De mâine se pot face donaţii pentru „Târgul de purici”

De mâine se pot face donaţii pentru „Târgul de purici”

Dacă aveţi haine care v-au rămas mici, jucării care vă prisosesc sau electrocasnice în stare bună pe care nu le mai folosiţi – de mâine le puteţi dona în cortul din Piaţa Centrală! Aici se deschide în weekend Târgul de Purici:

Haine, încălţăminte, jucării, pălării, mănuşi, electronice şi electrocasnice, tablouri, goblenuri, cărţi sau bibelouri – multe dintre ele aduse din Austria – vor sta la dispoziţia bistriţenilor.

Târgul de Purici – devenit deja tradiție la Bistrița – îşi deschide iar porţile, în weekend.

Este organizat de Lions Club Bistrița, cu ajutorul clubului Lions din Sankt Polten (Austria) şi a ajuns la ediţia cu numărul VI.

Banii obţinuţi din vânzarea chilipirurilor vor fi folosiţi pentru susținerea unor proiecte umanitare.

Fideli crezului care ne unește în cadrul celui mai mare club de voluntariat din lume, vrem să facem încă un pas spre a arăta că ne pasă de cei de lângă noi. Gestul fiecăruia dintre noi contează!”, a transmis Mihai Bilegan, preşedintele Lions Club Bistrița.

Programul Târgului de Purici este următorul:

 • Marţi, miercuri şi joi (24, 25, 26 sept.) Ora 10:00 – 18:00 – DONAŢII
 • Vineri (27 septembrie) – Ora 10:00 – 18:00 – Program Vânzare
 • Sâmbătă (28 septembrie) – Ora 9:00 – 18:00 – Program Vânzare
 • Duminică (29 septembrie) – Ora 9:00 – 14:00 – Program Vânzare

Mai jos sunt câteva din proiectele Clubului Lions Bistriţa, la care puteţi contribui şi voi, participând la Târgul de Purici:

 • Vedere clară-ochi sănătoși – screening ocular pentru pentru depistarea afecțiunilor de ambioplie la copii
 • Ziua Diabetului – screening glicemic pentru cetățenii Bistriței
 • Cupa Lions la Șah pentru elevii claselor I-IV și V-VIII din județul nostru
 • Premii pentru Concursul de Șah pentru nevăzători
 • Sponsor al taberei de creație “Artele plastice sub semnul culorilor primare”, prin care 10 elevi din Republica Moldova au fost sprijiniți să ajungă la această tabără
 • Noi ajutăm vârstnicii singuri – acțiune care a ajuns la a 13-a ediţie și prin care peste 50 de pachete cu alimente ajung în preajma sărbătorilor de iarnă la persoane cărora nimeni altcineva nu le aduce o bucurie
 • Un gest mic pentru un suflet de copil – acțiune destinată copiilor de la Preventoriul TBC de la Ilișua, copii cu vârste între 3 și 14 ani proveniți din abandon sau din familii care pur și simplu nu îi pot întreţine
 • Pădurea Lions – acţiune de plantare arbori şi arbuşti, în cadrul căreia, în colaborare cu Tăşuleasa Social am împădurit 2 hectare de teren şi prin forţe proprii încă 1,5 hectare, acţiune care va continua şi în anii viitori
 • Munții noștri curați, nu curățați – acțiune de informare și conștientizare a cetățenilor în vederea protejării habitatului montan
 • Tineri în era tehnologiilor digitale -proiect prin care încurajăm tinerii să rămână şi să studieze în Bistriţa
 • Vorbeşte cu mine – terapia limbajului- proiect prin care finanţăm ore de logopedie pentru copiii cu autism
 • Tineri voluntari pentru bunici solitari + proiect prin care încurajăm tinerii voluntari să fie împreună de vârstnicii singuri
 • Anul Cărţii – proiect prin care încurajăm lectura
 • Cupa generozitații – concurs sportiv prin care încurajăm mişcarea
 • Copii frumoşi cu dinți sănătoşi – proiect prin care furnizăm educaţie stomatologică copiilor din comunităţile izolate ale judeţului Bistriţa-Năsăud
 • Lions Quest – program integrat pentru deprinderea unor abilități socio-emoționale necesare în viață, implementat în parteneriat cu ISJ BN
 • Tânărul ambasador Lions al sec. XXI –care se adresează tinerilor implicaţi în activitatea de voluntariat cu aptitudini remarcabile în domeniul de leadership, oratoric dar şi şcolar.
 • Programul BatPro – prin care am oferit Asociaţiei nevăzătorilor din judeţul nostru computere dotate cu un soft special care le face accesibil cititul
 • Parcul tematic Lions Club Bistriţa – proiect care debutează în acest an lionistic şi prin care ne propunem salvarea soiurilor vechi de păr şi cunoaşterea florii, faunei şi insectelor din perimetrul păşunii Unirea
 • Adăpost pentru victimele violenţei domestice – proiect care debutează în acest an lionistic şi prin care ne propunem construirea unui adăpost pentru victimele violenţei în familie.

Foto – Arhivă

FOTO: O tânără și frățiorul acesteia au plonjat într-o râpă noiembrie 20, 2019 - Un accident rutier a avut loc între Braniștea și cireșoaia. O tânără și frățiorul acesteia au plonjat cu mașina într-o râpă. Șoferița a ajuns la spital.
FOTO/VIDEO: S-a pregătit de unul singur și a câștigat aurul! Povestea lui Tibi, autodidact în skandenberg, un sport care nu are susținere în România! noiembrie 20, 2019 - Deși e un sport care a dat campioni naționali și mondiali, skandenberg-ul în România nu are susținere. Totuși, la doar 18 ani, Tibi a reușit să impresioneze campionii din alte țări și să câștige aurul, weekendul ce a trecut. Se pregătește de unul singur, antrenându-se în sala de forță improvizată în podul casei.
VIDEO Hotel Diana, în centrul celui de-al doilea scandal de prostituție. Acum 3 luni o tânără acuza că este sechestrată într-una din camere noiembrie 20, 2019 - Hotel Diana este în centrul celui de-al doilea scandal de prostituție din acest an. Acum trei luni, o tânără își suna disperată mama din București și se plângea că este sechestrată într-una din camerele hotelului. 
FOTO: Distincții importante, oferite managerului Dorel Cosma, în Bulgaria noiembrie 20, 2019 - Dorel Cosma, managerul Palatului Culturii din Bistrița a fost invitat ieri la palatul prezidențial din Bulgaria. Aici s-a întâlnit cu vicepreşedintele Iliyana Iotova, primind două distincții importante:
Bugetarii vor merge în concediu cu tichete de vacanță și în 2020! Angajații din privat se pot bucura de același privilegiu noiembrie 20, 2019 - Vești bune pentru bugetarii români! Tichetele de vacanță vor fi acordate și în 2020, iar perioada în care acestea pot fi folosite va fi extinsă. Noul ministru al economiei dorește vouchere și pentru cei din privat!
Curtea de Apel nici n-a vrut să audă de o pedeapsă mai blândă pentru cuplul din Aluniș care și-a ciopârțit prietenul de pahar noiembrie 20, 2019 - Cei doi soți din Aluniș și prietenul lor care l-au ciopârțit în 2017 pe un bărbat cu care se cinstiseră bine nu au avut parte de o pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel Cluj, care a menținut sentința primită la Tribunalul Bistrița-Năsăud.
BISTRIȚA: Containere speciale, pentru uleiul uzat, în Piața Decebal și Independenței! noiembrie 20, 2019 - Două containere speciale au fost puse la dispoziția bistrițenilor cu simț de răspundere care iubesc natura. În Piața Decebal și în Independenței Nord aici s-au adunat, timp de trei ani, aproape 1000 litri de ulei uzat care va fi trimis în afara țării. Cât de toxic este acesta:
Un profesor din Bistrița, despre votul acordat lui Klaus Iohannis: L-am cunoscut pe când era inspector școlar! noiembrie 20, 2019 - Un profesor din Bistrița prezintă un portret al actualului Președinte al României, de pe vremea când acesta era inspector școlar. Conform lui Iacob Brănișteanu, acea întâlnire, de acum 20 de ani, trage greu la cântar în acordarea votului. 
ALEGERI 2019. Ovidiu Crețu: De ce nu pot vota Klaus Johannis noiembrie 20, 2019 - Faptul că actualul președinte al României mai vrea un mandat este discutabil. Felul în care s-a comportat pe durata primului mandat de președinte este lamentabil. Felul în care s-a manifestat pe parcursul campaniei electorale este deplorabil.
Avocată din Bistrița sancționată după ce a înjurat la primul tur al alegerilor un reprezentant PSD. Ce s-a întâmplat: noiembrie 20, 2019 - O avocată din Bistrița care deținea funcția de președinte al unei secții de votare a fost înlocuită, ieri, după ce la primul tur al alegerilor prezidențiale a înjurat un reprezentant al PSD și a refuzat să îi înregistreze o cerere.
Viitoare mireasă? Treci pe la Wedding Land, și poți pleca acasă cu rochia de mireasă- cadou! noiembrie 20, 2019 - În acest weekend la Restaurant Terra are loc târgul de nunți – Wedding Land. Firme cu renume din industria organizării nunților vin cu o gamă largă de oferte. Mai mult, se organizează o tombolă pentru toate miresele ce ajung la târg. Iar premiul este o rochiță de mireasă în valoare de 3.600 de lei.
INCREDIBIL: Prostituție la un hotel din Bistrița! Patronul unității de cazare, acuzat de proxenetism noiembrie 20, 2019 - Mai bine de 50 de polițiști au descins la un hotel din Bistrița, vizând o rețea de prostituție. Acuzat de proxenetism este tocmai patronul unității de cazare, care ar fi instruit inclusiv personalul hotelului să ascundă ce se întâmplă.
FOTO Confort sporit pentru pacienții Spitalului Județean. Perioada paturilor secod-hand se încheie! noiembrie 20, 2019 - Spitalul Județean de Urgență Bistrița a început achiziționarea de paturi noi, până acum bazându-se mai mult pe mobilier medical second-hand. Printre facilitățile oferite de noile paturi se numără și posibilitatea luării mesei la pat.
Aquabis: Se sistează apa, astăzi, în Rebrișoara noiembrie 20, 2019 - Astăzi, 20 noiembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Rebrișoara. Ce străzi vor fi afectate:
VIDEO: 4 motive pentru care nu ai voie să ratezi NOSA Film Festival, la Bistriţa! noiembrie 19, 2019 - „Știu că Bistrița merită un festival de film de înaltă ținută. Îmi doresc ca NOSA Film Festival să ajungă în câțiva ani la nivelul unor festivaluri recunoscute național și chiar internațional." Mai jos - patru motive care să vă convingă să nu rataţi proiecţiile: