Impresionant start la Cupa Mondială de Rally- Raid. Mihai Ban, nevoit să se retragă înainte de finish

Impresionant start la Cupa Mondială de Rally- Raid. Mihai Ban, nevoit să se retragă înainte de finish
Năsăudeanul Mihai Ban a participat, în acest weekend la cea de a opta etapă a Cupei Mondiale de Rally-Raid, HunGarian Baja. Deși startul a fost unul impresionant, în ciuda piedicilor puse de vreme, Mihai Ban nu a mai ajuns la finish. Acesta și coechipierul său, Zaharia Costin, au fost nevoiți să se retragă. Ce s-a întâmplat:

În perioada 9 – 11 august s-a desfășurat, în Ungaria, a opta etapă din sezonul 2018 al Cupei Mondiale de Rally-Raid.

Pilotul năsăudean Mihai Ban s-a întors în competiție hotărât să urce pe podium. Aceasta după ce, în 2017, a finalizat cursa pe locul IV la categoria TH.

Deși startul a fost unul impresionant, aflați la scurtă distanță de finish, și fiindu-le asigurat podiumul, Mihai Ban și Costin Zaharia au fost nevoiți să se retragă din concurs.

Ce s-a întâmplat

În prima zi, concurenții au parcus un traseu de 11 km, pentru a se acomoda cu zona. Pentru echipa formată din bistrițean și brașovean a fost și cursa de acomodare cu noua mașină: Milner R4 (Toyota HiLux).

Pentru cea de-a doua zi, organizatorii au anunțat că peste noapte se așteaptă ploi abundente și suprafața de rulare se va modifica radical.

Sâmbătă dimineață s-a constatat că nici măcar nu putea fi parcurs în întregime traseul inițial. Așa că organizatorii au decis scurtarea cu 40 de km a traseului propus inițial, de 409 km.

Traseul a fost extrem de alunecos, cu foarte mult noroi și bălți foarte adânci. Totuși năsăudeanul Mihai Ban s-a dovedit rapid pe proba a doua. Mai mult, părea că are asigurat podiumul la categoria TH.

Din păcate, în a treia probă, cu 16 km înainte de finish, Mihai a rămas fără carburant. Asta din pricina consumului mărit din cauza cantității foarte mari de noroi.

Pe când au reușit să primească carburant, au fost nevoiți să se retragă. Deja depășiseră timpul alocat pornirii din penultima probă a concursului.

„Am avut un ritm bun și m-am bucurat pentru că mașina stă foarte bine pe traseu. Totuși a fost extrem de greu cu tot noroiul și apa din ziua a doua. Anul trecut am debutat la HunGarian Baja și este cu totul și cu totul altă cursă când este uscat. Noi am fost nevoiți să ne retragem la jumătatea zilei a doua și regret foarte mult că nu am putut parcurge probele când a început să se usuce și s-au mai redus bălțile. Este o onoare să concurezi alături de câștigători ai Raliului Dakar și, cu o mașină de altă categorie, să fii la doar 4 minute în spatele actualului lider al Cupei Mondiale. Îmi doresc foarte mult să termin Baja Polonia pentru că este o bună oportunitate de a căpăta experiență și de a reuși să creștem ritmul”, a declarat Mihai Ban.

Pilotul năsăudean va participa așadar la Cupa Mondială de la Baja Polonia. Acest traseu este mult mai potrivit mașinii sale.

 

