FOTO/VIDEO: A venit iarna! O confirmă mașinile ce nu pot urca dealul Jelnei!

FOTO/VIDEO: A venit iarna! O confirmă mașinile ce nu pot urca dealul Jelnei!

Astăzi a căzut prima ninsoare! Bucurie pentru copii, stres pentru șoferi! Iar în urmă cu puțin timp, s-a creat și primul blocaj. Dealul Jelnei pare să dea bătăi de cap unora a căror mașini nu reușesc să urce. Și ar fi ajuns în șanț.

UPDATE 2 

Viceprimarul Cristian Niculae a explicat pentru Bistriţeanul.ro că Primăria Bistriţa era pregătită să intervină încă de azi dimineaţă. De altfel, utilajele de deszăpezire au şi intervenit pe străzile din oraş încă de când a început să ningă.

Prioritate au străzile aflate în pantă. Se acţionează cu antiderapant, pentru că stratul de zăpadă este prea mic pentru a se interveni cu lama. Utilajele de deszăpezire vor continua să acţioneze pe străzile din oraş. Recomandarea noastră pentru şoferi este să utilizeze anvelope de iarnă“, a mai precizat viceprimarul Cristian Niculae.

UPDATE 1

Se stă în coloană, undeva de pe la mijlocul dealului! O mașină cu lamă și cu antiderapant e prezentă deja pe traseu pentru a curăța carosabilul.

Conform informațiilor din trafic, situația ar fi la fel și pe Dealul Dumitrei, dar și zona Năsăud, Nimigea.

Probleme ar exista și pe DN17C, partea de coborâre a dealulului în Maramureș.

Mașina care a ajuns în șanț era dotată cu…cauciucuri de vară.

ȘTIRE INIȚIALĂ

După un noiembrie „de primăvară”, a doua zi a lunii decembrie a adus prima ninsoare. Fulgii au început să cadă încă de pe la amiază, spre bucuria copiilor. Și spre disperarea șoferilor.

Ninsoarea constantă a făcut ca inclusiv pe carosabil să se aștearnă un covor de nea.

Iar dovada clară a sosirii iernii o dau mașinile care se „încăpățânează” să urce… dealul Jelnei.

Ar fi mașini care au derapat, iar unele ar fi ajuns în șanț. Abia de câteva momente a ajuns în zonă mașina de deszăpezit a Primăriei Bistrița.

Conform informațiilor oferite de șoferi din trafic, pe grupul Info Trafic Bistrița Năsăud, avem următoarea situație:

„Autoritățile au fost luate prin surprindere, din nou. Nu se așteptau să ningă în decembrie. Bistrița-Budacu de Sus- DEZASTRU DRUMUL! Circulăm cu 30, maxim 40km/h”, a scris Paula I.

„Bistrița – Mureșenii Bârgăului se circulă greu, nu am văzut niciun echipaj de deszăpezire. De la intersecția cu Colibița se circulă bine până la Vatra Dornei. Cred că au concentrat toate echipajele pe zona aia”, a scris Vlad N.

Greu se conduce din Sărățel spre Arcalia! Rușine cei cu deszăpezirea”, a scris Alin L.

Beclean – Bistrița. Trei mașini împrăștie material antiderapant”, a anunțat Ioan S.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud informează:

Ca urmare a precipitațiilor sub formă de ninsoare din ultimele ore, pe drumurile naționale și județene din județ se acționează începând de la ora 14:00 cu utilaje de deszăpezire, după cum urmează:

– pe drumurile naționale acționează 19 utilaje cu 97 de tone de material antiderapant;
– pe drumurile județene acționează 8 utilaje cu 100 tone materiale antiderapant.

Prioritare sunt drumurile naționale și județene cel mai intens circulate, ulterior se va trece la arterele secundare pentru asigurarea condițiilor de trafic normale, pentru perioada iernii.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud recomandă participanților la trafic să circule doar cu autovehicule dotate cu pneuri de iarnă și pietonilor să traverseze arterele rutiere doar prin locuri semnalizate, după ce s-au asigurat în prealabil.

Momentan nu sunt restricții de circulație!

Pe toate tipurile de drum se circulă în condiții de iarnă!

 

 

