Încă un post de jandarmi, în județ !?! Unde ar fi nevoie de ei?

Încă un post de jandarmi, în județ !?! Unde ar fi nevoie de ei?

Jandarmii și-au propus mai multe obiective pentru 2019. Dar încă de anul trecut au făcut solicitări, la nivel național, pentru înființarea unui nou post de jandarmi. Acesta va fi amplasat în zona de munte a județului.

Astăzi, la palatul Culturii Bistrița, jandarmii și-au prezentat bilanțul activităților pe 2018.

Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI

NICIO intervenție în forță a jandarmilor bistrițeni, în 2018! Bilanțul activităților pe anul ce a trecut:

Totodată, aceștia au prezentat, pentru 2019, intenția de a crește performanța activităților operative prin:

  • Planificarea și organizarea, la un nivel înalt, a misiunilor specifice cu ocazia alegerilor europarlamentare/prezidențiale și pe timpul exercitării președinției Consiliului Uniunii Europene;
  • Identificarea, documentarea şi monitorizarea intenţiilor acţionale ale unor persoane / grupuri de persoane care prin scopul urmărit sau prin modul de desfăşurare ar putea tulbura manifestările publice organizate în actualul mediu de securitate şi în contextul generat prin aplicarea măsurilor economice preconizate a fi implementate cu impact direct la nivelul de trai al cetăţenilor din diverse categorii sociale şi ramuri de activitate;
  • Continuarea optimizării managementului acţiunilor precum şi a sistemului de comandă-control;
  • Dezvoltarea managementului informaţiei, în scopul cunoaşterii permanente şi complete a situației operative din zona de responsabilitate;
  • Perfecţionarea permanentă a managementului pe linia asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică, cu accent pe respectarea şi garantarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti;
  • Asigurarea capacității operaționale de intervenție a structurilor, prin antrenarea acestora într-un cadru tactic corespunzător situației operative din zona de responsabilitate.

Inspectoratul, pe lângă Detaşamentul de Jandarmi Mobil, pentru executarea misiunilor de ordine publică din competenţă, are în componenţă şi:

  • o subunitate antiteroristă;
  • două structuri de supraveghere şi intervenţie în oraşele Beclean şi Năsăud;
  • două posturi de jandarmi montani în localităţile Rodna şi Piatra-Fântânele;
  • un post jandarmi ordine publică staţiune balneoclimaterică în oraşul Sîngeorz-Băi.

Cu toate acestea, inspectorul șef colonel Florin Vasile Furnea și președintele Consiliului Județean Bistrița – Năsăud au amintit de o mare dorință pe care o au pentru 2019.

„Am solicitat, la nivel național, înființarea încă a unui post de jandarmi în județul nostru. Țin să reamintesc această solicitare, mai ales că e prezent astăzi la Bistrița și adjunctul Inspectoratului General de Jandarmi. E vorba de înființarea unui post la Colibița, un post de care este atâta nevoie”, au subliniat cei doi.

IJJ BN se laudă cu un colectiv relativ tânăr, media de vârstă a unității fiind de 39, 48 de ani, cei mai tineri fiind subofițerii.

Unul dintre aceștia, Ioan Eugen Boca a primit chiar și Emblema de Onoare din partea Ministerului Afacerilor Interne, pentru rezultatele foarte bune obținute în diversele activități întreprinse.

 

