștigat la loto 3,7 milioane de euro și-a ridicat premiul. A aflat întâmplător că a câștigat! noiembrie 22, 2019 - Năsăudeanul care a câștigat unul dintre cele mai mari premii din istoria Loteriei Române și-a ridicat premiul. Acesta spune că a aflat întâmplător că a câștigat și că nu este un jucător de loto înrăit.
Aquabis: Se sistează apa potabilă pe o stradă din Beclean noiembrie 22, 2019 - Locuitorii unei străzi din Beclean rămân astăzi, 22 noiembrie, fără apă potabilă.
Ovidiu Frenț i-a cerut ministrului de Interne să-l demită! În ce condiții: noiembrie 22, 2019 - Prefectul de Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț s-a arătat foarte deranjat după ce ministrul de Interne l-a demis pe prefectul de Harghita pentru cazul ursului rănit lăsat să agonizeze 18 ore pe carosabil. Ovidiu Frenț i-a cerut ministrului să-l demită, pentru că nici el nu ar fi putut face mai mult în acea situație.