Încă un post de jandarmi, în județ !?! Unde ar fi nevoie de ei?

Încă un post de jandarmi, în județ !?! Unde ar fi nevoie de ei?

Jandarmii și-au propus mai multe obiective pentru 2019. Dar încă de anul trecut au făcut solicitări, la nivel național, pentru înființarea unui nou post de jandarmi. Acesta va fi amplasat în zona de munte a județului.

Astăzi, la palatul Culturii Bistrița, jandarmii și-au prezentat bilanțul activităților pe 2018.

Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI

NICIO intervenție în forță a jandarmilor bistrițeni, în 2018! Bilanțul activităților pe anul ce a trecut:

Totodată, aceștia au prezentat, pentru 2019, intenția de a crește performanța activităților operative prin:

  • Planificarea și organizarea, la un nivel înalt, a misiunilor specifice cu ocazia alegerilor europarlamentare/prezidențiale și pe timpul exercitării președinției Consiliului Uniunii Europene;
  • Identificarea, documentarea şi monitorizarea intenţiilor acţionale ale unor persoane / grupuri de persoane care prin scopul urmărit sau prin modul de desfăşurare ar putea tulbura manifestările publice organizate în actualul mediu de securitate şi în contextul generat prin aplicarea măsurilor economice preconizate a fi implementate cu impact direct la nivelul de trai al cetăţenilor din diverse categorii sociale şi ramuri de activitate;
  • Continuarea optimizării managementului acţiunilor precum şi a sistemului de comandă-control;
  • Dezvoltarea managementului informaţiei, în scopul cunoaşterii permanente şi complete a situației operative din zona de responsabilitate;
  • Perfecţionarea permanentă a managementului pe linia asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică, cu accent pe respectarea şi garantarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti;
  • Asigurarea capacității operaționale de intervenție a structurilor, prin antrenarea acestora într-un cadru tactic corespunzător situației operative din zona de responsabilitate.

Inspectoratul, pe lângă Detaşamentul de Jandarmi Mobil, pentru executarea misiunilor de ordine publică din competenţă, are în componenţă şi:

  • o subunitate antiteroristă;
  • două structuri de supraveghere şi intervenţie în oraşele Beclean şi Năsăud;
  • două posturi de jandarmi montani în localităţile Rodna şi Piatra-Fântânele;
  • un post jandarmi ordine publică staţiune balneoclimaterică în oraşul Sîngeorz-Băi.

Cu toate acestea, inspectorul șef colonel Florin Vasile Furnea și președintele Consiliului Județean Bistrița – Năsăud au amintit de o mare dorință pe care o au pentru 2019.

„Am solicitat, la nivel național, înființarea încă a unui post de jandarmi în județul nostru. Țin să reamintesc această solicitare, mai ales că e prezent astăzi la Bistrița și adjunctul Inspectoratului General de Jandarmi. E vorba de înființarea unui post la Colibița, un post de care este atâta nevoie”, au subliniat cei doi.

IJJ BN se laudă cu un colectiv relativ tânăr, media de vârstă a unității fiind de 39, 48 de ani, cei mai tineri fiind subofițerii.

Unul dintre aceștia, Ioan Eugen Boca a primit chiar și Emblema de Onoare din partea Ministerului Afacerilor Interne, pentru rezultatele foarte bune obținute în diversele activități întreprinse.

 

