FOTO: Lecții sănătoase și prietenoase despre produse locale „cinstite”

FOTO: Lecții sănătoase și prietenoase despre produse locale „cinstite”

„Pentru a supraviețui”, „pentru că sunt sănătoase”, „pentru că sunt gustoase”, „pentru dezvoltarea economică locală”…  Acestea sunt doar câteva dintre răspunsurile pe care le-au oferit elevii care au participat la întâlnirile interactive de informare-conștientizare dedicate Zilei naționale a produselor agroalimentare românești. Ei au răspuns astfel la întrebarea „De ce este important să consumăm produse agro-alimentare locale tradiționale?

Campania  „Aleg sănătos, aleg Produs în Bistrița-Năsăud!” se încheie azi, 12 octombrie cu târgul de produse tradiționale din Piața Centrală, la care vor fi prezente și produsele din județul Bistrița-Năsăud cel mai recent certificate ca și  „produs montan”.

Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Consiliului Județean, al Primăriei municipiului Bistrița și al Inspectoratului Școlar Județean au organizat o serie de activități pentru a celebra Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. Scopul a fost promovarea producţiei și consumului de produse agro-alimentare tradiționale,a producătorilor locali şi de a încuraja un stil de viață sănătos.

Standul „Produs în Bistrița-Năsăud” de la expoziția cu vânzare organizată în cadrul evenimentului „Zilele Porților deschise la MADR” este, cu siguranță, cel mai frumos și mai bogat.

Campania de informare-conștientizare în unități de învățământ din județul Bistrița-Năsăud a fost un real succes. Elevii Scolii Gimnaziale Nr. 1 Bistrița și ai Colegiului Național „Petru Rareș” din Beclean au fost de-a dreptul „savuroși” în discuțiile purtate, extrem de interesați și de implicați.

Elevii liceelor Tehnologice Agricole din Bistrița și Beclean au făcut din aceastăzi, o adevărată sărbătoare locală.

Au împărtășit din munca și experiența proprie de creatori de produselocale „cinstite” – naturale, fără conservanți, după rețete tradiționale și au promovat un stil de viațăsănătos: Hiticaș Maria – produse apicole, Gelateria Merigo – produse de patiserie după rețete tradiționale și înghețată artizanală, Bodiu Florentin – coșul cu legume de Dumitra, Koblisca Daniel, elev Liceul Tehnologic Agricol Bistrița – produse apicole,Lidia Tiron – lavandă și produse din lavandă, Fazacas Viorica – produse apicole, Mihai Băloi – nutritionist șiantrenor fitness – Mike Studio.

Evenimentele se vor încheia cu o ediție extinsă a Târgului „Produs în Bistrița-Năsăud”, sâmbătă, 12 octombrie, între 9:00 – 18:00 în Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică.

În scenă vor intra gusturi și arome deosebite – pâine și produse de panificație tradiționale, toate coapte în cuptor la foc de lemne, specialități din păstrăv, brânzeturi naturale de la poalele Munților Călimani, Munților Rodnei și Țara Năsăudului, prăjituri de casă, uleiuri presate la rece, miere și produse apicole, zacuscă cu hribi, siropuri,și dulcețuri parfumate din Pasul Tinuța, legume proaspete și naturale de Dumitra și Monor – acompaniate de demonstrații sportive Mike Studio.

 

