Încă un post de jandarmi, în județ !?! Unde ar fi nevoie de ei?

Încă un post de jandarmi, în județ !?! Unde ar fi nevoie de ei?

Jandarmii și-au propus mai multe obiective pentru 2019. Dar încă de anul trecut au făcut solicitări, la nivel național, pentru înființarea unui nou post de jandarmi. Acesta va fi amplasat în zona de munte a județului.

Astăzi, la palatul Culturii Bistrița, jandarmii și-au prezentat bilanțul activităților pe 2018.

Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI

NICIO intervenție în forță a jandarmilor bistrițeni, în 2018! Bilanțul activităților pe anul ce a trecut:

Totodată, aceștia au prezentat, pentru 2019, intenția de a crește performanța activităților operative prin:

  • Planificarea și organizarea, la un nivel înalt, a misiunilor specifice cu ocazia alegerilor europarlamentare/prezidențiale și pe timpul exercitării președinției Consiliului Uniunii Europene;
  • Identificarea, documentarea şi monitorizarea intenţiilor acţionale ale unor persoane / grupuri de persoane care prin scopul urmărit sau prin modul de desfăşurare ar putea tulbura manifestările publice organizate în actualul mediu de securitate şi în contextul generat prin aplicarea măsurilor economice preconizate a fi implementate cu impact direct la nivelul de trai al cetăţenilor din diverse categorii sociale şi ramuri de activitate;
  • Continuarea optimizării managementului acţiunilor precum şi a sistemului de comandă-control;
  • Dezvoltarea managementului informaţiei, în scopul cunoaşterii permanente şi complete a situației operative din zona de responsabilitate;
  • Perfecţionarea permanentă a managementului pe linia asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică, cu accent pe respectarea şi garantarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti;
  • Asigurarea capacității operaționale de intervenție a structurilor, prin antrenarea acestora într-un cadru tactic corespunzător situației operative din zona de responsabilitate.

Inspectoratul, pe lângă Detaşamentul de Jandarmi Mobil, pentru executarea misiunilor de ordine publică din competenţă, are în componenţă şi:

  • o subunitate antiteroristă;
  • două structuri de supraveghere şi intervenţie în oraşele Beclean şi Năsăud;
  • două posturi de jandarmi montani în localităţile Rodna şi Piatra-Fântânele;
  • un post jandarmi ordine publică staţiune balneoclimaterică în oraşul Sîngeorz-Băi.

Cu toate acestea, inspectorul șef colonel Florin Vasile Furnea și președintele Consiliului Județean Bistrița – Năsăud au amintit de o mare dorință pe care o au pentru 2019.

„Am solicitat, la nivel național, înființarea încă a unui post de jandarmi în județul nostru. Țin să reamintesc această solicitare, mai ales că e prezent astăzi la Bistrița și adjunctul Inspectoratului General de Jandarmi. E vorba de înființarea unui post la Colibița, un post de care este atâta nevoie”, au subliniat cei doi.

IJJ BN se laudă cu un colectiv relativ tânăr, media de vârstă a unității fiind de 39, 48 de ani, cei mai tineri fiind subofițerii.

Unul dintre aceștia, Ioan Eugen Boca a primit chiar și Emblema de Onoare din partea Ministerului Afacerilor Interne, pentru rezultatele foarte bune obținute în diversele activități întreprinse.

 

