FOTO/VIDEO. Dorel Vişan, la Bistriţa: „Omul i-a întors spatele lui Dumnezeu…”

FOTO/VIDEO. Dorel Vişan, la Bistriţa: „Omul i-a întors spatele lui Dumnezeu…”

„Atâtea lucruri ne despart de suflet, încât atunci când avem ocazia să ne apropiem – ar trebui s-o facem cu mai multă credinţă… Dacă l-aş parafraza pe înţeleptul Constantin Noica, aş spune că animalele şi păsările trăiesc care în văzduh, care pe pământ, care în ape, care sub pământ… Dar omul trebuie să trăiască în cultură şi în cunoaştere de sine… Şi nimeni nu este mai necunoscut omului decât el însuşi…”

Cuvintele de mai sus au fost rostite zilele trecute, la Sinagogă, de legendarul actor Dorel Vişan, invitat la Bistriţa alături de flautistul Ioan Bogdan Ştefănescu – fiul regretatului actor Eusebiu Ştefănescu.

Flautul Fermecat 2019 / Flautul la Puterea Poeziei s-a intitulat emoţionantul recital poetic şi musical desfăşurat la Sinagogă.

Ioan Bogdan Ştefănescu – prim-flautist al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti – şi-a cucerit publicul cântând pe un flaut de aur masiv oferit de o companie japoneză.

Şi poezia trebuie să fie rugăciune – a mai spus actorul Dorel Vişan, referindu-se admirativ la Sinagoga din Bistriţa. „Pentru că poezia nu se limitează numai la literatură. Poezia este viaţă. Un mare cărturar spaniel spunea despre poet că el este un animal de apă, care trăieşte pe uscat şi vrea să zboare… Este cea mai frumoasă definiţie a poetului, a sensibilităţii, a omului care gândeşte în basme şi vorbeşte în poezii, cum spunea Eminescu…”, a mai spus Dorel Vişan.

Actorul clujean a recitat versuri din Blaga, Eminescu şi Coşbuc, povestind şi interacţionând cu publicul din Bistriţa, înainte de fiecare poem recitat.

Şi mâine, 4 iulie, de la ora 19:00, se anunţă un recital de excepţie, la Sinagogă: Primăria Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „G. Coşbuc” şi Societatea de Concerte Bistriţa în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Cultură îi invită pe melomanii din Bistriţa la un recital susţinut de unul dintre primii 10 violonişti ai lumii – Roman Kim.

De origine georgian, violonistul Roman Kim va fi însoţit la Bistriţa de Camerata Michael Haydn de la Filarmonica din Oradea, dirijată de Brian Liao.

Roman Kim va susţine la Sinagogă un recital din concertele de vioară compuse de Bach, dar şi partituri celebre din Tartini (Il Trillo del diavolo), Mozart (Divertimento in F) sau parafraze musicale după Traviata lui Verdi.

Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.
Cristina Iurișniți este “puţin dezamăgită” de cele apărute în presă de Dan Barna. Cum le afectează șansele prezidențiale octombrie 19, 2019 - Scandalul izbucnit în jurul liderului și candidatului USR-Plus la președinția României, Dan Barna, nu aduce liniște în USR, replici ale seismului fiind percepute și la Bistrița. În acest context, deputatul bistrițean Cristina Iurișniți a pecizat că e ”puțin dezamăgită” de cele apărute în presă despre Dan Barna și unele contracte pe fonduri europene implementate de firme controlate de liderul USR.
Aquabis: Avarie, la conducta de distribuție a apei, în Ilva Mică octombrie 19, 2019 - O avarie s-a produs ieri seară în Ilva Mică, la conducta de distribuție a apei. Din această cauză, cei de la Aquabis au fost nevoiţi să sisteze apa potabilă în localitate.
Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.