FOTO: Şi copiii bistriţenilor din Madrid votează! „Cel mai bun rezultat din toate timpurile”

FOTO:  Şi copiii bistriţenilor din Madrid votează! „Cel mai bun rezultat din toate timpurile”

La secţia electorală 632 din Madrid alegerile prezidenţiale au şi o latură distractivă. Inclusiv copiii au fost invitaţi să voteze, într-o urnă special amenajată pentru ei. Se pare că s-a înregistrat deja „cel mai bun rezultat din toate timpurile”, în ceea ce priveşte prezenţa la vot.

Scriitorul Gelu Vlaşin, originar din Telciu şi stabilit de ani buni la Madrid, a reuşit să ţină astăzi o inedită lecţie de educaţie civică pentru copiii românilor care votează la Madrid. El a amenajat o urnă specială pentru cei mai mici dintre votanţi:

Educație civică pentru cei mici, la secția electorală nr. 632 din Madrid. Micuții votanți primesc la final şi o bomboană de ciocolată”, a transmis Gelu Vlaşin, adăugând şicâteva fotografii sugestive:

Date oficiale: Conform Instititului Național Spaniol de Statistică, în Spania existau înregistrați la data de 1 ianuarie 2019 – 587.655 de români dintre care 58. 642 fără drept de vot. Deci un total de votanți de 529.012. Din anul 2012, când existau în Spania 720.001 români, cifrele au scăzut constant în fiecare an. Revenind la numărul de votanți – putem constata că în realitate la ora 11:00 (ora Spaniei) aveam deja peste 10% participare în Spania (63.163). Adică EXCELENT! Felicitări Ambasada României, pentru excelenta organizare a secțiilor de votare din Spania!”, a mai transmis Gelu Vlaşin.

Scriitorul bistriţean a făcut comentarii şi asupra statutului pe care îl au românii din diaspora. „Mereu vor exista oameni care vor încerca să alimenteze ideea că toți românii care au plecat din țară sunt niște trădători. Eu chiar o să recunosc acest lucru: sunt un trădător pentru acei care își imaginau că pot fi manipulat până la ultima suflare. Sunt un trădător pentru cei care își imaginau că nu contez. Sunt un trădător pentru toți corupții României, care nu s-au mai putut baza pe slăbiciunile mele. Sunt un trădător pentru toți nenorociții care au făcut să ne luăm lumea-n cap. Sunt într-adevăr un trădător pentru baronii și pentru parveniții care au împânzit țara…

Gelu Vlaşin a subliniat, totodată, că majoritatea banilor pe care îi câştigă se îndreaptă către România: „Pentru că impozitele părinților mei sunt plătite din buzunarul meu. Pentru că în loc să-mi contruiesc o casă în străinătate, am preferat să-mi investesc toți banii în pământul natal. Pentru că facturile de curent, gaze, telefon, internet ale celor de acasă sunt plătite din buzunarul meu. Pentru că îmi iubesc atât de mult țara, încât am fost în stare să stau la cozi infernale doar ca să-mi exprim dreptul de vot…

Românii din Diaspora CONTEAZĂ! Nu numai pentru că au hotărât să iasă masiv la vot, ci şi pentru tot ceea ce fac ei pentru țărișoara noastră… Vom depăşi toate recordurile de participare din ultimii 30 de ani. Vom ieşi la vot aproape un milion de români din străinătate. Pentru că votul nostru contează! HAI ŞI TU LA VOT! DEMONSTREAZĂ CĂ ÎȚI PASĂ DE ROMÂNIA!”, a conchis Gelu Vlaşin.

