Mini Academia face lucruri mărețe: After-schooling calitativ, începând de acum și la Bistrița!

Mini Academia face lucruri mărețe: After-schooling calitativ, începând de acum și la Bistrița!

NU vă lăsați păcăliți de nume! Mini Academia va face lucruri mari. Și nu o spunem noi, o spun cadrele didactice specializate și pasiunea investită pentru cei mici. Au implementat în Bistrița o idee adusă din capitală!

A profesat ca educatoare la o grădiniță din București și s-a hotărât să aducă conceptul de „after-schooling” la ea acasă. Emilia Baciu a pus bazele Mini Academiei, scutind niște părinți de la stres și făcând niște copii fericiți. Întreaga viață a fost înconjurată de cadre didactice, ea la rândul ei devenind unul.

Și unde altundeva putea să-și materializeze pasiunea pentru educație, decât în cadrul unei „academii” pentru cei mici? Mama Emiliei, profesoara Florica Chereja, are o experiență vastă cu copiii, câștigând diferite distincții. Ea este unul din cadrele pentru ciclul primar ce-i va îndruma pe elevi în decursul orelor de după masă. Împreună cu Florina Vlașin, un alt cadru didactic excepțional, cele două învățătoare vor face echipă pentru cei mici. Predarea se face și în limba germană, pentru elevii ce aparțin de această secție. Profesoara Săcărea Hildegard, translator de meserie, va fi și ea la dispoziția celor mici!

Dacă ai un copil în clasele 0 – V, Mini Academia te așteaptă numaidecât! Și nici măcar nu trebuie să te stresezi să-l aduci până acolo, cei de la Academie s-au gândit la toate! Îl iau direct de la școală, iar la încheierea programului îl aduc direct acasă! Au propriul microbuz, așa că tot ce trebuie să facă cel mic e să-și aștepte șoferul! Și după o zi de școală îi așteaptă o masă copioasă la Academie. Iar după ce și-au făcut temele împreună cu profesorii, elevii nu vor scăpa nerăsplătiți! Vor primi gustări sănătoase din categoria fructelor și biscuiților cu lapte. Dacă și-au terminat treaba de elev silitor, copiii se vor bucura de niște timp liber și activități extracuriculare.

ATENȚIE! S-ar putea să nu mai vrea acasă! S-ar putea să se fi împrietenit prea bine unul, cu altul sau să le placă prea mult „la școală”. Să nu spuneți că nu v-am avertizat!

„Locul perfect în care copilul tău își poate pregăti temele sau poate desfășura activități liber-creative sub atenta îndrumare a cadrelor specializate.” – așa sună o scurtă descriere a celor de la Academie. Dacă nu crezi în cuvinte, uite ce super-program au conceput:

 • 12:00 – 14:00 – preluarea copiilor de la școli cu microbuzul Mini Academiei și servirea mesei.
 • 14:00 – 16:00 – realizarea temelor pentru acasă cu sprijinul cadrelor didactice calificate
 • 16:00 – 16:15 – gustare: iaurt/fructe/biscuiți cu lapte
 • 16:15 – 16:30 – timp liber/desene/jocuri recreative
 • 16:30 – 17:45 – activități extracuriculare
 • 17:45 – pregătirea copiilor pentru transportul către casă

Acum, poate vă întrebați ce fel de activități extracuriculare ar putea desfășura copilul la Academie. Ei bine, cei de acolo au pregătit un program special pentru fiecare zi, astfel:

 • Luni – Atelier de Creație/Artcraft
 • Marți – Atelier de Coafură
 • Miercuri – Dans Modern
 • Joi – Muzică/Pian
 • Vineri – Engleză

De costuri nu trebuie să-ți faci griji prea mari, sunt o nimica toată! Prețul lunar este de 950 cu masa inclusă, sau 750 fără masă. Mai mult decât atât, transportul este asigurat în ambele cazuri. Așa că la ora 18:00 ți-l aduc pe cel mic în fața ușii!