acum 2 oreAndrei Balazs, primul finalist bistrițean la Chefi la Cuțite! Deși nu a câștigat, nu va fi uitat! - A luptat încă din preselecții. A tăcut și a făcut! A fost primul bistrițean care a ajuns în finala showului culinar Chefi la Cuțite. Andrei Balazs nu a câștigat marele premiu, dar a câștigat admirația chefilor, colegilor și telespectatorilor.
acum 7 oreBucuria din cutie pentru 4.500 de copii din Basarabia - Camionul de Crăciun a ajuns astăzi și în Basarabia. 4.500 de copii din Raionul Glodeni, cu care este înfrățit județul Bistrița-Năsăud, au primit câte un pachet. Și anul trecut a ajuns Camionul de Crăciun în Basarabia, însă doar la 1.200 de copii.
acum 9 oreRadarele pot sta ascunse! E dat ordin „de sus”! - Parlamentarii au încercat să le impună polițiștilor să-și semnalizeze locurile în care stau cu radarele. Curtea Constituțională a respins proiectul de lege. Astfel, radarele pot rămâne în continuare ascunse.
acum 9 oreALTE vremuri: Incendii care au mistuit Bistrița… - Incendiul izbucnit în Piața Mică a fost cu repeziciune răspândit, spre disperarea localnicilor, pe străzile din jur. Atunci a fost distrusă o treime din oraș, iar focul a ajuns până la turnul care adăpostea muniția cetății, care a explodat... Se aplicau amenzi uriașe pentru proprietarii al căror coș lua foc...
acum 11 oreDrama prin care a trecut tânărul ce și-a dat foc în weekend! - Un tânăr de 29 de ani a fost transportat de urgență, duminică dimineața, la spitalul de Arși din București. Acesta și-a turnat petrol pe corp și și-a dat foc. Bărbatul suferise o dramă, iar consumul de alcool l-a împins să facă acest pas.
acum 12 oreSalariile mai mari de la stat au „forțat” mâna privaților. Una dintre cele mai mari clinici din Ardeal a mărit leafa medicilor cu 30% - Salariile mărite în sistemul medical de stat a „forțat” și mâna clinicilor private, care au fost nevoite să crească și ele leafa medicilor, pentru a nu-i pierde. Acest lucru s-a întâmplat și la Sanovil, una dintre cele mai mari clinici private din Transilvania.
acum 12 oreFOTO/VIDEO: Clipe de grație, ieri, la Bistrița, în amintirea lui Mihai Eminescu… - Clipe de grație, talent și adevărat răsfăț muzical – ieri, la Biblioteca Județeană, secția de Împrumut pentru copii: bibliotecara Rodica Linul i-a invitat pe elevii Liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița să îl evoce pe Eminescu așa cum știu ei mai bine.  A ieșit un concert minunat:
acum 13 oreAi pe cineva în Spital? AFLĂ când îi poți vizita! Conducerea unității schimbă programul de vizită! - Conducerea Spitalului Județean a decis schimbarea orarului de vizită! Mai mult, a și redus numărul de vizitatori. Motivul? Numeroasele cazuri de îmbolnăvire prin afecțiuni respiratorii. AFLĂ când îi poți vizita pe cei dragi care sunt internați:
acum 13 oreCăutați verighete?! Atlantis Gold vă așteaptă cu ultimele noutăți și discounturi la Bistrița Mariage Fest - În weekendul 1 - 3 Februarie, la Hotel Metropolis se va desfășura expoziția Bistrița Mariage Fest! Cei de la Atlantis Gold au pregătit verighete unice, din aur alb, galben sau rose, cu diamante sau fără, după gustul celor doi îndrăgostiți. Plus că au discounturi ce nu trebuie ratate!
acum 15 oreFOTO/VIDEO: Mașină cuprinsă de flăcări, pe Bulevardul Decebal - Un autoturism a luat foc, pe Bulevardul Decebal. Flăcările s-au extins rapid. Incidentul a avut loc în stația de Maxi Taxi, vis-a-vis de Banca Transilvania.
acum 16 orePârtia Cocoș se redeschide astăzi - Pârtia Cocoș se va redeschide astăzi, începând cu ora 18:00, urmând ca aceasta să fie disponibilă amatorilor de sporturi de iarnă doar după-masa, preț de trei ore. Deocamdată nu se știe cât va reuși municipalitatea să țină deschisă pârtia.
acum O ziAndrei a ajuns în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite! Mâine seară, punctul culminant! - Talentul, munca și perseverența l-au propulsat pe Andrei Balazs până în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite. Mâine seară, ultima probă și finala!
acum O ziSe caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic! Ce vă pot oferi angajatorii - Se caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic, dar și contabili, ingineri, muncitori necalificați, bucătari sau ospătari! Iată ce avantaje și beneficii aveți din partea angajatorilor:
acum O ziCum va fi celebrată Mica Unire la Bistrița: Sunt invitați toți bistrițenii „cu inima română”! - Ziua Unirii Principatelor Române, eveniment cunoscut sub numele de „Mica Unire” și considerat a fi primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român, va fi celebrată și la Bistrița! Ce surprize ne-au pregătit organizatorii: 
acum O ziUn șofer ”rupt de beat”, dat de gol de o mașină parcată - Un bistrițean a fost descoperit ieri cu o alcoolemie de peste 1. Acest lucru a fost posibil datorită unei mașini...parcate. Ce s-a întâmplat: