S-au îndrăgostit când aveau 14 ani. Acum sunt majori și e o legătură pe viață! TREBUIE să experimentați și voi!

S-au îndrăgostit când aveau 14 ani. Acum sunt majori și e o legătură pe viață! TREBUIE să experimentați și voi!

În clasa a IX-a au auzit prima dată despre așa ceva. Curiozitatea s-a transformat în atracție și apoi totul a crescut până când, acum, după 4 ani, e o dragoste pe viață. „Probabil mulți dintre voi ați vrea să auziți cazuri nefericite, însă articolul este despre motivarea tinerilor de a face…

Numele meu este Gherasim Denis, și sunt elev la Colegiul Tehnic Infoel.  Totul a început pe clasa a 9-a. Până atunci, sincer, nu știam nici măcar ce înseamnă SMURD…”

Totul s-a schimbat atunci când o profesoară i-a povestit despre un curs de prim ajutor derulat de către Crucea Roșie Bistrița – Năsăud. Curiozitatea l-a împins să meargă, iar atunci a fost dragoste la prima vedere.

„După prima zi de curs am simțit o oarecare atracție de tot ce înseamnă prim ajutor și medicina de urgență. Aici a fost momentul în care am realizat că eu ASTA vreau să fac!”

Nu a stat pe gânduri, și după finalizarea cursului a devenit voluntar la Crucea Rosie. Dragostea pentru acest lucru creștea în el de la o zi la alta, așa că era nelipsit de la activitățile de prim ajutor, acolo unde, după fiecare curs, devenea tot mai profesionist în acordarea primului ajutor.

Când dragostea arde în piept… nu te mulțumești cu puțin

„Nu m-am multumit doar cu atât. În ianuarie anul acesta, Serviciul de Ambulanță Județean BN făcea recrutări de voluntari. Și mi-am zis: de ce nu?”

Pentru testele de la Ambulanță s-a pregătit învățând dintr-un manual de prim ajutor calificat, manualul având peste 500 de pagini. Astfel, a trecut de la primul ajutor de bază, la primul ajutor calificat.

„Diferența între cele două este mare. În primul ajutor calificat trebuie să știi să pui o perfuzie, să folosești aparatele din ambulanță etc. Am trecut testele cu BRIO și am devenit voluntar și la Serviciul Județean de Ambulanță.

Dar unde e dragoste și pasiune, nu poți sta locului. Așa că luna aceasta, Denis s-a înscris și la programul „Salvator Din Pasiune” organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență BN, fiind al 3-lea voluntariat pe care îl face, pe lângă cel de la Crucea Roșie și Ambulanță.

„Probabil că mulți dintre voi ați vrut să auziți niște cazuri sau întâmplări nefericite, însă articolul acesta este pentru motivarea tinerilor să facă voluntariat. Desigur că o să existe și părți neplăcute, asta oriunde se întâmplă. Tot ce pot spune, după această experiență, este că prin muncă poți ajunge unde vrei! Merită să faci voluntariat! Și să nu confundăm voluntarul cu amatorul, mulți dintre voluntari sunt asistenți medicali, oameni de la care ai ce învăța!”

Această dragoste  a cucerit-o și pe o altă elevă.

„Numele meu este Cismaș Bianca și sunt elevă în clasa a 12-a la Liceul cu Program Sportiv Bistrița. Pe lângă școală, fac voluntariat la Serviciul de Ambulanță Județean BN”.

La fel ca Denis, pasiunea a început pe când era voluntar la Crucea Roșie BN, acolo unde a început inițierea ei în domeniul medical.

„Încet, dar sigur, am început să fiu pasionată de medicina de urgență. După voluntariatul de la Crucea Roșie și multă pregătire în prim ajutor, după trecerea testelor cu succes, am început să fac voluntariat la Serviciul de Ambulanță Județean, loc care a devenit a doua mea familie, de aproximativ un an”

Pasiunea și dragostea ei pentru voluntariat e așa de mare încât face gărzi lunar.

O experiență ce i-a dat imbold

„De fiecare dată văd cazuri unice, unele cu final fericit sau mai puțin fericit. Și uite că vine și prima mea gardă, iar primul meu caz a fost o bătrânică ce acuza dureri abdominale”.

Bineînțeles că emoțiile și neliniștea au apărut, însă a avut noroc să acționeze împreună cu colegii ei.

„Pe drumul spre UPU Bistrița, bătrânica mi-a strâns mâna și mi-a multumit, cu glasul ei încet și plăpând. Atunci mi-am dat seama care este răsplata în acest domeniu: recunoștința pe care ți-o poartă pacientul, zâmbetul acestuia și fericirea lui”.

Și Bianca a decis să meargă la programul „Salvator din Pasiune” organizat de ISU BN, unde o așteaptă o nouă provocare!

„Vouă, celor care vă place să vă ajutați semenii, să faceți bine, începeți să faceți voluntariat! Este o oportunitate extrem de mare, oportunitate care deschide multe uși!”