Locurile Academiei sunt însă limitate! Ele sunt în număr de 20, așa că ar trebui să te grăbești dacă nu ți-ai înscris deja copilul! Mini Academia se află chiar în inima Bistriței, în Piața Morii, nr. 56.

Contact: 0740 777 909 – Emilia Baciu

Facebook https://www.facebook.com/MINI-Academia-363379650736363/

loading...
acum O orăDOLIU: A murit badea Vasile Dâncu din Runcu Salvei… „Un fenomen. Un țăran autodidact care și-a depășit condiția” - Tristețe și doliu în Runcu Salvei și în lumea literară care l-a cunoscut pe badea Vasile Dâncu. Poetul în vârstă de 79 de ani s-a stins azi-noapte. „A fost un fenomen: un țăran autodidact care și-a depașit condiția. A plecat din sat de două ori: prima dată să intre în Istoria Literaturii și Acum. Sper ca Dincolo să fie acea lume pe care a trăit-o, a visat-o și scris-o în cărți!”, a scris nepotul său, Vasile George Dâncu...
acum 2 oreFOTO: Faimoasa campioană Nadia Comăneci – impresionată de Produs în Bistrița-Năsăud, la o ședință foto Iiana! - O ședință foto în studiourile Iiana – compania care a ridicat la rang de artă contemporană vestimentația tradițională – a adus-o în prim plan pe campioana mondială Nadia Comăneci, una dintre cele mai valoroase gimnaste din toate timpurile. Sportiva a făcut cunoștință cu bunătățile  Produs în Bistrița-Năsăud!
acum 4 oreVIDEO – Tânărul care a murit aseară în Dumitrița se căsătorise de doar două luni - Aseară, un tânăr de 20 de ani din comuna Dumitrița și-a găsit sfârșitul la mai puțin de un  kilometru de casă. Tânărul a fost declarat decedat, după 50 de minute de aplicare a manevrelor de resuscitare. Rafael muncea la o fabrică de sticlă și era căsătorit de nici două luni.
acum 10 oreFOTO/VIDEO – Și-a văzut moartea cu ochii: A sărit peste calea ferată, a intrat într-un gard și s-a trezit cu mașina arzând ca o torță - Un accident urmat de un incendiu a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN17, în Livezile. Un tânăr din Republica Moldova a sărit cu mașina peste calea ferată, a intrat într-un gard și s-a trezit cu autoturismul arzând ca o torță.
acum 16 oreFOTO/VIDEO: Un tânăr de 20 de ani și-a pierdut viața, în urma unui accident de motocicletă - În urmă cu puțin timp, un tânăr de 20 de ani din Dumitrița și-a pierdut viața, după ce a fost implicat într-un accident de motocicletă.
acum 17 oreFOTO/VIDEO – O șoferiță a rupt un copac, două semne rutiere și un stâlp de iluminat. Un bebeluș era în mașină - O șoferiță a reușit în această seară să rupă un copac, două semne rutiere și un stâlp de iluminat public. În autoturism se mai afla o tânără, dar și un bebeluș de 8 luni. Din fericire nimeni nu a suferit răni grave.
acum 20 de oreFOTO: Picnic la o terasă din Bistrița! „Atragem atenția asupra acestui loc abandonat…” - Profesori și elevi din Bistrița și-au dat întâlnire astăzi la terasa Vama Veche din Bistrița, organizând aici un inedit picnic prin care să atragă atenția asupra unui loc abandonat pe nedrept de autorități și de bistrițeni: râul Bistrița, cu falezele sale acum îngropate în praf și buruieni, care ar putea deveni cu adevărat o atracție turistică importantă.
acum 22 de oreUn rodnean a dispărut fără urmă de două luni. Familia îl caută inclusiv prin Facebook - Un rodnean de 37 de ani a dispărut fără urmă, în urmă cu două luni. Nu este prima dată când bărbatul, care este în evidență cu probleme psihice, pleacă de acasă fără să spună cuiva ceva. Familia îl caută inclusiv pe Facebook.
acum O ziProfesorul Ion Voica a decedat! Acesta își sărbătorise ziua de naștere acum două săptămâni - Omul de fotbal Ion Voica a decedat noaptea trecută. Se pare că i-a venit de hac diabetul, boală cu care se lupta de mai mult timp. Acesta își sărbătorise ziua de naștere în urmă cu nici două săptămâni. Potrivit Sportul Bistrițean, în această dimineață s-a stins unul dintre cei mai apreciați  și longevivi profesori de...
acum O ziVIDEO: Judecătorul Cristi Danileț, la Bistrița, despre droguri care acaparează școli și legi care trebuie respectate - Cristi Danileț (judecător la Curtea de Apel Cluj, fost membru CSM, formator, doctor în drept și fondator VeDemJust) a fost invitat ieri la ONG Fest, pentru a vorbi despre statul de drept pe înțelesul tuturor, dar și la Colegiul „Liviu Rebreanu” unde a aflat de la elevi că, dacă ar avea parte de o zi fără reguli, ei și-ar lua profesorii la bătaie...
acum O ziFOTO – ALTCEVA! Kiddino, spațiul unde copilul tău își poate face temele, se poate juca sau petrece cu prietenii - S-a deschis un nou spațiu de joacă în oraș! La Kiddino, copilul tău nu doar că se poate bucura de copilărie, dar poate chiar ”scăpa” de teme. Aici e disponibil și un program after-school, unde copilul mănâncă și își pregătește lecțiile pentru a doua zi. Iar petrecerea de ziua de naștere e exclusivă! Și asta nu e tot!
acum 2 zileFOTO – A trimis un tânăr la spital, după ce a încercat să întoarcă, într-o parcare, fără să se asigure - Un bărbat de 54 de ani din Beclean a cauzat un accident rutier în această după-masă, chiar în față la fabrica Betak. Acesta a încercat să întoarcă cu autoturismul, într-o parcare, fără să se asigure. Accidentul a avut loc în urmă cu puțin timp, pe strada Industriei, chiar în față la fabrica Betak. Din primele...
acum 2 zileFOTO: De la Vocea României, la ONG Fest, în Bistrița! - Rumoare, agitație și zâmbetele unor voluntari pasionați au animat astăzi, la prânz, porticurile de la Sugălete, în centrul orașului unde a început cea de-a doua ediție a ONG Fest – un proiect independent care provoacă şi testează ideile comunităţii, un prilej de consolidare a unei comunităţi formată din oameni liberi, responsabili şi fericiţi – inițiat de Asociația Armonia Bistrița. Printre voluntari – și Alexa Dragu, care făcea senzație la Vocea României, alături de fratele ei,  Eduard...
acum 2 zileVIDEO – La primele ore ale dimineții, o familie din Prundu Bârgăului a avut parte de spaima vieții! S-a trezit cu ursul în față - Un bărbat și cei doi fii ai săi au avut parte în această dimineață de spaima vieții lor, în timp ce mergeau în pădure, după lemne. Cei trei s-au trezit în față cu un urs, care era prins într-un laț. După o desfășurare de forțe, animalul a fost eliberat și s-a întors în pădure.
acum 2 zileUn pod blochează circulația unor trenuri în Bistrița-Năsăud, timp de 2 săptămâni. Ce rute vor fi afectate - Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA îi informează pe călători că – începând de astăzi, circulația unor trenuri va fi afectată și va suferi modificări în Bistrița-Năsăud. Și asta din cauza unui pod care va fi modernizat și care necesită inclusiv scoaterea de sub tensiune a liniei de contact pe întreaga distanţă. Ce rute vor fi afectate, ce trenuri vor fi anulate: