FOTO/VIDEO: A venit iarna! O confirmă mașinile ce nu pot urca dealul Jelnei!

FOTO/VIDEO: A venit iarna! O confirmă mașinile ce nu pot urca dealul Jelnei!

Astăzi a căzut prima ninsoare! Bucurie pentru copii, stres pentru șoferi! Iar în urmă cu puțin timp, s-a creat și primul blocaj. Dealul Jelnei pare să dea bătăi de cap unora a căror mașini nu reușesc să urce. Și ar fi ajuns în șanț.

UPDATE 2 

Viceprimarul Cristian Niculae a explicat pentru Bistriţeanul.ro că Primăria Bistriţa era pregătită să intervină încă de azi dimineaţă. De altfel, utilajele de deszăpezire au şi intervenit pe străzile din oraş încă de când a început să ningă.

Prioritate au străzile aflate în pantă. Se acţionează cu antiderapant, pentru că stratul de zăpadă este prea mic pentru a se interveni cu lama. Utilajele de deszăpezire vor continua să acţioneze pe străzile din oraş. Recomandarea noastră pentru şoferi este să utilizeze anvelope de iarnă“, a mai precizat viceprimarul Cristian Niculae.

UPDATE 1

Se stă în coloană, undeva de pe la mijlocul dealului! O mașină cu lamă și cu antiderapant e prezentă deja pe traseu pentru a curăța carosabilul.

Conform informațiilor din trafic, situația ar fi la fel și pe Dealul Dumitrei, dar și zona Năsăud, Nimigea.

Probleme ar exista și pe DN17C, partea de coborâre a dealulului în Maramureș.

Mașina care a ajuns în șanț era dotată cu…cauciucuri de vară.

ȘTIRE INIȚIALĂ

După un noiembrie „de primăvară”, a doua zi a lunii decembrie a adus prima ninsoare. Fulgii au început să cadă încă de pe la amiază, spre bucuria copiilor. Și spre disperarea șoferilor.

Ninsoarea constantă a făcut ca inclusiv pe carosabil să se aștearnă un covor de nea.

Iar dovada clară a sosirii iernii o dau mașinile care se „încăpățânează” să urce… dealul Jelnei.

Ar fi mașini care au derapat, iar unele ar fi ajuns în șanț. Abia de câteva momente a ajuns în zonă mașina de deszăpezit a Primăriei Bistrița.

Conform informațiilor oferite de șoferi din trafic, pe grupul Info Trafic Bistrița Năsăud, avem următoarea situație:

„Autoritățile au fost luate prin surprindere, din nou. Nu se așteptau să ningă în decembrie. Bistrița-Budacu de Sus- DEZASTRU DRUMUL! Circulăm cu 30, maxim 40km/h”, a scris Paula I.

„Bistrița – Mureșenii Bârgăului se circulă greu, nu am văzut niciun echipaj de deszăpezire. De la intersecția cu Colibița se circulă bine până la Vatra Dornei. Cred că au concentrat toate echipajele pe zona aia”, a scris Vlad N.

Greu se conduce din Sărățel spre Arcalia! Rușine cei cu deszăpezirea”, a scris Alin L.

Beclean – Bistrița. Trei mașini împrăștie material antiderapant”, a anunțat Ioan S.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud informează:

Ca urmare a precipitațiilor sub formă de ninsoare din ultimele ore, pe drumurile naționale și județene din județ se acționează începând de la ora 14:00 cu utilaje de deszăpezire, după cum urmează:

– pe drumurile naționale acționează 19 utilaje cu 97 de tone de material antiderapant;
– pe drumurile județene acționează 8 utilaje cu 100 tone materiale antiderapant.

Prioritare sunt drumurile naționale și județene cel mai intens circulate, ulterior se va trece la arterele secundare pentru asigurarea condițiilor de trafic normale, pentru perioada iernii.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud recomandă participanților la trafic să circule doar cu autovehicule dotate cu pneuri de iarnă și pietonilor să traverseze arterele rutiere doar prin locuri semnalizate, după ce s-au asigurat în prealabil.

Momentan nu sunt restricții de circulație!

Pe toate tipurile de drum se circulă în condiții de iarnă!

 

 