Aquabis: Fără apă rece, până mâine, în Ilva Mică acum 2 ore- Locuitorii din Ilva Mică rămân fără apă rece, din cauza unei avarii accidentale pe rețeaua de distribuție a apei potabile făcută de firma care reabilitează drumul din Ilva Mică spre Strâmba.
Expoziție istorică la Bistrița: lucrările celor mai renumiți pictori ai lumii vor putea fi admirate în micul burg săsesc acum 4 ore- Bistrița se află pe lista scurtă a orașelor din România unde vor poposi lucrări semnate de cei mai renumiți pictori ai lumii. Este vorba despre Picasso, Matisse, Dali și Klimt.
Detoxifiere în paradis! Un concediu pentru sănătate, echilibru şi armonie între trup şi suflet! acum 6 ore- Zeci de persoane de toate vârstele din toate colțurile țării sunt așteptate la Colibița. Nu doar pentru a respira aerul de munte, despre care se spune că e la fel de ozonat ca-n Alpi, ci pentru a slăbi. Un bistrițean organizează tabere de detoxifiere care te trimit acasă cu câteva kilograme în minus.
Celtic Transilvania – în TOPUL festivalurilor care nu trebuie ratate în 2019! acum 6 ore- A mai rămas exact o lună de zile până la debutul Festivalului Celtic Transilvania 6! Vor fi din nou 3 zile şi 3 nopți de neuitat pe platoul de lângă Băile Figa, cu multe concerte rock, heavy metal sau folk, cu o mulţime de activităţi în satul celtic şi multe alte surprize…!
SĂRBĂTOARE: Se anunţă câteva delicii muzicale, în weekend, la Bistriţa! acum 7 ore- O adevărată sărbătoare a muzicii se întâmplă, în acest weekend, la Bistriţa: vom avea ocazia să-i ascultăm pe copiii şi tinerii care ştiu să cânte dumnezeieşte - în două concerte extraordinare, la Sinagogă şi la "Dacia".
Alege piesele din in și bumbac de la Sense, pentru a rezista fierbințelii din atmosferă acum 8 ore- E vară și termometrele indică multe grade cu plus. Iar în concedii, și de fapt, de fiecare dată când ieșim din casă, vrem să arătăm bine dar să și facem față fierbințelii din atmosferă. Tocmai de aceea , cei de la Sense au pregătit cea mai inedită colecție din haine de in și bumbac. Nu doar că arată foarte bine, dar te și ajută să te simți confortabil.
FOTO/VIDEO: Persoane încarcerate, rănite și salvatori ce luptă contra cronometru pentru a salva vieți acum 10 ore- Zeci de pompieri și paramedici și-au dat ”întâlnire” azi în parcarea de la Selgros. Aici, pe baza unor scenarii secrete pentru ei, au de acordat primul ajutor și să descarcereze victimele unor accidente. Totul se întâmplă contra cronometru, în cadrul concursului regional al salvatorilor.
FII REPORTER: Bistrița, orașul pasajelor… degradate! acum 11 ore- Bistrița este numit și ”orașul pasajelor”. Doar că atunci când localnicii se gândesc la această sintagmă…și ”simt” mirosurile specifice și ”văd” starea de degradare a unora. Chiar și cele reabilitate prezintă aceleași semne..plus că se degradează.
Trecerea de pietoni de la Prefectură, vizibilă până la prima ploaie. Municipalitatea a ieșit cu pensula la două luni de la inaugurare acum 12 ore- Două luni, cam atât țin marcajele din oraș, plătite cu bani frumoși. Trecerea de pietoni de la Prefectură, „inaugurată” acum două luni deja nu mai este vizibilă, Primăria Bistrița fiind nevoită să o revopsească în miez de noapte ca să vadă pietonii pe unde să treacă… În luna aprilie una dintre trecerile de pietoni a...
Cristina Iurișniți (USR): Peste 350 de elevi de clasa a VIII-a lipsesc de la Evaluarea Naţională, în Bistrița-Năsăud! acum 13 ore- Ieri a început examenul național de Evaluare Națională, cu proba la Limba și Literatura Română. Deputatul USR Cristina Iurișniți a atras atenția că peste 350 de elevi de clasa a VIII-a lipsesc de la Evaluarea Naţională, în Bistrița-Năsăud
Aquabis Bistriţa: Străzi fără apă, azi, în Năsăud! acum 13 ore- Astăzi, 19 iunie 2019, se va sista PARŢIAL furnizarea apei potabile, în localitatea Năsăud, pe câteva străzi.
Contele Dracula, așteptat în Wonderland. Ce planuri are viceprimarul Bistriței pentru complexul din Unirea acum O zi- Într-o emisiune televizată, Cristian Niculae, viceprimarul Bistriței și candidatul PSD la fotoliul de primar la alegerile următoare a precizat că ia în calcul amenajarea unui parc de distracții dedicat contelui Dracula, în complexul Wonderland din Unirea.
FOTO: Tractor în loc de elicopter, pentru a salva viața unui bunic! acum O zi- O intervenție mai neobișnuită ieri, în Poiana Ilvei. Un bărbat a suferit un atac cerebral. Deși s-a solicitat intervenția elicopterului, zona fiind una dificilă...pacientul a fost transportat cu tractorul.
EXTRA: Autorul protestului „Şi eu vreau autostrăzi!” vine la Bistriţa! Prima ediţie TEDx, în oraşul nostru! acum O zi- În premieră, la Bistriţa, graţie voluntarilor Pov 21, va avea loc o ediție inaugurală a celebrelor conferinţe TEDx. Printre invitaţi – afaceristul care a iniţiat protestul „Şi eu vreau autostrăzi!”
ȘOCANT! După ploaie, din pământ au ieșit oase! Se ia în considerare o crimă! acum O zi- Ploile fac să răsară plante, buruieni... și alte cele. Doar că ieri, la Nușeni, după ploile abundente, au ieșit din pământ... fragmente de oase. Polițiștii iau în considerare posibilitatea unei crime.