DE CITIT: Faza cu fotbalul… Frumusețe, huliganism, dramă, umor, ipocrizie, seducție… ianuarie 19, 2020 - Care e faza cu fotbalul? Fotbalul înseamnă o mulțime de lucruri – complexe și contradictorii care se bat cap în cap... Fotbalul înseamnă memorie, istorie, loc pe hartă, clasă socială, gen, identitate familială, tribală sau națională...
FOTO/VIDEO: GENIAL la doar cinci anișori! ianuarie 19, 2020 - Te uiți la el și nu pare cu nimic diferit față de un copil de 5 ani și șapte luni. Dar apoi, începe să-ți povestească despre planete și sateliții lor, despre dinozauri, sau să-ți arate niște steaguri și să-ți spună cărei țări îi aparține, care e capitala și unde pe glob se află! Atunci spui: David e GENIAL!
ATENȚIE la ghețuș și polei! Peste 100 de persoane au ajuns la spital cu fracturi și entorse! ianuarie 19, 2020 - Vremea rece a favorizat producerea de ghețuș chiar și pe trotuare. De la începutul lunii ianuarie, peste 100 de persoane au ajuns la Spitalul Județean de Urgență cu entorse și fracturi.
Rostul de dimineață: Ne-au băgat în ceață… Și ne-au uitat acolo ianuarie 19, 2020 - Cine a avut ochi de văzut și suflet de simțit – a văzut și simțit: în ultimele zile (de aproape o săptămână) ceața a învăluit amenințător orașul… Ca să transmită – ce…?!?
FOTO: Impact frontal, la Cluj! De vină, un bistrițean! ianuarie 18, 2020 - Un accident rutier a avut loc în municipiul Cluj Napoca. Un bistrițean a pătruns cu mașina pe contrasens și a lovit o mașină condusă de un bărbat din județul Alba. Ambii șoferi, dar și încă două femei au ajuns la spital.
Handbal feminin- Cupa EHF: Odense Handbold vs Gloria Bistrița. „Mergem în Danemarca să dăm totul pe teren” ianuarie 18, 2020 - O spune Horațiu Pașca, proaspătul tătic al unui băiețel pe numele lui Sebastian, antrenorul principal al Gloriei 2018 Bistrița-Năsăud. După două remize pe care Gloria 2018 Bistrița-Năsăud le-a obținut în partidele cu polonezele de MKS Lublin și unguroaicele de la Erd HC, bistrițencele merg în Danemerca, acolo unde joacă duminică de la ora 16.00 contra Odense Handbold, în etapa a 3-a a Grupei C din Cupa EHF.
Ionuț Simionca îi trage pe liberali de mânecă: „Aștept să arate că sunt oameni de onoare” ianuarie 18, 2020 - PNL a reușit să își impună Guvernul Orban și cu sprijinul voturilor parlamentarilor PMP, inclusiv cu cel al deputatului Ionuț Simionca. Acesta și-a condiționat votul de susținerea financiară pentru proiectul Autostrada Nordului, proiect pentru care a strâns foarte multe voturi. 
„PNDL a contribuit major la dezvoltarea comunei Căianu Mic” – ce spune primarul Paul Știr despre cel mai blamat program: ianuarie 18, 2020 - Primarul comunei Căianu Mic, vicepreședintele PSD Bistrița-Năsăud  Paul Știr, spune că PNDL a contribuit foarte mult la dezvoltarea comunei pe care o păstorește și că programul, unul dintre cele mai blamate, nu a fost dedicat doar edililor social-democrați.
Bistrițenii care aruncă gunoiul aiurea, surprinși cu camere video. Big Brother pentru pubelele din orașe ianuarie 18, 2020 - Începând din acest an, pubelele vor fi supravegheate cu camere video în toate orașele din județ. Este cerința ADI Deșeuri pentru autoritățile locale, pentru a se asigura că bistrițenii se conformează și nu mai aruncă aiurea gunoiul.
VIDEO. Regizorul Radu Afrim, originar din Beclean: O imensă instalație de răni deschise ianuarie 18, 2020 - „Istoria contemporană a devenit o enormă instalație care expune răni deschise. Lumea întreagă și-ar putea identifica aici originile. Însă puțini oameni reușesc să ofere și remediul. Teatrul contemporan încearcă să facă asta...”
O copiluță de la Centrul din Beclean nu s-a mai întors după vacanță! UNDE a fost găsită: ianuarie 18, 2020 - O fată de 13 ani, de la Centrul din Beclean, a fost învoită pe perioada vacanței să-și viziteze familia. Doar că aceasta nu s-a mai întors la Centru, iar responsabilii au anunțat poliția. UNDE a fost găsită minora:
Buletine noi, cu cip și amprentă, pentru români! ianuarie 18, 2020 - Buletinele românilor intră în era digitală! Noile cărți de identitate se vor alinia la standele europene și vor ține loc și de card de sănătate. În premieră, și bebelușii vor avea buletine.
Aquabis: Se sistează apa potabilă în Piața Mihai Eminescu din Bistrița ianuarie 18, 2020 - Astăzi, 18 ianuarie 2020, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Bistrița, Piața Mihai Eminescu și străzile aferente.
FOTO: Două case și o bucătărie de vară au ars la Măgura Ilvei ianuarie 17, 2020 - Cinci echipaje ale ISU BN, dar și SVSU Măgura Ilvei au intervenit la un incendiu. Două case și o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, nu au fost victime.
Renumit profesor universitar bistrițean despre munca în ANAF: „spații improprii, multă nemulțumire de sine, relații conflictuale” ianuarie 17, 2020 - Profesorul universitar Cornel Ban, care predă la Copenhagen Business School a prezentat într-o conferință de presă cum a găsit sediile ANAF din Ardeal pe care le-a vizitat. Acesta a catalogat condițiile de muncă ca fiind foarte grele, presărate cu spații improprii, multă nemulțumire de sine și relații conflictuală.