Mini Academia face lucruri mărețe: After-schooling calitativ, începând de acum și la Bistrița!

Mini Academia face lucruri mărețe: After-schooling calitativ, începând de acum și la Bistrița!

NU vă lăsați păcăliți de nume! Mini Academia va face lucruri mari. Și nu o spunem noi, o spun cadrele didactice specializate și pasiunea investită pentru cei mici. Au implementat în Bistrița o idee adusă din capitală!

A profesat ca educatoare la o grădiniță din București și s-a hotărât să aducă conceptul de „after-schooling” la ea acasă. Emilia Baciu a pus bazele Mini Academiei, scutind niște părinți de la stres și făcând niște copii fericiți. Întreaga viață a fost înconjurată de cadre didactice, ea la rândul ei devenind unul.

Și unde altundeva putea să-și materializeze pasiunea pentru educație, decât în cadrul unei „academii” pentru cei mici? Mama Emiliei, profesoara Florica Chereja, are o experiență vastă cu copiii, câștigând diferite distincții. Ea este unul din cadrele pentru ciclul primar ce-i va îndruma pe elevi în decursul orelor de după masă. Împreună cu Florina Vlașin, un alt cadru didactic excepțional, cele două învățătoare vor face echipă pentru cei mici. Predarea se face și în limba germană, pentru elevii ce aparțin de această secție. Profesoara Săcărea Hildegard, translator de meserie, va fi și ea la dispoziția celor mici!

Dacă ai un copil în clasele 0 – V, Mini Academia te așteaptă numaidecât! Și nici măcar nu trebuie să te stresezi să-l aduci până acolo, cei de la Academie s-au gândit la toate! Îl iau direct de la școală, iar la încheierea programului îl aduc direct acasă! Au propriul microbuz, așa că tot ce trebuie să facă cel mic e să-și aștepte șoferul! Și după o zi de școală îi așteaptă o masă copioasă la Academie. Iar după ce și-au făcut temele împreună cu profesorii, elevii nu vor scăpa nerăsplătiți! Vor primi gustări sănătoase din categoria fructelor și biscuiților cu lapte. Dacă și-au terminat treaba de elev silitor, copiii se vor bucura de niște timp liber și activități extracuriculare.

ATENȚIE! S-ar putea să nu mai vrea acasă! S-ar putea să se fi împrietenit prea bine unul, cu altul sau să le placă prea mult „la școală”. Să nu spuneți că nu v-am avertizat!

„Locul perfect în care copilul tău își poate pregăti temele sau poate desfășura activități liber-creative sub atenta îndrumare a cadrelor specializate.” – așa sună o scurtă descriere a celor de la Academie. Dacă nu crezi în cuvinte, uite ce super-program au conceput:

 • 12:00 – 14:00 – preluarea copiilor de la școli cu microbuzul Mini Academiei și servirea mesei.
 • 14:00 – 16:00 – realizarea temelor pentru acasă cu sprijinul cadrelor didactice calificate
 • 16:00 – 16:15 – gustare: iaurt/fructe/biscuiți cu lapte
 • 16:15 – 16:30 – timp liber/desene/jocuri recreative
 • 16:30 – 17:45 – activități extracuriculare
 • 17:45 – pregătirea copiilor pentru transportul către casă

Acum, poate vă întrebați ce fel de activități extracuriculare ar putea desfășura copilul la Academie. Ei bine, cei de acolo au pregătit un program special pentru fiecare zi, astfel:

 • Luni – Atelier de Creație/Artcraft
 • Marți – Atelier de Coafură
 • Miercuri – Dans Modern
 • Joi – Muzică/Pian
 • Vineri – Engleză

De costuri nu trebuie să-ți faci griji prea mari, sunt o nimica toată! Prețul lunar este de 950 cu masa inclusă, sau 750 fără masă. Mai mult decât atât, transportul este asigurat în ambele cazuri. Așa că la ora 18:00 ți-l aduc pe cel mic în fața ușii!

Locurile Academiei sunt însă limitate! Ele sunt în număr de 20, așa că ar trebui să te grăbești dacă nu ți-ai înscris deja copilul! Mini Academia se află chiar în inima Bistriței, în Piața Morii, nr. 56.

Contact: 0740 777 909 – Emilia Baciu

Facebook https://www.facebook.com/MINI-Academia-363379650736363/

Fă-i un cadou să te țină minte toată viața! Ceasuri, brățări tip Pandora și alte frumuseți, de la Atlantis Gold! acum 17 minute- Dacă ai de făcut un cadou, care să impresioneze și să te asigure că nu va uita niciodată de tine, atunci neapărat treci pe la Atlantis Gold! Bijuterii care mai de care mai frumoase, de la cercei, brățări și lănțișoare cu nume, brățări tip pandora, până la ceasuri set pentru cupluri sau verighete. Merită să mergi să vezi ce au și sigur vei alege cadoul perfect pentru ea sau pentru el!
FOTO: Mergeau cu fetița bolnavă la spital și o mașină le-a tăiat calea acum O oră- Echipajele de pompieri, medical și ale poliției au intervenit la un accident petrecut în zona benzinăriei Luck Oil, pe DN 17. Cinci persoane au fost implicate, iar două au nevoie de îngrijiri medicale.
La Slujba de Înviere ne luăm umbrelele! COD GALBEN de ploi, începând de mâine! acum 2 ore- S-ar părea că vremea rea nu vrea să ne ocolească. Pentru județul nostru s-a anunțat cod galben de ploi și instabilitate atmosferică. Avertizarea meteo este valabilă până duminică. 
FOTO: Incendiu la o hală, în Unirea acum 2 ore- Un incendiu a izbucnit la o hală metalică din Unirea. Flăcările au afectat jumătate din suprafața acesteia, plus unelete aflate în interior.
FOTO: AȘA DA! Curățenia de Paște nu se face numai în case! Exemplul dat de o comună bistrițeană: acum 3 ore- Gospodinele au o ”regulă” nescrisă. Aceea de a face curățenie impecabilă în toată casa înainte de sărbători. Un primar gospodar a arătat că nu doar casele trebuie curățate, ci și comunele. Așa că au făcut lună și bec pe străzi, în spațiile verzi, etc. AȘA DA exemplu!
Doliu în toată creștinătatea. Cine face vreun rău în Vinerea Neagră, va fi pedepsit înzecit… acum 3 ore- Este Vinerea Neagră, Vinerea Patimilor – ziua în care a murit Mântuitorul Iisus Hristos – o zi de post negru pentru credincioșii care își amintesc o străveche superstiție:  cine face vreun rău semenului său, în această zi, va fi pedepsit înzecit pentru fapta sa
Aquabis: Se sistează apa astăzi, pe Aleea Trandafirilor din Bistrița acum 4 ore- Aquabis își informează consumatorii că astăzi, 26 aprilie 2019, va fi sistată TOTAL furnizarea apei potabile în municipiul Bistrița, pe Aleea Trandafirilor. 
AFLĂ la cine au mers cele 13 premii puse la bătaie de Total Taxi: acum 5 ore- Astăzi a avut loc extragerea numelor câștigătorilor tombolei Total Taxi. 10 sticle de vin de la Crama Vie Vin Lechința, un bean bag, un telefon Huawei Y5 și 300 de euro au făcut 13 bistrițeni foarte fericiți. AFLĂ dacă ești printre câștigători:
Cinci polițiști locali riscă să își piardă locul de muncă! Locul lor ar putea fi luat de privați: acum 6 ore- În urmă cu o lună în Consiliul Local Bistrița a fost adoptată modificarea organigramei Poliției Locale Bistrița. Această modificare a dus la desființarea Compartimentului de pază a Primăriei, motiv pentru care cei 5 angajați au formulat o plângere prin care arată că riscă să își piardă locul de muncă dacă nu promovează examenul. Sarcinile lor ar putea fi transferate unei firme private:
FOTO: Ce surprize pregătește Primăria pentru elevii de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” acum 21 de ore- Liceul de Muzică „Tudor Jarda” a intrat în această primăvară în reabilitare și modernizare completă. Iată ce surprize le pregătește Primăria elevilor care învață aici: 
FOTO. Minuni, la Mărișelu: „Oameni care vibrează și simt lucrurile mult mai profund decât credem noi” acum 22 de ore- Se întâmplă minuni la Mărișelu: „Ați fost aleși să dăruiți lumină din lumina pe care o purtați în inimă și minte… Iar când primești un asemenea dar, nu trebuie decât să-i mulțumești lui Dumnezeu că ți-a scos în cale niște oameni care vibrează și simt lucrurile mult mai profund decât credem noi...”, a mărturisit lector univ. dr. Elena Ivanca, de la Teatrul Național din Cluj.
FOTO: Iepuraș salvat din foc, în ultima clipă, de un pompier. Animalului i s-a administrat inclusiv oxigen acum 22 de ore- Un iepuraș a fost salvat astăzi, în ultima clipă, din flăcări, de către un pompieri. S-a întâmplat la Poienile Zagrei, unde un incendiu a cuprins anexelei unei case. O adolescentă de 17 ani a suferit un atac de panică.
Pneumonia a mai curmat o viață! acum 24 de ore- Doliu în încă o familie, după ce pneumonia le-a luat pe cineva drag. Un bărbat a fost răpus de această afecțiune tipică sezonului rece. Acesta a decedat în spital, fiind unul din cei peste 40 de pacienți internați cu această afecțiune.
Un ursuleț orfan găsit pe Bârgaie, dus la un centru de reabilitare acum O zi- Un pui de urs a ajuns ieri la Centrul de Reablitare din Harghita. Micuțul a fost găsit singur, într-un pom fructifer din Josenii Bârgăului. Mama acestuia nu a fost identificată, de aceea s-a luat măsura trimiterii acestuia la centru.
FOTO/VIDEO: 20 de ani de înfrățire francezo-rebrișoreană, sărbătoriți la Muzeul Grăniceresc! Un vernisaj de excepție acum O zi- Muzeul Grăniceresc Năsăud a găzduit miercuri, vernisajul unei expoziții cu lucrări de artă abstractă și pictură naivă a artistelor Marie-Odile Florin și Mariana Mihuț. Potrivit primarului Viorel Clapău, evenimentul a marcat încununarea a 20 de ani de înfrățire româno-franceză între comunele Rebrișoara și Blain.