Rostul de dimineaţă: Cum ne credem şi cum suntem de fapt… noiembrie 17, 2019 - Cum ne credem şi cum suntem de fapt… Cum e distribuită puterea la noi? Cât de religioşi ne credem şi cât suntem în realitate…?! Cât de masculini, servili, liberi sau ospitalieri ne credem? Cum suntem în realitate...?
La Spital, ca-n marile centre: O comisie de medici analizează fiecare caz și stabilesc împreună tratamentul! noiembrie 17, 2019 - Un chirurg din cadrul Spitalului Județean a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro. Acesta a vorbit despre relația extraordinară care există între chirurgi. Dar a explicat că există și o comisie oncologică ce dezbate fiecare caz în parte. ”Ne consultăm ca să putem lua cea mai bună decizie pentru pacient!” a explicat dr Radu Elisei.
FOTO – GROAZNIC: Bunic mort într-un incendiu în Budac noiembrie 17, 2019 - Pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu, în Budacu de Sus. Din nefericire, după ce locuința a ars în întregime, înăuntru a fost găsit cadavrul unui bărbat.
VIDEO – Klaus Iohannis: PNL BN, ați câștigat bronzul! Vreau să câștigați atâtea primării încât sediul să vă fie neîncăpător! noiembrie 16, 2019 - În cadrul întâlnirii de la Sala Polivalentă, mai mulți reprezentanți ai PNL au luat cuvântul. Cu toții au felicitat filiala PNL BN și bistrițenii. ”Ați câștigat medalia de bronz. Sunteți în pole position pentru Primăria Bistrița. Vă doresc să câștigați atâtea primării la alegerile locale în așa fel încât sediul să fie neîncăpător când se întâlnesc toți primarii liberali” a declarat președintele Klaus Iohannis.
FOTO/VIDEO – Klaus Iohannis: Nu vreau dezbatere cu doamna Dăncilă! Sunt în război cu PSD! noiembrie 16, 2019 - Președintele României în exercițiu, Klaus Iohannis a fost prezent astăzi la Bistrița. A vorbit cu oamenii, a făcut declarații de presă și și-a provocat electoratul. ”Nu vreau o dezbatere cu doamna Dăncilă! Cu PSD nu sunt în competiție, sunt în război!” a declarat acesta.
FOTO: Tulburătoare poveşti despre eroi şi tragedii aviatice petrecute la câţiva paşi de Bistriţa noiembrie 16, 2019 - Poveşti extraordinare despre eroii care au pilotat avioane de vânătoare, pe aceste meleaguri, acum 75 de ani – vă stau la dispoziţie în aceste zile, la Muzeul Judeţean din Bistriţa. Aici a fost inaugurată o expoziţie cu totul specială, din care nu lipsesc tulburătoare fragmente de istorie.
Pepiniera de handbaliste junioare a județului se prezintă într-o super-competiție noiembrie 16, 2019 - La finalul acestei luni, bistrițenii vor avea ocazia să le cunoască pe cele aproape 300 de handbaliste care se pregătesc pentru ca peste câțiva ani să li se alăture sportivelor de la CS Bistrița. Totul va lua forma unei super-competiții!
VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, așteptat de sute de bistrițeni pe Pietonal noiembrie 16, 2019 - Sute de bistrițeni au așteptat întâlnirea de astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis. În scurt timp acesta va ajunge în fața Sălii Polivalente de unde le va vorbi bistrițenilor.
Dr. Radu Elisei: Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital! noiembrie 16, 2019 - În luna august 2018 la Spitalul Județean Bistrița a început să lucreze dr Radu Elisei, medic specialist în chirurgia generală. Acesta a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, vorbind despre activitatea sa și operațiile în premieră făcute la Bistrița. ”Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital!” a spus acesta.
VIDEO: Accident cu victimă încarcerată, la Rebrișoara! noiembrie 16, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Rebrișoara. Un autoturism cu semn de începător a intrat din plin în remorca unui tractor, încărcată cu pământ. Un tânăr a rămas încarcerat. 
RECORD de Black Friday: Un bistrițean a cumpărat un televizor de 30.000 de lei noiembrie 16, 2019 - Un bistrițean a bifat unul dintre recordurile înregistrate de Black Friday, după ce a cumpărat un televizor de 30.000 de lei. De unde este cumpărătorul cu mână largă
Rostul de dimineaţă: Prăbuşit la pământ, ca o glazură pe deasupra drumului… noiembrie 16, 2019 - Nu e uşor să-l priveşti în ochi. E de-al drumului. Este din zodia celor care păşesc graţios, te izbesc fulgerător cu o privire şi pleacă elegant mai departe... Fără să întoarcă privirea. Fără să te bage în seamă. Fără să-i pese...
Președintele Iohannis se va plimba mâine pe Pietonal! Între 14.00-15.00 noiembrie 15, 2019 - Președintele Klaus Iohannis va fi mâine în Bistrița-Năsăud, așa cum Bistrițeanul.ro vă anunța încă de luni. Susținătorii candidaturii sale la un nou mandat în fruntea țării, nu puțin în Bistrița-Năsăud după rezultatul obținut în primul tur, îl pot întâlni mâine în centrul Bistriței sau la Sala Polivalentă, acolo unde are loc întâlnirea oficială cu susținătorii săi.
Ioan Turc: Împreună putem trimite PSD să se reformeze în liniște! Cer liberalilor mobilizare totală! noiembrie 15, 2019 - Ioan Turc cere bistrițenilor să trimită PSD-ul să se reformeze în liniște. Liderul PNL BN le solicită membrilor de partid mobilizare totală pentru al doilea tur de scrutin.
Central Motors dă startul la Black Friday! noiembrie 15, 2019 - Black Friday a devenit o tradiție pentru Central Motors, aducând în prim-plan oferte de neratat și în acest an.  Central Motors – dealer autorizat al mărcilor Ford și Hyundai pe plan local – a organizat campanii speciale cu ocazia zilei de Black Friday.