Un maramureșean și-un bistrițean, reținuți de polițiști! Unul pentru tâlhărie, altul c-a făcut accident! ianuarie 20, 2020 - În acest weekend, polițiștii au reținut doi tineri. Unul din Ruscova, altul din Bistrița. Unul a intrat cu mașina, rupt de beat, într-o poartă. Altul, pentru tâlhărie calificată. Ambii au ajuns în fața instanței de judecată:
VIDEO Cum au înțeles bistrițenii să selecteze gunoiul? Ce „se ascunde” în pubelele dedicate reciclabilelor ianuarie 20, 2020 - Haine, deșeuri menajere și orice altceva ! Asta au găsit reprezentanții ADI Deșeuri în containerele semi-îngropate dedicate deșeurilor reciclabile. Agenția atrage atenția că așa nu facem altceva decât să „contaminăm” deșeurile reciclabile, care nu mai pot fi refolosite ulterior.
Stewo Plastic Prod Năsăud caută un inspector resurse umane! Amicii Building angajează ingineri! ianuarie 20, 2020 - Amicii Building caută pentru angajare șoferi categoria B și C+E! De asemenea, firmele din Bistrița caută farmacist, economist, ajutor de bucătar, ingineri sau agent de vânzări. Află ce avantaje și beneficii primești în schimb:
FOTO/VIDEO – MODELZO: 1 + 1 GRATIS! Rămâne cum s-a stabilit ianuarie 20, 2020 - Este mijlocul sezonului rece și încă există atâtea piese vestimentare pe care ai dori să le încerci în peisajul de basm. La Modelzo, poți face o achiziție extraordinară. La un produs cumpărat, primești unul gratis! Așa că poți avea un outfit diferit pentru fiecare zi de iarnă! Rămâne cum s-a stabilit!
PERFORMANȚĂ! De ziua sa și-a făcut cadou al 10-lea titlu de campion național la GO ianuarie 20, 2020 - Unul dintre frații Dobraniș, care au pus Bistrița pe harta națională a GO-ului și România pe cea internațională, a reușit performanța de a-și face cadou de ziua sa al 10-lea titlu de campion național la sportul minții.
FOTO: Bistrițenii au luat cu asalt pârtia Cocoș, în weekend! ianuarie 20, 2020 - Municipalitatea a deschis Pârtia Cocoș, doar parțial. Cu toate acestea, sute de bistrițeni s-au înghesuit în acest weekend să testeze cei 300 m de pârtie. CÂȚI au fost în primele zile:
ULTIMA ORĂ! Profesorul din Șanț, încătușat de jandarmi ianuarie 20, 2020 - Vasile Maternik, profesorul de sport din Șanț, a încercat și astăzi să se reîntoarcă la ore, după ce a făcut o „pauză” de mai bine de o lună. Acesta a încercat să intre cu forța în școală, jandarmii prezenți la fața locului fiind nevoiți să îl încătușeze și să-l ducă la poliție.
FOTO: Au sosit pubelele galbene! ianuarie 20, 2020 - Încet, încet, soseșc cele necesare pentru implementarea proiectului ”Plătești cât arunci”. Au sosit primele 15 TIR-uri cu pubelele galbene cu cip, tocmai din Germania. Și o parte din încasetări sunt ajunse. 
Aquabis: Trei străzi din Beclean, fără apă potabilă astăzi ianuarie 20, 2020 - Trei străzi din Beclean rămân astăzi fără apă, din cauza unei defecțiuni, anunță Aquabis. Cum vor fi afectați locuitorii:
Observații privind sistemul de colectare a deșeurilor în Bistrița-Năsăud ianuarie 20, 2020 - În sfârșit, ADI Deșeuri a ieșit public cu câteva explicații privind viitorul colectării deșeurilor menajere și reciclabile și tarifele percepute.Rămân, totuși, multe lucruri neelucidate, „în ceață”, pe care ADI Deșeuri trebuie să le lămurească. 
Cupa EHF: Odense Handbold-Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 25-19. ”Ieșirea” din grupă e tot mai departe ianuarie 19, 2020 - Cel mai important meci al echipei de handball feminin Gloria 2018 BN s-a jucat în această după-amiază în orașul Odense. Cert, Odense Handbold s-a dovedit a fi la înălțimea locului 1 ocupat în grupă, fiind deja calificată în etapa superioară a  grupelor acestei competiții de handbal europene.
VIDEO: Managerul unei instituții din Bistrița, într-un top american al celor mai bune albume din ultimii 10 ani ianuarie 19, 2020 - Muncește la Bistrița, dar asta nu îl împiedică să apară și în topurile americane: Un album de muzică „născut” la Bistrița, pe care apar și doine interpretate de managerul unei instituții din oraș, a reușit performanța de a se clasa într-un top al celor mai bune 10 albume muzicale în ultima decadă, conform unei prestigioase reviste americane!
DE CITIT: Faza cu fotbalul… Frumusețe, huliganism, dramă, umor, ipocrizie, seducție… ianuarie 19, 2020 - Care e faza cu fotbalul? Fotbalul înseamnă o mulțime de lucruri – complexe și contradictorii care se bat cap în cap... Fotbalul înseamnă memorie, istorie, loc pe hartă, clasă socială, gen, identitate familială, tribală sau națională...
FOTO/VIDEO: GENIAL la doar cinci anișori! ianuarie 19, 2020 - Te uiți la el și nu pare cu nimic diferit față de un copil de 5 ani și șapte luni. Dar apoi, începe să-ți povestească despre planete și sateliții lor, despre dinozauri, sau să-ți arate niște steaguri și să-ți spună cărei țări îi aparține, care e capitala și unde pe glob se află! Atunci spui: David e GENIAL!
ATENȚIE la ghețuș și polei! Peste 100 de persoane au ajuns la spital cu fracturi și entorse! ianuarie 19, 2020 - Vremea rece a favorizat producerea de ghețuș chiar și pe trotuare. De la începutul lunii ianuarie, peste 100 de persoane au ajuns la Spitalul Județean de Urgență cu entorse și fracturi.