VIDEO – Vine frigul! Sfaturi ale pompierilor pentru a evita incendiile: acum 14 minute - Pompierii intervin, anual, la sute de incendii. Zeci dintre acestea sunt cauzate de faptul că nu sunt curățate sau exploatate corect coșurile de fum. Și cum vine frigul, pompierii bistrițeni s-au gândit să vină în ajutorul cetățenilor cu sfaturi. Și un scurt video:
Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Bistrița! acum O oră - Se fac încet pregătiri pentru sezonul rece. Iar pentru a face față bolilor specifice, în teritoriu a început împărțirea vaccinului antigripal. Primul lot a sosit deja și mai urmează trei tranșe.
Este sau nu potabilă „apa cu aur” de la Maieru? Ce spun analizele de laborator acum 2 ore - Apa cu aur de la Maieru este căutată de ani buni, în special de cei care au diferite probleme de sănătate. Autoritățile locale au captat izvorul și l-au dus în centrul comunei, pentru ca localnicii să se poată servi. Întrebarea care este pe buzele tuturor zilele acestea rămâne: este sau nu potabilă apa cu aur?
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români! Peste 2.200.000 acum 3 ore - Robert Sighiartău (PNL): România are şansa de a începe construcţia normalităţii. E timpul ca Republica tranziţiei haotice să ia sfârşit. 30 de ani i-au ajuns. Sfârşitul acestei Republici va veni odată cu plecarea guvernului Dăncilă şi sfârşitul PSD ca partid oligarhic şi partid-stat, aşa cum îl ştim. Va veni, sunt convins, o nouă Republică - a normalităţii şi moralităţii. Cu  Klaus Iohannis şi PNL.
Se fac angajări la MetGlass, Leoni, Casa Ema, Aquabis, Central Motors şi Transmixt! acum 4 ore - Noi locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, la Bistriţa! Se fac angajări la MetGlass şi Leoni, Aquabis caută instalatori iar Pub The Bricks 1903 angajează bucătar, barman, ospătar și pizzer!
Gabriel Lazany, managerul SJU: „Le-aș da și 10 salarii numai să vină la Bistrița!” Despre ce medici este vorba: acum 5 ore - Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany este dispus să ofere o primă în valoarea a 10 salarii pentru specialiști dispuși să vină la Bistrița. La această primă consistentă se adaugă și o garsonieră de serviciu. Despre ce medici este vorba:
Aquabis: Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud, fără apă acum 6 ore - Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore.
Ioan Turc: Administrația PSD a transformat Parcul Industrial în pistă de carturi! acum 6 ore - Liderul PNL BN a explicat în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro că ideea unui Parc Industrial îi aparține. Dacă ar fi fost făcut așa cum îl propusese el încă din 2006, Bistrița ar fi ”bătut” Oradea. ”Administrația PSD și-a bătut joc de Parcul Industrial. A devenit o pistă de carturi” a susținut Ioan Turc.
Metoda inedită pentru combaterea mitei ce ar putea fi aplicată la Spitalul Județean acum 7 ore - Cererea și oferirea șpăgii în Spitalul Județean de Urgență Bistrița este o discuție veche și întoarsă pe toate părțile. Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița s-a gândit la o metodă de a-i responsabiliza pe pacienții tentați să vină cu atenții la medici.
ALTE VREMURI. Peste 35.000 de sași au fost somaţi, în septembrie 1944, să plece din Bistrița. Ca să nu fie împuşcaţi de ruşi acum 22 de ore - În septembrie 1944, saşii din Bistrița erau somaţi să evacueze oraşul, fiind ameninţaţi că dacă nu pleacă, vor fi împuşcaţi de ruşi. 35.000 de sași au fost nevoiți atunci să-și părăsească – în doar câteva ore – locurile de baștină, gospodăriile și prietenii...
Zeci de copii din Bistriţa, încurajaţi – cu un cadou – să nu renunţe acum 24 de ore - Zeci de copii din Bistriţa, Unirea, Viişoara, dar şi Susenii Bârgăului au primit câte un cadou, în aceste zile. Cei care au venit cu ideea şi-au dorit astfel să-i încurajeze pe copii să nu renunţe la educaţie… „Nu este în regulă. Elimpede că Statul nu îşi face treaba...!"
Ioan Turc: Pe Dealul Cocoș am putea avea un mic orășel, la standardele unei lumi civilizate acum O zi - Prezent în emisiunea ”Cunoaște-ți politicianul”, Ioan Turc a redeschis un subiect mai vechi. Cartierul tinerilor, propus de viceprimarul Niculae, versus micul orășel de pe Dealul Cocoș, propus de el. Liberalul susține că proiectul său s-ar ridica la standardele unei lumi civilizate. Proiectul lui Niculae ar fi unul de o mare aberație.
Doina Pană (PSD): Semnaţi pentru bunăstarea românilor. Pentru binele copiilor și nepoților noștri! acum O zi - Deputatul PSD Doina Pană îşi invită prietenii să semneze „Pactul pentru bunăstarea românilor”. Iniţiat de premierul Viorica Dăncilă – Pactul se doreşte „o garanție politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare".
FOTO: Președintele Klaus Iohannis i-a cucerit și pe olteni acum O zi - Președintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la reuniunea liberalilor din Oltenia, fiind primit cu entuziasm de craioveni. Klaus Iohannis și PNL își propun să construiască ”România normală”, bazată pe o guvernare competentă, iar prima etapă este câștigarea alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare.
FOTO/VIDEO: Iubire, blândețe și răbdare – rețeta de succes a Hergheliei Beclean, singurul loc din lume unde se crește Lipițanul negru acum O zi - Au peste 200 de capete de cai, din care mai bine de jumătate sunt din rasa Lipițan negru. Iar aici a fost născut și crescut armăsarul ce a câștigat de curând titlul de campion mondial. La Herghelia de la Beclean, rețeta succesului în creșterea cailor o prezintă iubirea, blândețea și multa, multa răbdare.