Bistriţa Civică: Vă aşteptăm în Piaţa Petru Rareş! „Guvernul Dăncilă să rămână doar un episod de tristă amintire” acum 19 minute- Bistriţenii sunt invitaţi luni, 17 iunie, de la ora 19, în Piața Petru Rareș: aici va avea loc un miting de susținere a moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. „Vă așteptăm, în număr cât mai mare. Veniți alături de noi să scăpăm țara de această gașcă pusă numai pe căpătuială, care duce țara spre faliment"
DE CITIT: Deadline. Când prea multă muncă provoacă moarte… acum 2 ore- Moartea misterioasă a unei tinere, despre care se bănuieşte că s-ar fi sfârșit de prea multă muncă, schimbă definitiv destinul mai multor oameni: Deadline…
FOTO: L-a doborât căldura! Intervenție dificilă a salvamontiștilor! acum 4 ore- O intervenție dificilă a salvamontiștilor a avut loc ieri, în Munții Rodnei. Un bărbat din Neamț a avut nevoie de ajutor după ce a făcut insolație și s-a deshidratat. A intervenit elicopterul SMURD.
Duminica de Rusalii: Astăzi se pogoară Duhul Sfânt peste noi. Tradiţii în Bistriţa-Năsăud acum 7 ore- Duminica de Rusalii: Astăzi se pogoară Duhul Sfânt peste noi… Este ziua în care Biserica ia fiinţă: ascultând cuvintele Sfântului Apostol Petru, aproape 3.000 de oameni s-au convertit pe loc la creştinism. Nu ai voie să mergi "la scăldat” de Rusalii, dar nici să te urci în arbori înalţi, să călătoreşti departe de casă ori să te cerţi cu cineva:
FOTO: Cupa „Iacob Ciuruș” la Șah a ajuns la ediția a II-a acum 21 de ore- Asociația Cârlionț a organizat astăzi, 15 iunie, la Căminul pentru persoane vârstnice din Bistrița, ediția a II-a a Cupei „Iacob Ciuruș” la Șah.
FOTO: Încă 40 de zile și secția ATI va fi finalizată! Ce se-ntâmplă cu pacienții: acum 22 de ore- Proiectul de reabilitare a secției ATI din cadrul Spitalului cuprinde două etape: modernizare zonă existentă și extindere. Se preconizează că în 40 de zile, lucrările vor fi finalizate. Ce se întâmplă cu pacienții în aceste zile: Lucrările de modernizare a Spitalului sunt în plină desfășurare! Secția ATI urmează să fie finalizată în maxim 40 de...
Ioan Turc (PNL) – APEL: Votați moțiunea de cenzură! Oamenii s-au săturat de PSD! acum O zi- „Urmează votul pe moțiunea de cenzură. Nu mă adresez nici fostului nostru coleg liberal domnul Deneș, azi PSD-ist fruntaș, nici fostului nostru coleg liberal Daniel Suciu, astăzi mare ștab în Guvern. Ei sunt preferații lui Dragnea, nu are rost să discutăm cu ei nimic. Dar fac un apel către domnul Ioan Simionca de la ALDE: Votați moțiunea de cenzură, oamenii s-au săturat de PSD..."
Iurișniți: Elevii care se înscriu la liceu riscă să ajungă, de fapt, la școli profesionale, cu medii mari, din cauza Statului acum O zi- Anul școlar 2019- 2020 aduce unele modificări în ceea ce privește clasele de la unele licee și școli profesionale. CNLR și INFOEL sunt printre școlile de prestigiu care au de pierdut. Deputatul Cristina Iurișniți susține că există riscul ca elevi cu medii mari să ajungă la școli profesionale.
FOTO – JOSENII BÂRGĂULUI: A ieșit de pe carosabil și a rupt un stâlp de electricitate! acum O zi- Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp în localitatea Josenii Bârgăului. Un autoturism a ieșit de pe carosabil și s-a oprit într-un stâlp de electricitate, rupându-l. Traficul în zonă se desfășoară cu dificultate.
Aquabis: Se sistează apa potabilă azi în Târlișua și Prundu Bârgăului acum O zi- Locuitorii din Târlișua și Prundu Bârgăului rămân astăzi, pentru câteva ore, fără apă potabilă. Măsura este necesară pentru remedierea unei defecțiuni apărute pe rețeaua de distribuție a apei.
Trei mari probleme pentru primăriile din judeţ: „Riscă să intre în faliment…!” acum O zi- Sunt trei mari probleme cu care se confruntă administraţiile locale: „Am luat încă un şut în fund de la această guvernare. Trebuie obligatoriu găsite soluţii în a adoua parte a anului. Pentru că vor fi primării care riscă să intre în faliment...”
Mâncarea vânătorească acaparează Băile Figa. 13 echipe din Ardeal se întrec în preparate la ceaun, la final de lună acum 2 zile- Nu mai puțin de 13 echipe din Ardeal se vor întrece în preparate vânătorești la ceaun la final de lună. Concursul „Vânătoare la ceaun” se va desfășura la marginea pădurii de lângă Băile Figa.
Bistrița-Năsăud, sub cod roșu de vreme severă! Populația, avertizată prin Ro-Alert! acum 2 zile- ANM a emis cod roșu de vreme severă în județul nostru. Se anunță grindină, intensificări ale vântului și vijelie. Populația, avertizată prin Ro-Alert.
VIDEO – Ioan Turc (PNL): Ceea ce se întâmplă în Bistriţa este scandalos şi frustrant! acum 2 zile- În Piaţa Decebal domneşte o „atmosferă câmpenească”: „Se plimbă doi, trei oameni de ici până colo. Nu există niciun fel de plan de bătaie, nu există niciun fel de monitorizare, nu există niciun interes...! Terminaţi cu minciunile şi apucaţi-vă de treabă! Ceea ce se întâmplă în Bistriţa este scandalos şi frustrant!"
ATENȚIE cum parcați pe Colibiței! Se lasă cu amenzi! acum 2 zile- Lucrările pe strada Colibiței sunt aproape de finalizare. Zona e redeschisă circulației și șoferii s-au bucurat de posibilitatea de a parca în zonă. Doar că de azi, nu mai au voie să parcheze cum vor! Se lasă cu amenzi!