Ne-au dat prefect defect! Umblă cu limba scoasă… decembrie 12, 2019 - Stimați cetățeni, știm că aveați așteptări mari de la PNL. Nu știm cum să vă zicem, dar... țeapă! Acu', nici să nu-i judecăm aspru. Fac și ei numiri din ce au prin partid. Când a fost să se numească prefectul, altul mai bun ca Dolha n-au găsit. Asta au avut mai bun, asta ne-au dat de prefect! Nu a știut nimeni cum reacționează la bucurii, că Dolha mai mult necaz pe funcții a avut prin partid. Și, uite-l pe Dolha, în momentul solemn al învestirii cu limba pe afară... Ce-o fi pățit? "Egzistă" o explicație!
FOTO/VIDEO. Premii pentru elitele României din Bistriţa-Năsăud: „E mult prea puţin faţă de cât meritaţi!” decembrie 12, 2019 - Sute de elevi, profesori şi părinţi au umplut astă-seară Sala Polivalentă din Bistriţa. Pe acordurile heavy-metal ale celor de la AC/DC, elitele învăţământului din judeţ au fost răsplătite cu premii în bani, diplome şi aplauze. „Este mult prea puţin faţă de cât meritaţi voi cu adevărat…!”
GRAV accident în Livezile! Un pieton a fost lovit de mașină! decembrie 12, 2019 - Accident rutier GRAV în localitatea Livezile. Un pieton a fost lovit de mașină. Echipajele medicale au găsit victima inconștientă.
CRĂCIUN în Bistriţa-Năsăud, din 20 decembrie, la Muzeu! decembrie 12, 2019 - Crăciun în Bistriţa-Năsăud, din 20 decembrie, la Muzeul Judeţean! Cu tradiții strămoșești, de-o frumusețe aparte, unice, irepetabile. În centrul acestora trebuie să stea bucuria împărțită, care să unească întreaga comunitate în jurul acelorași valori ancestrale:
Vești bune pentru milioane de români! Crește valoarea tichetelor de masă decembrie 12, 2019 - Conform unui proiect legislativ propus recent, valoarea unui tichet de masă va crește și va ajunge la 20 de lei. Șansele ca noua valoare să devină realitate sunt foarte mari.
Poliția confirmă! Un minor de 16 ani este bănuit de atacul cu cuțitul din supermarket decembrie 12, 2019 - Inspectoratul de Poliție Județean confirmă faptul că un elev de liceu este bănuit pentru atacul violent de ieri dintr-un supermarket din municipiu. Momentan, adolescentul este audiat de oamenii legii.
CONTROALE la Teaca! CE au descoperit oamenii legii și reprezentanții DGASPC decembrie 12, 2019 - O acțiune comună a polițiștilor, jandarmilor și reprezentanților Protecției Copilului nu s-a lăsat fără ”rezultate”. Zeci de persoane și mașini au fost verificate. O minoră dispărută a fost găsită, au fost prinși elevi ce chiuleau de la ore și s-au aplicat amenzi.
Iana OPTIC. Povestea fetei pe care ochelarii au făcut-o să se îndrăgostească de Bistrița decembrie 12, 2019 - Povestea Iana OPTIC începea la Bistrița în urmă cu fix 15 ani. Pe atunci, Iana Mureșan îl însoțea în oraș pe soțul ei, care era distribuitor al unor mărci de rame și ochelari de vedere. Totuși, în orașelul superb, cochet, cu mașini scumpe și vile impunătoare,  nu se vindeau deloc ramele și lentilele de calitate, cei care ofereau astfel de servicii alegând întotdeauna produsele cele mai ieftine, singurele pe care păreau să le cumpere bistrițenii. Iana era convinsă că femeile frumoase și domnii eleganți din oraș ar fi ales și ceva mai frumos, mai de calitate, dar nu aveau de unde. Și așa s-a născut magazinul de pe pietonal Iana OPTIC, care, de 15 ani, face ochelari pe toate gusturile și pentru toate buzunarele. 
FOTO: Ce cadou a primit primarul Crețu de la localnicii din Slătinița decembrie 12, 2019 - Ședința de Consiliu local a început cu… Un moment mai aparte. Localnicii din Slătinița au trimis un cadou primarului Crețu in semn de… revoltă. CE a primit edilul: Scandalul dintre primarul Crețu și localnicii nemulțumiți din Slătinița continuă și în prag de sărbători. Ședința de Consiliu Local a început cu un cadou “special” pentru primar....
A început operațiunea PORCUL! Șoferii prinși cu porcul în mașină riscă amenzi și pot rămâne fără animal. VEZI despre ce e vorba: decembrie 12, 2019 - Poliția Română și Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au început acțiunea PORCUL! Toți cei care vor fi prinși cu porcul în portbagaj riscă să rămână fără el. VEZI ce se întâmplă:
VIDEO: Obiectivele anului 2020, la Zagra. Primarul Dumitru Buşcoiu: „Am fost zgârcit, nu am făcut risipă” decembrie 12, 2019 - Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean, primarul din Zagra, Dumitru Buşcoiu, a recunoscut că a fost cam „zgârcit". A reuşit să facă şi economii şi să cumpere din bugetul local mai multe utilaje. Care este obiectivul său pentru anul 2020:
Ce avere a adunat fostul prefect Ovidiu Frenț: acțiuni și dividende de sute de mii de lei decembrie 12, 2019 - Ovidiu Frenț a părăsit ieri Instituția Prefectului, după ce a condus-o timp de aproape trei ani. Venit din mediul privat, fostul prefect se poate lăuda cu o casă, un apartament, dividende și acțiuni în valoare de sute de mii de lei.
FOTO/VIDEO: Iată vin colindători! Pe ulițele din Căian! Adună bunuri pe care le duc apoi celor nevoiași! decembrie 12, 2019 - O colindă mai specială va răsuna mâine după-masă pe ulițele din Căian. Colindătorii vor încânta cu glasurile lor. Și așteaptă în schimb produse neperisabile, îmbrăcăminte, etc. Nu pentru ei. Ci pentru cei mai nefericiți de la Centrele de copiii sau bătrâni. Sau alți nevoiași. 
FOTO: Accident pe strada Libertății din municipiu decembrie 12, 2019 - Două persoane au nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost implicate într-un accident. Evenimentul rutier a avut loc pe strada Libertății din municipiu. 
Aquabis: Două străzi din Beclean rămân azi fără apă potabilă decembrie 12, 2019 - Două străzi din Beclean rămân azi fără apă potabilă, anunţă cei de la Aquabis. Cât durează remedierea defecţiunii: