Mini Academia face lucruri mărețe: After-schooling calitativ, începând de acum și la Bistrița!

Mini Academia face lucruri mărețe: After-schooling calitativ, începând de acum și la Bistrița!

NU vă lăsați păcăliți de nume! Mini Academia va face lucruri mari. Și nu o spunem noi, o spun cadrele didactice specializate și pasiunea investită pentru cei mici. Au implementat în Bistrița o idee adusă din capitală!

A profesat ca educatoare la o grădiniță din București și s-a hotărât să aducă conceptul de „after-schooling” la ea acasă. Emilia Baciu a pus bazele Mini Academiei, scutind niște părinți de la stres și făcând niște copii fericiți. Întreaga viață a fost înconjurată de cadre didactice, ea la rândul ei devenind unul.

Și unde altundeva putea să-și materializeze pasiunea pentru educație, decât în cadrul unei „academii” pentru cei mici? Mama Emiliei, profesoara Florica Chereja, are o experiență vastă cu copiii, câștigând diferite distincții. Ea este unul din cadrele pentru ciclul primar ce-i va îndruma pe elevi în decursul orelor de după masă. Împreună cu Florina Vlașin, un alt cadru didactic excepțional, cele două învățătoare vor face echipă pentru cei mici. Predarea se face și în limba germană, pentru elevii ce aparțin de această secție. Profesoara Săcărea Hildegard, translator de meserie, va fi și ea la dispoziția celor mici!

Dacă ai un copil în clasele 0 – V, Mini Academia te așteaptă numaidecât! Și nici măcar nu trebuie să te stresezi să-l aduci până acolo, cei de la Academie s-au gândit la toate! Îl iau direct de la școală, iar la încheierea programului îl aduc direct acasă! Au propriul microbuz, așa că tot ce trebuie să facă cel mic e să-și aștepte șoferul! Și după o zi de școală îi așteaptă o masă copioasă la Academie. Iar după ce și-au făcut temele împreună cu profesorii, elevii nu vor scăpa nerăsplătiți! Vor primi gustări sănătoase din categoria fructelor și biscuiților cu lapte. Dacă și-au terminat treaba de elev silitor, copiii se vor bucura de niște timp liber și activități extracuriculare.

ATENȚIE! S-ar putea să nu mai vrea acasă! S-ar putea să se fi împrietenit prea bine unul, cu altul sau să le placă prea mult „la școală”. Să nu spuneți că nu v-am avertizat!

„Locul perfect în care copilul tău își poate pregăti temele sau poate desfășura activități liber-creative sub atenta îndrumare a cadrelor specializate.” – așa sună o scurtă descriere a celor de la Academie. Dacă nu crezi în cuvinte, uite ce super-program au conceput:

 • 12:00 – 14:00 – preluarea copiilor de la școli cu microbuzul Mini Academiei și servirea mesei.
 • 14:00 – 16:00 – realizarea temelor pentru acasă cu sprijinul cadrelor didactice calificate
 • 16:00 – 16:15 – gustare: iaurt/fructe/biscuiți cu lapte
 • 16:15 – 16:30 – timp liber/desene/jocuri recreative
 • 16:30 – 17:45 – activități extracuriculare
 • 17:45 – pregătirea copiilor pentru transportul către casă

Acum, poate vă întrebați ce fel de activități extracuriculare ar putea desfășura copilul la Academie. Ei bine, cei de acolo au pregătit un program special pentru fiecare zi, astfel:

 • Luni – Atelier de Creație/Artcraft
 • Marți – Atelier de Coafură
 • Miercuri – Dans Modern
 • Joi – Muzică/Pian
 • Vineri – Engleză

De costuri nu trebuie să-ți faci griji prea mari, sunt o nimica toată! Prețul lunar este de 950 cu masa inclusă, sau 750 fără masă. Mai mult decât atât, transportul este asigurat în ambele cazuri. Așa că la ora 18:00 ți-l aduc pe cel mic în fața ușii!

Locurile Academiei sunt însă limitate! Ele sunt în număr de 20, așa că ar trebui să te grăbești dacă nu ți-ai înscris deja copilul! Mini Academia se află chiar în inima Bistriței, în Piața Morii, nr. 56.

Contact: 0740 777 909 – Emilia Baciu

Facebook https://www.facebook.com/MINI-Academia-363379650736363/

acum 38 de minutePe Podirei se poartă viteza de peste 100 la oră! Recordul înregistrat ieri: - Polițiștii au ieșit ieri la ”vânat” de vitezomani. Peste 30 de șoferi au rămas pietoni, după ce au apăsat pedala de accelerație prea tare. Recordul de viteză a fost înregistrat ieri tot pe Podirei, unde acum o săptămână acul vitezometrului unei mașini a ajuns la 125. 
acum O orăALERTĂ: Ne confruntăm cu o problemă gravă! „De aici pornește atitudinea în viață!” - „Cred că într-adevăr este o gravă problemă, pentru că de aici pornește și atitudinea față de muncă, și atitudinea în viață... Aici ar trebui intervenit”, crede șeful Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud. Când se vor lua primele măsuri:
acum 2 oreDE NECREZUT! Campion din Bistrița accidentat în Cehia riscă să își piardă un picior din cauza asigurării de sănătate - Damaschin Berende, proaspăt campion european la atelaje trase de câini, riscă să piardă mobilitatea parțială sau chiar totală a unui picior, după ce a suferit un accident în Cehia. Firma românească la care și-a făcut asigurarea de sănătate refuză să plătească operația.
acum 2 oreTRIST – Sărăcia a împins-o în Pasul Tihuța, unde și-a găsit sfârșitul - O femeie de 35 de ani și-a găsit sfârșitul zilele trecute în Pasul Tihuța. Trupul acesteia a fost găsit pe un câmp din Piatra Fântânele. Femeia, care era din județul Suceava a fost împinsă în Piatra Fântânele de sărăcie.
acum 3 oreUn tânăr a furat o mașină, iar un bistrițean a ajuns după gratii pentru că a condus beat - Alcoolul la volan se pedepsește cu închisoare. S-a convins de asta un bistrițean care a fost încarcerat ieri pentru comiterea acestei infracțiuni. Și furtul te poate duce după gratii. Mai ales dacă furi o mașină și nu ai nici permis de conducere.
acum 3 oreFOTO: A început montarea patinoarului. Unde și de când putem patina - Pe timp de iarnă bistrițenii s-au bucurat, în anii precedenți, de locații pentru patinat. În unii ani au fost chiar două patinoare. Anul trecut a funcționat doar cel din spatele Spitalului Județean. Anul acesta va fi din nou un singur patinoar. Lucrările de amplasare a acestuia au început:
acum 4 oreVIDEO: Militarii dați afară din armată, „suspendați în aer” de schimbările legislative. Cer dreptate, pe motiv de discriminare - În urma unei legi date acum câțiva ani, militarii care împlineau 40 de ani erau ”dați afară” din Armată. Schimbările legislative din acest an îi discriminează pe cei care au luptat eroic pentru țară. Mai exact, aceștia nu-și pot deduce din vârsta de pensionare, anii munciți în teatrele de operațiuni. Acum au intentat proces împotriva MAPN, cerând să li se facă dreptate.
acum 5 oreConsilierul lui Deneș: Ecologiștii sunt săriți puțin de pe fix. UE consideră proiectul pentru Colibița ca fiind cel mai bun, și ei comentează - Proiectul de reabilitare a barajului de la Colibița a fost apreciat de specialiștii în domeniu. Mai mult, a fost catalogat drept cel mai bun proiect de apărare împotriva inundațiilor, un proiect - locmotivă.De aceea, consilierul lui Deneș a declarat că ecologiștii sunt puțin săriți de pe fix, punând în balanță bâzdâgăniile din apă cu viața a peste 100.000 de oameni.
acum 6 oreHARTA CRIMINALILOR DIN ROMÂNIA: Pe ce loc se află județul nostru la numărul de criminali - Parchetul General a întocmit o hartă a numărului de omucideri pe o perioadă de cinci ani. Psihologii criminologi au întocmit chiar și un top al zodiilor cu înclinație spre a ucide sau a fi victime. AFLĂ pe ce loc se află județul nostru:
acum 7 oreE OFICIAL! Supercom a câștigat licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor din județ - Supercom, actuala firmă de salubritate care se ocupă de colectarea și transportul deșeurilor din județ, a câștigat licitația organizată în acest sens. În cursă au intrat trei firme și după contestări peste contestări, au ieșit învingători cei de la Supercom.
acum 8 oreRostul de dimineață: Începe Postul Nașterii Domnului. Cum procedăm…? - Astăzi începe, care va să zică, Postul Nașterii Domnului... De unde facem rost de mâncare de post? De ce să iertăm dușmani care merită scuipați și care ne-au călcat în picioare? Cum naiba să facem să nu ne mai înjurăm aproapele? Cum să nu urlăm în trafic? De ce să ne umilim? Începe totuși postul Crăciunului...
acum 9 oreSPITAL: Unul din cele mai performante aparate din lume, pentru unul dintre cei mai buni doctori din România - Spitalul Județean se mândrește cu unul dintre cei mai buni doctori ortopezi din România. La un așa om, trebuia un aparat de lucru pe măsură. Așa că se va finanța o linie completă de chirurgie artroscopică de înaltă calitate.
acum 22 de oreUn bătrân din Zagra a murit, într-un accident cu un atelaj - Un teribil accident cu un atelaj i-a curmat viața unui bătrân de 80 de ani din localitatea Zagra. Acesta a fost găsit de către echipajele medicale în stop cardio-respirator și, din păcate, nu a putut fi salvat.
acum 23 de oreVIDEO: O experiență unică, în Bistrița-Năsăud! „M-am simtit ca într-o altă Românie” - O experiență unică resimțită în Bistrița-Năsăud a ieșit la iveală grație unui mini-documentar produs de EvergreenMan. Traversând peste 100 de kilometri din județul nostru, călătorul bucureștean a descoperit aici „o altă Românie”, cu oameni politicoși și peisaje de o sălbăticie rară… „Experiența pe care am trăit-o va rămâne încrustată în memoria noastră probabil pentru tot...
acum O ziTRIST: Decizia unui preot din Năsăud i-a dezamăgit crunt pe enoriașii săi - „TRIST... Se spune că „Dumnezeu este iubire”. Dacă e așa, atunci Biserica, prin  preoții săi, ar trebui să propovăduiască iubirea, dragostea de aproapele nostru, bunătatea și smerenia... Se pare că în realitate lucrurile nu stau tocmai la fel pentru unii preoți” – scriu părinții care au dezlănțuit valuri de nemulțumire în mediul online.