Impresionant start la Cupa Mondială de Rally- Raid. Mihai Ban, nevoit să se retragă înainte de finish

Impresionant start la Cupa Mondială de Rally- Raid. Mihai Ban, nevoit să se retragă înainte de finish
Năsăudeanul Mihai Ban a participat, în acest weekend la cea de a opta etapă a Cupei Mondiale de Rally-Raid, HunGarian Baja. Deși startul a fost unul impresionant, în ciuda piedicilor puse de vreme, Mihai Ban nu a mai ajuns la finish. Acesta și coechipierul său, Zaharia Costin, au fost nevoiți să se retragă. Ce s-a întâmplat:

În perioada 9 – 11 august s-a desfășurat, în Ungaria, a opta etapă din sezonul 2018 al Cupei Mondiale de Rally-Raid.

Pilotul năsăudean Mihai Ban s-a întors în competiție hotărât să urce pe podium. Aceasta după ce, în 2017, a finalizat cursa pe locul IV la categoria TH.

Deși startul a fost unul impresionant, aflați la scurtă distanță de finish, și fiindu-le asigurat podiumul, Mihai Ban și Costin Zaharia au fost nevoiți să se retragă din concurs.

Ce s-a întâmplat

În prima zi, concurenții au parcus un traseu de 11 km, pentru a se acomoda cu zona. Pentru echipa formată din bistrițean și brașovean a fost și cursa de acomodare cu noua mașină: Milner R4 (Toyota HiLux).

Pentru cea de-a doua zi, organizatorii au anunțat că peste noapte se așteaptă ploi abundente și suprafața de rulare se va modifica radical.

Sâmbătă dimineață s-a constatat că nici măcar nu putea fi parcurs în întregime traseul inițial. Așa că organizatorii au decis scurtarea cu 40 de km a traseului propus inițial, de 409 km.

Traseul a fost extrem de alunecos, cu foarte mult noroi și bălți foarte adânci. Totuși năsăudeanul Mihai Ban s-a dovedit rapid pe proba a doua. Mai mult, părea că are asigurat podiumul la categoria TH.

Din păcate, în a treia probă, cu 16 km înainte de finish, Mihai a rămas fără carburant. Asta din pricina consumului mărit din cauza cantității foarte mari de noroi.

Pe când au reușit să primească carburant, au fost nevoiți să se retragă. Deja depășiseră timpul alocat pornirii din penultima probă a concursului.

„Am avut un ritm bun și m-am bucurat pentru că mașina stă foarte bine pe traseu. Totuși a fost extrem de greu cu tot noroiul și apa din ziua a doua. Anul trecut am debutat la HunGarian Baja și este cu totul și cu totul altă cursă când este uscat. Noi am fost nevoiți să ne retragem la jumătatea zilei a doua și regret foarte mult că nu am putut parcurge probele când a început să se usuce și s-au mai redus bălțile. Este o onoare să concurezi alături de câștigători ai Raliului Dakar și, cu o mașină de altă categorie, să fii la doar 4 minute în spatele actualului lider al Cupei Mondiale. Îmi doresc foarte mult să termin Baja Polonia pentru că este o bună oportunitate de a căpăta experiență și de a reuși să creștem ritmul”, a declarat Mihai Ban.

Pilotul năsăudean va participa așadar la Cupa Mondială de la Baja Polonia. Acest traseu este mult mai potrivit mașinii sale.

 

Medicii de familie NU vor să facă de gardă la UPU! CARE le e expliația: acum 16 ore - Managerul Spitalului a explicat că a propus medicilor de familie să facă de gardă la UPU. Cum aceștia au refuzat, Lazany vrea să-i oblige…prin lege. Nu banii ar fi problema lipsei de interes pentru gardă. CARE e explicația medicilor de familie: Codurile de gravitate a problemelor cu care pacienții se prezintă la UPU sunt alb,...
AQUABIS: Lucrări pe Zefirului, până la noapte acum 17 ore - Astăzi, 14.09.2019, între orele 15.30 – 22.00 se va SISTA PARTIAL furnizarea apei potabile în municipiul Bistrita pe strada Zefirului. În acest interval orar se vor executa lucrări de remediere a unei avarii .
FOTO/VIDEO INCREDIBIL! Cu școală renovată, copiii dintr-o localitate bistrițeană sunt nevoiți să facă naveta 10 km acum 17 ore - Situație incredibilă în comuna Negrilești. 16 copii sunt nevoiți să facă naveta 10 kilometri, din Breaza în Negrilești, în ciuda faptului că au o școală proaspăt renovată. Motivul?! Directoarea școlii vrea „rotunjirea” claselor.
Să fie clar! Să parchezi ca un bou nu e fraudă! Avem dovada: acum 20 de ore - Șoferii care parchează pe locuri rezervate persoanelor cu handicap, pe spaţiul verde sau pur şi simplu unde apucă, par să fie tot mai prezenți în peisaj. Funcția pe care o ai într-o instituție ne demonstrează că poți face tot ce-ți poftește suflețelul... oricum nu pățești nimic. Așa și cu parcatul mașinii...
Doi bistrițeni au pus pe picioare cel mai cool local dedicat burgerilor din Cluj-Napoca acum 21 de ore - Doi bistrițeni au pus pe picioare cel mai cool local dedicat burgerilor din Cluj-Napoca. Totul a pornit de la o idee, o perioadă de muncă în Anglia și o investiție de 100.000 de euro.
Ford dezvăluie o gamă de vehicule electrificate care va depăși gama de modele cu motorizări convenționale benzină și diesel până în 2022 acum 22 de ore - Ford lansează în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt cea mai puternică gamă de vehicule electrificate din istoria sa. Aceasta include noul Puma EcoBoost Hybrid, noile modele plug-in hybrid Explorer și Tourneo Custom și noua generație a SUV-ului Kuga – primul model Ford care este oferit în versiuni de propulsie mild-hybrid, full-hybrid și plug-in...
VIDEO: Primul liceu ortodox privat prinde contur la Bistriţa…! acum 23 de ore - Existenţa unui liceu ortodox privat la Bistriţa prinde contur: Va funcţiona în conformitate cu programa Ministerului Educaţiei Naţionale. Nu va fi un seminar teologic, va fi o şcoală privată cu profil teologic, patronată de Biserica Ortodoxă.
Vrei un weekend prelungit?? FII EROU și-l poți avea! acum 2 zile - Prezentă în emisiunea Bistrițeanul.ro, Adina Beudean, directorul Centrului de Transfuzii a explicat avantajele donării de sânge. Nu doar că salvează viața celui pentru care donezi, ci și a donatorului. Mai mult, dacă ești erou, poți avea un weekend prelungit. AFLĂ cum:
Restaurantele L’Aroma și Casa Someșană îți aduc delicatesele direct la birou sau oriunde te-ai afla! acum 2 zile - Ştiţi acel moment al zilei, la birou, în care cineva întreabă „Ce mâncăm şi noi astăzi?” şi fiecare începe să îşi dea cu părerea într-un dezacord total? Pentru cei care ar mânca ceva tradițional, dar și pentru cei care vor să fie mai sofisticați, avem soluția! Restaurantele L’Aroma și Casa Someșană aduc delicatesele direct la birou sau oriunde te-ai afla!
ZVONOTECĂ: S-a furat ditai pădurea între Sângeorz-Băi și Maieru! Au rămas doar cioatele, vreo 8000… acum 2 zile - Teoretic, avem o grămadă de instituții plus un ministru al Pădurilor de pe la noi - Ioan Deneș - care ar trebui să vegheze asupra aurului verde din pădurile județului, să fie expoatat cu responsabilitate, legal, etc. Asta a fost teoria. Practic avem o grămadă de slujbași plătiți regește de la bugetul de stat care s-au făcut că nu văd că a dispărut o pădure întreagă, dintre Sângeorz-Băi și Maieru.
Aquabis: Trei străzi fără apă azi, în Bistriţa acum 2 zile - Astăzi, 13 septembrie 2019, se va sista furnizarea apei potabile în  municipiul Bistriţa. Trei străzi vor fi afectate:
Vreți curent gratuit cu fotovoltaice? Trebuie să vă aduceți instalatori de la sute de kilometri distanță acum 2 zile - Începând de ieri, românii care vor electricitate gratuită o bună parte din an vor primi de la stat 20.000 de lei pentru a-și instala acasă panouri fotovoltaice. Aceștia pot deveni producători de energie electrică, surplusul fiind practic vândut din nou în rețea.
FOTO/VIDEO: Cap de TIR în flăcări, după un impact cu un autoturism acum 2 zile - Un incendiu violent a izbucnit în Mijlocenii Bârgăului! Un cap de TIR a fost cuprins de flăcări, după impactul cu un autoturism! Echipajele de salvatori se luptă să stingă flăcările!
Firmele nu se înghesuie la licitațiile organizate de Primăria Bistrița. Lipsa ofertanților a blocat inclusiv „Linia verde” acum 2 zile - Mai multe proiecte ale Primăriei Bistrița sunt în stand by, după ce firmele nu s-au prea înghesuit să participe la licitațiile organizate de municipalitate. Printre ele se numără achiziționarea unui ski lift pentru pârtia de schi, dar și a autobuzelor electrice pentru „Linia verde”.
Un sfert din directorii de școală din județ au ajuns în funcții fără concurs acum 2 zile - Aproape un sfert din directorii școlilor din Bistrița-Năsăud ocupă posturile fără să fi dat un concurs pe post, după ce au fost numiți cu delegație în funcție. „De vină” pentru această situație fiind pensionările, dar și faptul că în urma concursurilor de anii trecuți posturile nu au fost ocupate.