VIDEO: Deversările de la Colibița nu sunt ”fake news”. Situația nu e roz, e maro! acum 7 minute- După scandalul iscat de imaginile cu țevile ce ar devărsa dejecții în lacul Colibița, o comisie a fost în zonă pentru a analiza ”ce iese” prin țevile respective. S-a demonstrat că situația nu e roz, ci din contră. S-a constatat că sunt ”iresponsabili care golesc dejecțiile în lac”. Și s-au verificat doar o infimă parte dintre aceștia.
VIDEO – Sport la înălțime, într-o școală din Bistrița. Primăria pregătește un teren de sport de-a dreptul inedit acum 55 de minute- Una dintre cele mai populare școli generale din Bistrița își va schimba fața total, cu ajutorul fondurilor europene. Printre surprizele de care vor avea parte elevii se numără și un teren de sport inedit, care le ca permite să facă mișcare la...înălțime.      
VIDEO Lumina de pe stradă, reglată cu un click, de la distanță. Ce se pregătește pentru aproape 90 de străzi din Bistrița acum 2 ore- Primăria Bistrița are planuri mari pentru iluminatul stradal de pe aproape 90 de străzi din municipiu. Peste 2.000 de corpuri de iluminat inteligente vor face lumină pe aceste străzi. Acestea vor putea fi controlate de la distanță, cu doar un click.
Motivul halucinant pentru care deși sunt sute de arderi necontrolate de vegetație, sancțiunile sunt aproape inexistente! acum 3 ore- Ca să arzi legal resturile vegetale de pe terenul pe care-l deții, e o adevărată provocare cu hârțogăriile. Deși în ultimii ani au avut loc sute de arderi de vegetație necontrolate, unele chiar cu pierderi de vieți omenești, sancțiunile sunt aproape inexistente. Motivul e de-a dreptul halucinant.
INEDIT: Puternice și de acum și mai frumoase! Cursuri gratuite de machiaj pentru femeile ce suferă de cancer acum 4 ore- Un curs de automachiaj s-a transformat într-o lecție de viață. Iar de aici a izvorât dorința de a face ceva pentru acele femei puternice care luptă cu o boală atât de cruntă. Așa s-a născut ideea de cursuri gratuite de automachiaj pentru femeile care suferă de cancer. ”Dacă asta va face să vă simțiți bine și vă dă putere, vreau să vă ajut și eu, cu tot ceea ce știu!” a spus o maestră a artei machiajului.
FOTO: Nu se mai ascund! Consumă aurolac și alte substanțe interzise chiar sub ochii copiilor! acum 5 ore- Se întâmplă tot mai des și din păcate, la loc vizibil. Un copil și-a sunat disperat mama spunându-i că doi consumatori înrăiți de aurolac și substanțe interzise zac leșinați sub balconul lor. Chiar dacă a venit poliția, nu le-a putut face mare lucru.
Pedeapsa ridicolă primită de proful de sport de la școala din Șanț care bătea elevi. Cum a scăpat bărbatul cu 3 astfel de incidente acum 6 ore- Profesorul de sport de la școala din Șanț care a fost prins de mai multe ori că altoia elevii și-a primit ieri pedeapsa, după ce a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. În 2017, acesta a lovit un băiat de 11 ani și o adolescentă de 13 ani.
Bistrițeanul care și-a ieșit din minți și a agresat un polițist cu soția gravidă în 9 luni de față a scăpat de gratii acum 21 de ore- Bistrițeanul de 35 de ani care duminică noaptea a claxonat o patrulă de poliție după care a agresat un agent, cu soția însărcinată în 9 luni de față, a scăpat de gratii, după doar 24 de ore. Judecătorii au hotărât ca acesta să fie cercetat pentru ultraj, sub control judiciar.
101…șoferi rămași pietoni într-o săptămână! acum 22 de ore- Polițiștii au desfășurat controale tematice, în trafic, pe durata a șapte zile. 166 de șoferi nu purtau centura de siguranță, iar 101... au rămas pietoni.
FOTO/VIDEO: Concert extraordinar, într-un proiect Erasmus + coordonat de Școala Gimnazială Nr 1 Bistrița acum 23 de ore- Zeci de profesori și elevi din Turcia, Italia, Polonia și Bulgaria s-au delectat ieri, la Bistrița, cu un concert de extraordinar susținut de corul Adoratio, de la Centrul Județean pentru Cultură. Oaspeții participă în aceste zile la ultima întâlnire a  proiectului Erasmus + „Think Wisely, Take the Best Decision!” – coordonat de Școala Gimnazială Nr 1 din Bistrița.
VIDEO: Dacă e proprietate privată terenul, și râul curge pe acolo, e normal să arunce gunoaiele pe mal acum O zi- S-a întâmplat ieri, între Șintereag și Șieu Odorhei. Două femei au fost surpinse golind tomberoane pe marginea râului. Răspunsul a fost stupefiant de-a dreptul. Dacă e teren proprietate privată, s-ar părea că e normal să se poată arunca gunoaie acolo.
PREMIERĂ la Spitalul Județean! Un tânăr își poate mișca din nou șoldul! acum O zi- Investițiile în tehnica Spitalului Județean aduc o nouă premieră medicală la Bistrița. Astăzi a avut loc o operație uluitoare ce a redat mobilitatea șoldului unui tânăr! 
Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud a anunțat concedieri masive anul acesta acum O zi- Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud, prezent în România cu 3 fabrici, a anunțat concedieri masive anul acesta. Se pare că va renunța la 2.000 dintre angajații săi.
FOTO: Pecetluiți-vă iubirea cu cele mai noi modele de verighete, de la Atlantis Gold! acum O zi- Dacă vă iubiți și vreți să vă pecetluiți dragostea, dați o fugă la Atlantis Gold! Aici găsiți cele mai noi și interesante modele de verighete. Din aur alb, galben sau roz. Plus că aveți de unde alege și alte bijuterii prin care să vă exprimați dragostea sau aprecierea.
FOTO/VIDEO: O iau mormintele la vale, în Sângeorzu Nou acum O zi- Scandal mare la Sângeorzu Nou! Stația de epurare se construiește fix la poarta cimitirului! Mormintele o iau la vale, așa că au fost legate cu cingători!